Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    Ej hapes i temes,

Denim kapital eshte denimi me i larte i nje vend ne baze te atij legjuslacioni. Nese denimi eshte i perjetshem ai eshte denim kapital, nese eshte me vdekje ai eshte denim kapital.

Nuk dmth qe vec denimi me veekje eshte denim kapital.

Sa per temen,

Shpirti i takon Zotit, tjeter kush nuk mund ta merr.
    Atehere jo denim me vdekje por me sheriat.
    Nese e nxajn duke dhunuar ndokend qoft edhe mashkull ti prehet vegla ati personi

Nese e zajn tu vjedh varet ēfar vlere ti prehet nje gjymtyrė ne trup.

Dhe jam shume i sigurt qe ai person kurr ma nuk i kish ra mend as me dhunu as me vjedh.
    Shqiptari veē tuten hak e din prej asgjeje nuk tutet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Po sikur te bejme edhe ne nje here ne jeten tone qe gjoja jemi zot ne shtepin tone dhe vendimet i marim vete ?
    ...ikuuu vapa me Gushtin, tani mbaj syte andej nga europa se shpise sone i ka rane bomba qe ne sabah!

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Citim Postuar mė parė nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Atehere jo denim me vdekje por me sheriat.
    Nese e nxajn duke dhunuar ndokend qoft edhe mashkull ti prehet vegla ati personi

Nese e zajn tu vjedh varet ēfar vlere ti prehet nje gjymtyrė ne trup.

Dhe jam shume i sigurt qe ai person kurr ma nuk i kish ra mend as me dhunu as me vjedh.
    Shqiptari veē tuten hak e din prej asgjeje nuk tutet.
    Respekt per mendim, mirepo rezultati njejt arrihet me zbatim ligji. Psh Irani si vend i sheriatit nuk shquhet per pakesim te veprave penale, kundrejt vendeve skandinave qe zbatohet ligji dhe veprat penale jane n minimum.

Nese e don sheriatin per hir te dashurise ndaj fese eshte dicka tjeter, mirepo sheriati si kod i se drejtes eshte shume i vrazhd. Ne vetem disa pika te sheriatit i dim.
    “Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!”

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    Ej hapes i temes,

Denim kapital eshte denimi me i larte i nje vend ne baze te atij legjuslacioni. Nese denimi eshte i perjetshem ai eshte denim kapital, nese eshte me vdekje ai eshte denim kapital.

Nuk dmth qe vec denimi me veekje eshte denim kapital.

Sa per temen,

Shpirti i takon Zotit, tjeter kush nuk mund ta merr.
    denimi kapital nuk eshte i barabarte me denimin maksimal, as me denimin e perjetshem , por denimi me vdekje. Une e perdora si fjale te huaj per etike , per te mos perdore fjalen vdekje.Qofte dhe ashtu sic thua ti ne kodn penal italian, por deri me sot ne e kemi perdore keshtu, ne kuptimin e me te lartit denim ,marrjes se jetes.Pena di morte - Wikipedia
    it.wikipedia.org/wiki/Pena_di_morte - Translate this page
    La pena di morte, chiamata anche pena capitale, č l'uccisione di un individuo ordinata da un'autoritą in seguito alla condanna di un tribunale. Ci sono paesi ...
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Jo Nuh nuk eshte keshtu. BE natyrisht kerkon qe ne bashkejetese te kete nje komunitet te ngjashem me veten qe te mos hape probleme. Mua me duket se ne nuk ditem te komunikojme me BE, e u nenshtruam dhe pranuam cdogje menjehere vetem per tu fute ne europe formalisht. Elita shqipatre harron se nuk eshte vetem por ka nje rimorkjo me paranojake qe terheq me vete.Ne nuk u trguam te sinqerte keshtu dhe humbem 20 vjet. Nese do ta kishim pase denimin me vdekje keto 20 vjete, sot do te ishim ne nivele per ta heqe ate.
    Kjo ka te beje ma shume me ceshtje NORMIMI si ne industri. BE eshte e spikatur ti njesoje raportet ndershtetnore ne secilen sfere, sidomos ne ate politike dhe ekonomike. Ketu ka shume fushe te ndryshme qe ajo i dikton, ku shtetet aplikuese duhet ti plotesojne. Per kete edhe procesi i pranimit ne BE eshte i percjellur nga disa faza dhe kerkon ne kohe disa vite (bugaria dhe rumania ishin thjesht ceshtje pazarllekun me naton ne 1999 per shfrytezimin e hapesires ajrore gjate fushates kunder serbise).

Sa i perket problematikes tone, natyrisht se shoqeria eshte faktori i pare, i cili duhet te pergatitet, me kete, fuqite shtetnore, qe jane ekzekutivja, legjislativja dhe judikativja, eshte e patjetersueshme te njesohen.

Andaj edhe kerkesa e komunitetit musliman eshte thjesht nje shpalosje e "naivitetit" te asaje. Ajo kerkese, edhe pse behet ne rrugen demokratike, eshte e pamundur te implementohet, ngase eshte kunder normave te njesuara te BE-se.

Nuh , me pelqeve sot , por ne shkrimin tim nuk mu pergjigje hollesishem, i kaperceve gjerat.Ky eshte nje peticion inisiative e muslimane ve shqipatre .
    Ja me jep nje pergjigje me te sakte per kete , jo kalimthi si din ti.
    Se pari, une ketu jap mendime, dhe mendimet e mia mundesisht mund te perputhen me permbajtjen e asaj qe e komentoj, por mund edhe mos perputhen, kur une e mare ate mbi te cilen komentoj vetem si nje "indic", si nje "xixe", si nje "inspirim" per te dhene mendimin tim. Andaj edhe kajher fitohet tek ju pershtypja, se i anashkaloj gjerat, ose nuk mirem me thelbin e ceshtjes.

Ne nje diskutim kjo nuk eshte parimore. Andaj edhe une e lash shume shkurte komentin mbi "vleren fetare" te kerkeses, duke thene prere, se ajo thjeshte nuk do te kete "suksese".

Natyrisht se jam i gasthem edhe ate te ta komentoj po qe se ke deshire.

Pra, denimi me vdekje ne islam eshte i njohur dhe i praktikuar. Kurse sa ju perket ajeteve kuranore me vlere "gjykimi" ne praktike, ajo eshte ceshtje institucionale, dhe si e tille eshte trajtuar gjate gjithe historikut. Nese ke ndegjuar per "hanefijt", "hanbelijt", "shafijt", dhe "malikijt" nder muslimanet "sunit", atehere keto kater jane te ashtuquajturat SHKOLLA JURIDIKE, te cilat me kodifikimet e tyre e kane themeluar jurisprudencen islame, ku nder shume ceshtje tjera, edhe kjo problematika me larte eshte e sterholluar dhe e kodifikuar (nder deget tjera te muslimaneve eshte e njejte ceshtja).

Muslimani nga kurani dhe nga hoxhollaret ASNJEHERE nuk eshte mesuar te marre SHPIRT me gjykimin e vet dhe doren e vet, kete e ke gabim. SHpirt mer vetem ALLAHU, kurse NJERIU ka te drejte te beje nje gje te tille vetem ne forme te insitucionalizuar. Vetgjykim muslimani nuk njeh !!!, kurse PERSE iniciatoret e perdorin ketu ajetin kuranore ka te beje me ceshtje propagandistie, per te senzibilizuar opinioni, qe ai ta perkrah iniciativen.

Detyre e institucioneve muslimane, por edhe gjetiu e gjith organizatave ndash shtetnore, ndash private, ngase NE jemi vet ata qe i mbajme ato, eshte qe te kerkojm nga institutet perkatese implementimin e ligjeve sipas asaj qe ato parashohen, e jo qe ata te koruptohen. Duhet me dale ne demostrata dhe me kerkuar qe te mbahet drejtesia sic garantohet edhe ne leter, ajo ka vlere, e jo me kerkuar ndryshim te kushtetutes, qe eshte thjesht diametrale me aspiratat e shtetit, qe eshte integrimi ne BE.....

Me nderime
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=Nuh Musa;3499742]

Pra, denimi me vdekje ne islam eshte i njohur dhe i praktikuar. Kurse sa ju perket ajeteve kuranore me vlere "gjykimi" ne praktike, ajo eshte ceshtje institucionale, dhe si e tille eshte trajtuar gjate gjithe historikut. Nese ke ndegjuar per "hanefijt", "hanbelijt", "shafijt", dhe "malikijt" nder muslimanet "sunit", atehere keto kater jane te ashtuquajturat SHKOLLA JURIDIKE, te cilat me kodifikimet e tyre e kane themeluar jurisprudencen islame, ku nder shume ceshtje tjera, edhe kjo problematika me larte eshte e sterholluar dhe e kodifikuar (nder deget tjera te muslimaneve eshte e njejte ceshtja).
    Eshte tjeter gje jurispondenca dhe tjeter gje edukimi , krijimi i moralit, ndertimi shpirteore, apo softwari shpirterore, me te cilein do krijojme mardhenien.Ne kuran , sidomos ne Suretin ET TEVBE predikohet dhune , vetegjyqesim per ate qe nuk mendon si musliam, per jobesimtarin, por lere gjera te tjera .Deri dhe prinderit , pjesatret e familjes i denon , pervecse nenes qe i ben nje fare privilegji.Kesaj urrejtje duke i shtuar dhe ate propogande mediatile , kulturore artistike, te mbushur me trajtimin e dhimbjes, amplifikimin e saj, atehere morali qe do te perftojme do te jete alarmant.Ky njeri do te jete delikat ne komunikim, i ndjeshem dhe do tJa dhe ketu ne forum , ndjej qe dikush ndjehet i fyer dhe nga une , qe nuk bej gje tjeter vecse diskutoj ne distance dhe pa ju drejtuar kerkuj drejtperdrejt. Une ne brendesi shpesh ne temat e mija nuk eshte se jam dakord me ato c'ka une them, por ne kontekstin e problematikes kohore eshte e nevojshme te jap shembuj himagjinare qe te kuptojme reagimin dhe dhe keshtu x-i dhe y-i marrin nje mesazh, pra fitojme njeriun , fitojme nje jete , por dhe ekuilibrin ne mardhenie mes religioneve te ndryshme.A te shkon ne mendje ty se une mund te djeg kuran?Por dikush do te mase pulsin, do te beje sondazhin nga ku mesohet.Eshte tjeter gje islami kur shtrihet ne vendet islamike me popullsi homogjene dhe eshte tjeter gje ne shiperi ku ka disa fe dhe per me teper qe vijme nga nje edukim qe digjte dhe pervelonte bibel dhe kuran dhe te denonte po te besoje ne to.Po ne kemi dhe aq lidhje te forta me vendet e demokracise, qe po na ndihmojne , na sollen lirine.Kush kosovare mund te vrase sot nje amerikan , dhe se gabon ai diku..., jo , eshte krijuar nje lidhje dhe lidhja i le vend argumentit tolerances. Nuk eshte se u denova dhe u prish puna, une kam disa vjet shkeputje , kot u ktheva , por u ndjeva i fyer. Moderatori duhet te diskutoje , jo te veproje , pra ,kjo me ben te shqetesohem.Ne jemi te gjithe tonet ketu , ku ka vend per inate.Per mua, duhet te hiqet fare denimi ne forum, por ti lihet vend arsyes, gjykimit te antareve. Pra dhe ne forum ndjehet kjo veshtiresi ne komunikim, ndjehet se nuk ka liri, ndjehet se dhunohesh , pa asnje lajmerim.....?!
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    [QUOTE=Anesti_55;3500024]
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin

Eshte tjeter gje jurispondenca dhe tjeter gje edukimi , krijimi i moralit, ndertimi shpirteore, apo softwari shpirterore, me te cilein do krijojme mardhenien.Ne kuran , sidomos ne Suretin ET TEVBE predikohet dhune , vetegjyqesim per ate qe nuk mendon si musliam, per jobesimtarin, por lere gjera te tjera .Deri dhe prinderit , pjesatret e familjes i denon , pervecse nenes qe i ben nje fare privilegji.Kesaj urrejtje duke i shtuar dhe ate propogande mediatile , kulturore artistike, te mbushur me trajtimin e dhimbjes, amplifikimin e saj, atehere morali qe do te perftojme do te jete alarmant.Ky njeri do te jete delikat ne komunikim, i ndjeshem dhe do tJa dhe ketu ne forum , ndjej qe dikush ndjehet i fyer dhe nga une , qe nuk bej gje tjeter vecse diskutoj ne distance dhe pa ju drejtuar kerkuj drejtperdrejt. Une ne brendesi shpesh ne temat e mija nuk eshte se jam dakord me ato c'ka une them, por ne kontekstin e problematikes kohore eshte e nevojshme te jap shembuj himagjinare qe te kuptojme reagimin dhe dhe keshtu x-i dhe y-i marrin nje mesazh, pra fitojme njeriun , fitojme nje jete , por dhe ekuilibrin ne mardhenie mes religioneve te ndryshme.A te shkon ne mendje ty se une mund te djeg kuran?Por dikush do te mase pulsin, do te beje sondazhin nga ku mesohet.Eshte tjeter gje islami kur shtrihet ne vendet islamike me popullsi homogjene dhe eshte tjeter gje ne shiperi ku ka disa fe dhe per me teper qe vijme nga nje edukim qe digjte dhe pervelonte bibel dhe kuran dhe te denonte po te besoje ne to.Po ne kemi dhe aq lidhje te forta me vendet e demokracise, qe po na ndihmojne , na sollen lirine.Kush kosovare mund te vrase sot nje amerikan , dhe se gabon ai diku..., jo , eshte krijuar nje lidhje dhe lidhja i le vend argumentit tolerances. Nuk eshte se u denova dhe u prish puna, une kam disa vjet shkeputje , kot u ktheva , por u ndjeva i fyer. Moderatori duhet te diskutoje , jo te veproje , pra ,kjo me ben te shqetesohem.Ne jemi te gjithe tonet ketu , ku ka vend per inate.Per mua, duhet te hiqet fare denimi ne forum, por ti lihet vend arsyes, gjykimit te antareve. Pra dhe ne forum ndjehet kjo veshtiresi ne komunikim, ndjehet se nuk ka liri, ndjehet se dhunohesh , pa asnje lajmerim.....?!
    Forma e edukimit qe e pershkruan me larte eshte dicka e re, dhe nje dukuri e kohes moderne, ku mundesite teknike jane thjeshte me te medhaja se ne koherat e lashta, dhe materiale qe me heret kane qene ne duar te rezervuara sot jane te perhapura gjetiu.

Recitimi i kuranit, e din me siguri edhe vet nga perditshmeria dhe rrethi, eshte ne kulturen islame nje form e ibadetit (ke ndegjuar fjalen HATME ndonjehere ???, eshte nje feste shoqerore kur nje femije/i rritur e lexon/reciton kuranin tejpertej), dhe veprohet pa prapavije "edukimi". Kjo sa i perket njeriut te perditshem me relacionin qe ai ka me "kuranin".
    Jurisprudenca islame me tej ka kodifikuar edhe planprogramin "shkollore" ne lidhje me liturgjine fetare dhe e ka kufizuar ate per muslimanin me te famshmet SHARTET e fese qe jane gjithsej 33 (shih me te vjetrit qe recitimin e "kushteve te fese" e recitojne ne forme "duaje", ne truallsoren e njohur edhe si duaja e "amentubilahit", qe ne fakt eshte vetem nje perseritje e kushteve te besimit qe jane GJASHTE). Me teper muslimani i thjeshte nuk eshte ngarkuar. Kuptohet edukimi ne aspektin shoqerore ne baze te haditheve, nga zakonet e lindjes e deri ne ato te vdekjes, eshte percjelle ne familje, pra, tradicionalisht !, kurse predikimi ne xhami, qe e njohim ne truallsoren me fjalen "DERS"(rrjedh nga termi MUDERRIS, qe ne shkencen e ILMIT eshte analog me PROFESSORIN qe e njohim sot) eshte thjesht nje mbeshtetje e tradites dhe freskim i saje. Gjate gjith bashkjeteses me komunitetet jomuslimane, cdohere eshte percjelle nje fryme vellazerore nder faren e njerezve, kjo me deshmi !!!, pra, "toleranca fetare" se paku nder shqiptaret, nuk eshte "krijimtari" politike, por rrjedh metevertet nga fundusi kulturore i popullit tone. Kur i lexoj te famshmit forumiste ne kete mjedis ketu me vjen thjesht me vjelle, dhe jame dita dites duke gjurmuar mbi arsyet, se si mund njeriu ta injoroje kete realitet te popullit tone. Perpos indoktrinimit politiko-fetare nga caqe te caktuara, nuk me del pergjigje tjeter, nga NENA dhe BABA nuk e kan.

Kurse mesimet kuranore te cilat kane fuqi faktive mbi ndertimin e qeverisjes, ato jane mare ekskluzivikisht nga perzona te autorizuar, qe zakonisht jane dijetare te lemive te ndryshme, per shembull edhe kultura perendimore eshte influentuar nga terminologjia qeverises e civilizimit islam (sharte, CHARTA e UNO-s per shembull, ne gjermanishten ka glosare qe i sqarojn arabizmat qe kane depertuar ne gjuhen e perditshme gjermane). Dhe eshte me se e qarte, se kurani jo qe se eshte kuptuar ashtu si eshte edhe sinymi i tije, por edhe ashtu eshte implementuar edhe ne perditshmeri.
    Qeverisja e shoqerise ka qene strikt e ndare nga jeta normale e njerezve, ato jane perputh vetem ne pikat e parapara, qe jane obligimet shoqerore si per shembull taksat, aktet festive, martesa, lindja, vdekja, marredhenjet ekonomike etj...pra, faktikisht sic i kemi edhe sot ne perditshmerine tone.

Acarimi i marredhenjeve nder popullin "normal", arsye kryesore e ka faktikisht mundesine e materialeve fetare qe i kena ne dore per arsye te kohes dhe "Interpretimin" e tyre sipas radakes individuale.

me nderime
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 05-10-2012 mė 05:27
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=Nuh Musa;3500738]

Forma e edukimit qe e pershkruan me larte eshte dicka e re, dhe nje dukuri e kohes moderne, ku mundesite teknike jane thjeshte me te medhaja se ne koherat e lashta, dhe materiale qe me heret kane qene ne duar te rezervuara sot jane te perhapura gjetiu.

Recitimi i kuranit, e din me siguri edhe vet nga perditshmeria dhe rrethi, eshte ne kulturen islame nje form e ibadetit (ke ndegjuar fjalen HATME ndonjehere ???, eshte nje feste shoqerore kur nje femije/i rritur e lexon/reciton kuranin tejpertej), dhe veprohet pa prapavije "edukimi". Kjo sa i perket njeriut te perditshem me relacionin qe ai ka me "kuranin".
    Jurisprudenca islame me tej ka kodifikuar edhe planprogramin "shkollore" ne lidhje me liturgjine fetare dhe e ka kufizuar ate per muslimanin me te famshmet SHARTET e fese qe jane gjithsej 33 (shih me te vjetrit qe recitimin e "kushteve te fese" e recitojne ne forme "duaje", ne truallsoren e njohur edhe si duaja e "amentubilahit", qe ne fakt eshte vetem nje perseritje e kushteve te besimit qe jane GJASHTE). Me teper muslimani i thjeshte nuk eshte ngarkuar. Kuptohet edukimi ne aspektin shoqerore ne baze te haditheve, nga zakonet e lindjes e deri ne ato te vdekjes, eshte percjelle ne familje, pra, tradicionalisht !, kurse predikimi ne xhami, qe e njohim ne truallsoren me fjalen "DERS"(rrjedh nga termi MUDERRIS, qe ne shkencen e ILMIT eshte analog me PROFESSORIN qe e njohim sot) eshte thjesht nje mbeshtetje e tradites dhe freskim i saje. Gjate gjith bashkjeteses me komunitetet jomuslimane, cdohere eshte percjelle nje fryme vellazerore nder faren e njerezve, kjo me deshmi !!!, pra, "toleranca fetare" se paku nder shqiptaret, nuk eshte "krijimtari" politike, por rrjedh metevertet nga fundusi kulturore i popullit tone. Kur i lexoj te famshmit forumiste ne kete mjedis ketu me vjen thjesht me vjelle, dhe jame dita dites duke gjurmuar mbi arsyet, se si mund njeriu ta injoroje kete realitet te popullit tone. Perpos indoktrinimit politiko-fetare nga caqe te caktuara, nuk me del pergjigje tjeter, nga NENA dhe BABA nuk e kan.
    Kurse mesimet kuranore te cilat kane fuqi faktive mbi ndertimin e qeverisjes, ato jane mare ekskluzivikisht nga perzona te autorizuar, qe zakonisht jane dijetare te lemive te ndryshme, per shembull edhe kultura perendimore eshte influentuar nga terminologjia qeverises e civilizimit islam (sharte, CHARTA e UNO-s per shembull, ne gjermanishten ka glosare qe i sqarojn arabizmat qe kane depertuar ne gjuhen e perditshme gjermane). Dhe eshte me se e qarte, se kurani jo qe se eshte kuptuar ashtu si eshte edhe sinymi i tije, por edhe ashtu eshte implementuar edhe ne perditshmeri.
    Qeverisja e shoqerise ka qene strikt e ndare nga jeta normale e njerezve, ato jane perputh vetem ne pikat e parapara, qe jane obligimet shoqerore si per shembull taksat, aktet festive, martesa, lindja, vdekja, marredhenjet ekonomike etj...pra, faktikisht sic i kemi edhe sot ne perditshmerine tone.

Acarimi i marredhenjeve nder popullin "normal", arsye kryesore e ka faktikisht mundesine e materialeve fetare qe i kena ne dore per arsye te kohes dhe "Interpretimin" e tyre sipas radakes individuale.

me nderime
    Pershendetje Nuh.

Nuh, gjithmon deshiroj te kujtoj se une jam njeriu problematik, produkt i diktatures dhe mos pretendo prej meje te jem korrkt ne rreplike, apo te jem ne sinfoni me ato c'ka ti shkruan, ndryshe do te ishm njesoj dhe natyrshem debati nuk do te lindete.Pra si per ty dhe per kedo moderator musliman , duhet te kuptoni se perpara kane nje qenije te perpunuar ne te kundert nga ajo qe ju prdikoni, pra une shoh mekatarin tek ju dhe ju shikoni mekatarin tek une, keshtu na ka sjelle koha te bashkohemi ketu ,ne kete forum te bashkesise tone.Pra ju lutem te pranojme , qe ne kete mes nuk ka fajtor dhe mbi kete realitet nuk duhet te kete ndeshkim. Ne nuk jemi rritur ne te njetin realitet, por qe na bashkon nje tjeter ideal qe eshte ndoshta me i madh se dhe religioni (kete e kemi nderruar disa here) .
    Me teper muslimani i thjeshte nuk eshte ngarkuar. Kuptohet edukimi ne aspektin shoqerore ne baze te haditheve, nga zakonet e lindjes e deri ne ato te vdekjes, eshte percjelle ne familje, pra, tradicionalisht !,
    Eshte e natyrshme qe mesimet kuranore tek besimtaret vijne ne forme te perpunuar dhe liturgjie e perdorur ben qe ajo te kete nje efekt me te mire per tu kapur, por sido qe te interpretohet , ai predikon "hakmarrjen"."Ktheja ne te njeten mase", kjo eshte nje shprehje e perditshme ne gjuhen e muslimaneve.

Kryesisht vendet islamike monoteiste, neprmjet fese bejne dhe politike dhe ne kushtet e vendi te tyre eshte krejt normale, sidomos kur kane dhe nje perberje heterogjene,( rracore dhe fetare )te popullsise.Por eshte tjeter gje te predikosh kuranin ne nje realitet te demokracive popullore, eshte tjer gje ne nje bashkesi muliti -fetare , eshte tjeter gje ne nje shtet laik. Ne kete rast duhet te kete programe te vecanta qe ti pershtaten realitetit pasi te gjitha religionet kane per qellim njeriun , jeten sa me cilesore te tij dhe jo hesapin e secilit me vete.Nuk duhet te kete gardhe mes bashkesive , nuk duhen konsideruar keto te mite dhe keto te tute , por islami per te gjithe , krishterimi po ashtu dhe kjo form e hapur, sjell respektin dhe dashurine mes popullit. Ps. une ne shtepi kam dhe kuranin dhe biblen dhe se nuk jam besimtar i asnjeres, por kam dhe literature te diktatures dhe natyrisht te vendeve te demokracise dhe lirise.Te gjtha keto sebashku , une besoj se do te japin mundesine per te marre nje produkt njerzore me perfekt.Pra marim c'ka me te mire ne kurani , cka eshte e me bukur ne Bibel dhe i vadisim me literaturen e lirise dhe demokracise.Pirro Misha kishte hedhur idene e nje feje te vecante per shqipatret, natyrisht e kishte qellimin per unifikimin, nje tjeter teme qe do ta diskutojme me vete.

te gjtitha sa thashe me siper kane nje baze te vertete.
    1- Nuk eshte e vertete qe ne xhami perdoret nj liturgji qe te bej kuranin te lexohet si "DUAJ". kalo ne youtube dhe do te shikosh se cfar nxjerrin nga goja hoxhallaret, i pret shpata sa majtas dhe djathtas dhe nuk duan te dine se kush fyhet dhe prekt nga ajo qe flet ai, Ai nuk don te dije se kush perfiton ne kete mes , por boll te percaje dhe te ndjelle urrejtje per ate qe atij nuk i pelqen.
    Sic permenda me lart , Allahu duhet ti doje delet njelloj si ato afer dhe ato larg tij, te vetat jane.Ne bibel keshtu thuhet dhe prifterinjte keshtu na mesojne te mos urrejme ato qe nuk besojne ne fene tone. Si thua ti ketu?! Mos me ngaterro, flas gjithmone ne kontekstin e popullit shqipatre dhe mos me permendesh grek rus apo serb)
    2- Populli yne ka nje histori , me vlera dhe anti vlera dhe qe na kane percaktuar qarte heronjte , patriotet deshmoret dhe se ishin ne fe e parime te ndryshme idologjike, keto jane tonet dhe ne jemi te detyruar qe ti nderojme, por vetem nga xhamija dalin fjalet e urrejtjes, poshterimit te mjat figurave kombetare.
    3.Kemi nje qendrim paradoksial te shqipareve ne Zvicer,mkerkuan ndryshimin e flamurit Zvicerian !!!
    4-kemi kerkesen per ndryshimin e alfabetit me ate arab ne Maedoni.
    5- Kemi thirrje paradoksale ne satdiume se "Qipro eshte Turqi"(se mos me thua se nuk i ben xhamija keto, por keto qe therrasin jane musliman, asnje i krishtere)
    6- Jane kryer veprime terroriste , u vrane nga nipi i hoxhes amerikanet ne aeroport, per asnje krim te tyre , por se dikush ne Afganistan kishte perdhunuar nje femer.Por kemi dhe nderlidhje te tjera qe per te mos e zgjatur nuk po i permend.
    7-Kemi demostrime me flamur te zi te xhihadit dhe thirjje per te rikthyer Baben ish pushtuesin.Te gjithe keto jane musliman.
    8-Kemi perkrahje te politikes se turqise per te ndryshuar historine dhe per te ngjallur krenarine perandorake.Ato na vine si ne perrallen e ujkut me kecat duke u lyer me mille, pra duke na sjelle politikane me prejardhje shqipatre.
    9-Kemi nderhyrje per ta futur islamin si lende mesimore ne shkolle te mesme.
    10-Kemi nderhyrje per te futur gjuhen arabe dhe turke si lende mesimore.
    11-Kemi nje demagogji pa frena ne kulture, te gjitha filmat jane sponsorizim te AMC dhe na bejne tv te flase turqisht ne te gjitha oraret.
    12-Ne xhami kemi evente artistiko kulturore, ne te cilat nxitet rende fryma nacionaliste , shprehet nje ndjenje presekutimi dhe mohimi ne te drejtat e popullit musliman dhe percohet mesazhi i hakmarrjes.9Me duket se jemi ne kohe paqe dhe duhte te investohet per kete)
    13- Ne parathenien e kuranit me koprtine jeshile te vitit 1992 behej thirrje , se pas rrezimit te kucedres komuniste , tashme armiku kryesore eshte krishterimi dhe vellezerit tone ne islam duhet ti japin nje leksion te mire atyre.pas demaskimit tim , ,ato sollen kopjet e reja qe ishnin te njetit autor por ishte hequr parathania.
    Po e lej ketu, pasi englezet e kane numer ters 13-ten ........!Me vazhdu nuk mbaroj deri neser ne mengjes....!

Te gjtitha sa thashe me lart nuk gjejne vend ne leksionin qe bere ti.te gjitha ato 13 pika kane per bosht kundershtine , urrjetjen, shto dhe parimin "ktheja me te njejten mase",apo dhe me tej" kapini jobesimtaret dhe ku te jene , futini nje dru, dhe nese nuk kerkojne falje, qerojini, se Allahu eshte me ju"do te thote se ne kete sjellje nuk kan dhne efekt dhe litugjia dhe modifikimi dhe perpunimi i mesimeve islame.Duhet pranuar se muslimanet shqipatare kane nje sjlejje me te ashper, jane te ndjeshem , sensibel dhe prej tyre dhe "malesoreve primitive, na cilesojne nje popull ashper,pa tolerance , ndersa ti habitesh se si ne nuk e pranojme kete term dhe mes bashkjeteses ne multiide. Me fal Nuh, mesazhi i 13-te pikave qe paraqita me siper , ul apo ngre nivelin e kriminalitetit , te vrasjeve dhe te gjakmarrjes?
    Pra mos kerkon ligjin per te vrare ate c'ka ti e pregatite nga lindja deri ne vdekje.!!!Shikoje kroniken e zeze, kur te shohesh emrin tim aty (pra ortodoks shqipatre dhe se ne forme)hajde te te qeras, per ta shuar me ty dhimbjen.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •