E ka idene njeri per cfare shume flitet per te paguar te gjithe te perndjekurit?
Atehere edhe ti mendon se kjo eshte zgjidhje e drejte.......?????
Mua me le shume dyshime si po menaxhohet kjo greve urie.
Nuk ka arsye qe te degradoje ne kete menyre.
Ne fund te fundit me kete logjike qe po arsyetojme ne sot ne shqiperi i bie qe kur te largohet Sala ti kerkojme demshperblim qeverise se re .........................
Ne rast se e ke keqkuptuar "gjuhen" , te kerkoj ndjese ! Nuk ishte qellimi im qe te ofendoja ! Por qellimi im , i shprehur ne ate menyre , eshte te evidentoje , me theks logjik ceshtjet qe rregullojne kendveshtrimin dhe logjiken reale te ngjarjes !
Nuk kam as qellim qe te ndryshoj opinionin tend ! Reagimi im nuk synoi kete gje ! Por mendova qe anetaret e forumit te konsultonin dhe pikpamjen time bashke me tenden !
Pershendetje !
Po ketij Lirak Bejkos, mor shoke sigurimsa, kush ia vuri zjarrin?!?
Kush e ka ēakmakun????
Siē duket shoki sali nuk po gjen menyre me ble ndonji prej tyre per ta diskretituar ate greve dhe ate vete-flijosje ...
eshte shenje jashtezakonisht e dukshme dhe e dallueshme, si per opinionin e brendshem, ashtu dhe te jashtem, se salija nuk eshte ne gjendje te menaxhoje e te zgjidhi probleme dhe situata te ketilla, sepse ai njeh vetem menyrat punisto-autoritare dhe mjetet sigurim-moniste ...
me duket se shoki enver dhe shoki ramiz nuk kane trajtuar te ketilla ēeshtje ne veprat e tyre ... as edhe ne ato te zgjedhurat ...
Shiko , une nuk mendoj se kjo eshte nje zgjidhje e drejte apo e pa drejte ! Po te isha une drejtues i shtetit shqiptar , sigurisht gjeja e pare qe do te beja ishte sheshimi i problematikave te shtresave te ndryshme te shoqerise shqiptare me ane marreveshje , pavaresisht me perkrahnin mua politikisht ! Do te sigurohesha edhe per realitetin e perfaqesimit !
Ky problem qe shtrohet nga keta djem , eshte nje ceshtje shume jetike per ta ! Qe te dalesh ne kete konkluzion , mjafton te shikosh qe jane gati te sakrifikojne jeten per kete gje ! Nje shtetar me mend , apo sadopak me ndergjegje kolektive prej shqiptari , do te kishte afruar dialogun , duke perdorur arsyen dhe diskutimin me qellim arritjen e nje zgjidhjeje te mesme !
Nuk duhej lejuar degradimi deri ketu ! Te djegesh vehten , nuk hyn ne karakterin tim , keshtu qe prandaj une them se situata e tyre duhet te jete shume e deshperuar !
Ne fakt , kryefamiljare te tjere , qe nuk jane te mbledhur kolektivisht si keta , jane duke vrare vehten cdo dite ne Shqiperi per shkak te kushteve te varferise dhe mungeses se shpreses ! Vetem ne nje rreth , ne Fier , vetvrasjet arrijne ne 30-40 persona ne muaj ...! E kam degjuar ne nje konference , ku u propozua qe fotoksina , te mos shitej lirshem ne farmaci , por me lejen e mjekut veteriner ..., per te parandaluar vetvrasjet me fotoksine ! Deri ketu arriti Konferenca e famshme ....!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga violativo : 10-10-2012 mė 15:19
Meqe kerkon te dish kush ja vuri cakmakun atehere une po te pergjigjem;
Pasi organizatoret politike deshtuan me djegjen e grevistit te pare per aresye te filmimit nga afer te ngjarjes, atehere urdheruan kamikazin nr 2 qe te djegi vehten pasi perndryshe..... i dinte vete pasojat.
Dhe ky fatkeqi i bindet urdherit verberisht duke realizuar skenarin e zjarrte diten qe Shqiperia merrte statusin e kandidates ne BE pas tre refuzimeve te para.
Per kedo qe ka dy pare ment, ky eshte nje skenar i varfer por i vene ne skene me sukses, pavaresisht mossuksesit te deshiruar qe kerkonte.
Perpara se te gjesh kush e ndezi cakmakun, do besh mire te gjesh kush e coi benzinen ne cadrat e grevisteve .![]()
Unė jam njeri i thjeshtė.
Kėnaqem me pak.
Mė mjafton mė e mira.
Cadrat kane nje histori ne vete dhe kjo lidhet me Ramen.
Me ēader tek liqeni, me ēader ne bulevard gjate greves se "urise" etj.
Sado qe te kalojne vitet dhe sado qe te ndryshojne personazhet, skenari me ēadrat mbetet i njejte.
Do i rikujtojme ne vijim.
Sa i perket greves mund te them se shpirterisht jam shume i lidhur me fatin e ish-te burgosurve te lirise nga ish-kriminelet e diktatures. Kam lexuar para disa kohesh anetarin "drague" qe shkruante qe kishte qene per vizite ne burgun e Spaēit ne vitet '70 dhe ende sot e kesaj dite me ka ngel ne mendje. Asokohe dhe une e kam vizituar te afermin tim ne ate burg dhe megjithese kane kaluar shume vite, ende nuk me shlyhet nga kujtesa.
I afermi im vuajti 21 vite neper burgjet enveriste ( i denuar dy here me nga 15 vite) dhe pa driten e lirise vetem ne vitin 1991. Vdiq para dia viteve, duke lene pas vetes 4 femije ne moshe te re, pa asnje te ardhur, mirepo sa here qe bisedonim me pergjigjej, se per ne kishte vlere vetem liria!
Kur i erdhi per vizite i ndjeri Pjeter Arbnori, ne shtepine-stalle ku jetonte, e pyeti se si ndjehet dhe ai ju pergjigj si "zot i lire ne shtepine time"!
Vdiq i lire dhe vajzes me te vogel ja vura une emrin "Elira"!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DYDRINAS : 10-10-2012 mė 15:37
Seriozisht mendoni qe i tha partia veri zjarrin vetes dhe ja vuri ai?
Krijoni Kontakt