Close
Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 108
    i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Kundėrshtimi i krishterizmit tė ri judaizmit

Krishterizmi i Palit nė masė tė konsiderueshme iu kundėrvu judaizmit, posaēėrisht nė pikėpamje tė ritualeve dhe rregullave. Pali i anuloi ndalesat nė disa ushqime qė rregullat jevreje I konsideronin tė papastra dhe bėri luftė tė rreptė kundėr sunetimit tė fėmijėve meshkuj. Krishterizmi i ri nė vetvete bartė shumė elemente nga paganizmi i vjetėr grek dhe romak misterie tė kulteve dhe mėsimeve afrikane dhe paraaziatike. “Misteriet ishin tė lidhura pėr besimin mbi vdekjen dhe ringjalljen e zotėrave – paralelisht lindja dhe zhdukja, vyshkja e bimėve, dhe lindja dhe cofja e kafshėve. Toleroheshin sakrificat nė pikėpamje tė fryteve dhe kafshėve, prandaj zotėrat identifikoheshin me vetė sakrificat. Me marrjen e pjesėve tė sakrificės – bukės, mishit apo gjakut tė kafshėve – venės, pjesėmarrėsit nė misterie janė identifikuar me zotėrat,” shkruan A. Gamsi i cili vie nė pėrfundim se mėsimet e theksuara pagane dhe filozofike tė botės helene Mesdhetare nė forma tė ndryshme janė futur nė krishterizėm: “Elemente tė tilla, pėr shembull, janė tė kuptuarit mbi Zotin-baba dhe Zotin-bir, mbi Trininė e shnjtė si njėsi dhe nė tė njėjtėn kohė veēoritė, mbi shpėtimin individual, mbi gabimin si princip i jetės sė njeriut kurse i pavarur prej njeriut, mbi sakrifikimin e Zotit, mbi shpagimin e mėkateve me sakrificė, mbi bashkimin me Zotin duke u ushqyer me trupat e zotit tė sakrifikuar, mbi misteriet – fshehtėsitė si mjete qė mundėsojnė dhe ndihmojnė shpėtimin e njeriut, mbi shpirtin si pjesė hyjnore e qenies njerėzore qė ėshtė e paraparė pėr shpėtim, dhe mbi trupin dhe materien si seli apo, sė paku, burim i tė keqes, etj.” Fletushkat e aposolit Pali sollėn edhe elemente progresive: pėr dallim nga judaizmi, ato gruan e bėjnė subjekt tė barabartė nė jetėn fetare, pas sė cilės shumė gra u bėnė priftėresha dhe pėrhapėse tė zjarrta tė krishterizmit; largohet e drejta ekskluzive e “popullit tė zgjedhur” qė vetėm ai i takon religjionit tė Zotit dhe vendoset barazia njerėzore (“Zoti nuk shikon kush ēka ėshtė” – Fletushka Romakėve 2, II; “Nuk ka dallim ndėrmjet Jevrenjėve dhe Grekėve; sepse ai ėshtė Zot i tė gjithėve dhe i pasur pėr tė gjithė qė e ftojnė” – 10, 12); lehen marrėdhėniete e mėhershme anarkike kundrejt pushtetit dhe futet ndėgjueshmėria ndaj pushtetit (“Ēdo shpirt t`i bindet pushteteve qė sundojnė sepse nuk ka qeveri e tė mos jetė nga Zoti ... Jepja, pra, secilit ēka i keni borxh: kujt, pra, tatimin, tatimin; e kujt, doganėn, doganėn; e kujt frikėn, frikėn; e kujt nderin, nderin;” – Romakėve, 13, 1-7); insistohet nė martesė dhe familje (“Burri ta konsiderojė gruan dashuri tė pėrhershme, ashtu edhe gruaja burrin: gruaja nuk ėshtė zotėri nga trupi i saj, por burri...” Korinasve, 7, 3-5); ... etj.

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Gabimi qe ti ben eshte gabimi qe bejne shume njerez. Mundohen ta ulin Zotin ne natyren njerezore dhe ta pershkruajne apo kuptojne me mendjen e tyre njerezore. Zotin ne njerezit e njohim aq sa Perendia na ka shfaqur ne per te pare, dhe aq sa ne lejon natyra jone njerezore. Krijesa asnjehere nuk mund te kuptoje krijuesin, pasi jane dy natyra te ndryshme.

Gabimi tjeter qe ti ben eshte se thua 1+1+1 nuk eshte Nje Zot por Tre. Asgje nuk eshte e pamundur per Perendine. Ose me mire te themi, ato qe ne njerezve na duken te pamundura, jane mese te mundura per Perendine. Une nuk pres qe ti te besosh ne Trinitet pasi po te besoje nuk do te ishe musliman por i krishtere. Por qe te kesh nje gje te qarte: Triniteti eshte Besimi ne NJE ZOT qe ka NJE NATYRE ne TRE PERSONA: ATI, BIRI QE LINDI PREJ ATIT PARA GJITHE KOHERAVE, DHE FRYMA E SHENJTE QE RRJEDH PREJ ATIT. Kjo eshte ne thelb ajo qe te krishteret besojne dhe kjo eshte ajo qe na ka deshmuar Vete Perendia.

Mos do te thuash qe judenjte nuk e pranuan Krishtin si profet por muslimanet e pranojne Krishtin si profet? Ne syte e Zotit dhe te krishtereve si judenjte, si muslimanet, po bejne gabim pasi nuk pranojne Jisu Krishtin per Ate qe Ai eshte: Perendi-Njeri! Biri i Vetem i Atit qe mori mish njeriu nga Virgjeresha Mari qe mbeti shtatzane nga Shpirti i Shenjte!

Ju mund ta quani Krishtin plot emra, por nese nuk pranuat kete qe une shkruajta me lart, jeni te gjithe dele te humbura te Perendise qe ne Diten e Gjykimit nuk do te kini Krishtin ne krah, por do te gjykoheni sipas Ligjit, qofte ky Ligji i Judenjve, apo Ligji i muslimaneve.

Albo

Triniteti nuk mbeshtet ne asnje varg ne bibel.Edhe ai vargu qe ishte tek Gjoni 5-5 u hoq nga te krishteret sepse ishte falsifikuar dhe gjendej tek bibla katolike.
    Jo vetem myslymanet nuk e pranojne Jezusin si zot por edhe sektet e krishtera metodistet,evangjelistet,deshmitaret etj.Sepse bibla interpretohet ne menyra te ndryshme.Trinia iu imponua krishterimit nga Perandori Konstantin, i cili më 335 p.e.s. thirri këshillin e përgjithshëm, të parin në historinë e Kishës, me qëllim të largimit të mospajtimeve rreth natyrës së Zotit, të cilat u shfaqen mes grupimeve të ndryshme krishtere.

Disa javë pasi u mblodh këshilli, i cili, sipas Athanasit, në letrën e tij Ad Afros, përbëhej nga 318 peshkopë, doktrina e Trinisë iu imponua të krishterëve si një kredo që duhej pasuar.
    Vendimin e Konstantinit, i cili në thelb ishte një Perandor pagan, e pasuan persekutimet e tmerrshme fetare, me qëllim që të detyrohej një kredo e shpikur, e cila asnjëherë nuk u predikua nga Jezusi [paqja qoftë mbi të].
    Edhe mbështetësit më fanatikë të Trinisë nuk munden të gjurmojnë shkencërisht Trininë moderne më larg se shekulli i dytë i krishterë. Madje edhe atëherë, kjo ishte një kredo e huaj, që kurrë s'ishte përhapur nga Jezusi apo nga ndonjë prej dishepujve të tij. Gjatë asaj kohe, Trinia konkurronte me të tjera teori të huaja, të popullarizuara midis të krishterëve, rreth natyrës së Jezu Krishtit [paqja qoftë mbi të].
    Që atëherë, besimi i vërtetë i Jezusit u pakësua, derisa, pothuajse, u zhduk para se të vinte Islami.

Këtë e ka thënë Jezusi! Ai tha: -vërtet, vërtet “Prandaj unë po ju them:
    -në qoftë se drejtësia juaj nuk është më e lartë nga ajo e skribëve dhe e farisenjve
    ju nuk do të hyni fare në mbretërinë e qiejve”. Mateu 5:20.
    Përveç se nëse bëheni më të mirë se Judenjët.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    [B]....... Pali i anuloi ndalesat nė disa ushqime qė rregullat jevreje I konsideronin tė papastra dhe bėri luftė tė rreptė kundėr sunetimit tė fėmijėve meshkuj.....
    Kush eshte tall me ty mer Klajd tuj te tregu ksi perrallash???!
    Ishte Jezusi ai qe tha se : "...e keqja nuk iu vjen nga ajo qe fusni ne goje, por nga ajo qe nxirrni prej goje!!"
    Shko e merru me haddithet tashi, se ke mjaft per te mesuar...!
    Jarigas

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin

1. Dashurine e tij per ne, krijesen e tij: Perendia lejoi flijimin e Birit te Tij te Vetem te Lindur prej Tij per shpetimin tone, pasi ne nuk ishim te zote qe te shpetonim vete me ane te Ligjit.

Albo
    Albo ti ke thene " Perendia lejoi flijimin e Birit te tij " ...sipas qesaj qe ke shkruar i bje qe Perendia dhe i Biri i Tij te jene de krijesa te ndryshme nga njera tjetra .

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Ato dyjat jan pa besimtar dhe kan dallim mes veti , por kur osht puna tutes, bohen bashk dhe e luftojn te verteten , dhe po e mundin te verteten deri ne nje koh te caktuar.
    ANTI : SHKA, RRUS, GREK DHE VLLEZERVE TE TYRE

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Dallimi me i madh mes judaizmit dhe krishterimit eshte ne ate qe Judaizmi ka qene dhe eshte menyre jetese (vetdisiplinim) ndersa krishterimi eshte religjion i paster.Ja,per shembull propaganda e Vatikanit eshte e drejtuar ne ate qe perseri krishterimi (katolicizmi) te behet menyre jetese,duke e kuptuar shume mire se sa e rrezikshme eshte kur dicka shenderrohet ne religjion te paster.
    Nje tjeter dallim i madhe eshte qe ne Judaizem nuk ka misionarizem (per dallim nga krishterimi dhe Islami),asaj nuk i intereson sa eshte numri i hebrejeve por kualiteti.Sa nje hebre e respektone Tora-n ,Micvotin etj.

Por,te hebrejet ne rende te pare vlejn "urrdherseat e zotit" ndersa Krishti solli ne rend te pare "ligjin" e Dashurise.Cila duhet te jete me me rendesi ?....Patjeter qe duhet te jete dashurija sepse prej saj rrjedhin te gjitha urrdherat e perendise.Urrdheresat e perendise jane manifestim i dukshem i dashurise.
    Te Mojsije kemi: Mos vrit - si munde te vrasish dike neqoftese e don !

Shikuar nga kjo logjik, Jezu Krishti ka te drejte mbi judaizmin dhe mbi te gjith te tjeret .
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 12-10-2012 më 22:47
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Dallimi me i madh mes judaizmit dhe krishterimit eshte ne ate qe Judaizmi ka qene dhe eshte menyre jetese (vetdisiplinim) ndersa krishterimi eshte religjion i paster.Ja,per shembull propaganda e Vatikanit eshte e drejtuar ne ate qe perseri krishterimi (katolicizmi) te behet menyre jetese,duke e kuptuar shume mire se sa e rrezikshme eshte kur dicka shenderrohet ne religjion te paster.
    Nje tjeter dallim i madhe eshte qe ne Judaizem nuk ka misionarizem (per dallim nga krishterimi dhe Islami),asaj nuk i intereson sa eshte numri i hebrejeve por kualiteti.Sa nje hebre e respektone Tora-n ,Micvotin etj.

Por,te hebrejet ne rende te pare vlejn "urrdherseat e zotit" ndersa Krishti solli ne rend te pare "ligjin" e Dashurise.Cila duhet te jete me me rendesi ?....Patjeter qe duhet te jete dashurija sepse prej saj rrjedhin te gjitha urrdherat e perendise.Urrdheresat e perendise jane manifestim i dukshem i dashurise.
    Te Mojsije kemi: Mos vrit - si munde te vrasish dike neqoftese e don !

Shikuar nga kjo logjik, Jezu Krishti ka te drejte mbi judaizmin dhe mbi te gjith te tjeret .
    Problemi eshte se hebrenjte e quajne njeri heretik shpetimtarin.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    :

Cfare genjeshtre thashe.Une doja te tregoja dallimet midis 2 besimeve.Se si ndryshoi krishterimi nga hebraizmi.Une thashe kush anuloi sunetimin e femijeve dhe rregullave jo kush e tha.

Tek nje varg i Lukes e thote qe vete Jezusi eshte bere sunet. “Dhe kur kaluan të tetë ditët, pas të cilave ai duhej rrethprerë, ia vunë emrin Jezus” (Lluka 2:21)

Meqe nuk e paske kuptuar akoma Klajd, ja ku po ta perseris gomarllekun qe the: "Pali i anulloi ndalesat......"!, ndersa e verteta eshte se Pali vetem se perhapi fjalen e Krishtit!!! A din ti Klajd se çfare eshte nje shkrim qe fillon me nje gomarllek??! Eshte i gjithi gomarllek!!
    A e din ti Klajd si quhet ai qe shkruan gomarlleqe??!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Meqe nuk e paske kuptuar akoma Klajd, ja ku po ta perseris gomarllekun qe the: "Pali i anulloi ndalesat......"!, ndersa e verteta eshte se Pali vetem se perhapi fjalen e Krishtit!!! A din ti Klajd se çfare eshte nje shkrim qe fillon me nje gomarllek??! Eshte i gjithi gomarllek!!
    A e din ti Klajd si quhet ai qe shkruan gomarlleqe??!!
    Problemi eshte se Pali nuk ishte apostuj i Jezusit dhe nuk e ka takuar ne jete.Qellimi im ishte qe ne tekst te jepja ndryshimet midis hebraizmit dhe krishterimit jo se kush i tha.

Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Problemi eshte se Pali nuk ishte apostuj i Jezusit dhe nuk e ka takuar ne jete.Qellimi im ishte qe ne tekst te jepja ndryshimet midis hebraizmit dhe krishterimit jo se kush i tha.

Pra, Gjoni në letrën e tij flet për ardhjen e profetëve të rremë dhe antikrishtëve, ndër të cilët ishte Pali “tashmë është në botë” (Shiko dhe Veprat 13:1) dhe se këtë e përforcon dhe verseti se “çdo frymë që nuk rrëfen se Jezu Krishti ka ardhur në mish, nuk është nga Perëndia; dhe kjo është fryma e antikrishtit” ose “kanë dalë shumë mashtrues, të cilët nuk rrëfejnë se Jezu Krishti ka ardhur në mish (si njeri); ky është mashtruesi dhe antikrishti”.

Kush ishte ai që deklaroi se Jezusi nuk ka ardhur në mish (si njeri)? Sigurisht ishte Pali në letrat e tij. “Ru h uni nga qentë, ruhuni nga punëtorët e këqij, ruhuni nga të prerët. Sepse rrethprerja e vërtetë jemi ne, që i shërbejmë Perëndisë në Frymë dhe që mburremi në Krishtin Jezus pa besuar në mish”. (Filipianëve 3:2-3) “Prandaj tash e tutje ne nuk njohim më askënd sipas mishit;

Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •