Close
Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 108
    i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Ti Klajdi wolf, si gjithmone i pasakte me theniet e tuaja. Ja se si mbyllet Bibla, e mendoje sesa e 'profetizon' ardhjen e muhamedit Ajo:

18 Unë i dëshmoj secilit që i dëgjon fjalët e profecisë së këtij libri: » Atij që do t’i shtojë ndonjë gjë, Hyji do t’ia shtojë plagët e përshkruara në këtë libër.

19 Atij që do ta heqë ndonjë fjalë nga ky libër i profecisë, Hyji do t’ia heqë pjesën në pemën e jetës dhe në qytetin e shenjtë - të përshkruar në këtë libër«.

Kaq, e t'a sqarojme nje here e mire kete pune!

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Profetin jo vetem qe mund ta gjejme ne bibel por edhe ne shkrimet hinduiste.Ne bibel mund ta gjejme ne dhjaen e re dhe dhjaten e vjeter ne te dyja.
    Shikoe nga filmi pasion christ me pelqimin e Vatikanit c'fare ka the Jezusi(Isai) ne bibel per ardhjen e profetit te ri. http://www.youtube.com/watch?v=TavHTaWx29k
    O Ujku Klajd,lere Mel Gibsoni-in kthehu te citatet gabim te hebraishtes dhe termit MACHAMADIM (Ju thate qe edhe me emer eshte permendur Muhamedi ne Kantikun !!! ).
    Une e kam te qarte qe ti asnje here nuk e ke lexuar ate pjese qe e sjell te Bibles e lere me te studjosh."Kenga mbi kenget" ka qene inspirim per shume njerez gjate historise qe te krijojne vepra te medha te artit,dhe polemikat qe zhvillohen rreth saj jane krejtesisht te nje natyre tjeter prej asaj qe ju pretendoni.Por keshtu eshte kur je i paditur dhe ndegjon Zakir Naikun cka te thote.Ti vetem sjell copy-paste te apologjeteve te paguar te Islamit si Zakir Naik te cilet te mbushin mendjen qe jo vetem ne Bibel por edhe ne Vedet Indijane gjindet i lajmeruar Muhamedi yt upsss Machamadim

Jo per ty,por per ata qe jane kurreshtar te din se per cka behet fjale ne rreshtat qe solle,konteksti per te cilen flitet eshte ky:
    ---Behet fjale per tentimin e fundit te mbretit Salomon qe te ju ofrohet bukuroshes Shulam.
    Mbreti Solomon i ofrohet Shulam-es.Perseri i thote se sa e dashuron,se eshte me bukur edhe se " gjashtedhjet mbreteresha dhe tetedhjete konkubina",por ajo e refuzon (paraqitur ne pjesen 6:8 te Kantikut).Ajo (Shulam) gjindet afer taborit te Solomonit per shkak te nje urrdheri zyrtar.
    -Cka shihni ne mua ? -pyet ajo.
    Solomoni shfrytezon pyetjen e saj per ti treguar per bukurine e trupit te saje,por vajza kudershton me ngulm.Ajo me krenari deklaron devotshmerine ndaj "bariut" te saj duke e perkujtuar me mall.Keshtu per here te trete i thote Solomonit dhe e perkujton qe vajzat e Jurazalemit jane te betuara qe te mos dashurojne askend kunder vullnetit te tyre.
    Mbreti Salomon perjeton humbje qe te pervetesoje dashurine e vajzes dhe e leshon perfundimisht te shkoje ne shtepine e vet.
    Kjo eshte vetem nje spjegim klasik sepse egzistojne me dhjetera varijanta tjera dhe ska asgje te beje me Muhamedin e juaj !!!!

Tani nje pyetje @Wolf kush ishte Shulam,cilit fis i perkiste dhe pse gjindej ne tenden e mbretit Salomon ?...Gjasme ti e ke studjuar gjate kohe Kantikun apo Shir ha Shirim-in Hebrej dhe duhet te dish cdo gje ne detaje.

Lere You tube pergjigju meritumit te kundershtarit tend !
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 24-10-2012 më 01:49
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Le dévoué

Pse kam pershtypjen qe ti je Rina
    Per mua eshte Devouqe burbuqe.

Shume i dashuri dhe i respektuari Eurostar ,tregom tani si te bisedohet me keta musliman copy-pejstejshen qe i iken cdo pergjigje dhe te japin banalitete.Ne cdo tentim te bisedohet seriozisht merr pergjigje si e kesaj Burbuqes dhe Ujkut ?

Jo per gje por me akuzove per joseriozitet,si te eliminosh talljen kur ke nje situate tragjiko komike si kjo me larte...nuk them te me duash sa Nuh Musen por te pakten jep mendimin tend !
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Oj Devuqe si burbuqe - mos flit per shtetin e Izraelit dhe Cionizmin por flit dhe argumento akuzat kunder Judaizmit.Mjafte me kete egersi.
    Per teje vlen ajo qe te kerkoj 3-4 here me,sjell referencat nga Bibla (dhjata e vjeter) dhe Talmudi,Midrashi,Mishna etj. te cilet perkrahin tezat e tua coroditese ndaj judaizmit,mandej flasim...
    Si munde te flasim kur nuk din gje per Judaizmin,pervec ate qe te thojne sajtet islamiko-xhihadiste.Te studiosh Judaizmin sistematikisht eshte pune qe nuk behet per ju.Ti nuk di gje nga teologjija hebereje !

Sa per Izraelin (meqenese shume e permend),me mire koncentrohuni te shpetoni Iranin nga Natanjahu se tani apo me vone do fluturojne ne ajer bazat e tyre per prodhimin e energjis-bombes berthamore.Shtetet tjera fqinje Harape jane me te disiplinuara nga Izraeli).

Lere Izraelin rehat se nuk munde ti beni gje,flit per judaizmin ....Shalom.
    Mos e shtrembëro nofkën. Eshte debat, dhe nuk te vuri askush ne nje pozit kaq idioteske ! Un t'i ofrova argumentet, ti pervec se me akuzon per "islamik te çmendur", s'din gje tjeter te thuash ! He ? Mos ke harruar edhe anti-semit te me akuzosh ?!

Per Mishnan dhe Midrashin nuk di qe ka racizem, por per Talmudin dhe Dhjaten e vjeter, me garancion ate !! Palestina sot eshte simbol i racizmit te nazistëve modern ! Sic e dim, nazizmi vetem me luft mund te shtypët, lufta me Iranin, na qoft per hajr ! Un s'di cka po pret netanjahudija ? Le t'i mshon po pati **** !

Edhe ne kete shkrim tendin, duke dashur ta mbrosh izraelin, deshmon mesimet raciste qe ke mund te nxjerresh nga ai liber, dhe flet per "harapet", duke e pasur iden ne krye se mund t'ua fusni bomben atomike. E sheh sa rrezik eshte izraeli ? E sheh sa urgjente eshte fshirja e saj nga harta e tokës ? Ju po e ndotni planetin tok ! Jetojm ne kohen e ekologjis tani, nuk ka shpetim keqberesi.

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Le dévoué

Pse kam pershtypjen qe ti je Rina
    S'kam çfar te bej, largoje po pate mundesi.

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    Ti Klajdi wolf, si gjithmone i pasakte me theniet e tuaja. Ja se si mbyllet Bibla, e mendoje sesa e 'profetizon' ardhjen e muhamedit Ajo:

18 Unë i dëshmoj secilit që i dëgjon fjalët e profecisë së këtij libri: » Atij që do t’i shtojë ndonjë gjë, Hyji do t’ia shtojë plagët e përshkruara në këtë libër.

19 Atij që do ta heqë ndonjë fjalë nga ky libër i profecisë, Hyji do t’ia heqë pjesën në pemën e jetës dhe në qytetin e shenjtë - të përshkruar në këtë libër«.

Kaq, e t'a sqarojme nje here e mire kete pune!

Gjoni 16:13 !

http://www.albkristian.com/bibla_shqip/b43c016.htm

Per mua eshte Devouqe burbuqe.

Shume i dashuri dhe i respektuari Eurostar ,tregom tani si te bisedohet me keta musliman copy-pejstejshen qe i iken cdo pergjigje dhe te japin banalitete.Ne cdo tentim te bisedohet seriozisht merr pergjigje si e kesaj Burbuqes dhe Ujkut ?

Jo per gje por me akuzove per joseriozitet,si te eliminosh talljen kur ke nje situate tragjiko komike si kjo me larte...nuk them te me duash sa Nuh Musen por te pakten jep mendimin tend !
    Me ke keqekuptuar qeveriablu. Une e kisha fjalen qe tu tregonte seriozitet ne tema kur flitet drejtperdrejt per Zoti-n dhe profetet. Po kur jane tematika si me tha i thash na the dhe i thame ... d.m.th lloqe kavaje i thojme ne, edhe une e kam ber ndonje shaka. Por asnjehere kur temat kan qen serioze dhe me interes per tu diskutuar.

p.s

Mos ma nguc Nuhun se e kam cu me pushime

Rrespekte
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    O Ujku Klajd,lere Mel Gibsoni-in kthehu te citatet gabim te hebraishtes dhe termit MACHAMADIM (Ju thate qe edhe me emer eshte permendur Muhamedi ne Kantikun !!! ).
    Une e kam te qarte qe ti asnje here nuk e ke lexuar ate pjese qe e sjell te Bibles e lere me te studjosh."Kenga mbi kenget" ka qene inspirim per shume njerez gjate historise qe te krijojne vepra te medha te artit,dhe polemikat qe zhvillohen rreth saj jane krejtesisht te nje natyre tjeter prej asaj qe ju pretendoni.Por keshtu eshte kur je i paditur dhe ndegjon Zakir Naikun cka te thote.Ti vetem sjell copy-paste te apologjeteve te paguar te Islamit si Zakir Naik te cilet te mbushin mendjen qe jo vetem ne Bibel por edhe ne Vedet Indijane gjindet i lajmeruar Muhamedi yt upsss Machamadim

Jo per ty,por per ata qe jane kurreshtar te din se per cka behet fjale ne rreshtat qe solle,konteksti per te cilen flitet eshte ky:
    ---Behet fjale per tentimin e fundit te mbretit Salomon qe te ju ofrohet bukuroshes Shulam.
    Mbreti Solomon i ofrohet Shulam-es.Perseri i thote se sa e dashuron,se eshte me bukur edhe se " gjashtedhjet mbreteresha dhe tetedhjete konkubina",por ajo e refuzon (paraqitur ne pjesen 6:8 te Kantikut).Ajo (Shulam) gjindet afer taborit te Solomonit per shkak te nje urrdheri zyrtar.
    -Cka shihni ne mua ? -pyet ajo.
    Solomoni shfrytezon pyetjen e saj per ti treguar per bukurine e trupit te saje,por vajza kudershton me ngulm.Ajo me krenari deklaron devotshmerine ndaj "bariut" te saj duke e perkujtuar me mall.Keshtu per here te trete i thote Solomonit dhe e perkujton qe vajzat e Jurazalemit jane te betuara qe te mos dashurojne askend kunder vullnetit te tyre.
    Mbreti Salomon perjeton humbje qe te pervetesoje dashurine e vajzes dhe e leshon perfundimisht te shkoje ne shtepine e vet.
    Kjo eshte vetem nje spjegim klasik sepse egzistojne me dhjetera varijanta tjera dhe ska asgje te beje me Muhamedin e juaj !!!!

Tani nje pyetje @Wolf kush ishte Shulam,cilit fis i perkiste dhe pse gjindej ne tenden e mbretit Salomon ?...Gjasme ti e ke studjuar gjate kohe Kantikun apo Shir ha Shirim-in Hebrej dhe duhet te dish cdo gje ne detaje.

Lere You tube pergjigju meritumit te kundershtarit tend !
    ka dhe plot fakte te tjera qe mund te te sjell ne lidhje me profecine e ardhjes se Muhamedit.Ke dhe guxim te gjykosh martesen e profetit me 13 gra kur Salomoni ka pasur 800 gra te gjithe profetet ne dhjaten e vjeter kane pasur me shume se 2 gra .

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin

E cfare do te thuash me kete? Ti me sjell vargje te Bibles, per te kundershtuar po vargje te Bibles?!!, per te vertetuar idete e shtremberuara te Kuranit!!!!.....

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    E cfare do te thuash me kete? Ti me sjell vargje te Bibles, per te kundershtuar po vargje te Bibles?!!, per te vertetuar idete e shtremberuara te Kuranit!!!!.....
    hahaha ku ke fakte qe nuk eshte ndryshuar bibla.A i di versionet e bibles ti? A i di kontraditat ne bibel ti?

Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •