Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 108
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Cdo here e me shume po i deshmon mangesite llogjike qe ti i ke o Jari. Po te kishte qene ne cdo lami biografia e Muhamedit e ngjashme me ate te Moisiut, madje edhe gjerat me te imta t'i kishin bere njejte, atehere ne nuk do ta kishim quajtur Muhamed, por i ringjalluri Moisi. Mos valle Jezusi paska pasur ngjashmeri me Perendine e madherishem?! Asnje ngjashmeri te vetme nuk mund te gjesh ne mes te Jezusit dhe Zotit!! E cfare thoni ju??!
    Ka shume personazhe historike qe i pergjigjen atyre "ngjashmerive" qe solle ti, ndersa une mendoj se kur krahason profetet, duhet te shqyrtosh biografite e tyre nga pikeveshtrimi i "profetesise", pra anes mistike e jo asaj thjesht njerezore!!
    A mua me gjete te me besh kete pyetje? Ne se me bere mua, une pergjigjen e kam dhene para pyetjes, shiko me larte
    Pyetja ishte retorike, i dashur Gone; une e di shume mire qe ti s'je mysliman por i nenshtruar, pra qe s'je arabizuar akoma plotesisht!! Per kete arsye te respektoj akoma si Shqiptar!!
    Jarigas

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Po edhe te jem,perse duhet ti arsyetohem nje fundamentalisti Islamik te coroditur si teje ! Paraqitesh kinse nje fetar dhe ne anen tjeter je nje shoven i hapur,lexo:antisemit.
    Jashte teme:Populli shqiptar i Kosoves (ne mos jo te gjith Shqiptaret),duhet te kete se paku qendrime korrekte ndaj Hebrejeve.Po te mos ishte " Kongresi gjithe boteror Hebrej" sipas gjitha gjasave edhe sot do e kishit thundrren Serbe mbi koke....Ju Islamiket e Kosoves nuk ju falemenderoheni as SHBA-se e lere me edhe atyre qe ne prapaskena ju kane ndihmuar mjafte !
    E blablabla,.. shqiptareve ua keni mbushur mendjen qe as Zotin te mos e falendeorjm, e lere me çifutet e rrotës s'ëmës ! (Jasht teme je)

Ne Judaizem nuk ka kurrfarr racizmi apo arrogance superioriteti,ku armiqet e tyre (antisemitet) mundohen ti ja mveshin.Besim si cdo tjeter - cdo besim mendon qe eshte me i mire dhe te tjerat jane pak a shume te devijuar.
    Religjion i nje populli i cili i ka mbetur besnik librave qe ju jane shpallur.
    Po genjen, dhe genjeshtra ndoshta eshte pjes e kesaj kulture qe ke vendosur ta predikosh ketu. Un te fola per racizëm duke t'i cituar disa shembuj, asnje nuk ma demantove ! Vet formimi i shtetit izraelit, eshte me bazë raciste ! Sionizmi eshte judaizmi-nacionalist, me nje shoqeri mazhorante raciste ndryshe s'mund t'egziston, eshte nje shtet segregacionist dhe racisit ! Ne izrael (shtet fetar dhe racist) ke dhune te llojit juridik dhe administratif ! Ne kulturen e keti shteti (ne fe), gjen dhunen e fjalorit, dhunen e te folurit, te sjelljes dhe nderkombtare sioniste sikurse ben ti ketu, duke me then se jam anti-semit, islamik, terrorist, etj budalleqe qe s'mund te dalin ndryshe pos nga goja e nje sionisti, çifuti racist ! Ju jeni dryri i demokracis ! Ju keni formuar shtetin me vrasje, perdhunime, vjedhje, masakra duke e getoizuar shpirterisht mbi baza paranojake ! Keni ngrit mure, keni krijuar edhe fragmente mbrenda çifuteve autokton te cilt sot promovojn "të keqën e vetëvetës" (nje auto-akuz) ! Si perfundim mbi racizmin çifut, mund te themi se eshte nje racizem i panjofshem ndoshta pershkak se te krishteret shpresojn se do t'udhezoheni e do ta pranoni "Krishtin si shpetimtar" dhe ai do te kthehet, prandaj i mbyllin syt edhe kur i vrisni dhe u'a djegni kishat e katedralet, ky racizmi i juaj eshte i lidhur drejtpersedrejti ne juda-izëm ! Arsyeja kryesore se pse ju luftuan te krishteret ne mesjet, nuk ishte se ju e kishit me te drejt, por sepse i provokonit ata sikur te ishin gjak-i-ndytur, gjak i prishur ! Kete racizem anti-johebre, e kthyet ne nje racizem anti-hebre deri ne dit te sodit ! Ju e mallkoni racizmin e nazistëve, por nuk e shihni veten se jeni edhe me keq, nese jo vet neonazistët modern !

Popull qe solli monoteizmin dhe te gjithe profetet tjere qe i mbani ne Kuran dhe Bibel dhe i solli njerezimit me shume se cdo komb tjeter.
    Hebrejet jane popull me misionin e kryer (monoteizmin),popull ku linden te gjithe profetet edhe Jezu Krishti,popull te cilen e zgjodhi perendija qe te perhap fjalen e tij- ky eshte fakt i pakundershtueshem.
    Nuk eshte populli qe e solli monoteizmin, kush te tha keshtu ? Mos talmudi ndoshta ?!!! Tani me thua se perendia e zgjodhi Jezu Krishtin, kurse Talmudi s'le gjë e zez pa then per te, dhe nenen e tij ?! Waoow çfar hipokrizie !!

Perse Judaizmi eshte racizem ??!! ... Ata konsiderojne qe Judaizmi eshte zgjedhje per Hebrejet dhe nuk i ja imponojne askujt si te vertet apsolute,sic beni ju Islamiket dhe te Krishteret.Jane te "zgjedhur" sepse te paret e njohen perendine ose me mire Ligjin e tij.
    Judaizmi eshte racizem,akuze dhe qarje e nje antisemiti dhe fundamentalisti islamik - pika qe sna bie !
    Ky mosimpunim, behet per shkaqe raciste, ata e konsiderojn veten si popull superior, popull i zgjedhur, i ndershem me gjak te pastër ! Te tjeret,.. nje jasht-qitje qe edhe po e vrat dike, per Zotin s'keni bere mekat sepse mjafton te jesh hebre per te shkuar ne parajs ! Kete filozofi raciste, Jezus Krishti, e me von edhe Muhamedi ua kundershtuan ne themel shoqeris barbare !

Anti-semitizmin e promvojn te çifutet. Eshte njesoj sikurse te me akuzosh se jam kunder zezakëve, serbëve, grekëve apo dike tjeter. Semit, nuk jan vetem çifutet, se po e besove kete, kjo prap konfirmon tezën time qe ju jeni nje shoqeri e ndertuar mbi baza ultra-raciste, dhe pikerisht per kete, ju urren bota per padrejtesit qe i beni, e jo per keta qe keni vendosur qe te jeni. Un s'jam anti-semit, sepse kam respekt ndoshta edhe me te madhe se ndaj prinderve te mi ndaj te gjithe deges se profeteve qe zbriten nga Abrahami (paqja qoft mbi ta) !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Ka shume personazhe historike qe i pergjigjen atyre "ngjashmerive" qe solle ti, ndersa une mendoj se kur krahason profetet, duhet te shqyrtosh biografite e tyre nga pikeveshtrimi i "profetesise", pra anes mistike e jo asaj thjesht njerezore!!
    Po edhe Kuranin Muhamedi e solli ngjashem si Moisiu Toren pjese pjese, dallimi ka qene vetem se Moisiu foli drejtperdrejt me Zotin, kurse Muhamedi me engjellin Gabriel. Na trego pra, cfare ngjashmerie ka Jezusi me Zotin, ose me Moisiun ?!

Pyetja ishte retorike, i dashur Gone; une e di shume mire qe ti s'je mysliman por i nenshtruar, pra qe s'je arabizuar akoma plotesisht!! Per kete arsye te respektoj akoma si Shqiptar!!
    Po ti cfare je o Jari, katholik?! Mysliman do te thote i nenshtruar dhe i nenshtruar do te thote mysliman, qe d.t.th. e njejta gje. Pse sipas teje, une deri diku qenkam arabizuar?

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    [QUOTE=qeveriablu;3509404]Ndryshime sa te duash.Vetem nje -Judaizmi si koncept fetar me duket me OK-ej sepse eshte religjion i cili nuk parasheh Ferrin per aske - as per pabesimtarin as per pjesetaret tjere te religjioneve.Mjafton te ju permbahesh 7 urrdherave baze (Per hebrejet 613 !!!) dhe je i shpetuar ne boten qe do vie,"parajsen".
    Ata qe nuk ju permbahen dhe nuk respektojne as keto 7 urrdhera dhe me Hebrejet tjere qe nuk respektojne me perpikmeri urrdherat e shumta vlen ajo qe mbas vdekjes se tyre humbasin te tere.Nuk jane askund....613 kerkesa per Hebrejet ndaj 7 per jo Hebrejet dhe pabesimtaret - plus pa kercenime debile mbi ferrin ku " mbas djegjes se lekures,prap ne do ja dhurojme nje lekure tjeter qe te digjet perseri - ti perjetoje vuajtjet me te medha ne xhehnem...." (Kurani).
    Oferta Hebreje eshte fer dhe korrekte
    Kete nuk e ka Islami,pabesimtareve dhe pjestareve tjere te besimeve te ndryshme i ofron vetem nje gje Ferrin dhe vuajtjet e perjetshme ne ferr ,neqoftese nuk konvertohen.Per pabesimtaret vlen edhe me keq ne Islam,sipas mundesise te konvertohet ndryshe "gurezim" dhe vdekje me procedur te shpejte...Gjoja,atij qe ju kane prezentuar faktet nga Kurani dhe nuk i pranon,AI nuk eshte i denje me per kete bote dhe boten tjeter - xhenetin Islamik !

shiko kete videon per te kuptuar keto qe thua

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Po edhe te jem,perse duhet ti arsyetohem nje fundamentalisti Islamik te coroditur si teje ! Paraqitesh kinse nje fetar dhe ne anen tjeter je nje shoven i hapur,lexo:antisemit.
    Jashte teme:Populli shqiptar i Kosoves (ne mos jo te gjith Shqiptaret),duhet te kete se paku qendrime korrekte ndaj Hebrejeve.Po te mos ishte " Kongresi gjithe boteror Hebrej" sipas gjitha gjasave edhe sot do e kishit thundrren Serbe mbi koke....Ju Islamiket e Kosoves nuk ju falemenderoheni as SHBA-se e lere me edhe atyre qe ne prapaskena ju kane ndihmuar mjafte !

Ne Judaizem nuk ka kurrfarr racizmi apo arrogance superioriteti,ku armiqet e tyre (antisemitet) mundohen ti ja mveshin.Besim si cdo tjeter - cdo besim mendon qe eshte me i mire dhe te tjerat jane pak a shume te devijuar.
    Religjion i nje populli i cili i ka mbetur besnik librave qe ju jane shpallur.

Popull qe solli monoteizmin dhe te gjithe profetet tjere qe i mbani ne Kuran dhe Bibel dhe i solli njerezimit me shume se cdo komb tjeter.
    Hebrejet jane popull me misionin e kryer (monoteizmin),popull ku linden te gjithe profetet edhe Jezu Krishti,popull te cilen e zgjodhi perendija qe te perhap fjalen e tij- ky eshte fakt i pakundershtueshem.

Perse Judaizmi eshte racizem ??!! ... Ata konsiderojne qe Judaizmi eshte zgjedhje per Hebrejet dhe nuk i ja imponojne askujt si te vertet apsolute,sic beni ju Islamiket dhe te Krishteret.Jane te "zgjedhur" sepse te paret e njohen perendine ose me mire Ligjin e tij.
    Judaizmi eshte racizem,akuze dhe qarje e nje antisemiti dhe fundamentalisti islamik - pika qe sna bie !
    Izraelitet ishin ne fillim te zgjedhur por kjo nuk do te thote qe ata e ruajten besnikerine ndaj zotit dhe fese se tyre.

O Izraelitë! Kujtone dhuntinë time që ju kam dhuruar dhe plotësoni besën që ma dhatë, t’ju plotësoj edhe unë besën time. Frikësohmuni vetëm mua!
    Besoni asaj që po ua shpallë, e cila ua vërteton atë çka e keni ju, dhe mos jinni të parët që nuk i besoni! Dhe mos bleni fundrrina me fjalët e mia dhe frikësohmuni vetëm mua! “ (El-Bekaretu, 40-41).
    “Falne namazin dhe jepni zekatin dhe përkuluni me ata që përkulen.” (El-Bekaretu, 43).
    “Ata që pasojnë Pejgamberin, ferrëfyes analfabet (ummij), të cilin e gjejnë të paralajmëruar në librat e veta, në tevrat dhe Inxhil …”. (El-A’raf, 157
    ).

Zoti, nga mëshira e Tij, në fund nuk lidhi kontratë me hebraikët, por zgjodhi ta dërgojë pejgamberin e fundit, por jo vetëm hebraikëve, por tërë njerëzisë, që rrjedh nga loza e Ibrahimit a.s.(Abrahamit).

Në librin e Dhjatës së vjetër Kantiku i Kantikëve (5, 16) është teksti vijues (i transkribuar nga gjuha hebraike):
    “Hikko mamittadim vikullo Mahamadim zehdudi vezem raai benute yapus halam.”
    Përkthimi:
    “Goja e tij është vetë ëmbëlsia; po, ai është Muhammedi, më i dashuri. Ky është i dashuri im, ky është miku im, o bija të Jerusalemit.” [14]

Edhe Isai a.s.(Jezusi) e paralajmëron dhe garanton ardhjen e Muhammedit a.s. si fund të hierohistorisë, ose si fund të pejgamberisë dhe dërgueshmërisë:
    Kam edhe shumë të tjera për t’ju thënë, por tani s’mund t’i kuptoni. E kur të vijë ai – Shpirti i së Vërtetës – Ai do t’ju udhëzojë ta njihni tërë të vërtetën.” [20]
    Isai a.s., në Ungjill, pohoi:
    “Unë po shkoj që të vijë i zoti i kohës”
    . (Gjoni, 16, 8).[

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    [QUOTE=klajdi wolf;3512430]
    Ndryshime sa te duash.Vetem nje -Judaizmi si koncept fetar me duket me OK-ej sepse eshte religjion i cili nuk parasheh Ferrin per aske - as per pabesimtarin as per pjesetaret tjere te religjioneve.Mjafton te ju permbahesh 7 urrdherave baze (Per hebrejet 613 !!!) dhe je i shpetuar ne boten qe do vie,"parajsen".
    Ata qe nuk ju permbahen dhe nuk respektojne as keto 7 urrdhera dhe me Hebrejet tjere qe nuk respektojne me perpikmeri urrdherat e shumta vlen ajo qe mbas vdekjes se tyre humbasin te tere.Nuk jane askund....613 kerkesa per Hebrejet ndaj 7 per jo Hebrejet dhe pabesimtaret - plus pa kercenime debile mbi ferrin ku " mbas djegjes se lekures,prap ne do ja dhurojme nje lekure tjeter qe te digjet perseri - ti perjetoje vuajtjet me te medha ne xhehnem...." (Kurani).
    Oferta Hebreje eshte fer dhe korrekte
    Kete nuk e ka Islami,pabesimtareve dhe pjestareve tjere te besimeve te ndryshme i ofron vetem nje gje Ferrin dhe vuajtjet e perjetshme ne ferr ,neqoftese nuk konvertohen.Per pabesimtaret vlen edhe me keq ne Islam,sipas mundesise te konvertohet ndryshe "gurezim" dhe vdekje me procedur te shpejte...Gjoja,atij qe ju kane prezentuar faktet nga Kurani dhe nuk i pranon,AI nuk eshte i denje me per kete bote dhe boten tjeter - xhenetin Islamik !

shiko kete videon per te kuptuar keto qe thua.

http://www.youtube.com/watch?v=ZNVDonD4ngQ
    Jezusi tha: -vërtet, vërtet Prandaj unë po ju them:
    -në qoftë se drejtësia juaj nuk është më e lartë nga ajo e skribëve dhe e farisenjve
    ju nuk do të hyni fare në mbretërinë e qiejve”. Mateu 5:20.
    Përveç se nëse bëheni më të mirë se Judenjët

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Zoti, nga mëshira e Tij, në fund nuk lidhi kontratë me hebraikët, por zgjodhi ta dërgojë pejgamberin e fundit, por jo vetëm hebraikëve, por tërë njerëzisë, që rrjedh nga loza e Ibrahimit a.s.(Abrahamit).
    Te tri fete (Judaizmi,Krishterimi dhe Islami) jane Abrahamike por zoti shprehet "Me ju Bnei Izraelit...".Nje here e pergjithmon Muhamedi nuk ka lindur ne popullin hebre dhe nuk vlen asgje nga Bibla per te.Te gjesh Muhamedin ne Bibel eshte dhunim i materies.
    Në librin e Dhjatës së vjetër Kantiku i Kantikëve (5, 16) është teksti vijues (i transkribuar nga gjuha hebraike):
    “Hikko mamittadim vikullo Mahamadim zehdudi vezem raai benute yapus halam.”
    Përkthimi:
    “Goja e tij është vetë ëmbëlsia; po, ai është Muhammedi, më i dashuri. Ky është i dashuri im, ky është miku im, o bija të Jerusalemit.”
    Kjo me la pershtypje sepse per here te pare e ndegjoj.Neqoftese ju mora vesh mire, JU Islamiket e gjeni Muhamedin ne pjesen me te bukur te Bibles ne "Kenga mbi te gjitha kenget" (Kantiku i kantikeve)??!!!...Pjese qe nuk ka te beje aspak me perendine (nuk permendet askund) dhe ka hyre ne Bibel sepse sipas legjendave mendohet se autor eshte Solomoni.Kenge qe eshte shfrytezuar nga tradita Hebreje gjate ceromonive te dasmave dhe ju kushtohet dashurise dhe fejeses.
    Nuk e kuptoj logjiken e juaj perverze Islamike - Ju kerkoni te legjitimoni Muhamedin permes Bibles ?!!!!! Nga e njejta Bibel qe shkumoni tere diten qe eshte ndryshuar,falsifikuar !

Ju sjellni kete: "“Hikko mamittadim vikullo Mahamadim zehdudi vezem raai benute yapus halam.”

Ndersa ne Hebreishte eshte keshtu,leri budalliqet e sitet Islamike:

"Chiko mamtakkim
    Vchullo MACHAMADDIN (plural / i dashur,bukuri,i kendshem etj.)
    Ze dodi
    Vze re`i
    Bbnot Yerushalaim "
    .

Ose Shqip:
    Fjala e tij veç ëmbëlsirë:
    veç i tillë mund të dëshirohet!
    I tillë është i dashuri im,
    të tillë mikun unë e kam,
    o bija të Jerusalemit!

Mjafte i dhunuat sitet Islamike ,me kete logjik lirshem munde te gjejme profetin e juaj Muhamed edhe ne librin e Harry Potterit.
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    E blablabla,.. shqiptareve ua keni mbushur mendjen qe as Zotin te mos e falendeorjm, e lere me çifutet e rrotës s'ëmës ! (Jasht teme je)
    Po genjen, dhe genjeshtra ndoshta eshte pjes e kesaj kulture qe ke vendosur ta predikosh ketu. Un te fola per racizëm duke t'i cituar disa shembuj, asnje nuk ma demantove ! Vet formimi i shtetit izraelit, eshte me bazë raciste ! Sionizmi eshte judaizmi-nacionalist, me nje shoqeri mazhorante raciste ndryshe s'mund t'egziston, eshte nje shtet segregacionist dhe racisit ! Ne izrael (shtet fetar dhe racist) ke dhune te llojit juridik dhe administratif ! Ne kulturen e keti shteti (ne fe), gjen dhunen e fjalorit, dhunen e te folurit, te sjelljes dhe nderkombtare sioniste sikurse ben ti ketu, duke me then se jam anti-semit, islamik, terrorist, etj budalleqe qe s'mund te dalin ndryshe pos nga goja e nje sionisti, çifuti racist ! Ju jeni dryri i demokracis ! Ju keni formuar shtetin me vrasje, perdhunime, vjedhje, masakra duke e getoizuar shpirterisht mbi baza paranojake ! Keni ngrit mure, keni krijuar edhe fragmente mbrenda çifuteve autokton te cilt sot promovojn "të keqën e vetëvetës" (nje auto-akuz) ! Si perfundim mbi racizmin çifut, mund te themi se eshte nje racizem i panjofshem ndoshta pershkak se te krishteret shpresojn se do t'udhezoheni e do ta pranoni "Krishtin si shpetimtar" dhe ai do te kthehet, prandaj i mbyllin syt edhe kur i vrisni dhe u'a djegni kishat e katedralet, ky racizmi i juaj eshte i lidhur drejtpersedrejti ne juda-izëm ! Arsyeja kryesore se pse ju luftuan te krishteret ne mesjet, nuk ishte se ju e kishit me te drejt, por sepse i provokonit ata sikur te ishin gjak-i-ndytur, gjak i prishur ! Kete racizem anti-johebre, e kthyet ne nje racizem anti-hebre deri ne dit te sodit ! Ju e mallkoni racizmin e nazistëve, por nuk e shihni veten se jeni edhe me keq, nese jo vet neonazistët modern !

Nuk eshte populli qe e solli monoteizmin, kush te tha keshtu ? Mos talmudi ndoshta ?!!! Tani me thua se perendia e zgjodhi Jezu Krishtin, kurse Talmudi s'le gjë e zez pa then per te, dhe nenen e tij ?! Waoow çfar hipokrizie !!

Ky mosimpunim, behet per shkaqe raciste, ata e konsiderojn veten si popull superior, popull i zgjedhur, i ndershem me gjak te pastër ! Te tjeret,.. nje jasht-qitje qe edhe po e vrat dike, per Zotin s'keni bere mekat sepse mjafton te jesh hebre per te shkuar ne parajs ! Kete filozofi raciste, Jezus Krishti, e me von edhe Muhamedi ua kundershtuan ne themel shoqeris barbare !

Anti-semitizmin e promvojn te çifutet. Eshte njesoj sikurse te me akuzosh se jam kunder zezakëve, serbëve, grekëve apo dike tjeter. Semit, nuk jan vetem çifutet, se po e besove kete, kjo prap konfirmon tezën time qe ju jeni nje shoqeri e ndertuar mbi baza ultra-raciste, dhe pikerisht per kete, ju urren bota per padrejtesit qe i beni, e jo per keta qe keni vendosur qe te jeni. Un s'jam anti-semit, sepse kam respekt ndoshta edhe me te madhe se ndaj prinderve te mi ndaj te gjithe deges se profeteve qe zbriten nga Abrahami (paqja qoft mbi ta) !
    Oj Devuqe si burbuqe - mos flit per shtetin e Izraelit dhe Cionizmin por flit dhe argumento akuzat kunder Judaizmit.Mjafte me kete egersi.
    Per teje vlen ajo qe te kerkoj 3-4 here me,sjell referencat nga Bibla (dhjata e vjeter) dhe Talmudi,Midrashi,Mishna etj. te cilet perkrahin tezat e tua coroditese ndaj judaizmit,mandej flasim...
    Si munde te flasim kur nuk din gje per Judaizmin,pervec ate qe te thojne sajtet islamiko-xhihadiste.Te studiosh Judaizmin sistematikisht eshte pune qe nuk behet per ju.Ti nuk di gje nga teologjija hebereje !

Sa per Izraelin (meqenese shume e permend),me mire koncentrohuni te shpetoni Iranin nga Natanjahu se tani apo me vone do fluturojne ne ajer bazat e tyre per prodhimin e energjis-bombes berthamore.Shtetet tjera fqinje Harape jane me te disiplinuara nga Izraeli).

Lere Izraelin rehat se nuk munde ti beni gje,flit per judaizmin ....Shalom.
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 23-10-2012 më 12:45
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Le dévoué

Pse kam pershtypjen qe ti je Rina
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Te tri fete (Judaizmi,Krishterimi dhe Islami) jane Abrahamike por zoti shprehet "Me ju Bnei Izraelit...".Nje here e pergjithmon Muhamedi nuk ka lindur ne popullin hebre dhe nuk vlen asgje nga Bibla per te.Te gjesh Muhamedin ne Bibel eshte dhunim i materies.

Kjo me la pershtypje sepse per here te pare e ndegjoj.Neqoftese ju mora vesh mire, JU Islamiket e gjeni Muhamedin ne pjesen me te bukur te Bibles ne "Kenga mbi te gjitha kenget" (Kantiku i kantikeve)??!!!...Pjese qe nuk ka te beje aspak me perendine (nuk permendet askund) dhe ka hyre ne Bibel sepse sipas legjendave mendohet se autor eshte Solomoni.Kenge qe eshte shfrytezuar nga tradita Hebreje gjate ceromonive te dasmave dhe ju kushtohet dashurise dhe fejeses.
    Nuk e kuptoj logjiken e juaj perverze Islamike - Ju kerkoni te legjitimoni Muhamedin permes Bibles ?!!!!! Nga e njejta Bibel qe shkumoni tere diten qe eshte ndryshuar,falsifikuar !

Ju sjellni kete: "“Hikko mamittadim vikullo Mahamadim zehdudi vezem raai benute yapus halam.”

Ndersa ne Hebreishte eshte keshtu,leri budalliqet e sitet Islamike:

"Chiko mamtakkim
    Vchullo MACHAMADDIN (plural / i dashur,bukuri,i kendshem etj.)
    Ze dodi
    Vze re`i
    Bbnot Yerushalaim "
    .

Ose Shqip:
    Fjala e tij veç ëmbëlsirë:
    veç i tillë mund të dëshirohet!
    I tillë është i dashuri im,
    të tillë mikun unë e kam,
    o bija të Jerusalemit!

Mjafte i dhunuat sitet Islamike ,me kete logjik lirshem munde te gjejme profetin e juaj Muhamed edhe ne librin e Harry Potterit.
    Profetin jo vetem qe mund ta gjejme ne bibel por edhe ne shkrimet hinduiste.Ne bibel mund ta gjejme ne dhjaen e re dhe dhjaten e vjeter ne te dyja.
    Shikoe nga filmi pasion christ me pelqimin e Vatikanit c'fare ka the Jezusi(Isai) ne bibel per ardhjen e profetit te ri.

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •