Shikoni videon e meposhtme se sa qarte jane mesazhet biblike per ardhjen e profetit Muhamed. Shikoni embelsine dhe qartesine e ketyre mesazheve.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=Tx53pt-0kUg
Shikoni videon e meposhtme se sa qarte jane mesazhet biblike per ardhjen e profetit Muhamed. Shikoni embelsine dhe qartesine e ketyre mesazheve.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=Tx53pt-0kUg
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 11-09-2012 mė 09:59
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
angmokio
S'di prej nga e ke marre kete video dhe nuk e di asryen e sigurise se qind per qindte se ketu behet fjale per Profetin Muhammed. Mirepo, ajo qe me ra ne sy ishte verseti nr. 16, ku thuhet "ai do te jet pergjithmone me ju", gje qe me ben te dyshoj shume se nuk eshte fjala per Profetin Muhammed.
*
Norca.li nuk ka Highlander reale ne kete bote.
Si nuk mund te jete profeti Muhamed a.s pergjithmone mes nesh kur ai eshte njeriu qe permendet me teper se cdo krijese tjeter ne kete bote.
Mbi 1 miliarde muslimane e permendin me teper se 10 here ne faljet e tyre.
A nuk quhet kjo pergjithmone me ne?
Duhet shtuar ketu se bibla gjate koherave mund te kete pesuar dhe shtremberime per te hequr kuptimin real te saj.Psh tek Isaia ne vend qe te perkthehet "Pesha mbi arabine" keto e kane perkthyer "profecia kunder arabise" tek Isaia 21/ 13
13 A prophecy against Arabia:
http://www.biblegateway.com/passage/...21&version=NIV
13 The burden upon Arabia
http://www.biblegateway.com/passage/...1&version=KJ21
Une mendoj sikurse gjithmone Jezusi u fliste apostujve me shembelltyre dhe kjo gje nuk ka kuptim te drejteperdrejte ne lidhje me prezencen fizike por me ate ideore dhe mesimeve profetike.
Kete e sqaron vete Jezusi poshte kur thote se apostujt e njihnin mesimin profetik si fryme te se vertetes.
Frymen e se Vertetes, qe bota nuk mund ta marre, sepse nuk e sheh dhe nuk e njeh; por ju e njihni, sepse qendron me ju dhe do te jete ne ju.
pra bota nuk e njeh ate por ju e shikoni profecine se si eshte sepse keni nje shembull real te profecise se Jezusit per Zotin.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 13-09-2012 mė 11:02
Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.
Jo, Highlander sikur ata te filmave nuk ka...
...por megjithate ata ekzistojne. Por kjo eshte ceshtje me vete sepse kerkon shpjegime te shumta...
Megjithate, citatin qe bera le vend per dyshim.
Dhe nuk e kam as me te voglin qellim qe ta ofendoj ndoke ne besimin e tij, megjithese une te verteten e ve para te gjithave.
Eshte ceshtje tjeter te deshirosh te besosh ne dicka (qe s'ka te beje me realitetin) dhe ceshtje tjeter ajo cfare eshte faktike.
Sa i perket videos ne fjale, nuk duhet te harrojme se hebraishtja eshte shume e ngjashme me arabishten. Fundja e kane te njejten rrenje.
*
Une mendoj se ka shenja te Muhamedit a.s ne bibel duke iu referuar ajetit te Kuranit
Saff 61:6
"...Isai, biri i Merjemes tha: “O beni israilė, unė jam i dėrguar i All-llahut te ju, jam vėrtetues i Tevratit qė ishte para meje dhe jam pėrgėzues pėr njė tė dėrguar qė do tė vijė pas meje, emri i tė cilit ėshtė Ahmed..."
Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.
Norca , kur ngrihet per tu zberthyer nje ceshtje e dyshimte sic eshte rasti ne fjale nuk pretendohet te japesh 100% gjykim te sakte.
Ne bible flitet per nje person i cili nuk ngjason me askend pervec profetit Muhamed a.s.
Sic u shpreh dhe Xhemis me siper nuk duhen harruar shtremberimet qe i jane bere bibles gjate kohes ndaj dhe shume fraza jane te qarta e disa te tjera te turbullta.
Qėllimi (nga e gjithė kjo) ėshtė tė qartėsojmė se emri i tij Muhammed ėshtė nė Teurat i qartė, gjė pėr tė cilėn bie dakort ēdo njeri i ditur prej besimtarėve tė pasuesve tė Librit.
Prej tyre: Ahmed. Ky ėshtė edhe emri me tė cilin e emėrtoi Mesihu Isa. Arsyen dhe sekretin e emėrtimit e kemi pėrmendur nė atė libėr.
Emrat e tij nėse pėrfitohen prej cilėsive, mund tė nxjerrėsh prej ēdo cilėsie tė mirė emėr pėr tė (paqja dhe mėshira e Allahut qoftė me tė). Porse kėtu duhet tė dallojmė se jo prej ēdo cilėsie mund tė pėrfitojmė emėr tė veēantė (tė pėrvetshėm) pėr profetin tonė, ato pėrfitohen prej cilėsive tė veēanta e jo prej atyre tė pėrbashėkta.
Thotė Xhubejr ibnu ***`im: “Profeti (paqja dhe mėshira e Allahut qoftė me tė), na ka treguar pėr disa emra tė tij e tha: “Unė jam Muhammedi, Ahmedi, El-Mahi (Fshirėsi), me mua e fshin Allahu mosbesimin, unė jam El-Hashir (Tubuesi), nė kėmbėt e mia tubohen njerėzit Ditėn e Gjykimit. Unė jam El-Akib (I fundit), pas meje s`ka mė profet.”
Emrat e Profetit (paqja dhe mėshira e Allahut qoftė me tė), janė dy llojesh:
Sė pari: Emra tė veēantė pėr tė, s`i bashkangjitet ndonjė prej profetėve nė to. Si Muhammed, Ahmed, el-Akib, El-Hashir, el-Mukafi, etj.
Sė dyti: Emra qė janė tė pėrbashkėt mes tij dhe profetėve tė tjerė, porse pėr tė janė mė tė plotė. E veēanta pra ėshtė se ai ėshtė i pėrvetshėm nė plotėsimin e tyre, jo thjesht nė emėrtim (origjinėn e tyre). Si: I Dėrguari i Allahut, Profet i Allahut, Rob i Allahut, Dėshmuesi, Pėrgėzuesi, Qortuesi, Profet i mėshirės, Profet i pendimit.
Nėse prej ēdo cilėsie tė mirė, do t`i jepnim atij emėr, atėherė numri i emrave tė tij do t`i kalonte tė dyqindat. Si: Es-Sadik (I Sinqerti), El-Mesduk (I Besueshmi), I Dashuri, I Mėshirshmi, etj si kėto.
SHPJEGIMI I KUPTIMEVE TĖ EMRAVE TĖ TIJ
(paqja dhe mėshira e Allahut qoftė me tė)
Pėrsa i pėrket emrit Muhammed: Ai ėshtė emėr i pėrfituar prej foljes “hamide”, qė do tė thotė falenderoi. Atėherė, njė person quhet Muhammed nėse posedon shumė cilėsi pėr tė cilat mund tė falenderohet. Pėr kėtė arsye si emėr ai ėshtė mė i goditur se emri Mahmud. Kuptimi i tė parit (Muhammed) ėshtė: Ai qė falenderohet mė shumė se ēdo kush tjetėr prej njerėzve. Pėr kėtė arsye -Allahu e di mė sė miri- ėshtė emėrtuar me kėtė emėr nė Teurat. Si edhe pėr vetė shkakun se ai, feja e tij dhe populli i tij kanė cilėsi tė shumta me anė tė tė cilave falenderohen. Derisa edhe Musai a.s. preferoi tė jetė prej tyre. Tė gjitha kėto kuptime i kemi sqaruar me argumentet e tyre nė librin e lartėpėrmendur dhe qartėsuam gabimin e Ebul-Kasim Es-Suhejli i cili e ktheu kėtė ēėshtje nė tė kundėrt dhe tha se emri i tij nė Teurat ėshtė Ahmed.
Pėrsa i pėrket emrit Ahmed: Ai ėshtė njė emėr qė nėnkupton cilėsi tė shkallės sipėrore. Ai gjithashtu ėshtė i pėrfituar prej foljes “hamide” falenderoi. Nė kuptimin e tij ka diskutime. Diskutimi qėndron: A ėshtė me kuptim tė kryefjalės apo tė mbiemrit. Njė grup thotė me kuptim kryefjale pra “mė falenderuesi”, qė do tė thotė se falenderimi dhe lavdėrimi i tij pėr Allahun ėshtė mė i madh dhe mė i shumtė se falenderimi dhe lavdėrimi i ēdokujt tjetėr. Atėherė kuptimi del: Mė falenderuesi i gjithė falenderuesve tė Zotit. Kėsaj thėnie i ėshtė dhėnė mė shumė pėrparėsi, sepse nė shumicėn e rasteve emrat e shkallės sipėrore (nė arabisht), kėshtu pėrftohen.
El-Beshir (Pėrgėzuesi): Ėshtė quajtur i tillė sepse ai ėshtė pėrgėzuesi me shpėrblime pėr ata qė e pasojnė. Nė tė njėjtėn kohė ėshtė qortues me dėnim pėr ata qė e kundėrshtojnė. Allahu i Madhėruar nė shumė versete Kur`anore, e ka emėrtuar si rob tė tij: “Dhe se kur u ngrit robi i Allahut ta adhurojė Atė, ata gati hipnin njėri mbi tjetrin pėr ta dėgjuar.” (El-Xhin 19) “Ai qė ia shpalli Furkanin robit tė vet (Muhamedit)...” (El-Furkan 1) “Dhe i shpalli robit tė tij atė qė i shpalli.” (En-Nexhm 10) “E nė qoftė se jeni nė dyshim nė atė qė Ne ia shpallėm gradualisht robit tonė...” (El-Bekareh 23) Sikurse ėshtė saktėsuar edhe nė “Sahih” se ai (paqja dhe mėshira e Allahut qoftė me tė), ka thėnė: “Unė jam zotėriu i pasardhėsve tė Ademit ditėn e Gjykimit, e kjo s`ėshtė pėr mburrje.”
Gjithashtu Allahu e ka emėrtuar pishtar ndriēues, ashtu sikurse emėrtoi edhe diellin ndriēues. Profeti (paqja dhe mėshira e Allahut qoftė me tė) ėshtė emėrtuar pishtar ndriēues me fjalėn arabe “el-munir” sepse kjo fjalė pėrdoret pėr atė qė ndriēon pa djegie, nė tė kundėrt tė “uehaxh” i cili edhe pse ndriēon, djeg.
Ibn Kajim el Xheuzije
Te lutem,
une nuk thash qe jam 100% i sigurte. Une thash per videon e sjellur qe s'mund te konsiderohet si 100% e sigurte.
Paj, shih tash (!), ne njeren ane sjell video me permbajtje nga Bibla, kurse ne anen tjeter e ve ne dyshim (?!).Ne bible flitet per nje person i cili nuk ngjason me askend pervec profetit Muhamed a.s.
Sic u shpreh dhe Xhemis me siper nuk duhen harruar shtremberimet qe i jane bere bibles gjate kohes ndaj dhe shume fraza jane te qarta e disa te tjera te turbullta.
A nuk eshte ky nje fakt shtese i asaj qe e thash pak me pare: Deshire per te besuar?
Kur na konvenon dicka, atehere i besojme edhe Bibles. Ne te kunderten themi eshte e shtremberuar, e paqarte...
Kjo ka te beje edhe me bindjet e njeriut, duke menduar se bota sillet rreth tij dhe jo e kunderta.
Nuk ka qene vetemse Profeti Muhammed i vetmi i derguar. Ka pasur (dhe ka) me qinda te tjere qe nuk ka njohur askush...
*
Krijoni Kontakt