Close
Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 123
    I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    As Islami ....!

Ne nuk bazohemi ne dhiaten e vjeter dhe te re. Kemi Kur'anin, dhe ky na mjafton. Un s'po flas nga inati, thjesht po i paraqes gjerat ashtu sic jan ne realitet. Pershembull, hebrenjt nuk e njohin dhjaten e re, dhe as kur'anin. Ne i njohim, por nuk i pranojm me si autentike.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Nuk e njoh ximi abedinin, por at budallan ne gjermani dhe at tjetrin ne amerik (kçiren), i njoh nepermes ekranit.

Sipas rabineve, ju pa dhiaten e vjeter as qe mund t'egzistonit.
    Ata rabine jane mohues te Zotit, ata edhe Jezusi i ka quajtur prijes te rreme, ndersa keta rabine jane po te njejte si ata te para 2000 viteve. Punojne me te njejten logjike. Keta i kane sjellur mallkim popullit hebre dhe i kane bere armiq me pjesen me te madhe te njerezimit, keta kinse se i kritikojne nacistet ndersa jane me naciste se vet nacistet.

Mos harro se tipa si ky i shiten Muhamedit tregime Biblike mbi Profetet pastaj qe Muhamedi i interpretoi sipas deshires se tij e i quajti 'vellezer ne fe' njerez qe do te turperoheshin me sjelljet e tij, ndersa ne fund i vrau dhe ua mori tokat, pasurite, grate dhe femijet i ndau ne mes myslimaneve. Kur nje njeri i mire takohet me nje njeri te keq aty njeriu i mire leshon pe per hir te paqes, por kur dy njerez te keqinje takohen, aty pason masakra.

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ata rabine jane mohues te Zotit, ata edhe Jezusi i ka quajtur prijes te rreme, ndersa keta rabine jane po te njejte si ata te para 2000 viteve. Punojne me te njejten logjike. Keta i kane sjellur mallkim popullit hebre dhe i kane bere armiq me pjesen me te madhe te njerezimit, keta kinse se i kritikojne nacistet ndersa jane me naciste se vet nacistet.
    Qe hebrenjt njihen si vrasës të profeteve, jam dakord. Ata edhe femiun ne djep, na kan treguar qe jan te aft te e vrasin.

Mos harro se tipa si ky i shiten Muhamedit tregime Biblike mbi Profetet pastaj qe Muhamedi i interpretoi sipas deshires se tij e i quajti 'vellezer ne fe' njerez qe do te turperoheshin me sjelljet e tij, ndersa ne fund i vrau dhe ua mori tokat, pasurite, grate dhe femijet i ndau ne mes myslimaneve. Kur nje njeri i mire takohet me nje njeri te keq aty njeriu i mire leshon pe per hir te paqes, por kur dy njerez te keqinje takohen, aty pason masakra.
    Po ku e mesove ti kete histori aman ? E nese te them un ty, qe hebrenjt e kohes se Jezu Krishtit i shkruajten ungjijt, dhe ju udhezuan juve drejt portave te satanit, cfar thua ?

Muhamedi a.s. nuk kishte biblioteka qe ti lexonte ungjijt e jush, e as teuratin, talmudin e zeburin, por qe te gjithe i kundershtoi ! Te gjitheve ua ceki te metat, dhe gjynahet qe i keni bere vazhdimisht ne kohe ! Ai ju therret ne adhurim te 1 Zoti, ju thoni joooo, ne kemi 3333 zotaaaa ! Nga pikepamja e monoteizmit, hebrenjt qendrojn me afer te vertetes se ju, sepse ata thjesht vazhdojn te tallen me ju edhe ne dit te sodit.

Un kam qen prezent kur nje rabin goxha me fame ne franc pat then qe muslimanet jan te vetmit qe i sherbejn 1 Zoti te ngjashem me te tonin, kurse te krishteret kan birin, nipin, shpirtin, gjyshin e gjithe nje koleksion ne vete.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Sa per PM qe permend nuk eshte miqesi dhe edukate kur nuk i kthen mesazhin dikujt ...
    ...ketu me ben padrejtesi !!!, nuk me kujtohet te keme lene ndonje mesazh pa mos e kthyer, qofte kuj !!! ndoshta me ka tejkaluar dicka, por me qellim jo !

tung
    albanish by nature

Ne nuk bazohemi ne dhiaten e vjeter dhe te re. Kemi Kur'anin, dhe ky na mjafton. Un s'po flas nga inati, thjesht po i paraqes gjerat ashtu sic jan ne realitet. Pershembull, hebrenjt nuk e njohin dhjaten e re, dhe as kur'anin. Ne i njohim, por nuk i pranojm me si autentike.
    Po nese nje dite do te zbulohej qe dhijata e vjeter eshte thjeshte nje mit dhe dhijata e re eshte versioni II HD

Kjo nuk besoj qe ndikon ne vertetsin e Kuranit apo jo ?
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Po nese nje dite do te zbulohej qe dhijata e vjeter eshte thjeshte nje mit dhe dhijata e re eshte versioni II HD

Kjo nuk besoj qe ndikon ne vertetsin e Kuranit apo jo ?
    Dhjata e re s'mund t'egziston pa dhjaten e vjeter, do te ishte liber i pa vlere. Prandaj nuk eshte ungjilli origjinal qe predikoi Jezu Krishti. Por eshte liber, sic e thot edhe vet kisha ; Inspirim ! E jo shpallje hyjnore. Sepse sikur t'ishte shpallje, atehere apostujt do t'ishin konsiderue si PROFET. Por ata nuk ishin Profet, dhe kete e din mir Kisha.

Dhjata e re s'mund t'egziston pa dhjaten e vjeter, do te ishte liber i pa vlere. Prandaj nuk eshte ungjilli origjinal qe predikoi Jezu Krishti. Por eshte liber, sic e thot edhe vet kisha ; Inspirim ! E jo shpallje hyjnore. Sepse sikur t'ishte shpallje, atehere apostujt do t'ishin konsiderue si PROFET. Por ata nuk ishin Profet, dhe kete e din mir Kisha.
    Cfar kupton me inspirim ti Le devoue ?
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Cfar kupton me inspirim ti Le devoue ?
    Sa definicione te fjales inspirim i njihni ju ?

Sa definicione te fjales inspirim i njihni ju ?
    Une njoh qindra definicione te fjales ose i gjendjes i Inspiruar.

Prandaj te pyeta

Mos te vazhdojm me lojra fjalesh, po do pergjigju ,po nuk do , ska problem
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Une njoh qindra definicione te fjales ose i gjendjes i Inspiruar.

Prandaj te pyeta

Mos te vazhdojm me lojra fjalesh, po do pergjigju ,po nuk do , ska problem
    Inspirimin hyjnora shpjegoma ti mua.

Dhe pastaj, kupto qe mbi kete princip eshte shkruar dhiata e re. (bibla)

Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •