Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 22 prej 22
    Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Palodhėsia e Shejh Albanit nė punėn e tij

Njė natė vonė, duke hulumtuar nė internet e gjeta kėtė shkrim, i cili mė pėlqeu pa masė dhe mė shtyri ta pėrkthej e tė bėhem shkak, pėr tė sjellė gėzim nė zemrat e muslimanėve, duke parė si shembull tė gjallė njė dijetar kaq tė madh, i cili nuk ishte lodhur nė kėtė rrugė edhe pse i kishte mbushur tetėdhjetė e katėr vjet.

Nėse ky dijetar kaq i madh dhe me kėtė moshė nuk ėshtė lodhur nga puna pėr fenė e Allahut, nė thirrjen e njerėzve pėr udhėzim nė Sunnet, ēka do tė kishim thėnė ne hoxhallarėt e rinj, tė cilėt pėr pak punė qė bėjmė, nuk mbetet vend pa i pėrmendur ato, apo nuk na mbetet vullnet dhe elan pėr tė shtuar edhe diēka mė shumė nė kėto vepra tė mira.

Kėtė rast qė ua paraqesim vėllezėrve tanė ėshtė njė shembull konkret nga koha jonė, tė gjithė asaj qė do tė provojmė t’ua tregojmė me fakte dhe argumente nga Kur'ani, Sunneti dhe jeta e sahabeve, qė mos tė thonė se ajo qė kanė bėrė ata, ėshtė utopi dhe idealizim i paarritshėm, por qė mund tė arrihet poqe se kemi vullnet tė ēeliktė dhe aspirata tė mėdha.

Nė librin "Sahihu Mevaridudh-Dhem'an" nėn hadithin me numėr rendor 2087, tė cilin e transmeton Ebu Hurejre, radijAllahu anhu, nga Pejgamberi, sal-lAllahu alejhi ve sel-lem, i cili na rrėfen:

"Ymri i umetit tim ėshtė mes tė gjashtėdhjetave dhe tė shtatėdhjetave, kurse njė pakicė do ta kalojė kėtė kufi". Ibėn Arefe tha: unė jam nga ajo pakicė.

Shejh Albani, rahimehullah, e bėn kėtė koment duke thėnė: "Edhe unė jam nga ajo pakicė, pasi qė tani kam kaluar tė tetėdhjetė e katrėn dhe e lus Allahun, subhanehu ve teala, qė tė jem nga ata qė jetojnė gjatė dhe bėjnė vepra tė mira. Edhe pėrskaj tė kėsaj gjendje, disa herė mė shkon ndėr mend ta dėshiroj vdekjen, pėr shkak tė devijimeve qė i kanė kapluar muslimanėt nė fe dhe pėr shkak tė nėnēmimit qė i ka kapluar, madje edhe nga njerėzit mė tė poshtėr. Mirėpo kėtė gabim nuk e kisha bėrė duke e pas para syve tė mi qė nga fėmijėria hadithin e Enesit, radijAllahu anhu, andaj nuk mė takon mua tė them asgjė tjetėr pėrpos asaj qė mė ka urdhėruar Pejgamberi im, salAllahu alejhi ve selem: "Allahu im, mė jep jetė pėrderisa jeta ėshtė mė mirė pėr mua dhe ma merr shpirtin pėrderisa vdekja ėshtė mė mirė pėr mua". Dhe duke u lutur me atė qė na ka mėsuar Pejgamberi, salAllahu alejhi ve selem: "Allahu im mė bė tė kėnaqem me dėgjimin, shikimin dhe fuqinė time pėrderisa jam gjallė dhe lėri ato pas meje".

Allahu ma dha kėtė begati dhe mė bėri tė kėnaqem me kėto gjėra, andaj ja unė akoma hulumtoj, pėrpunoj dhe shkruaj me njė elan tė paparė, fali namazin nafile nė kėmbė dhe vet vozis veturėn nė destinacione tė largėta, madje me njė shpejtėsi, pėr tė cilėn disa tė dashur mė kėshillojnė ta ngadalėsoj, por unė pėr kėtė gjė kam sqarim detal, tė cilin e dinė disa! Kėtė e them nėn moton: "begatitė e Zotit tėnd tregoi", duke e lutur Allahun, subhanehu ve teala, qė tė mi shtojė tė mirat e Tija dhe tė gjitha kėto t'i lė pas meje, tė ma marrė shpirtin si musliman dhe i kapur pėr sunnet, pėr tė cilin kam zotuar tėrė jetėn time, duke bėrė thirrje nė te, duke shkruar pėr te dhe shpresoj tė mė shoqėrojė me shehidėt, me burrat e devotshėm, pasi qė ata janė shoqėria mė e mirė, kurse Allahu ėshtė Ai qė Dėgjon dhe i Pėrgjigjet lutjeve".

Allahun e lusim qė t'ia pranojė veprat e mira hoxhės tonė, t’i falė gabimet dhe t’i dhurojė Firdeusin e lartė, sepse kjo ėshtė grada mė e lartė e xhennetit, pėr shkak tė mundit dhe kontributit tė madh qė ka dhėnė pėr afrimin e njerėzve me Sunnetin e Pejgamberit, sal-lAllahu alejhi ve sel-lem. Amin.
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Shejkh Albani, drita e tij ndriēon pasiqė ka vdekur

Shejkh Muhammed ibn Hadi el Medkhali

Thotė i Pejgamberi (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) nė kohėn kur atij iu pėrmendėn njeriu asket dhe i ditur, ka thėnė:

“Vlera e dijetarit mbi asketin, ėshtė sikurse vlera ime me mė tė voglin (nė vlerė) prej jush.”

Ky hadith, ėshtė hasen ligajrihi, dhe e ka vlersuar si hasen shejkh Nasiri (Albani Allahu e mėshiroftė) nė librin sahihut-tergijb. Kjo ėshtė prej vlerės qė ka dijetari, shikoni, ai ka vdekur dhe ne e pėrmendim atė tani, pėrfitojmė prej dijes sė tij. Drita e tij ndiēon pasiqė ka vdekur.

Ata janė hėnat qė nuk perėndojnė
    bile ata janė si dielli qė ja kanė kaluar me ndritjen e tyre
    diellit nuk i mbetet dritė kur ai ikėn
    dhe drita e tyre ndiēon pasiqė kanė vdekur

Ja! Ai ka vdekur dhe udhėzohemi me atė qė ka shkruar pėr ne (Allahue mėshiroftė). Ne vazhdojmė tė pėrfitojmė prej tij dhe vėllezėrve tė tij dijetarė. Ai qė ka shkruar, qė u ka sjellė dobi njerėzve dhe u ka mėsuar atyre Fenė, nuk ka vdekur.

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=120783
    Pėrshtati: Besmir Cacani
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •