Close
Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 108
    I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Cilat janë dallimet mes krishtërimit dhe judaizmit?

Perse te krishteret kundershtojn hebrenjt ?

Ne çfar jan gabim ata sipas jush ?

Me intereson t'i dij dallimet mes jush, dhe nga pikpamja juaj pa e perzier ketu Islamin.

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Sepse hebrenjte nuk pranojne shpetimtar per mekatet!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2010
    Postime
    6
    Pershendetje. Nuk ka ndryshime ne thelb, vetem njeri ndryshim per mua eshte i rendesishem. Te krishteret vene ne pah me shume sesa ligjin Dashamiresine. Kurse Hebrenjte kan ne plan te pare Ligjin.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Per Krishteret Hebrejet jane sikur "vellau i madh".
    Nuk e kuptoj administraten e forumit ,qe nuk ndeshkon antisemitizmin e hapur te te gjith forumisteve musliman ketu,dhe nje pjese te madhe te krishtereve (Duke filluar nga @Daniel 00 )...Sipas rregullave te forumit duhet ndeshkuar cdo racizem njejte sikur antisemitizmi.

I vetmi krishter ne kete mes injorantesh eshte anetari me siper !
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Hebrenjte thone qe jane me te larte se njerezit e tjeter.Popull i zgjedhur nga zoti mendojne ata ngq shumica e profeteve ishin hebrenj.Ata nuk ishin besnike adhuruan vicin.

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Unë për fat të keq vetëm për Grekun kam dituri.. di që grekët besojnë dhe duan shumë jezusin.. vuajtjet dhe vdekjen e tij e kanë lidhur me qëndrimin e hebrenjve.

Me gjithë atë shumica e grekëve nuk bëjnë ndonjë diskriminim/dallim kushedi ndaj hebrenjve.. por ama kur përmenden situata të vjetra ose të sotme në të cilat hebrenjtë kanë atë qëndrimin që "ne jemi dhe më nuk ka".. grekët nuk i kursejnë akuzat.

Me pakë fjalë dy janë akuzat më të rëndësishme nga besimtarët grekë kundër hebrenjve.. një, vdekja e jezusit, dhe dy, besimi se hebrenjtë duan të kontrollojnë/sundojnë njerëzit e tjerë.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Per Krishteret Hebrejet jane sikur "vellau i madh".
    Nuk e kuptoj administraten e forumit ,qe nuk ndeshkon antisemitizmin e hapur te te gjith forumisteve musliman ketu,dhe nje pjese te madhe te krishtereve (Duke filluar nga @Daniel 00 )...Sipas rregullave te forumit duhet ndeshkuar cdo racizem njejte sikur antisemitizmi.

I vetmi krishter ne kete mes injorantesh eshte anetari me siper !
    Antisemitist jane edhe ata qe sulmojne Islamin
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 08-10-2012 më 16:46

Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Per racizem ? Anti-semitizëm ?! Ooooo luja mendje luja breee !!

Mos deshe qe t'i biem te gjunjezuar hebraizmit ?!

Si eshte ky vella, qe konsideron derrin superior ndaj te krishterit ?!

Si eshte ky vella, qe nenen e "zotit" te krishter, e konsideron si prostitut ?!

Si eshte ky vella, qe dikur kerkoj vrasjen e "zotit" te vllezerve te vegjel ?

Antari me nofken Daniel, mbron besimin e tij. Ka vetedije, edhe pse nuk e perdor gjithmon ashtu sic duhej.
    Hajde tani,trego (Ofro) referencat e ketyre rreshtave me bold qe ke sjellur.Keto fjali qe i sjell me siguri mendon qe gjinden ne Talmud,ne Bibel nuk jane...
    Ke lexuar te pakten nje flete nga Talmudi ? Nuk besoj...Per te lexuar Talmudin origjinal shko kerko te Komuna Hebreje e rrethit ku jeton,sepse nuk mundesh te gjesh ne shitje ,eventualisht munde ta gjendesh ne ndonje antikvariat (edhe pse as ketu nuk besoj qe do e gjesh !).
    E din sa eshte vuliminoz Talmudi ,te themi diku afer 6.000 flete,diku 92 libra !!!.Eshte i perkthyer i teri ne vetem ne disa gjuhe,ne gjuhen shqipe nuk e di por mendoj qe as 1 % !As rabinet e niveleve te uleta nuk munde te te japin pergjigje meritore,aq eshte vuliminoz dhe literature e rende.Ka njerez qe ia kushtojne tere jeten kesaj problematike dhe arrijne shume pak,e TI ke dalur me dy tre citate te falsifikuara te gjetura neper sajtet fashiste si Stormfront apo ato Islamike dhe don te thuash dic !
    Une nuk jam autoritet per kete liber edhe pse e lexoj cdo dite,por ajo qe e di do te mundohem te spjegoj !

Keto citate qe sjell TI (dhe te gjitha te tjeret gjoja nga Talmudi),rrjedhin nga nje burim i vetem - nga libri "Hebreu i Talmudit" autor August Roling.E din kush eshte ky dhe prapavijen e tij dhe te "vepres" se tij ?

Ja edhe teje nje link ku munde te lexosh nje pjese te madhe te Talmudit origjinal THE TALMUD.

Per "Derri me superior se i Krishteri" dhe " Nena e zotit te krishter prostitut",pasi te sjellesh referencat !

Gjer atehere Pa-Pa .
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 08-10-2012 më 18:54
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Antisemitist jane edhe ata qe sulmojne Islamin
    Athua Gon,termi Antisemitizem i perket dhe perdoret ekskluzivisht vetem kunder Hebrejeve.Termi definon mllefin,urrejtjen,shpifjen dhe qendrimin negativ ndaj nje popullate te caktuar ,direkt per Hebrejet.
    Kur antisemiti flet kunder semitit,mendon per Hebrejet.Hitleri kur vritke Hebrejet ne te njejten kohe bashkepunonte me Harapet !!
    Antisemitizmi eshte ideologji antihebreje.

Hajt tani, thuaj qe edhe Harapet dhe gjuha e tyre eshte semite .

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    E si mos te them oj qeveri kur ashtu eshte. Gjuha arabe eshte gjuhe semite. Thote; Hitleri ka bashkepunuar me harapet kunder hebrenjeve dhe ende beson ne ate perrallen e femijeve se Hitleri mbyti hebrenjt! Luja mendje luja!!
    Nje pohim i tille ne Gjermani eshte i denueshem!
    Edhe ne Internet-Frorum...

Perndryshe, edhe nese nuk ke simpati per dike apo per nje popull, nuk eshte e nevojshme te mohosh faktet dhe historine, edhe duke vepruar (eventualisht) ne kundershtim me ligjin, vetem per te thene dicka kunder...

Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •