[QUOTE=Gon!;3503832]Ne kulturen perendimore Gon, filozofia eshte nena e ēdo shkence!!Ne kulturen islamike, mund te jete edhe "matematika", ajo e Kuranit!!O Jari, ne cdo kultur te botes fillozofia ka me qene fillozofi dhe matematika matematike. Eh, matematika eshte mbreteresh e shkencave. Megjithate une nuk te pengoj, rri ne ate muhamedo-fobin tende, mirepo mua mos me quaj ashtu se nuk jam i tille dhe ti kete e di shume mire
Nese "s'ka matematike ne fushen shpirterore", pse ēirreni kaq shume per te zbatuar matematiken ne fe??!!Ky pohimi qe ben me siper, eshte pikerisht kunderargumenti i persosur per tere ata qe pellasin "1+1+1"....kupton Gon??!!Ska matematike ne fushen shpirterore dhe ska shkence tjeter me ekzakte se matematika ne kalkulimet e saj!
Jane tre gjera dhe po provove t'i kundershtosh ke kundershtuar shkencen moderne i nderuar. Provo ne se mundesh, futi ne nje ene te trija bashk...
Pra, edhe pse islamik, ti e kupton fare mire se perpara se te bejme nje shume matematike, duhet te percaktojme paraprakisht se ēfare paraqesin shifrat e operacionit dhe se nuk mund te mblidhen objekte te kategorive te ndryshme!!Madje, ti kerkon te percaktosh edhe madhesine e elemnteve te asaj kategorie, gje qe eshte e drejte ne fushen e matematikes!! Tani me thuaj, ēfare "gjerash" paraqesin per ty "ati", "biri" dhe "shpirti i shenjte" dhe nisur nga cilat paradigma ti ndjehesh i autorizuar qe te shumosh si kokrrat e ktripes "1+1+1"??!!Nuk e di a jane te medha apo te vogla ato 10 korrat e kripes qe ti i permende me lart, por ne se jane te medha ateher ajo do te quhet sallat kripe e jo domatesh dhe eshte bere presoll, e ne se jane shume te vogla, atehere ajo sallat ka me qene bajate : p
Mos kerko te ndryshosh kahjen e fillit logjik, pasi shembulli i qerres kishte per qellim qe ti te kuptosh se nje "objekt" mund te jete edhe i perbere e qe mund te quhet me nje emer te vetem!!Po mor Jari po, pajtohem, por edhe nga Bibla nuk mesohen te gjithadhe une thash, ne se asaj qerre i shkaterrohet nje rrote cfare behet me te? Njesoj, ato TRI njesite e shenjta qe formojne NJE-shin, por njera nga ato TRI eshte shkaterruar (Jezusi u mbyt nga njerezit) cfare behet me te?!
Per sa i perket Jezusit, a nuk jeni ju myslimanet qe pohoni se Allahu nuk e la te mbytet nga hebrenjt!!! Tani, pamvaresisht besimit te krishtereve mbi vrasjen dhe ringjalljen e Jezusit dhe duke anashkaluar edhe anen teologjike te pavdekshmerise se fjales se tij, me sa para mend vjen ti, mysliman qe me Kuran beson se Krishti nuk ka vdekur por eshte ngritur ne qiell , qe vetem per te mbrojtur tezen islamike te epersise mbi krishterim, na thua se "Jezusi eshte shkaterruar"??!
Shpresoj ta kuptosh kunderthenesine e "logjikimit " islamik!!
Pra, pikerisht ajo qe thashe edhe une!! Por, ti nuk e vazhdon tregimin e Bibles....Jezusi u ringjall dhe u ngrit ne qiell, prane Atit!! Pse vazhdon te theksosh vetem ato pjese qe gjoja ēojne uje ne mullirin e tezes islamike se Jezusi eshte vetem profet??!! Une e kuptoj se per ju eshte themelore qe te vertetohet se Jezusi eshte vetem "profet", por nuk mjafton ky arsyetim feminor.....duhet urtesi e thelle shume!!Jo, ju beni gara, nje pjese thoni u mbyt nga jehudet dhe pjesa tjeter thote u mbyt nga romaket! Ndersa myslimanet normalisht qe nuk e pranojne mbytjen e Jezusit, sepse sipas Islamit dhe Kuranit Jezusin nuk e kane mbytur. Keto fore shko tregoja dikujt tjeter Jari.. Se sipas Bibles, fjalet e fundit te Jezusit ishin "Eli, Eli perse me braktise" pastaj ai me nuk foli dhe vdiq per shkak te plageve qe mori nga keqetrajtuesit...
Pra, jane pjese e personit, drejt Gon??!!Jo, ti nuk e ditke kuptimin e fjales 'person' i nderuar Jari! Nuk mund te jete mendja person, trupi person dhe shpirti person!
Gon, te thashe se pendohem qe kam menduar me pare se je inteligjent; pse vazhdon te me japesh te drejte??!! A jane keto gjera qe permende pjese te mendjes apo te shpirtit??!!Po syte cfare jane? Po zemra? Po truri? po gishtrinjt? Po veshet? Cdo pjese e trupit ka nje rol ne vete, dhe te gjitha pjeset e brendshme dhe te jashtme trupore formojne individin qe ne e quajme 'Person'.
O rob i Allahut!! A e din se ē'eshte metafora??!! Ti kembengulne diēka qe s'kupton......Fjala 'Person' e ka kuptimin e rolit te aktorit dhe, cdo individ eshte edhe person, i cili luan nje rol ne vete ne kete bote. Ne se trupi, shpirti dhe mendja formojne Perendine, atehere te gjithe njerezit qenkan Perendi ne vete o Jari!! O Jari, te thash edhe me lart, fjala e Perendise u be mish, dhe cfare bete ju me te?
Kryqezatat u bene per te ēliruar vendet e shenjta te krishterimit nga pushtimi i hordhive muhamedane; lexņ historine per keto gjera...Po luften e kryqezatave kush e beri o Jari? Perse u be ajo luft? A te gjithe ata qe nuk e pranuan Jezusin si djali i Zotit dhe Zoti vet ishin Satana?!
Pra, ti beson ne hadithe apo nuk beson??!! O Gon, thirri mendjes se po behesh qesharak!! A nuk eshte me Kurani i kuptueshem per te gjithe??!!Jo une nuk behem fare qesharak, por juve mund t'iu duken qesharake, sepse realiteti ka qene i tille qe profeti pothuajse te gjitha gjerat te cilat ekzistojne ne Kuran dhe duhet te praktikohen edhe i ka praktikuar qe t'i mesoj njehere e mire myslimanet se cfare nenkuptojne me saktesisht ato vargje Kuranore..
Per shkencen moderne jane thjesht "uje", o rob i Kuranit "famelarte".!!!Jane tre gjera dhe po provove t'i kundershtosh ke kundershtuar shkencen moderne i nderuar. Provo ne se mundesh, futi ne nje ene te trija bashk...![]()
Krijoni Kontakt