Close

Rezultati i Sondazhit: Kush mendoni se do fitoje?

Votues
49. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Obama

23 46.94%
  • Romney

26 53.06%
Faqja 37 prej 37 FillimFillim ... 27353637
Duke shfaqur rezultatin 361 deri 366 prej 366
    Perjashtuar nga Mod.
    Anėtarėsuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308
    Citim Postuar mė parė nga BlueBaron Lexo Postimin
    Nuk jam kunder
    Erdhem tek ajo qe thash une.

Faleminderit shtet se me deshire njerezit rralle e bejne, te lejne te vdesesh urie :P

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar mė parė nga Plaku me kostum Lexo Postimin
    Erdhem tek ajo qe thash une.

Faleminderit shtet se me deshire njerezit rralle e bejne, te lejne te vdesesh urie :P
    Shihet kush jane anmiqet e punes, ata qe te ndihmuem prej shtetit duen te jetojne ne kurriz te tjerve

Citim Postuar mė parė nga BlueBaron Lexo Postimin
    Por une nuk jam dakort, qe nje njeri, kushdo qofte, te sulmohet pse jep bono ushqimi per te papunet. Ushqimi, nxenja dhe kujdesi shendetesore jane te drejta, nuk jane konēesione.
    Askush s'tha qė t'u hiqen dhe tė lihen tė ngordhin, por politikat e Obamės janė politika nxitėse parazitizmi. Nė ShBA kurdoherė kanė qenė tė mirėpritur njerėz qė japin kontribut pėr atė vend, si mendor apo krah pune. Amerikanėt gjithmonė kanė vlerėsuar tradicionalisht shpirtin e konkurencės, sepse kjo u ka sjellur zhvillimin. Njė SHBA parazite ku negrot dhe latinėt jetojnė nė kurriz tė tė bardhėve qė e ndėrtuan, s'ėshtė mė SHBA. Obama po i trajton sikur janė turistė aty.

Persa i perket mbeshtetjes se serbeve per ne BE, ajo kurre nuk ka munguar nga Evropa. Franca eshte miku historik i Serbise, ndersa e majta italiane ngordh fare per pak miqesi serbe. Pra serbet kane dy miq shume te forte, Francen dhe komunistet e Italise. .
    BE, s'ėshtė veē Francė dhe njė filiz komunistėsh italianė. Por s'ėshtė e udhės ta zgjasim mė tej nė kėtė pikė.

E dyta, se po devijojme temen, serbet kane ne favor te tyre, infrastrukturen, organizimin dhe nje qeveri qe di te administroje. Pra, nuk eshte merite vetem e huaj, nqs jane para nesh
    Po filloj tė dyshoj se mos ke ndėrruar kėtė llogarinė tėnde nė fsh, me llogarinė nė twiter qė ka Rama. Bluje ku je?
    Kėta llumat njihen nga i madh e i vogėl pėr faktin qė, deri mė sot iu bridhnin lirisht kriminelat e luftės, qė u detyrua NATO tė gjente hapėsira ligjore qė nė '99 ta sulmonte, qė akoma vazhdon tė jetė e lidhur shpirtėrisht me rusin, qė akoma s'pranojnė krimet e masakrat qė kanė bėrė, por thonė se janė kėta viktima tė kosovarėve etj etj... Ē'a kriteresh plotėsuan kėta, kur janė pėr faqe tė zezė me kriterin juridik? Ē'a duan nė BE kėta ardhacakė barbarė? Se kėshtu fillon kjo punė... tė pranohen para nesh nė BE qė tė thonė se kemi qenė gjithmonė europian dhe, qė nesėr tė thonė se maskarat e krimet qė bėnė ndaj shqiptarėve tė Kosovės ishin tė justifikuara sepse, po kėrcėnoheshin nga kėta tė fundit... dhe historia do rikorigjim e ashtu do bėhet...

GW Bush, u prit ne Shqiperi si nje hero dhe thyu te gjitha normat e protokollit te nje presidenti, ishte nje pritje qe nuk ia kishte rezervuar asnje vend tjeter ne bote. Por, une jam shume i sigurte se kushdo president amerikan te vije ne Shqiperi, po e njejta pritje do t'i rezervohet. Nuk ka rendesi emri apo ngjyra e lekures.
    Republikanėt kanė qenė historikisht mbrojtės sė kauzės shqiptare. Ti po ia jep meritat shqiptarėve qė e pritėn Bushin ashtu, dhe jo Bushit qė e bėri atė vizitė sikur simbolizonte se po i tregonte botės sė ndihem si nė shpinė time kėtu dhe, ky vend ka pėrkrahjen tonė... Mos e dredh bisedėn kot nashti. Jepi Ēezarit atė qė ėshtė e Ēezarit.

Eshte e verte qe ameriken e ndertoi truri i bardhe, por eshte i njejti "nocion gjuhesor" qe beri nje lufte civile per te zhdukur skllaverine e zeze, beri nje beteje politke per t'i dhene te drejtat natyrale te USA ēdo jo te bardhi dhe qe beri te mundur akomodomin e Barack Obama ne Shtepine e Bardhe.
    Luftėn s'e nisėn tė bardhėt.
    Lincoln me amendamentin kushtetues, iu dha tė drejta pėr hir tė Bashkimit, federalizmit, se t'i fitonin vetė kėta tė drejtat, s'qenė tė zot.
    Unė s'jam raciste po as hipokrite s'bėhem kot si kot; baballarėt e kombit amerikan, arkitektėt ishin tė bardhėt, ishin ata qė ndillnin tek populli ndjenjat kombėtare, vlerat e atij kombi, qė e bėnė atė superfuqi botėrore, ndėrsa negrot veē qurraviten sa here iu leverdis me kartėn e vetviktimizimit.

Siē e thashė, pajtohem qė tė gjithė tė trajtohen me mundėsi tė barabarta, pa dallim origjine etj etj... por Presidenti ėshtė mishėrim, simbol i kombit.
    Ēfarė vlerash kombėtare janė martesat gay, aborti, parazitizmi etj etj? Republikanėt bėjnė mire qė janė konservatorė, sepse i vlerėsojnė traditat e kombit tė tyre, tė jesh konservator do thotė tė nxitėsh edukimin e mirė.

Aktualisht, Obama eshte interlokutori me i mire qe mund te gjeje Evropa tek SHBA, pas R Regan dhe GHW Bush, dy njerezit qe i ridhane lirine Evropes.
    Po po... sepse Obama po bėn nė SHBA atė qė bėnte BE mė parė - nxiste parazitizmin, se nga nxitja e parazitizmit qė ndoqi BE nė disa shtete, po sjell qė po i falimenton njė nga njė tani.

P.S: Besoj se i thamė ato pak gjėra qė kishim pėr tė thėnė
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 10-11-2012 mė 14:11

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga Fleur Blanche Lexo Postimin
    Askush s'tha qė t'u hiqen dhe tė lihen tė ngordhin, por politikat e Obamės janė politika nxitėse parazitizmi. Nė ShBA kurdoherė kanė qenė tė mirėpritur njerėz qė japin kontribut pėr atė vend, si mendor apo krah pune. Amerikanėt gjithmonė kanė vlerėsuar tradicionalisht shpirtin e konkurencės, sepse kjo u ka sjellur zhvillimin. Njė SHBA parazite ku negrot dhe latinėt jetojnė nė kurriz tė tė bardhėve qė e ndėrtuan, s'ėshtė mė SHBA. Obama po i trajton sikur janė turistė aty.
    As une as ti nuk e njohim menyren e fuksionimit te ketij sistemi. Nuk njohim as shifrat qe jane kardinale per t'i hyre ketij diskutimi, nuk kam as nerva. Por besoj fort se nuk jane bonot e ushqimit arsyeja e defiēitit publik.

BE, s'ėshtė veē Francė dhe njė filiz komunistėsh italianė. Por s'ėshtė e udhės ta zgjasim mė tej nė kėtė pikė.
    Serbia aktualisht eshte nje trampoline apo porte preferenciale per te hyre ne tregun rus. Kaq mjafton per nje pjese te mire te Europes per t'i krehur sadopak bishtin. Gabohesh per konsideraten qe ke per Francen dhe "filizin e komunisteve".

Po filloj tė dyshoj se mos ke ndėrruar kėtė llogarinė tėnde nė fsh, me llogarinė nė twiter qė ka Rama. Bluje ku je?
    Wow, kaq shume me ule. Po ne sikur rrespektohena ...

Kėta llumat njihen nga i madh e i vogėl pėr faktin qė, deri mė sot iu bridhnin lirisht kriminelat e luftės, qė u detyrua NATO tė gjente hapėsira ligjore qė nė '99 ta sulmonte, qė akoma vazhdon tė jetė e lidhur shpirtėrisht me rusin, qė akoma s'pranojnė krimet e masakrat qė kanė bėrė, por thonė se janė kėta viktima tė kosovarėve etj etj... Ē'a kriteresh plotėsuan kėta, kur janė pėr faqe tė zezė me kriterin juridik? Ē'a duan nė BE kėta ardhacakė barbarė? Se kėshtu fillon kjo punė... tė pranohen para nesh nė BE qė tė thonė se kemi qenė gjithmonė europian dhe, qė nesėr tė thonė se maskarat e krimet qė bėnė ndaj shqiptarėve tė Kosovės ishin tė justifikuara sepse, po kėrcėnoheshin nga kėta tė fundit... dhe historia do rikorigjim e ashtu do bėhet...
    Llumnat jane aty dhe jane fakt. Jane ardhacake apo jo, jane aty dhe nuk mund te kthehen mbrapsht. BE ka marredhenie shume te mira me Malin e Zi, historikisht nje vend mafiozesh dhe kondrabandistesh. Masakrat dhe krimet jane e kaluara, dhe per kete ne nuk kemi ze ne kapitull, dmth nuk e dhjet njeri opinionin tone.
    Te jemi realiste Blanche, jemi ku therret qameti. Duam apo s'duam ne, kriminele apo jo, serbet jane perpara nesh. Nuk te vjen plasja, qe nuk jemi ne nivelin e Maqedonise dhe Bosnjes, gjysma nocionesh gjeografike ???

kanė qenė historikisht mbrojtės sė kauzės shqiptare. Ti po ia jep meritat shqiptarėve qė e pritėn Bushin ashtu, dhe jo Bushit qė e bėri atė vizitė sikur simbolizonte se po i tregonte botės sė ndihem si nė shpinė time kėtu dhe, ky vend ka pėrkrahjen tonė... Mos e dredh bisedėn kot nashti. Jepi Ēezarit atė qė ėshtė e Ēezarit.
    Dyshoj fort !!! Sidomos pas atij librit me spiuna ketu ne forum.

s'e nisėn tė bardhėt.
    Lincoln me amendamentin kushtetues, iu dha tė drejta pėr hir tė Bashkimit, federalizmit, se t'i fitonin vetė kėta tė drejtat, s'qenė tė zot.
    Unė s'jam raciste po as hipokrite s'bėhem kot si kot; baballarėt e kombit amerikan, arkitektėt ishin tė bardhėt, ishin ata qė ndillnin tek populli ndjenjat kombėtare, vlerat e atij kombi, qė e bėnė atė superfuqi botėrore, ndėrsa negrot veē qurraviten sa here iu leverdis me kartėn e vetviktimizimit.

Lincoln nuk ishte i bardhe ? Nuk luftuan te bardhet mes tyre per ēeshtjen e skllaverise ?

Siē e thashė, pajtohem qė tė gjithė tė trajtohen me mundėsi tė barabarta, pa dallim origjine etj etj... por Presidenti ėshtė mishėrim, simbol i kombit.
    Ēfarė vlerash kombėtare janė martesat gay, aborti, parazitizmi etj etj? Republikanėt bėjnė mire qė janė konservatorė, sepse i vlerėsojnė traditat e kombit tė tyre, tė jesh konservator do thotė tė nxitėsh edukimin e mirė.

Edhe une nuk jam dakort me martesat gay, sidomos me biresimin nga ana e ēifteve gay, por secili zgjedh t'a jetoje jeten e vet si i vjen per mbare. Ndersa per abortin dua te te kujtoj filmin "Vdekja e kalit".
    Une nuk jam konservator Blanche, jam liberal. Per mua te jesh konservator do te thote, t'i imponosh menyren e jetes te tjereve.

Po po... sepse Obama po bėn nė SHBA atė qė bėnte BE mė parė - nxiste parazitizmin, se nga nxitja e parazitizmit qė ndoqi BE nė disa shtete, po sjell qė po i falimenton njė nga njė tani.

P.S: Besoj se i thamė ato pak gjėra qė kishim pėr tė thėnė :-)

Parazitizmi limitohet tek mbijetesa.
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Meqė vazhdojmė tė kemi mendime tė ndryshme, s'mė ngelet gjė tjetėr veēse tė respektoj mendimin tend edhe pse s'jam dakort; kėshtu qė s'e shoh tė udhės ta zgjas mė tej... por po ceku veē ca gjėra tė vockla sa pėr sqarim.

Postuar mė parė nga BlueBaron
    Wow, kaq shume me ule. Po ne sikur rrespektohena ...
    Ngaqė respektohemi ta tėrhoqa vėrejtjen sepse sinqerisht je duke folur si sorosjan :P

Lincoln nuk ishte i bardhe ? Nuk luftuan te bardhet mes tyre per ēeshtjen e skllaverise ?
    Po ta pret mendja qė ishte i bardhė dhe ishte republikan. Kėta ishin kundra skllavėrimit dhe, jo mė kot Lincoln zgjodhi mėnyrėn mė tė mire me anė tė amendamenteve kushtetuese dhe reformave agrare. E ku do dalėsh tani me kėtė? Ajo s'u bė pėr superiorit rracor. Veriu ishte tejet i zhvilluar dhe jugu ku ishin skllevėrit kishte ngelė tejet prapa. Lincoln zgjodhi mėnyrėn mė tė mirė pėr hir tė Bashkimit, Federalizmit.
    Pastaj lufta civile, mė pas i solli goxha zhvillim SHBA-sė.

Une nuk jam konservator Blanche, jam liberal. Per mua te jesh konservator do te thote, t'i imponosh menyren e jetes te tjereve.
    Unė jam konservatore nė parim. Disa vlera ngelen gjithmonė vlera dhe duhen mbrojtur... kjo s'do thotė tė jesh imponues... Ka goxha ndryshime mes edukimit tė mirė, disiplinės, ndjenjave kombėtare, traditave qė mbartin vlera - mes kalimit tė caqeve qė tė jep gjasme "liberalizmi" nėn njė petk hipokrizie qė s'tė ēon gjėkundi veēse nė zhveshje tė vlerave kombėtare, morale dhe globalizmit - ku pasojat e vėrteta ia sheh pas njė farė kohe.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 10-11-2012 mė 16:55

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Meqė vazhdojmė tė kemi mendime tė ndryshme, s'mė ngelet gjė tjetėr veēse tė respektoj mendimin tend edhe pse s'jam dakort ...

Gjithashtu ...

Rrespekte !!!
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Faqja 37 prej 37 FillimFillim ... 27353637

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •