Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-09-2003
    Postime
    33
    Kompania e shpërndarjes së energjisë elektrike, CEZ, paralajmëroi sot publikisht se përkeqësimi i situatës financiare të kompanisë nga gjobat e vendosura nga tatimet dhe entit rregullator- ERE mund të rrezikojnë furnizimin me energji. Duke iu referuar shembullit të vitit të kaluar, CEZ sqaron se situata u vështirësua pasi “në vend që këto fonde të përdoreshin për blerjen e energjisë, kompania ishte e detyruar t’i përdorte për të paguar gjobën”.

Në deklaratë thuhet: “Nga fillimi i këtij viti deri më muajin gusht, CEZ Shpërndarje ka importuar 1.6twh, më shumë se 1.3twh të aprovuara nga ERE për të gjithë vitin 2012. Pjesa më e madhe e energjisë së importuar nga CEZ Shpërndarje për periudhën shkurt-prill, gjatë një periudhe kur niveli i Fierzës ishte më afër pikës së vdekjes (më i ulët se niveli aktual), dhe çmimet e energjisë ishin të larta. Ky import i lartë mundësoi një furnizim normal dhe të pandërprere me energji për klientët tanë.

Situata u përkeqësua edhe më tej nga gjobat tashmë publike të lëshuara nga Drejtoria e Përgjithshme e Taksave dhe Enti Rregullator i Energjisë. Për shkak të arsyeve të sipërpërmendura, garantimi i importeve është bërë gati i pamundur. Për më tepër, pagesa e kryer nga CEZ Shpërndarje për të mundësuar apelimin e gjobës së vendosur nga Drejtoria e Përgjithshme e Taksave korrespondon me shumën e nevojitur për të blerë energji në një muaj me kërkesë të lartë importi. Në vend që këto fonde të përdoreshin për blerjen e energjisë, kompania ishte e detyruar t’i përdorte për të paguar gjobën e vendosur nga Drejtoria e Përgjithshme e Taksave. Që nga ai moment kompania ka përdorur çdo mjet financiar të disponueshëm për të importuar energji.”

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    He pra mooooo ! Kujt i intereson prishja e kompanise CEZ ?

Shume e cuditshme ! Shume e pa shpjegueshme !

Eeejjj ..., kot keshtu sa per kulture , a dini ndonje kompani te huaj qe ka marre koncesione apo privatizime ne Shqiperi dhe te kete investuar ndonje qindarke ?

Kam vu bast me dike se une i thashe qe "nuk ka asnji....." , por ai nuk besonte ! Une kam shprese me ngron mish qingji ne hell me raki mani ..... Jam mpref keq fare !

Eeehh ci paska bo Enveri dhe populli ketij vendi ....! Mjel e mjel dhe s' ka te sosur !
    Ndryshuar për herë të fundit nga violativo : 04-10-2012 më 18:40

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-09-2003
    Postime
    33
    Kujt i intereson?!?!?! Mbase atyre qe spaguajne?

KUKËS- Banorët e 3 fshatrave të Kukësit, (Tërthore, Shiqen e Bicaj) debitorë të energjisë elektrike, bllokuan aksin rrugor Kukës-Morinë në shenjë proteste. Rreth 200 persona, pasi kanë bllokuar nënstacionin elektrik, i janë drejtuar rrugës nacionale, ndërkohë forca të shumta policie po monitorojnë gjithë situatën nga afër.

Mungesa e energjisë ka irrituar dhjetra banorë të qytetit të Kukësit , të cilët janë ndeshur me punonjësit e nënstacionit elektrik të qytetit, pasi tentuan të futen në brendësi me dhunë.

Sipas burimeve nga CEZ mësohet se kompania ka ndërprerë energjinë për disa debitorë, ndërkohë gjatë protestës ka stakuar energjinë si masë sigurie për shkak të protestuesve.

Që prej orës 19:00 qyteti i Kukësit vijon pa energji elektrike, ndërkohë që debitorët kundërshtojnë vendimin duke tentuar të hyjnë me forcë për të disatën herë, pasi kundërshtojnë vendimin e CEZ.

Debitorët: Na paguani për tokat e përmbytura, pastaj pagujmë faturat
    Ora 21:29 Banorët e tre fshatrave të Kukësit, të cilët prej pasdites së sotme vijojnë protestën e tyre, deklarojnë se vetëm pasi të marrin dëmshpërblimin për tokat e përmbytura nga liqeni i Fierzës do të pagujnë energjinë elektrike.

Protesta e tyre me kalimin e orëve është intensifikuar, ndërkohë që burime nga vendngjarja bëjnë me dije se protestuesit qëllojnë me gurë trafikndarësen e autostradës.

Mësohet se forcat e policisë nuk ndodhen në aksin rrugor Kukës- Morinë, ndërkohë që pritet ndërhyrja e FNSH-së për shpërndarjen e protestuesve në autostradë, pasi banorët kanë bllokuar edhe trafikun e automjeteve.

Citim Postuar më parë nga Dajlan Lexo Postimin
    Kujt i intereson?!?!?! Mbase atyre qe spaguajne?

KUKËS- Banorët e 3 fshatrave të Kukësit, (Tërthore, Shiqen e Bicaj) debitorë të energjisë elektrike, bllokuan aksin rrugor Kukës-Morinë në shenjë proteste. Rreth 200 persona, pasi kanë bllokuar nënstacionin elektrik, i janë drejtuar rrugës nacionale, ndërkohë forca të shumta policie po monitorojnë gjithë situatën nga afër.

Mungesa e energjisë ka irrituar dhjetra banorë të qytetit të Kukësit , të cilët janë ndeshur me punonjësit e nënstacionit elektrik të qytetit, pasi tentuan të futen në brendësi me dhunë.

Sipas burimeve nga CEZ mësohet se kompania ka ndërprerë energjinë për disa debitorë, ndërkohë gjatë protestës ka stakuar energjinë si masë sigurie për shkak të protestuesve.

Që prej orës 19:00 qyteti i Kukësit vijon pa energji elektrike, ndërkohë që debitorët kundërshtojnë vendimin duke tentuar të hyjnë me forcë për të disatën herë, pasi kundërshtojnë vendimin e CEZ.

Debitorët: Na paguani për tokat e përmbytura, pastaj pagujmë faturat
    Ora 21:29 Banorët e tre fshatrave të Kukësit, të cilët prej pasdites së sotme vijojnë protestën e tyre, deklarojnë se vetëm pasi të marrin dëmshpërblimin për tokat e përmbytura nga liqeni i Fierzës do të pagujnë energjinë elektrike.

Protesta e tyre me kalimin e orëve është intensifikuar, ndërkohë që burime nga vendngjarja bëjnë me dije se protestuesit qëllojnë me gurë trafikndarësen e autostradës.

Mësohet se forcat e policisë nuk ndodhen në aksin rrugor Kukës- Morinë, ndërkohë që pritet ndërhyrja e FNSH-së për shpërndarjen e protestuesve në autostradë, pasi banorët kanë bllokuar edhe trafikun e automjeteve.
    Edhe kjo qendron! Sapo lexova ne gazeten Shqip rreth kesaj ngjarje, qe per mua personalisht nuk eshte ndonje gje e re.

Zhvillime te tilla vetem sa e perforcojne bindjen time se shteti shqiptar eshte ende i brishte dhe se shoqeria shqiptare eshte ende ne faza te nje kohe te vjeter e te tejkaluar nga popuj te tjere.

Shteti shqiptar duhet t'i dale zot pasurise sone kombetare, duhet te mbroje CEZ dhe te gjitha investimet e kapitalit vendas dhe te huaj, duke mos toleruar aspak shfaqje te tilla primitive si kjo ne Kukes apo kudo qofte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 06-10-2012 më 05:58

Kukës, Rikthehet energjia, çbllokohet rruga e Kombit

Publikuar më 05.10.2012 | 19:49

KUKËS- Pas 4 orësh protestë, pikërisht rreth orës 23:00, është rikthyer energjia elektrike në qytetin e Kukësit dhe dhe 2 rrugët nacionale janë çbllokuar.

Nga të dhënat e fundit, mesohet se rreth orës 22:00, ekipi i CEZ-it ka vajtur në nënstacion për të rilidhur energjinë elektrike, ndërkohë që banorët kanë bllokuar rrugët nacionale përeth 3 orë tashmë, duke krujuar rradhë kilometrike me makina, në aksin Kukës-Morinë.

Banorët e Kukësit pasi kanë qendruar përreth 30 minuta në nënstacionin elektrik bllokuan rrugën e Kombit atë nacionale Kukës-Shishtavec dhe rruga Kukës-Peshkopi. Ndërsa i gjithë qyteti i Kukësit dhe gjysma e Hasit ndodhen pa energji elektrike pasi Cez ka stakuar energjinë në nënstacionin elektrik që furnizon qytetin me drita. Sipas banorëve mosmarrja e dëshperblimit për tokat e përmbytura nga liqeni i Fierzës ka bërë që ata prej vitesh të jenë debitorë.

Rreth një ore tashmë, 400 banorët kanë bllokuar dy rrugët nacionale, Kukës- Shishtavec dhe Kukës-Peshkopi. Banorët janë të fshatit Nangë të komunës Bicaj. Vijon të ketë incidente mes protestuesve dhe drejtuesve të automjeteve e udhëtarëve. Rreth 8 kilometra janë radhët e makinave të krijuara për shkak të bllokimit të rrugës nga ana e banorëve. Ndërkohë që raportohet që në vendngjarje ka arritur një patrullë policie, dhe pritet ndërhyrja e FNSH-së për shpërndarjen e protestuesve në autostradë.

Banorë të Kuksit, tentuan përsëri të futen në nënstacionin elektrik, pasi prej ditësh atyre u mungon energjia elektrike. Mungesa e energjisë ka irrituar banorët të qytetit, të cilët janë ndeshur me punonjësit e nënstacionit elektrik të qytetit, pasi tentuan të futen në brendësi dhe dhunë.

Mësohet që qyteti i Kuksit është pa energji elektrike që prej orës 19:00, ndërkohë që debitorët e kundërshtojnë vendimin duke protestuar për të disatën herë.

\Shekulli Online\E.SH\

Lezhë, banorët bllokojnë aksin Shkodër-Tiranë, iu mungon energjia

Lezhë, banorët bllokojnë aksin Shkodër-Tiranë, iu mungon energjia

LEZHË- Ashtu sic kishin paralajmëruar më herët banorët e komunës Kolsh në Lezhë kanë bllokuar aksin nacional Shkodër- Tiranë në shenjë proteste për mungesën e energjisë elektrike.

Policia e Lezhës ndodhet në vendngjarje dhe po përpiqet të shpërndajë turmën e banorëve të irrituar. Ndërkohë që banorët kanë deklaruar se nuk lëvizin nga rruga, nëse nuk iu kthehet energjia elektrike.

Banorët protestë për mungesën e energjisë

Ora 11:42- Banorët e komunës Kolsh në Lezhë, në protestë për mungesën e energjisë elektrike. Mësohet se këta banorë janë nisur nga qendra e komunës në drejtim të qytetit për të protestuar.

Kryetari i komunës Kolsh, Ferdinand Ndoi ka deklaruar se banorët pasi të protestojnë në qytetin e Lezhës, do bllokojnë më pas edhe aksin rrugor Shkodër-Tiranë.
    Sipas tij, këta banorë janë të vendosur të protestojnë deri sa në banesat e tyre të kthehet energjia elektrike.

(ma.ar/BalkanWeb)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-08-2009
    Postime
    193
    budadalleku nuk ka kufi me keta njerez. U mesuan keq te jetojne pa paguar ne kurriz te tjereve.

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Ato qe bllokojne rrugen jane me libreza neper duar. Eshte CEZ-i ai qe s'mban as pergjegjsine me te vogel pse i pritet energjia dikujt qe eshte pagues i rregullt i energjise elektrike.

Une jam konsumator ,ti je ai qe me ofron sherbimin (ne ket rast energjine). Une paguaj = kam energji. Ai qe s'paguan = t'i pritet energjia. C'eshte kjo qe po bejne kto, prerje kolektive si ne kohe te dulles me nga 2-3 jave pa drita. Ta provoje CEZ-i ket qe po bo ne shqiperi te beje me noi vend tjeter ,shife ca ndodh. Por e bo ne shqiperi sepse e di shume mire qe konsumatorin nuk ka kush e mbro sepse eshte vete shteti ai qe e futi CEZ-in ne ket valle ,jane po te njejtat klane qe ndajne zarfet ne fund te mujit.

CEZ-I po e rrjep ket popull. Po pagujne njerzit nga 140 mije lek ne muaj ,me rroga mesatare 250 mije lek. Bllokimi rrugve s'eshte asigjo ,ktyne eshte per tu von flaken.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Endri_ : 06-10-2012 më 18:13
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Citim Postuar më parë nga Endri_ Lexo Postimin
    CEZ-I po e rrjep ket popull. Po pagujne njerzit nga 140 mije lek ne muaj ,me rroga mesatare 250 mije lek. Bllokimi rrugve s'eshte asigjo ,ktyne eshte per tu von flaken.
    Po per ZOtin...para dy ditesh kete isha duke menduar.
    "Më e mira është armike e së mirës"

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    24 ore non stop edhe ke stalla e lopes me prozhektora.

ha me mire ti se ata"

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •