Pa merak se nuk i marrin per personale. Ata 2-3 apo 10 qe ke degjuar ti nuk mjaftojne aq sa te besh pergjithesime. Nuk eshte nevoja te besh etiketime se dhe ne vet njohim plot nga te jugut qe bejne gabime si ne te folur ashtu dhe ne te shkruar. Kjo vjen se nuk e njohin sa duhet gjuhen letrare. P.sh nje gabim qe kam verejtur une si te te veriut ashtu dhe te te jugut. Perdorimi
i shkonjes i atje ku duhet -j. Shkruajne djell, mjell,e djele, etj. Kjo vjen se nuk i kane kushtuar rendesi drejtshkrimit te gjuhes shqipe ne shkolle.
Feelings change - memories don't.
Mjeda, Migjeni, Fishta lexohen vetëm në gegërisht. I bie që një shekull më parë botuesit dhe publiku ishin më të mirë se sa sot.![]()
Po , sigurisht , 98 % analfabete !
Nga nje histori e njohur ne publik ...! Nje djale vret koken me gure , por plaga ishte goxha e madhe ! Keshtu qe per tu sheruar dhe per ndihme nga Zoti e cojne ne nje institucion fetar !
Perfaqesuesi klerik i atij institucioni , pasi e pa dhe e yshti , i dha me vete nje cope leter , te cilen ia shkroi ne cast ! E merr djali gjithe gezim , letren , dhe me sigurine se do te sherohej ! Por plaga iu be keq dhe me keq ! Atehere me miq i ati e merr dhe e con tek nje mjek me origjine nga fshati i tyre , qe banonte prej kohesh ne qytet ! Mjeku e pyet se perse nuk i kishte kerkuar me pare ndihme , pasi te paret e tyre njiheshin !
Fshatari i thote se kleriku i institucionit fetar te fshatit i kishte thirrur ne ndihme Zotin , e kishte yshtur dhe i kishte dhene nje pusulle te shkrojtur me lutje Zotit dhe me fjale te shenjta ! Kur mjeku e hapi dhe po lexonte , ne ate leter ishte shkruar : " Ku e perpoqe more koke l.oqe !"
Ndryshuar për herë të fundit nga violativo : 04-10-2012 më 19:54
Krijoni Kontakt