Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 86
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    E ke keqkuptuar Nuhin ,admiral. Martesa ne Shqiperi nuk ka vlere ligjore por vetem religjioze pasi ata celebrimin e kane bere ne Gjermani.

Celebrimi zyrtar dhe Nikahu(martesa sipas islamit) jane dy procedura te ndryshme .
    E para eshte e njohur zyrtarisht kurse e dyta eshte procedure fetare me teper.

Ne disa vende te botes Nikahu perfaqson dhe celebrimin zyrtar por jo ne perendim.
    Si praktikohet ne shqiperi ceshtja e MEHRIT ???, caktohet akoma ???, dhe a ju permbahen njerezit, si doremiret mehri ne raste shkurorezimi ???

selam
    albanish by nature

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Si praktikohet ne shqiperi ceshtja e MEHRIT ???, caktohet akoma ???, dhe a ju permbahen njerezit, si doremiret mehri ne raste shkurorezimi ???

selam
    Mehri jo vetem ne Shqiperi por kudo ne bote nuk duhet te kete percaktim pasi ne kohen e profetit sahabet jane martuar edhe me flete te Kuranit.
    Me behet qejfi qe ne Shqiperi Muslimanet jane te qarte per kete fakt e nuk e veshtiresojne martesen.

Rregull te vendosur prej komunitetit Musliman nuk ka, miqte e mi qe jane martuar kane dhene mehr aq sa i kane patur mundesite por sigurisht jo duke percaktuar nje shume paraprake.

Persa i perket marrjes se mehrit ne raste shkurorezimi edhe kjo varet nga besimi dhe devotshmeria ndaj Allahut xh.sh , perderisa nuk ka gjykate Islame nuk mund te pretendosh rregulla.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Mehri jo vetem ne Shqiperi por kudo ne bote nuk duhet te kete percaktim pasi ne kohen e profetit sahabet jane martuar edhe me flete te Kuranit.
    Me behet qejfi qe ne Shqiperi Muslimanet jane te qarte per kete fakt e nuk e veshtiresojne martesen.

Rregull te vendosur prej komunitetit Musliman nuk ka, miqte e mi qe jane martuar kane dhene mehr aq sa i kane patur mundesite por sigurisht jo duke percaktuar nje shume paraprake.

Persa i perket marrjes se mehrit ne raste shkurorezimi edhe kjo varet nga besimi dhe devotshmeria ndaj Allahut xh.sh , perderisa nuk ka gjykate Islame nuk mund te pretendosh rregulla.
    falemnderit,

Mua me interesonte thjesht ceshtja praktike, a ekziston ndonje doremarje (per shkaqe tradite natyrisht) me mehrin akoma ne shqiperi, apo eshte thjesht e anashkaluar ne lidhjet martesore dhe meret ne konsiderate vetem ligji valid.

selam
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    falemnderit,

Mua me interesonte thjesht ceshtja praktike, a ekziston ndonje doremarje (per shkaqe tradite natyrisht) me mehrin akoma ne shqiperi, apo eshte thjesht e anashkaluar ne lidhjet martesore dhe meret ne konsiderate vetem ligji valid.

selam
    Absolutisht jo , martesat ne Shqiperi si sot ashtu dhe ne kohen e Enverit jane karakterizuar nga pregatitja e pajes nga te dyja palet si nga e dhenderrit ashtu dhe nga ana nuses. Mehri si obligim fetar nuk eshte i njohur ne Shqiperi,aplikimi i tij ka filluar vetem vitet e fundit.

Selam

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Shih, ne las vegas mund te martohesh edhe ne "drive in"....cdo forme e nje MARREVESHJE, qofte me ne fund edhe nje "shprehje e thjeshte e vullnetit para deshmitareve" eshte nga pikepamja juridike "valide". Pra, nese ata formalisht deshirojne te posedojne nje fletushke notari shqiptare ku shihet vullneti i tyre me nenshkrime, nuk prish pune. Tek ceshtja e zyrtarizimit, ai eshte krejtesisht ndryshe, dhe mbetet nen kornizat e ligjeve perkatese te shteteve shtetas te kujt jane partneret.

Per shembull, nje lidhje e dy shqiptareve homoseksuale e lidhur ne hollande, ne shqiperi nuk do te ish valide.

Lidhja martesore e muslimanes me gjermanin ne LIBI, nuk do te ish valide.

Lidhja martesore e muslimanes me gjermanin aman ne gjermani, eshte valide.

Kete desha me thane, si rrjedhoje e "hamendjeve", PERSE e kane zgjedhe ambientin e xhamise !!!, per mua nuk arsyetohet ajo fotografi thjeshte me vetem se "kane shkuar me lidhe kurrore".....perse ne xhami ???.....tash jam kurioz edhe une ta dije, CKA KA NDODHUR TASH SKATESISHT ???, ka dikush info me te holleishme ???

Sa per kuriozitet ne kete senz, ne austri para dy vitesh, nese me kujtohet tamam, kish nje cift nga arabia saudike probleme bashkshortore, dhe problemi para gjyqit austriak u trajtua me LIGJIN E ARABISE SAUDIKE !!!, juristet mund tash te folin ketu me saktesisht, por aman ka nje cfare kodi gjithperfshires, i cili ka te beje drejtperdrejt me shtetesine e protagonisteve bdhe trajtimin e tyre para gjyqit, po qe se ai nuk i prek domosdoshmerisht ligjet e shtetit ku gjinden perkohesisht.

tung
    nuk eshte komplet si thua ti, jo.
    psh per te bere nje martese nje shtetas gjerman me nje shtetase marokene (po flas per marokun se e di 100%, dhe si rrjedhoje mendoj se eshte e njejta gje per libine), femra duhet te paraqese nje leje te shtetit perkates.
    maroku nuk e jep kete leje nese shtetasja muslimane deshiron te martohet me nje te krishtere.
    pa kete leje asnje martese nuk mund te zhvillohet ne gjermani apo vende te tjera europiane (pasi ligjet ne europe jane duke u unifikuar gjoja).
    edhe une si shqiptar, nese deshiroj te martohem me nje shtetase te huaj, duhet te marr nje leje te caktuar nga shteti shqiptar...

E ke keqkuptuar Nuhin ,admiral. Martesa ne Shqiperi nuk ka vlere ligjore por vetem religjioze pasi ata celebrimin e kane bere ne Gjermani.

Celebrimi zyrtar dhe Nikahu(martesa sipas islamit) jane dy procedura te ndryshme .
    E para eshte e njohur zyrtarisht kurse e dyta eshte procedure fetare me teper.

Ne disa vende te botes Nikahu perfaqson dhe celebrimin zyrtar por jo ne perendim.
    kam dyshimet e mia qe te jete keshtu si thua ti.
    dmth ti mendon se celebrimin e kane bere ne gjermani? pa konvertimin e ketij ambasadorit??? NUK BESOJ.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 09-10-2012 mė 07:58
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    n

kam dyshimet e mia qe te jete keshtu si thua ti.
    dmth ti mendon se celebrimin e kane bere ne gjermani? pa konvertimin e ketij ambasadorit??? NUK BESOJ.
    Keshtu eshte kur kerkon pergjigjje gjetiu ,e sheh qe vetem llafet e mia te dalin te verteta

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    pa kete leje asnje martese nuk mund te zhvillohet ne gjermani apo vende te tjera europiane (pasi ligjet ne europe jane duke u unifikuar gjoja).
    edhe une si shqiptar, nese deshiroj te martohem me nje shtetase te huaj, duhet te marr nje leje te caktuar nga shteti shqiptar...
    .
    the admiral,
    une nuk besoj se ty te duhet leje per martese nga shteti amė. Leje nga shteti amė kerkohet me rastin e marrjes se nje nenshtetesie te huaj, e kurrsesi per martese. Per martese lypsen dokumente te caktuara per identifikim: pasaporta, leternjoftimi apo certifikata e lindjes...
    Martesa me te huaj, ne vend te huaj... nuk d.t.th. automatikisht edhe marrja e nenshtetesise.

*

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    the admiral,
    une nuk besoj se ty te duhet leje per martese nga shteti amė. Leje nga shteti amė kerkohet me rastin e marrjes se nje nenshtetesie te huaj, e kurrsesi per martese. Per martese lypsen dokumente te caktuara per identifikim: pasaporta, leternjoftimi apo certifikata e lindjes...
    Martesa me te huaj, ne vend te huaj... nuk d.t.th. automatikisht edhe marrja e nenshtetesise.

*
    duhet dhe po ta siguroj 100%. e kam te fresket.
    kam ndihmuar nje te njohur per te pergatitur dokumentat qe i kerkonin per te celebruar martesen me nje shtetase te huaj.
    leja e shtetit shqiptar eshte nder gjerat me te rendesishme.
    psh shteti shqiptar mund te bllokoje martesen duke mos dhene kete leje, nese personi ne fjale ka qene i martuar dhe nuk eshte divorcuar akoma.

ajo per marrjen e nenshtetesise eshte tjeter gje. madje per gjermanine e austrine i ben te ditur shtetit shqiptar qe deshiron te heqesh dore nga nenshtetesia shqiptare.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    duhet dhe po ta siguroj 100%. e kam te fresket.
    kam ndihmuar nje te njohur per te pergatitur dokumentat qe i kerkonin per te celebruar martesen me nje shtetase te huaj.
    leja e shtetit shqiptar eshte nder gjerat me te rendesishme.

ajo per marrjen e nenshtetesise eshte tjeter gje. madje per gjermanine e austrine i ben te ditur shtetit shqiptar qe deshiron te heqesh dore nga nenshtetesia shqiptare.
    Kush e jep kete lejen admiral? Dhe cila eshte arsyeja e dhenies se kesaj leje? Une jam martuar jashte dhe pervec certifikates se perkthyer dhe noterizuar nuk me kane kerkuar asnje dokument tjeter.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Kush e jep kete lejen admiral? Dhe cila eshte arsyeja e dhenies se kesaj leje? Une jam martuar jashte dhe pervec certifikates se perkthyer dhe noterizuar nuk me kane kerkuar asnje dokument tjeter.
    hapin e fundit e ben ambasada apo konsullata shqiptare... po te jap shembullin ne itali. dokumenti ne fjale quhet KONFIRMIM PER LIDHJE MARTESE.
    pa te nuk behet gje.

Per te lidhur martese ne Itali eshte e rendesishme leshimi i Konfirmimit per Lidhje Martese (Nulla Osta al Matrimonio) nga ana e Konsullates. Para se Konsullata te jape konfirmimin e saj, duhet te behen shpalljet per lidhje martese ne bashkite/komunat perkatese ne Shqiperi, procedura e te cilave zgjat rreth 2 jave. Vetem pasi te behen shpalljet, bashkia/komuna ne Shqiperi leshon certifikatat qe i nevojiten Konsullates per te leshuar Konfirmimin per Lidhje Martese (certifikate lindje dhe certifikate per lidhje martese te vulosura nga prefektura perkatese ne Shqiperi).
    Ne kete menyre, procedura e leshimit te konfirmimit ka dy faza, e para: shpallja per lidhje martese ne Shqiperi dhe terheqja e certifikatave nga bashkia/komuna, e dyta: terheqja ne Konsullate e konfirmimit per lidhje martese.
    http://www.consolatoalbanesemilano.o....php?pag=41939

Nulla Osta al Matrimonio quhet ne Itali; Ehefähigkeitszeugnis quhet ne Gjermani.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 09-10-2012 mė 08:54
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •