Aspak,ska pse te prekem.Edhe pse kam shume miq hebrej nga studimet dhe kam vizituar disa here Izraelin Ju neqoftese mundeni shkaterrone ate shtet.Por kjo ambicie Islamiste i bie sikur kur te "bezdis nje mize ne ditet me vap" apo ai titull i Shekspirit " Enderra e nje nate vere".
Ajo qe me pengon eshte se urrejtjen qe keni ndaj Izraelit si shtet,e shfrytezoni te perhapni urrejtje ndaj ketij populli te lashte dhe ne shumecka i vecante dhe besimit te tyre .Eshte plotesisht absurde qe nje musliman shqiptare te shpreh urrejtje ndaj Hebrejeve,krejt kjo per shkak te "dhunes" se tyre ndaj harapeve.Edhe me qesharake behet ceshtja kur te terhiqet paralelja me fatin e Kurdeve (qe kane fatin e njejte me harapet ne territoret e pushtuara.Pse nuk shprehni ndjenja ndaj Kurdeve qe jane po ashtu musliman dhe te urreni Turqin per dhunen ndaj tyre !).
Pra,del lakuriq ku eshte problemi,e problemi eshte te Kurani qe flet negativisht per hebrejet dhe hadithet qe flasin per shkaterrimin e ketij populli > " Nuk do vij dita e Kijametit gjersa muslimanet nuk do te luftojne kunder Hebrejeve.Muslimanet do ti vrasin Ata ,keshtu qe Hebreu do te fshihet mbas gurit dhe drurit.Guri dhe drunjet do te flasin:O musliman ky eshte Hebreu i fshehur mbas meje,eja dhe VRITE." percjellin fjalet e Muhamedit Buhariu dhe Muslimi fjali e marr nga Ebu Hurerja (Hadithi Sahin,i vertet me zinxhir te besuar transmetuesish - keshtu te pakten thone librat dhe dijetaret Islamik !)...
Eshte tragjike qe Muhamedi te le fansave te tij kete trashigimi dhe kesi lloj spjegime,ndersa muslimanet shqiptar te kapen ne kete rrjet marimangash te primitivizmit dhe urrejtjes ndaj nje populli qe as se njohin fare e as qe i hyne ne udhe...natyrisht cdo here ka mudesi te pafundme te zbutjes dhe akuzave banale "Nuk e dini ju Kuranin,ihyyy sa i thelle eshte AI...ihyyy as qe e din cka do me thane hadith...! "...'Kjo eshte e lidhur me dexhallin dhe clirimin e Bejtul makdisit dhe Mesxhidul akses..." dhe ihyyy tjera qe kane thene Harapet primitiv para 15 shekuj.
Ani Mega Tunxh si te thuash,nuk ta prishi une teje "Hebrejet kane kaluar shume mire nen qeverisjen e Muslimaneve ...".Natyrisht si gjysmak dhe tendencioz qe je nuk dine tjera fakte pervec atyre librave Islamike qe lexon.Si thone ne Dervenin tend "Ai qe nuk e levderon kalin e tij,ju kallte shpija".Fakt mbetet perseri realiteti historik, se mbrojtesit e VETEM te cifuteve reflektuar mbi nje periudhe 1400 vjecare jane dhe mbeten MUSLIMANET !!!, apo ke ndonje ARGUMENT kunder kesaj qe shkruaj ???, nese po, urdhero....
Historia e 50 viteve te fundit nuk perpjesetohet mbi 1400 vitet e kaluara, kjo eshte ne fakt retrograde dhe ne shkalle te larte sharlatanizem.....ti mund te na prezentohesh ketu si profet, dhe te pasqyrosh nje histori te "mundshme" te ardhme, duke i analizuar 50 vitetet fundit, dhe me ngrejt keshtu nje hipoteze mbi, (te themi me nje fryme shume optimiste) 50 vitet e ardhshme. Ku mundesisht mund te perpunosh edhe scenariot me fluturimin e eshtrave te profetit.
Lexo ore punime serioze dhe te kohes ,leri fletushkat Islamike per problemin ne fjale !
Si 40 vjecar qe je,duhet te te vie turp qe mirrsh me fjale femijesh.Mbete duke dredhuar fjale si femije i lazdruar "Tungi..Gungi...Mungi...Tungic...Gungic...Tralala ".tungi gungi tralala........
Muslimanit te papjekur nuk i mjafton vetem Pedagogjija e dhunshme Hebreje,kurse te vazhdueshme si te mendohet logjikshem POR edhe duhet ti jipen leksione se si te RRITET edhe kur i mbush 40 vite
Shkenca nuk i perket askujt,ajo eshte univerzale per te miren e gjithenjerezimit....Kete te mire e keni nga Ateistet,falas.Kontributi musliman per zhvillimin e Shkences eshte mu ashtu sic thua TI > TRANZIT hesapi,nuk eshte ndalur aspak ne ato troje MuslimanePS: se do haroja.....DITURIA antike dhe avancimi i saje eshte percjelle ne sferen perendimore nepermjet kujt ???....., e kane percjell por JO avancuar haha cka prite ti tjeter.Por edhe kjo percjellja nuk eshte ashtu sic mendon Ti,e mos te flasim per avancime....Oazat Harape ishin Akademi shkencash hahah...upsss na ishte e ashtequajtura "Epoka e arte e Islamit"
...Jo mor Tunxh i dal nga stepat e Azise Kurani "famelarte" ta mbyll deren para hundeve per hulumtime te pavarura ...Lexo neper analet e historise Islame per persekutime ,hic me mire nuk eshte edhe SOT ne boten Muslimane.Mendon qe prapambetja e gjithaneshme eshte rastesi ?
Lexo,meso,medito behu te pakten Tunxh mesatar !
*Tunxh,ne postimin 60. kam bere nje gabim ,duhet te jete:"Kur p..rdh mbreti i Jordanis,e merr vesh menjehere MOSADI Izraelit...e jo Hamasi" me fal per gabimin!
*Para disa viteve Ministria e mbrojtjes se Izraelit kishte shpallur konkurs per vullnetar per mbrojtjen shtese te nje pjese problematike te kufirit te Izraelit.Jane paraqitur me qindra Harap per te mbrojtur kufinjt e Izraelit nga Harapet e vet...Per PARA e mbrojme edhe integritetin territorial te armikut !..Paga mujore 350 Dollar amerikan,popull se jo mahi !
Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 04-10-2012 më 19:44
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Faktet historike nuk ndryshojn, shoku im i nderuar !!!, kurse TI mund te ndryshosh, se paku ne vijen qe e ndjek ne diskutimet me mua. Nuk eshte "etikete" e mire, kur mundohesh ne dispute tjetrin ta "diskreditosh"......apo don te thuash se te kushtezon muhabeti, e jo mungesa e argumenteve ???
Sill ketu argumente, se "muslimanet nuk i kane mbrojt" cifutet, dhe bisedojm me tutje...
Nese mund tash te me argumentosh, perse i referohesh diturise "antike" si lidhje direkte me civilizimin aktual duke kapercyer mbi hendekun diku 1800 vjet, do te jap nje molle te kuqe !!!, oki doki ???.....kjo eshte nje mendje adoleshente, antishkenctare, nga bota e kesulkuqes !!!, prap se prap, civilizimi antik u zhvillua pikerisht rreth mesdheut, mesopotamia, egjipt. Kurse civilizimi perendimore zhvillohet qe nga koha e reformacionit e kendej, pikerisht me epiqender europen e mesme, nje ZONE, e cila asnjehere nuk ka qene e perfshire nga "civilizimet" e mehershme, por cdohere e ka vizatuar kufirin e civilizimit. Te kujtoj, se gjermanet kane qene per romaket "skllever". Kurse, nese i mer romaket dhe grekerit si baballare te diturise antike, atehere natyrisht se ke te drejte, por kjo perseri nuk e "kushtezon" ate vijen qe e mendon me larte sa i perket civilizimit aktual. KI e ka gjeneze pikerisht trashigimine muslimane, e cila natyrisht nga ana e vet, nuk e ka msheh ASNJEHERE, se e ka marre diturine, e ka avancuar dhe e ka percjelle.........kjo rrjedhoje natyrisht se eshte edhe sot e njejta, dhe edhe keshtu do te mbetete, pamare para sysh dardalecat si puna jote, qe mundohen te krenohen dhe te pervetesojn mundin dhe djersin e tjeter kujt......po perseritem, NGA PARAZITET nuk pritet edhe gje tjeter, per kete pune jane edhe te krijuar.
ZERO-ja eshte pikerisht INDIANE, europa perendimore e njeh aman si ZERO ARABE.......te bjerin zilet ???, apo je shurdhu.....ishin pikerisht NUMRAT ARAB qe per shembull e mundesuan avancimin ne arkitekturen europjane, ku u lehtesua llogaria dhe ndertimi systemore......je ka kupton afrikance ???....arsyeja dhe shkaku....arsyeja e civilizimit perendimore eshte drejtperdrejt KULTURA ISLAME....
Puna jote, e vizatuar eshte kjo:
Une te nxjeri para zgjedhjes, a kali i muzaferit, apo aeroplani ushtarak eshte me i shpejte ???, ti thua: KALI I MUZAFERIT....e din pse ???, sepse nuk e din se cka eshte aeroplani ushtarak.....edhe nese e sheh, NUK E KUPTON, e quan, MAGJI, apo pune SHEJTANI.....kjo ne mungese te diturise dhe me kete te HORIZONTIT.....
Tung
albanish by nature
Une i pershtatem rrethit.....ngase kam deshire te me "kuptojn" njerezit, per kete pune jam edhe ketu. Une nuk mund te perdori fjalore dhe rrefime te avancuara, kur kam pune me njerez qe nuk jan te gatshem te me percjellin, aty mund vetem te lindin keqkuptime.
Per kete arsye edhe perqendrohem ne shumicen e rasteve ne shembuj banal, perdor gjuhe te thjeshte.
Si vendi, ashtu kuvendi thot populli yne i madh......eshte e natyrshme se ne mesin e popullit tone te madh, kemi edhe krimba te vegjel, dhe nje fjale tjeter thote: "edhe ata jane te Allahut, nuk jan te Sallahut".....dhe pikerisht per keta ndij "pergjegjesi" me u perkujdes, duhet me ma dijt per te mire kete pune qe e bej....
Andaj, edhe kur pyes thjesht dhe drejt, per arsye se nuk dua ta "mbingarkoje" tjetrin pa nevoje, kurse me e rrendesishmja eshte, qe te kuptohena, perkundrazi, nuk dua ta sulmoj "merhumin", vetem ta dredhoj, qe ti sherbeje popullit, e jo armikut.....pra, ta "shpetoj" ne kuptimin e gjere....per te qene puna pra "efektive", duhet te qartesohen dhe kategorizohen "faktoret".
Je i mireseardhur per te ndihmuar.........
tungi
albanish by nature
???, pse ma shkruan mua kete ???....une dy vite kojshike ne banke e kam pat Tetro-n.......une nuk kam asnje problem me cifutet.
Por ne kuptimin e gjere, nese per shembull shqiptaret thuan, se Serbet i kane massakruar ne Recak dhjetra shqiptare, ose e massakruan familjen e Jasharajve, shprehin me kete dicka te "turpshme" ???
Rrefimet e kuranit jane nje gje, rrefimet e haditheve jane nje gje tjeter. Islami ne pergjithesi aman eshte nje liber i hapur, TAKIJE perdorin vetem shiitet dhe derivatet tjera. Islami eshte i MADH, dhe nese je edhe ti i madh, duhet ta dijsh se as gurri e as drunji nuk folin.....metaforizmat e kuranit apo te pejgamberit alejhiselam muslimant i kane kuptuar tamam si duhet. Po qe se ti kishin kuptuar ndryshe, kane patur 1400 vjet kohe dhe mundesi ta "shakterrojn" izraelin.....perkundrazi, shkaterrimin e tyre kush e planifioki dhe e realizoi deri ne nje shkalle te "tmerrshme" ???, shih temen qe e kam hapur mbi llogorin nacist te mauthausen-it, vizitoj ato dhomat ku "punuan" xhelatet, dhe lajmerohu perseri ketu te me mbajsh mua leksikone mbi "urrejtjen" ndaj cifuteve.
Mos e keqinterpreto luften nacionale te arabeve me mesimet e ISLAMIT.....beni djal i mencem, se te kemi per martese, dhe keshtu "tibe" se do gjejsh nuse....apo nuk don nuse hakikat ti ???
Nje nder autoret qe me kane isnpiruar me se shumti eshte "cifut", por kuptohet, i konvertuar ne musliman....dhe une me teper se gjysmen e literatures qe e kame konzumuar, e kame nga orientaliste te shquar te kohes.
Ej, roli, andej nga cellopeku im e din si thuan ???.....hajt se do bjerish edhe ti ne kete timin.....
Perndryshe, e tregon se nuk ke akoma kalamaj te shpia......eshte e PATJETERSUESHME, LIGJ NATYRORE, kur ke pune me femije, te behesh edhe vet femije...
Hmmmmmmm, si ???, cka fole ???..........nejse, nuk ka nevoje te humbim kohe ketu. Kunderargumento se civilizimi perendimore nuk eshte sherbyer DREJTPERDREJT nga "prodhimet" e muslimaneve.
Mund lirisht me e mare ndonje lemi si shembull...
tungi
albanish by nature
Eshte fakt "historik" se Muhamedi eshte gjakatar, meqe ka shfaros te gjithe çifutet ne Meke!!Eshte fakt historik se myslimanet e Muhamedit kane sulmuar me shpate ne dore te gjithe popujt e Mesdheut!!Eshte fakt historik se myslimanet kane pushtuar Jeruzalemin!! Eshte fakt historik se myslimanet kane sulmuar Ballkanin dhe Evropen duke kaluar ne shpate te gjitha ata qe gjenin perpara!!
Ne fakt eshte ai qe ngr enje teze qe duhet et sjelle argumente ne mbrojtje te asaj teze dhe jo e kunderta!! Kjo "logjika" islamike eshte njesoj si te te them une ty: Sill argumenta qe gjyshi im nuk eshte baba biologjik i tyt eti!!Sill ketu argumente, se "muslimanet nuk i kane mbrojt" cifutet, dhe bisedojm me tutje..
Je ne gjendje te sjellesh argumente, Tunxh, apo do te pranosh se mungesa e argumenteve nga ana jote do te thote se gjyshja jote ka qene dashnore e gjyshit tim??!!
Sepse, Evropa dhe bota mbare, nuk permend neper shkolla "dijetare" kuranore, por ata greke dhe romake!! Ato 1800 vjet "hendek", jane vetem perralle harapo-islamike!!Nese mund tash te me argumentosh, perse i referohesh diturise "antike" si lidhje direkte me civilizimin aktual duke kapercyer mbi hendekun diku 1800 vjet, do te jap nje molle te kuqe !!!, oki doki ???
Pra, zero islam!!prap se prap, civilizimi antik u zhvillua pikerisht rreth mesdheut, mesopotamia, egjipt.
Kete e ke lexuar ne "historite" e dijetareve islam??!!Prape, zero islam!!Kurse civilizimi perendimore zhvillohet qe nga koha e reformacionit e kendej, pikerisht me epiqender europen e mesme, nje ZONE, e cila asnjehere nuk ka qene e perfshire nga "civilizimet" e mehershme, por cdohere e ka vizatuar kufirin e civilizimit.
Gabim, tutkun islamik, kane qene ushtare!!Te kujtoj, se gjermanet kane qene per romaket "skllever".
Pra, zero islam!!Kurse, nese i mer romaket dhe grekerit si baballare te diturise antike, atehere natyrisht se ke te drejte,
Nje shembull te vetem??!!Perndryshe, zero islam!!por kjo perseri nuk e "kushtezon" ate vijen qe e mendon me larte sa i perket civilizimit aktual. KI e ka gjeneze pikerisht trashigimine muslimane, e cila natyrisht nga ana e vet, nuk e ka msheh ASNJEHERE, se e ka marre diturine, e ka avancuar dhe e ka percjelle.........
Prape, zero islam!!ZERO-ja eshte pikerisht INDIANE, europa perendimore e njeh aman si ZERO ARABE.......te bjerin zilet ???
Avancimin ne arkitekturen evropiane por jo ne ate myslimane!!!!Po arkitektura greko-romake, ajo qe eshte baze e asaj te sotme, me ç'numra u zhvillua??!!Prape, zero islam!!, apo je shurdhu.....ishin pikerisht NUMRAT ARAB qe per shembull e mundesuan avancimin ne arkitekturen europjane, ku u lehtesua llogaria dhe ndertimi systemore......je ka kupton afrikance ???
Perralla analfabetesh harape....civilizimi perendimor i ka rrenjet ne civilizimin greko-romano-kristian!!Prape, zero islam!!....arsyeja dhe shkaku....arsyeja e civilizimit perendimore eshte drejtperdrejt KULTURA ISLAME....
Perfundimi, Islami per Evropen= zero indiane me xhufke!!
Kunderargumento ti me pare ate punen e gjyshes tende!!
Kuptohet se nuk kam asnje qellim qe te fyej gjyshen tende, madje kerkoj ndjese nese ti "fyhesh", por mendoj se eshte shembulli me i mire per te vene ne pah idiotesine e "logjikes" tende!!
Duhet te sjellesh ti argumeta e jo ne kunderargumenta per nej teze te paargumentuar!!
Jarigas
hmmmm!, po ke ndonje idee madheshtore, se SI eshte dashur t'ja beje ?, pasiqe ashtu si e ka bere nuk na paska qen ne rregull !!!, ndoshta eshte dashur ta ndjek shkollen e "krishtit" ???, te kujtojm ketu inteligjencen e konkuistadoreve, kryqezatave, kolonialisteve etj....mos na mundo kaq shume, na sill shembuj.....
Perndryshe, CFARE LIDHJE KAUSALE ka tash kjo budallaki me pohimin se, muslimanet i kane mbrojt cifutet ???......don te na thuash se muslimanet a priori jane armiq te cifuteve, ergo, nuk mund te jene mbrojtes te tyre ???.........baze e ketij "argumenti" eshte "doremarja e muslimaneve me cifutet e medines" ???, eshte kjo kuintesenca e "intelligjences" tende ???
DAKOR,
Pra, ne kete vije argumentative vlen edhe kjo:
Amerikanet i urrejn serbet, pasiqe i bombarduan ne 1999.
Saddami e dashuronte popullin e vet, pasiqe irakjanet sic e shohem i urrejn amerikanet.
Armiku i armikut tim eshte shoku im, jashta interesave !!!
Oj inteligjence e rralle e forumit shqiptare, me konvertimin ne te krishtere ke bere NJE HAP MBRAPA drejt evoluimit.
Nuk eshte teze e Nuh Muses emri shkencore i "numrave arab", o muzat me brina. PIKERISHT PRA, mere ate pjese te inteligjences qe te ka mbet ne ndonje cep te trurit, dhe shpetoje vetveten sa ke kohe......ashtu eshte (duke ju referuar shembullit tend me gjyshin e gjyshen), NUK E KAM UNE BAREN E PROVES, por pikerisht TI dhe kompania gjysmake e jotje qe te argumentoni se numrat ARAB nuk jane trashigimi e drejtperdrejte e civilizimit perendimore nga ai islam....
E zgjedhen kete problem tash ???....e kuptove se matematika per shembull eshte trasheguar drejtperdrejt nga muslimanet ???, shkenca i ka edhe burimet, si dhe ku, te qartesuara....ne kishe nuk mesohen keto gjera, por ne shkolle.......
Inteligjenco, trashigimia ANTIKE eshte percjelle nepermjet te kultures islame..........per civilizimin perendimore BABA eshte ai islam.....kete nuk e meson edhe ne shkolle, aman arabizmat ne gjuhen teknike nuk ka nevoje ti sqarojsh, ashtu si nuk e ven ne pyetje prejadhjen e mishit ne hamburger....ata qe e kane studjuar, ata e dijn...........hendeku 1800 vjecare tejkalohet nepermjet te URES qe e kane ndertuar muslimanet...........ktheje nga ta kthesh, materiali i VETEM nga i cili u sherbyen dijetaret perendimore ka qen ARAB........arabizmat ne shkence ti nxjerin syte po qe se ke "dituri" per me i hetuar ato ne lemite e ndryshme....
Pyetje, ngase te kemi "inteligjent", eshte dashur pra shkenca islame te "zbuloje" nje ligj tjeter mbi teoremen e pitagores, qe gjysmak jarigasi ta pranoje se kane patur gisht te perzjere ne kete shkence muslimanet ???
Locka jem, sa i shijshem behesh kur te hyp mbi kry detyra, shqelmon si muzati kur ja rras nje spec djeges ne prapanice...
Kush folen ketu per ISLAMIN ???, une foli per percjelljen e diturise tek civilizimi PERENDIMORE drejtperdrejt nga civilizimi islam....kete duhet ta demantosh me argumente.............natyrisht se muslimanet jane sherbyer me DITURI nga fundusi i njerezise, NUK ESHTE POINTA KETU.....oj inteligjence e rralle e forumit shqiptare....
........ta kunderargumentova, your turn master of disaster.....
Nje.....une nuk te mar ASNJE fjale qe e shkruan per kusure, ngase e ben nga paditunia.
Dy.....tetovaret nuk jane aq senzibel ne kesisoj ceshtjes, mirepo ne preferojm ne relacione te tilla "perdorimin" e tezes.....
hajt me shnet
albanish by nature
Krijoni Kontakt