Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Pro protestave paqesore,...gjithkush ka te drejte te protestoje kunder blasfemive qe sot kane pushtuar boten,....por ne protesta ndodhin edhe incidente,..jane te kuptueshme keto,...sensibiliteti fetar eshte i larte ne Greqi,..
    Duaje te afermin tend si veten

Reagon Shoqata e Aktorëve grekë

Shoqata e Aktorëve grekë, nëpërmjet një deklarate dënon "çdo veprim që ofendon, fyen, kërcënon dhe mohon të drejtën e lirisë së artit", në përgjigje të incidenteve që ndodhën dje jashtë teatrit Hitrio në Athinë.
    Shoqata e Aktorëve grekë deklaron se "shprehja e lirë, vështrimi mbi çështjet e ndjeshme sociale, është qëllimi i artit të aktorit. Barbarizmi, dhuna, represioni, censura dhe kufizimet mbi artin po shtrihen gjithnjë e më shumë. Dhe kur arti censurohet, censurohet edhe jeta. Arti ynë është një armë shpirtërore që synon zgjimin e ndërgjegjes. Kjo armë kurrë nuk do të dorëzohet", përfundon njoftimi për shtyp.

Laert Vasili

Laert Vasili ka lindur në 7 Mars 1974 në Shqipëri. Në vitin 1993 filloi Akademinë e Arteve në Tiranë dhe më pas hyri në Shkollën e Arteve Dramatike në Athinë. Pas mbarimit të saj Laerti jeton e punon në Greqi, por kontribuon edhe në jetën artistike në Shqipëri, me pjesëmarrje në trupa të ndryshme. Eshtë artist me shumë pjesëmarrje televizive dhe teatrale. I vleresuar si "Aktori më i mirë i vitit 2008" në Greqi, Laerti ështe njëherësh skenarist dhe regjisor veprash, që shquhen për nivelin e tyre cilësor.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Batalionet e sulmit? lol

Paskan edhe batalione te sulmit keta! Athua keto sulmet i bejne me shpesh me Gillette apo Wilkinson?
    Për fat të keq këto grupe njerëzish që vrasin dhe presin ekzistojnë. Aktivizimi më intensiv i tyre ishte pak kohë më parë, përpara zgjedhjeve parlamentare.

Rrahjet dhe sulmet ndaj të huaja ishin të përditshme, disa herë ata shkonin natën në shtëpira përdhese ku banon të huaj dhe me hekura dhe gjëra të tjera futeshin në shtëpi dhe godisnin të huajt.

Por edhe vdekjet apo goditjet me thikë nuk janë të pakta, një të huaj bile e goditën në trenin elektrik në mes të njerzve me thikë dhe e lan sheshit.

Edhe të vdekur ka pat nga këto goditjet, kur mblidhen 40 veta me motora që mbajnë thika, shkopinj etj nuk ke shans të shpëtosh. Gazetat elektronike jan plotë me lajme të tilla. Këto aksione vazhdojnë akoma dhe rriten më shumë, ata shfaqen jo vetëm të fshehur por edhe hapur për të ushtruar diskriminime të ndryshme.

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga user010 Lexo Postimin
    Për fat të keq këto grupe njerëzish që vrasin dhe presin ekzistojnë. Aktivizimi më intensiv i tyre ishte pak kohë më parë, përpara zgjedhjeve parlamentare.

Rrahjet dhe sulmet ndaj të huaja ishin të përditshme, disa herë ata shkonin natën në shtëpira përdhese ku banon të huaj dhe me hekura dhe gjëra të tjera futeshin në shtëpi dhe godisnin të huajt.

Por edhe vdekjet apo goditjet me thikë nuk janë të pakta, një të huaj bile e goditën në trenin elektrik në mes të njerzve me thikë dhe e lan sheshit.

Edhe të vdekur ka pat nga këto goditjet, kur mblidhen 40 veta me motora që mbajnë thika, shkopinj etj nuk ke shans të shpëtosh. Gazetat elektronike jan plotë me lajme të tilla. Këto aksione vazhdojnë akoma dhe rriten më shumë, ata shfaqen jo vetëm të fshehur por edhe hapur për të ushtruar diskriminime të ndryshme.
    E di qe kur jane ne grup behen shume trima keta ekstremistet grek. Nuk e dija se ishin te organizuar ne formacione ushtarake si batalioni sulmues, batalioni i mbrojtjes...ndoshta kane edhe batalion te parashutisteve etj. lol

Kjo e tregon me se miri se ne cfar rruge po shkon Greqia. Ekstremistet e kane marr ligjin ne duart dhe bejne cka te duan dhe kur te duan, pa u ballafaquar me kurrfar pasojash.

Dite me pare e pash nje video kur keta ekstremistet e 'Agimi i Arte' e benin edhe punen e inspektoreve dhe policeve. Ne tregun e emigranteve, keshtu quhej, i verfikonin dokumentet e tregtareve dhe ne rastet kur dyshonin ne dokumentacionin e ndonjerit prej tyre ia shkaterronin komplet mallin. Sigurisht se kane perdorur edhe dhune fizike ndaj ndonjerit qe ka tentuar t'iu kundervihej.

Greqia, ngadale por sigurte, po ik per lesh.

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Pro protestave paqesore,...gjithkush ka te drejte te protestoje kunder blasfemive qe sot kane pushtuar boten,....por ne protesta ndodhin edhe incidente,..jane te kuptueshme keto,...sensibiliteti fetar eshte i larte ne Greqi,..
    Shume paqesore duken ne fakt.

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Citim Postuar më parë nga user010 Lexo Postimin

Jane ne vendin e vete ata....nje fare te drejte e kane qe i ka ik truri me te huajt...kush e do te huajin ne shtepi ???
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

i/e larguar Maska e ionian
    Anëtarësuar
    27-12-2002
    Vendndodhja
    *
    Postime
    200
    Per te qene te sakte, duhet thene se rremuja nuk krijua ngaqe regjozori eshte shqiptar ,sic krijohet ideja kur i hedh nje sy te pare lajmit por nga permbajtja e asaj qe trajton.
    Me nje sy qe i hodha vepres teatrale, flet pak a shume per Jezu Krshtin dhe nxenesit e tij dhe per nje flirt qe kishte midis ketij dhe Judes. Eshte nje shjaqje ideale per gay. (kurre nuk i kuptova ca nga keta artistet...) .Dhe nga ana tjeter ky regjizori eshte me orgjine greke .Kjo i bie qe sipas rastit, greket ose shqiptaret ta perdorin emrin e tij sipas nevojave te momentit.
    Kjo eshte kulla e Babilonit jo ajo e shumeperfolura...!

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Citim Postuar më parë nga ionian Lexo Postimin
    Per te qene te sakte, duhet thene se rremuja nuk krijua ngaqe regjozori eshte shqiptar ,sic krijohet ideja kur i hedh nje sy te pare lajmit por nga permbajtja e asaj qe trajton.
    Me nje sy qe i hodha vepres teatrale, flet pak a shume per Jezu Krshtin dhe nxenesit e tij dhe per nje flirt qe kishte midis ketij dhe Judes. Eshte nje shjaqje ideale per gay. (kurre nuk i kuptova ca nga keta artistet...) .Dhe nga ana tjeter ky regjizori eshte me orgjine greke .Kjo i bie qe sipas rastit, greket ose shqiptaret ta perdorin emrin e tij sipas nevojave te momentit.
    Kjo eshte kulla e Babilonit jo ajo e shumeperfolura...!
    Ca pune kane me Jezusin kta ..me keq se ato bolet qe merren Muhametin..Po mire mo kaq dekadent eshte bere arti ne bote sa ne gjithe boten merren me njerez qe kane njeri 2000 tjetri 1500 vjet qe kane vdekur..
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

Citim Postuar më parë nga medaur Lexo Postimin
    Ca pune kane me Jezusin kta ..me keq se ato bolet qe merren Muhametin..Po mire mo kaq dekadent eshte bere arti ne bote sa ne gjithe boten merren me njerez qe kane njeri 2000 tjetri 1500 vjet qe kane vdekur..
    Si duket kjo i ben te famshem, sepse terheq vemendje interkontinentale

Un se di c'kane keta, kur nuk ngrihen hebrejt per te protestuar ?
    Revolution 1848

O sa shume qe e mallkoj veten
    qe kaq shume vite mbeta ne Greqi
    dhe e shikoj veten sot
    pa asnje rrugezgjidhje pa asneje risi.

Te shkoja ne brigje te tjera
    e le te behesha fermer
    te mjelja bagetite, te punoja token
    por jo te mbetesha ne kete ferr.
    Agimi i Arte kujton se ne e kemi fajin
    kerkojne emrat e femijeve tane
    qe jane rregistruar kopshteve
    te dalin ne fleterrufe!
    Por a ka nje baba qe do e duroje,
    a ka nene qe s'do te qaje
    nese femija qe ska faj
    te mesoje se cdo te thote rracizem...

Nga ana tjeter
    me vjen percemim
    nga keta njerez qe moren pushtet
    dhe mundohen te drejtojne kete shtet.
    Per keta njerez tullace
    qe pse vetem kane vene nje kollare
    qe bertasin neper parlament si vulgare
    qe nuk shohin, arrogantet
    se krizen nuk e sollen emigrantet
    se Greqia e tyre mori krahe
    nga rrogat e lira te te mjeruarve rrefugjate.

Mallkoj veten vellazeri,
    jo veq per mua por per dhe per shoqerine
    qe u lejuam grekeve te dhjere
    qe ta mbajne kaq lart amanene.
    Qe nderruam emrat tane,
    fese tone me shqelm i rame,
    qe kishim turp te shqiptonim "shqiptar"
    qe nuk u mesuam shqip femijve tane
    e i lame te mendojne se jane te ngrate.

Po u them se ka ardhur dita sot
    qe te harrojme ditet qe qanim me lot
    te ngrejme koken e ta themi sa me qarte
    se ne jemi popull kryeklarte.
    Se ne lindem e vdesim per nje nder
    dhe perbuzjen e kemi vrer.
    Ne e kemi te hapur nje rruge sot,
    kemi shqiperine qe ka vuajtur mot
    nuk do e durojme kete vrere
    do kthehemi ne vendin ku kemi lere.

Se Shqiperia mot e jete
    kishte halle kishte mjerim
    por djemte e saj mot e jete
    i ka pritur me ngazelleim.
    Njerezit qe kafshojne doren e atij qe i ushqen,zakonisht lepijne kepucet e atyre qe i godasin.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •