Close
Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 93
    i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    sami stupci ka dal prej xhenti

ngonje derjansin se su del keq
    Une kam dy vajza, njera tani edhe pak mbush 8 vjet, ndersa tjetra me heret i ka mbush 6. Te dyja shkojne ne shkolle. Njera ne kl. e dyte, tjetra ne kl. e pare. Qe tani kam filluar te bisedoj e me to edhe per shoqerine, sjelljet ne shoqeri, shkolle apo ku do qofshin. Sidomos per anet negative ne shoqeri. Jo shpesh, por here pas here, sa per perkujtim. Shpresoj, te mos e perdor kurre stupcin, se nga nje qe mund ta jap une, do i marr pastaj me qindra, ndoshta.

Megjithate, keshilla yte nuk eshte per t`u lene anash.

►ⓣⓘ®ⓞɳ©◄™ Maska e [PaRTiZoNi]
    Anëtarësuar
    19-02-2009
    Vendndodhja
    ▬►ⓋⓛⓅ◄▬
    Postime
    2,531
    Dashka alkool çupka 15 vjeçe, prapë ato prindër qekan sjell mirë që se kan myll me nai dhomë 1 me 1. Po mbas alkoolit ça do kërkojë çupka Hashash/Heroinë? Në fakt i kam parë vetë me sytë e mi në Itali poshtë 15 vjeç ishin pinin hashash aq sa 1 duhanxhi nuk pi dot cigare.
    Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    sami stupci ka dal prej xhenti

ngonje derjansin se su del keq
    Derjo DCF e njeh ti? Po DCF nga ka dale dhe ne interes te kujt sherben?
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    ndoshta une e di me mire se ti se cfare do te thote te jesh adoleshent ne perendim (po flasim per adoleshente, nuk jane krejt femije), pasi kam filluar ta njoh shoqerine perendimore pikerisht ne adoleshence dhe shihja rreth meje sjelljen e moshatareve te mi.

une nuk jam aspak dakord me ate pikpamjene tende:

nuk ke shkuar ndonjehere ne festa private besoj. nuk e di c'bejne adoleshentet ne festa te tilla.

mua nuk ma ndjen fare se cfare bejne moshataret. une do bindja djalin/vajzen qe te arsyetoje e jo te beje dicka vetem sepse e bejne te gjithe.
    kjo eshte mungese karakteri dhe mungese personaliteti.

me ka rastisur mua ne moshen 19 vjecare te rrija shpesh me 7-8 vete ku te gjithe pinin marjuana. te gjithe e kalonin dore me dore duke pare TV.
    ti do i thoje djalit/vajzes: "beje edhe ti se nuk ka gje"?
    e di ti qe shumica e vajzave ne perendim "bjene gare" se kush e humbet virgjerine perpara???
    do i thoje vajzez :"beje edhe ti se nuk ka gje"???

eshte prindi ai qe duhet t'i tregoje femijes se cfare eshte e drejte e cfare jo. pune e madhe se cfare bejne moshataret...

duhani eshte i demshem dhe nuk ka rendesi nese e pi 1 person apo 1000.
    Gjithmone ne extrem kalon ti. Kur thashe nuk e ndalon dot te bej ate qe bejne te gjithe e kisha fjalen per Fb, txt message me dy- tre shoqe., te dali dyqaneve a te iki ne ndonje aktivitet te shkolles pas mesimit me shoqerine, te vishet pak a shume si moshataret e veta. Keto ke mundesi ti kontrolosh pa qene nevoja ti eliminosh fare. Sa per alkoolin e duhanin, drogen duhet ta edukosh qe te vogel femijen qe absolutisht nuk duhen perdorur. Pastaj varet dhe nga familja. Kur femija sheh prindin te pije duhan apo alkool mos prit te te mos kopjoje.
    Feelings change - memories don't.

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga ATMAN Lexo Postimin
    Gazeta italiane “Il Giornale di Vicenza” ka botuar dje një histori sa të rrallë aq edhe tragjike për një vajzë shqiptare. Një 15 vjeçare shqiptare është gjetur dje nga karabinierët. E pyetur pse ishte larguar nga familja, adoleshentja u ka treguar atyre: “Nuk mund të kthehen në shtëpi. Nuk më lënë të përdor faqet sociale, dhe as të pi alkool. Është një makth i vërtetë”. Sipas rrefimit të vajzës prindërit nuk i linin të dilte nga shtëpia, me përjashtim kur shkonte në shkollë. Nuk e lejonin të humbiste kohë me televizionin! Nuk e linin të përdorte internetin për të kaluar kohën, kështu që jo Facebook. Celularin duhej ta përdorte vetëm për gjëra urgjente, pra aspak sms, dhe as komunikim me shoqet apo shokët, siç bën çdo adoleshente. Këto ishin urdhrat e babait të saj. Pastaj urdhrat e mamasë: jo minifunde, as këpucë me taka, as pantallona seksi, asgjë prej gjëje. Një dekalog i saktë dhe plot detaje. Po më pas? Ajo ia mbathi. Elena (jo emri i saj i vërtetë) 15 vjeçe, është larguar plotë pesë herë nga shtëpia. Rasti i fundit ndodhi para disa ditësh në provincën e Milanos ku jeton familja.
    ====
    Vajza 15 vjece nuk duhet te veshe mini as vathe te medhenj as varse, as taka te larta,asnje ekzagjerim qe ta beje te duket si kurve.Per kete jam dakort me prinderit.
    Shoqerine ta mbaje,por jo shoqeri me te gjithe te mbash shoqeri me te gjithe eshte stupid.Prinderit duhet te kontrollojne me ke mban shoqeri pasi shoqeria e keqe te con ne rruge shume te keqe dhe e paguan me jete,te shkaterrohet jeta.Kjo ka shume rendesi se me ke mban shoqeri.
    Alkol jo?Jam dakort me prinderit dhe ti jepet ultimatum NEVER.
    Dhe e fundit nuk duhet te lihet te dale jashte naten pas ores 8 te darkes.Jo Parties
    ne ate moshe.
    Facebukun youtube ti perdori por prinderit duhet te kontrollojne te kene shume kujdes se ku shkon ajo ne internet.
    Pine alkol me ate moshe,nje tufe budallejsh pijne alkol.............
    Faj i vej prinderve te bute dhe familjeve qe nuk kane babane burre te vertete.
    Ai qe eshte burre ja ben ZAP femijes,ben ligjin dhe asnje diskutim zero.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 27-09-2012 më 21:32
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Adoleshente....do zoti i vine mendt ..se do vuaje shume ne jete kjo vajze...
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga Kalama mistrec Lexo Postimin
    Vella/moter me benseven11 je ti?

Si kuptoj keso fjale se jam kalama, shume te rendomta per mua. E cka domethene ne shqip?
    Mos je gje babai i vajzes ti.........??????

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga Kalama mistrec Lexo Postimin
    Dhe keta filluan ta edukojne vajzen ne 15 vjece? Ku e kuptove ti kete? Mos nuk kam lexuar ndonje gje une?
    Po te shohesh motren tende 15 vjece duke pire vodka ne grup me shoqerine e vet,cfare do besh?ose duke pire cigare?
    Do i flasesh ne shtepi apo jo, do besh edhe sherr dhe eshte normale,kur shef gjera qe jane jashte normales dhe me rrezik per te ardhmen e saj.
    Nqs ajo e fillon alkolin 15 vjec dhe vazhdon pin rregullisht,pas 10 vjetesh ajo do perfundoje ne spital,klinik detoksifikimi aty bashke me drogaxhinjte qe shkojne per detoksifikim, llumin e shoqerise me nje fjale...
    jeta e saj do merrte fund.
    Eshte e lehte te flasesh per te tjeret dhe thuash eshte ok te pije alkol se i pelqen asaj,eshte ok te veshe mini dhe vathe te medhenj.
    Po te jete motra jote si do thuash kur ajo e pin alkolin si peshku ska te ngopur dhe mban veten me mini dhe taka te larta?
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137
    Ne perendim nuk mund te perdoresh dajak sepse mund te rrezikosh burgun nese kalamaja te kallzon.
    Jam i mendimit qe femijet nga mosha 7-18 vjec duhet te vijne te pakten 1 here ne 6 muaj ne shqiperi per t'u perballur me dajakun! Dhe nese prindi nuk ka kohe te shoqeroje femine ne shqiperi, xhaxhai, daja, vellai mund t'a kryejne pa problem kete detyre.
    Jane bere femijet mos o zot, minifunda, cigare, wi-fi. Dhe nuk i thua dot 1 fjale se te felliqin ne facebook!
    Ja ne qe hengrem nga nje shpulle ne femijeri cfare na gjeti? Me te forte u beme
    Cdo gje eshte relative...

Citim Postuar më parë nga ATMAN Lexo Postimin
    Gazeta italiane “Il Giornale di Vicenza” ka botuar dje një histori sa të rrallë aq edhe tragjike për një vajzë shqiptare. Një 15 vjeçare shqiptare është gjetur dje nga karabinierët. E pyetur pse ishte larguar nga familja, adoleshentja u ka treguar atyre: “Nuk mund të kthehen në shtëpi. Nuk më lënë të përdor faqet sociale, dhe as të pi alkool. Është një makth i vërtetë”. Sipas rrefimit të vajzës prindërit nuk i linin të dilte nga shtëpia, me përjashtim kur shkonte në shkollë. Nuk e lejonin të humbiste kohë me televizionin! Nuk e linin të përdorte internetin për të kaluar kohën, kështu që jo Facebook. Celularin duhej ta përdorte vetëm për gjëra urgjente, pra aspak sms, dhe as komunikim me shoqet apo shokët, siç bën çdo adoleshente. Këto ishin urdhrat e babait të saj. Pastaj urdhrat e mamasë: jo minifunde, as këpucë me taka, as pantallona seksi, asgjë prej gjëje. Një dekalog i saktë dhe plot detaje. Po më pas? Ajo ia mbathi. Elena (jo emri i saj i vërtetë) 15 vjeçe, është larguar plotë pesë herë nga shtëpia. Rasti i fundit ndodhi para disa ditësh në provincën e Milanos ku jeton familja.
    Kjo eshte nje familjet ose prinder tipik shembullore, dinjitoz dhe qe mendojne per nje cerdhe te sigurte, te ngrohte dhe te moralshme , ajo cerdhe qe quhet familje. Adolishenca do bej punen e saj, sidomos ne vende perendimore dhe aty ku rrjedh shprehja shef rrushi rrushin dhe piqet

Nese keta prinder nuk gjejne rrugdalje per ta disiplinuar kete vajze tekanjoze, do ishte mire, para se te jet vone, te kthehen ne Shqiperi. Ketu ka plot njerez me vlera njerzore, ku kjo vajze mund te mari shembullin e mire. Dajaku , nuk eshte zgjidhje per te, zgjidhje jane vetem paralelizmat qe prindrit mund ti bejne vajzes se tyre duke i treguar disa shembuj se si kan perfunduar femije te moshes se saj me te tilla sjellje.

Kemi me qindra dhe mijra raste qe femije te tille kan perfunduar te perdhunuar, te tregtuar, te vrare, te droguar, te alkolizuar, ne burgje per te siguruar para qe te plotesojne nevojat e tyre qe ju kan krijuar varsi (Droga, cigarja, alkoli etj ) ose te braktisur nga shoqeria.

Une do thoja qe shume prinder dhe familje ne shqiperi kan ren pre e kesaj dukurie, bile kan qen vet shtyse e saj dhe tani nuk din si ta riparojne ate qe vet shkaktuan me tolerancen e pa justifikueshme te tyre. Me femijen, nje here gabohet dhe nuk ka me kthim prapa. Prandaj Kujdes !
    Revolution 1848

Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •