Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10

presidenti më i varfër dhe më i ndershëm në botë

Zotëria që shikoni në fotografi, që ka veshur atë xhaketën jo firmato, është presidenti më i varfër dhe më i ndershëm në botë!
    Pra, ai është José Mujica, president i Uruguait dhe ish-luftëtarëve i Tupamaros gjatë diktaturës!

Zoti Mujica, citon alb-observer.com, udhëton me një makinë Volkswagen që kushton vetëm 1.945 dollar dhe përbënë luksin e vetëm që i ka lejuar vetes.
    Politikani 77-vjeçar, i cili nuk disponon llogari bankare, por as edhe borxhe, përfitoi para pak ditësh edhe një titull tjetër nderi, atë të presidentit më të varfër në botë!
    Ky nofkë, rezultoi pas zbulimit se edhe pse rroga e tij mujore është 12.500 dollar, ai mbanë nga kjo vetëm 1.250 dollar për të shpenzimet e tija personale, ndërsa pjesa tjetër e rrogës, e cila është 90%, ia kthen arkës së shtetit për të përforcuar programet e ndihmave sociale në vend.
    Siç edhe deklaroi ai vet, citon alb-observer.com, në një intervistë për gazetën “El Mundo”: “Me 1.250 dollar ia dalë mbanë shkëlqyeshëm për një muaj. Mundem lirshëm, pasi shumica e qytetarëve të Uruguait, jetojnë me shuma shumë të vogla se kjo”.
    Ky lajmë, i cili ditët e fundit po bënë xhiron e botës, kurrsesi nuk mund të mos na vinte në mendime!
    Kjo në lidhje me atë se në të vërtet sa politikanët tanë i shërbejnë popullit?/alb-observer.com/
    Ndrysho Firmën

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,063
    shpresojme ta lexojne politikanet shqiptare nje lajm te tille

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Citim Postuar më parë nga ATMAN Lexo Postimin
    shpresojme ta lexojne politikanet shqiptare nje lajm te tille
    haha i pari duhet ta lexoj shpellari vucidolit.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    ...
    Ky nofkë, rezultoi pas zbulimit se edhe pse rroga e tij mujore është 12.500 dollar, ai mbanë nga kjo vetëm 1.250 dollar për të shpenzimet e tija personale, ndërsa pjesa tjetër e rrogës, e cila është 90%, ia kthen arkës së shtetit për të përforcuar programet e ndihmave sociale në vend.
    ...
    Rroga mujore 12.500 dollar duket e madhe per Uruguai...
    14.000 dollar jane te ardhurat mesatare vjetore ne Uruguai.

Rroga 1250 dollar nuk eshte e madhe, por as aq e vogel.
    Edhe gruaja e tij qenka senatore dhe sigurisht ka nje rroge te mire...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    323
    a mun na jepet noj njoftuni se si e qysh ky njeri o ky qe osht?noj pun biogr.fj.vje?

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    po sala yne eshte me i varfer se ky, ka vetem nje shtepi qe ja ka dhuruar vajza
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga xhori Lexo Postimin
    Ashtu është, në bankë 300 mijë lek të vjetra ka, si ka mundësi që na nxjerin këtë
    uruguajannin më të varfrin??
    Pastaj edhe diçka tjetër, noton dot 2 orë e ca ky presidenti Uruguait??
    Po murin e madh kinez e ka ngjitur ky??

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Nuk te ben rroga te pasur,(me perjashtime si rrogat e presidenteve te kompanive,prsidente banksh,firmash financiare,ceos etj).
    Steve Jobs paguhej nga Apple vetem 1 dollar ne vit,por ishte i pasur nga te ardhurat
    fitimet e kompanise 7 bilion$ .
    Blumbergu paguhet vetem 1 $ ne vit nga bashkia e Nju Jorkut,por eshte i pasur
    nga te ardhurat e biznesit te tij privat,22 bilion $.
    Ky president mund te kete ndonje biznes/kompani te veten,ose gruaja, djali i tij
    dhe te ardhurat i ka shume here me te medha se sa rroga qe merr.
    Llogari bankare ka gruaja e tij dhe cuni i tij ,administratori pasurise.
    Rrogen qe merr nga shteti ai e ka per kafe dhe kunja dhembesh...
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 07-10-2012 më 14:44
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Nuk te ben rroga te pasur,(me perjashtime si rrogat e presidenteve te kompanive,prsidente banksh,firmash financiare,ceos etj).
    Steve Jobs paguhej nga Apple vetem 1 dollar ne vit,por ishte i pasur nga te ardhurat
    fitimet e kompanise 7 bilion$ .
    Blumbergu paguhet vetem 1 $ ne vit nga bashkia e Nju Jorkut,por eshte i pasur
    nga te ardhurat e biznesit te tij privat,22 bilion $.
    Ky president mund te kete ndonje biznes/kompani te veten,ose gruaja, djali i tij
    dhe te ardhurat i ka shume here me te medha se sa rroga qe merr.
    Llogari bankare ka gruaja e tij dhe cuni i tij ,administratori pasurise.
    Rrogen qe merr nga shteti ai e ka per kafe dhe kunja dhembesh...
    D.m.thene keta "tanet" mire bejne sepse vjedhin nga halli ? Nuk mendoja se do te kishim Zhan Val Zhanin per kryeminister ...... i paskemi rene ne qafe kot fare !

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Citim Postuar më parë nga xhori Lexo Postimin
    Me i varfer se Sala eshte Edi me vetem 3 milione leke ne banke.Mos harrove gje? Edi as shtepi nuk ka i varfri.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •