Close
Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 108 prej 108
    i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    Meqe eshte fjala per profetin Moisi , po sjell nje hadith sahih(te sakte) ne lidhje me te:

Profeti Musa goditi me shuplake në syrin e Engjëllit te vdekjes

Buhariu në Sahihun e tij, vëllimi 2, faqe 163 dhe vëllimi 1, faqe 158 dhe Muslimi në Sahihun e tij, vëllimi 2, faqe 309 kanë transmetuar një hadith në Sahihun e tyre përmes transmetuesve të arritur nëpërmjet Ebu Hurejrës i cili tha se Engjëlli i vdekjes i erdhi Profetit Musa dhe i tha: "Përgjigjuni thirrjes së Zotit tuaj". Profeti Musa e goditi në sy engjëllin. engjëlli u kthye tek All-llahu dhe tha, "Ti më dërgove tek një shërbëtor i juaji i cili ishte i atillë qe nuk dëshironte vdekjen dhe me goditi ne sytë e mi."

Ebu Hurejra thotë: All-llahu i rivendosi sytë e tij në pozicionin e tyre te mëparshëm dhe e urdhëroi: "Shko tek shërbëtori im përsëri dhe i thuaj atij." Nëse do jetën, të vësh dorën mbi trupin e një demi të vogël. Pastaj ti do të jetosh shumë vjet aq sa numri i flokëve që mund te mbulohet nga duart e tua. "

Sipas versionit te Imam Ahmed Bin Hanbelit në Musnedin e tij, vëllimi 4, faqe 315, në këtë transmetim Ebu Hurejra ka treguar se Engjëlli i vdekjes i është shfaqur atij(Moisiut) haptazi. Kur ai erdhi për tek Profeti Musa, ai e goditi atë dhe sytë e tij i dolën jashtë. Historiani Ibne Xherir Tabari gjithashtu e përmend këtë ndodhi në Tareekhun e tij, vëllimi 1, me këto fjalë: "Engjëlli i vdekjes u shfaqej njerëzve hapur derisa arriti tek profeti Musa i cili e goditi dhe i nxorri syrin e tij jashtë". Në fund ajo shton se Engjëlli i vdekjes ka filluar të vijë në njerëz pas vdekjes së Profetit Musa fshehurazi (mbase nga frika). "(Ebu Hurejra, f. 35F)

konkluzionet ..tuajat..!
    Pra sipas teje ato 2 hadithet jane shkruar nga njerezit dhe jane ndryshuar shkurt..
    Ndryshuar për herë të fundit nga klajdi wolf : 27-10-2012 më 15:23

Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Pra sipas teje ato 2 hadithet jane shkruar nga njerezit dhe jane ndryshuar shkurt..
    patjeter...eshte si puna e ajetit te gurezimit qe u henger nga nje cjap dhe prandaj mungon ne Kuran(sipas pretendimeve absurde bazuar ne hadithin ne fjale)...dikur kam qeshur me te madhe me keto...e cuditshme se sa here i lexoj qesh perseri,
    mbase humori eshte e vetmja e mire e ketyre haditheve ...
    por per ata qe e kane vuajtur gurezimin nuk ka pasur fare humor ...eshte nje masaker e kryer ne emer te Zotit , por qe nuk gjendet askund ne Kuran..
    nuk kam cthem me teper , disa gjera jane aq logjike sa nuk ka fjale per to..
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    [QUOTE=bani;3519717]patjeter...eshte si puna e ajetit te gurezimit qe u henger nga nje cjap dhe prandaj mungon ne Kuran(sipas pretendimeve absurde bazuar ne hadithin ne fjale)...dikur kam qeshur me te madhe me keto...e cuditshme se sa here i lexoj qesh perseri,
    QUOTE]

http://www.40hadith.com/40hadith_al.htm
    Po keto ketu a jane hadithet e verteta?

[QUOTE=klajdi wolf;3519767]
    patjeter...eshte si puna e ajetit te gurezimit qe u henger nga nje cjap dhe prandaj mungon ne Kuran(sipas pretendimeve absurde bazuar ne hadithin ne fjale)...dikur kam qeshur me te madhe me keto...e cuditshme se sa here i lexoj qesh perseri,
    QUOTE]

http://www.40hadith.com/40hadith_al.htm
    Po keto ketu a jane hadithet e verteta?
    ka si keto dhe ka si ato ....
    kjo eshte e verteta e haditheve ,
    nuk mund te tregosh me te bukurat dhe te fshehesh te tjerat...e verteta duhet te thuhet e plote, na pelqen apo jo.

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Eshte video interesante duhet ta shohin te krishteret te shikojne se c'po besojne.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Eshte video interesante duhet ta shohin te krishteret te shikojne se c'po besojne.
    Kjo video ishte e papare , kush ka kohe le ta shkruaje perkthimin ne forum se ka shume anetare qe perdorin forumin nga telefoni dhe se shikojne dot videon.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    HEBREJT:Njerëz të pabindur

“U bëtë rebelë kundër Zotit,qysh nga dita që ju kam njohur.”LIGJI I PËRTËRIRË 9:24
    NJERËZ KOKËFORTË

“Sepse unë e njoh frymen tënde rebele dhe fortësin e qafës sate.Ja,sot kur akoma jam I gjallë midis jush,ju u bëtë rebelë kundër Zotit;aq më tepër do të bëheni mbas vdekjes sime.”LIGJI I PËRTËRIRË 31:27

HEBREJT DO TË ZËVENDËSOHEN

“Prandaj unë(Jezusi)po ju them se juve(hebrejve)do t’ju hiqet mbretëria e Perëndisë dhe do t’I jepet një kombi që do ta bëjë të japë fryt.”MATEU 21:43

Kush ishte ai komb qe solli profetin e fundit

MUHAMMEDI NJË “NGUSHLLUES”SI JEZUSI(PQMT):

Dhe unë do t,I lutem Atit dhe ai do do t’ju japë një Ngushllues TJETER që do të qëndrojë përgjithmon me ju.”GJONI 14:16

Jezusi(PQMT)ishte Ngushlluesi I parë,dhe NJË TJETËR duhet të ketë qenë si ai,I njëjtë me Jezusin,një njeri dhe jo një SHPIRT(FRYMË).

Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •