Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 108
    i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    O Jari Pali futi dhe elemente pagan.
    Ndryshuar për herë të fundit nga klajdi wolf : 13-10-2012 më 07:05

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Problemi eshte se hebrenjte e quajne njeri heretik shpetimtarin.
    Natyrisht qe hebrejet e quajne "shpetimtarin" e krishter te tille.Hebrejet ne tekstet e tyre pritnin tjeter shpetimtar,me tjera cilesi dhe vepra te tjera.
    Ata pritnin nga meshijah ti cliroj nga romaket,te rindertoj tempullin,te sjell paqe ne bote etj.etj. ..keto gjera nuk i realizoi Jezu krishti,edhe per ate kemi situaten qe ne fillim te misionit te tij ( gjer ne kryqezim) hebrejet me shumice e perkrahnin Jezusin, posa u gozhdua po e njejta mase hebreje ia kthehu shpinen menjehere !
    Me e cuditshme ne te gjithe kete eshte,qe edhe apostujt e Jezu Krishtit e kishin ne mendje definicionin klasik te shpetimtarit te hebrejet (apostujt e Jezu krishtit ishin te gjithe hebrej dhe thone:"Mendonim qe AI do e clironte Izraelin,dhe ja dita e trete dhe ende ai i vdekur...." ,me siguri keshtu i flisinin edhe masave hebreje.

Cka presin te krishteret qe ne tekstet fetare Hebraike (dhjata e vjeter),te shkruhet per Jezu Krishtin si shpetimtar ne ate menyre si e kuptojne te krishteret ?
    Krishteret presin qe edhe te gjithe te tjeret te ju eshte e qarte qe hebrejet nuk i kuptonin librat e veta te shenjta,qe per shpetimtarin te flitet si zot i misheruar ne njeriun i cili ka arrdhur ti marr mekatet e njerezimit duke u flijuar ! Por,kjo eshte teologji krishtere,e huaj per Judaizmin.
    E njejte sikur te krishtereve qe u eshte e paperfytyrueshme qe ne dhjaten e re paralajmerohet Muhamedi.

Ka edhe shume gjera tjera perse Judaizmi nuk e pranon Jezu krishtin si shpetimtar.Ata prisnin dhe ende presin dicka tjeter,e jo Jezu krishtin e dhjates se re !
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Mafia Çifute : "Edhe të krishterët jan të persekutuar, talmudi e urdhëron" !

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Kush mund te na flase per ndryshimet ndermjet judaizmit dhe Islamit, kuptohet nese ka??!!(perveç profetit arab, gjakatar e epshor)
    Jarigas

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Citim Postuar më parë nga pejani34 Lexo Postimin
    Ato dyjat jan pa besimtar dhe kan dallim mes veti , por kur osht puna tutes, bohen bashk dhe e luftojn te verteten , dhe po e mundin te verteten deri ne nje koh te caktuar.
    Cila eshte e verteta per ty?

Nje KOPI PASTE apo !?, per njerez te deviuar nga shoqnia etj.

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Kush mund te na flase per ndryshimet ndermjet judaizmit dhe Islamit, kuptohet nese ka??!!(perveç profetit arab, gjakatar e epshor)
    ca jane keto shpifje ndaj profetit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Profeti Muhamed ka biografi perpiktmerisht te njejte me profetin Moisi, paqka ty nuk te pelqen kjo ngjashmeri

Citim Postuar më parë nga Hillirian-zo Lexo Postimin
    Cila eshte e verteta per ty?

Nje KOPI PASTE apo !?, per njerez te deviuar nga shoqnia etj.
    Ju te dy, nuk arrini te gjeni ndryshimet ndermjet Tores dhe Kuranit, per ate ju duket gjithqka copy-paste rreth ketyre dy librave

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Profeti Muhamed ka biografi perpiktmerisht te njejte me profetin Moisi, paqka ty nuk te pelqen kjo ngjashmeri

Ju te dy, nuk arrini te gjeni ndryshimet ndermjet Tores dhe Kuranit, per ate ju duket gjithqka copy-paste rreth ketyre dy librave
    Jo vetem kaq por dhjata e vjeter ne arabisht eshte perkthyer ne shek IX dhe dhjata e re ne shek XV.Ai ishte edhe analfabet nuk mund te shkruante.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Ndryshime sa te duash.Vetem nje -Judaizmi si koncept fetar me duket me OK-ej sepse eshte religjion i cili nuk parasheh Ferrin per aske - as per pabesimtarin as per pjesetaret tjere te religjioneve.Mjafton te ju permbahesh 7 urrdherave baze (Per hebrejet 613 !!!) dhe je i shpetuar ne boten qe do vie,"parajsen".
    Ata qe nuk ju permbahen dhe nuk respektojne as keto 7 urrdhera dhe me Hebrejet tjere qe nuk respektojne me perpikmeri urrdherat e shumta vlen ajo qe mbas vdekjes se tyre humbasin te tere.Nuk jane askund....613 kerkesa per Hebrejet ndaj 7 per jo Hebrejet dhe pabesimtaret - plus pa kercenime debile mbi ferrin ku " mbas djegjes se lekures,prap ne do ja dhurojme nje lekure tjeter qe te digjet perseri - ti perjetoje vuajtjet me te medha ne xhehnem...." (Kurani).
    Oferta Hebreje eshte fer dhe korrekte
    Kete nuk e ka Islami,pabesimtareve dhe pjestareve tjere te besimeve te ndryshme i ofron vetem nje gje Ferrin dhe vuajtjet e perjetshme ne ferr ,neqoftese nuk konvertohen.Per pabesimtaret vlen edhe me keq ne Islam,sipas mundesise te konvertohet ndryshe "gurezim" dhe vdekje me procedur te shpejte...Gjoja,atij qe ju kane prezentuar faktet nga Kurani dhe nuk i pranon,AI nuk eshte i denje me per kete bote dhe boten tjeter - xhenetin Islamik !
    Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Shume te perpikte !
    Njeri (Mojsie) beri cudira te shumta,ndersa tjetri asnje.Apo cudira Muhamedane eshte vete Kurani
    Pajtohem qe jane te njejte ne nje pike, te dy luftuan dhe vrane sa munden njerez - krijesa te zotit !!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 15-10-2012 më 20:54
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Shume te perpikte !
    Njeri (Mojsie) beri cudira te shumta,ndersa tjetri asnje.Apo cudira Muhamedane eshte vete Kurani
    Pajtohem qe jane te njejte ne nje pike, te dy luftuan dhe vrane sa munden njerez - krijesa te zotit !!!
    Po, normal! Po te krahasojme biografite; Moisiu kur lindi babai i kishte vdekur, poashtu edhe Muhamedi. Moisiu nuk u rrit me nene, poashtu edhe Muhamedi. Moisiu beri luftera te shumta, poashtu edhe Muhamedi. Moisiu pati shume gra, poashtu edhe Muhamedi. Moisiu lindi ne menyre krejtesisht te natyrshme njerezore, poashtu edhe Muhamedi. Moisiu vdiq ne menyre krejtesisht te natyrshme njerezore, poashtu edhe Muhamedi.

Sipas Kuranit, cdo njeri qe beson 1 ne VETEM PERENDINE, 2 ne jeten pas vdekjes dhe 3 qon jete te drejte, pas kesaj dyert e parajses jane te hapura..

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •