Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 65
    i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    ........ dhe,e tille eshte kjo kenge.
    ketu nuk ka nevoje per presje (s'jam e sigurt se qe ne 8 vjeçare harrohen ca gjera
    e/i tillë jane bashke

ne rastin e shokut Kopi psh.... edhe akullore, edhe çokollate

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Nuk kam pasur per qellim te nxis polemika krahinore nga tema qe kam hapur per gabimet drejt shkrimore dhe gjuhesore

Jam kur(i)joz ta di

Kush eshte ofenduar nga tema qe kam hapur ?

..............

Gjak Shqiptari Maska e Illyri
    Anëtarësuar
    05-05-2011
    Vendndodhja
    Në tokën shqiptare Dardani
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga shofer Lexo Postimin
    Shkruhet "pa prapavijë urrejtjeje", torobell
    Oj dhi! E nese ate fjale e kam shkruar ne shumes (arsye te ndryshme urrejtjeje, jo vetem per ate teme) duhet te jete patjeter shkronja ë ?!
    Gegërishtja! Dialekti i të parëve tanë ILIR!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    Citim Postuar më parë nga Illyri Lexo Postimin
    Oj dhi! E nese ate fjale e kam shkruar ne shumes (arsye te ndryshme urrejtjeje, jo vetem per ate teme) duhet te jete patjeter shkronja ë ?!
    Nese do e kishe shkruar ne shumes do duhej, "pa prapavija urrejtjesh", debil

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308
    Siq e kishte vënë re Eurostar1 për ngatërrimet e shkronjave që i bëjn Gegët si në të shprehur ashtu dhe në të shkruar, gjithashtu dhe unë kam vënë re tek Toskët.
    P.s. pa prapavija urrejtje, thjeshtë mendoj se duhet diskutuar kjo qështje!

Për shembull:

Në vend të Ç përdorin C, shembull; Ckemi (Çkemi) - e kam ndëgju tek e përdorin edhe kur flasin!
    Në vend të Y përdorin I, shembull; Ill (Yll), Sitë (Sytë)..
    Në vend të Ll përdorin L, shembull; Laptop (Llaptop)..
    Shpesh dhe shkronjen Ë e ngatërrojnë me I, shembull; Nji (Një), Ndonji (Ndonjë)..

Dhe kur i ndëgjoj bisedat e shqiptarve kur jam në Shqipëri, habitem! nuk i kuptoj! pyes vetën se çfarë gjuhë po flasin?! theksi tyre më ngjan shum me magjupt e Kosovës. pa qëllim ofendimi! ... Nëse më pyesni se a e kuptoj gjuhen standarde të shqipes, natyrisht që po, për shembull kur ndëgjoj spiker'ët gjatë transmetimeve në TV!

Pyes vetën, pse toskët përdorin një dialektë të brishtë në vend të asaj që mësojnë në shkolla! apo dhe mësuesit flasin me djalektin e tyre ?!
    Shembull te mire paske sjell edhe ti.

Citim Postuar më parë nga mario_kingu Lexo Postimin
    sa qesharake nuk e di ku e ke degjuar ill ne vend te yllit apo site ne syte
    gjuha toske eshte gjuha zyrtare shqiptare edhe kete gjuhe duhet ta shkruajn te gjithe
    Ill pill, site
    te drejte ka, jane fjale dialektore qe perdoren ne jug nga dialekte te ndryshme.

Perse duhet te jete toskerishtja gjuha zyrtare? ajo duhet te jete nga te dyja anet, si geg e tosk, nuk ka perse te mbizoteroje njera permbi tjetren.

Te isha une geg do shkruaja ne gjuhen e njerezve te mi. lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga Plaku me kostum : 26-09-2012 më 08:56

Anëtarësuar
    05-05-2011
    Vendndodhja
    Postime
    145
    Askush nuk te kerkon te flasesh dialektin toske,por te shkruash ne gjuhen letrare.
    Gjuha letrare mund te shkruhet edhe sipas dialektit gege, te cilen ti mund te me thuash se nuk po shkruaj si duhet, kjo per arsye se gramatika shqipe, mund te them se perbehet gati 100% nga dialekti toske!

Kjo ndodh sepse shumica e anetareve ne forum mundohen te shkruaj ne gjuhen letrare,keshtu mund te kuptohemi te gjithe.
    Te pakten ju e keni me lehte se sa ne, arsyeja gramatikes shqipe qe perbehet gati 100% nga dialekti tosk!

Per mua nuk ka toskerishte apo gegenishte te mirefillte,cdo zone,qytet apo fshat flet dialektin e tij ne jeten e perditshme.
    Jo te gjithe mendojne si une dhe ti!

Askush nuk pretendon te kunderten,jemi te gjithe shqiptare.
    Jo te gjithe!

ps; nuk jam ekspert i gramatikes por nje keshille do te ta jap dhe mos e merr per ofendim, para lidheseve dhe, e, è, edhe nuk vihet asnjehere shenja e presjes (,)
    I pranoj keshillat, sidomos nga shqiptaret, se te gjithe ketu jemi te mesojme nga njeri tjetri ... se ku kam bere nje gabim te tille nuk po munde ta gjej!

pps; nese une do te shkruaja ne dialektin e zones sime jam i bindur se do kuptoje fare pak nga ajo qe do shkruaja.
    Jane vetem dy dialekte, prandaj duhet te mundohemi te zgjedhim njeren, ne menyre qe te kuptohemi kur flasim!

Shpresoj se gjeneratat ne vazhdim nuk do ti kene keto pengesa, pasi kane te njejten Abetare

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Siq e kishte vënë re Eurostar1 për ngatërrimet e shkronjave që i bëjn Gegët si në të shprehur ashtu dhe në të shkruar, gjithashtu dhe unë kam vënë re tek Toskët.
    P.s. pa prapavija urrejtje, thjeshtë mendoj se duhet diskutuar kjo qështje!

Për shembull:

Në vend të Ç përdorin C, shembull; Ckemi (Çkemi) - e kam ndëgju tek e përdorin edhe kur flasin!
    Në vend të Y përdorin I, shembull; Ill (Yll), Sitë (Sytë)..
    Në vend të Ll përdorin L, shembull; Laptop (Llaptop)..
    Shpesh dhe shkronjen Ë e ngatërrojnë me I, shembull; Nji (Një), Ndonji (Ndonjë)..

Dhe kur i ndëgjoj bisedat e shqiptarve kur jam në Shqipëri, habitem! nuk i kuptoj! pyes vetën se çfarë gjuhë po flasin?! theksi tyre më ngjan shum me magjupt e Kosovës. pa qëllim ofendimi! ... Nëse më pyesni se a e kuptoj gjuhen standarde të shqipes, natyrisht që po, për shembull kur ndëgjoj spiker'ët gjatë transmetimeve në TV!

Pyes vetën, pse toskët përdorin një dialektë të brishtë në vend të asaj që mësojnë në shkolla! apo dhe mësuesit flasin me djalektin e tyre ?!
    ke thene nje tufe me idiotesira, meso shqipen si fillim pastaj beju leksion toskeve, Laptop eshte fjale nderkombetare dhe shkruhet e shqiptohet me L jo me LL, C shkruhet ne vend te ç per mungese te kesaj germe ne disa tastiera, ajo ngaterresa qe pretendon ti me germen Ë nuk eshte ngaterrese por karakteristike dialektore. Ajo I ne vend te Y eshte thjesht dialekt i nje lokaliteti te vogel ne jug dhe nuk perfaqeson aspak menyren e te folurit te toskeve ne pergjithesi.

pyes veten si ka mundesi qe edhe pse ke gabime ortografike trashanike ne çdo fjale te shkruar kerkon t'i mesosh te tjeret si te shkruajne?
    E pra kjo mbetet mister.

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    ke thene nje tufe me idiotesira, meso shqipen si fillim pastaj beju leksion toskeve, Laptop eshte fjale nderkombetare dhe shkruhet e shqiptohet me L jo me LL, C shkruhet ne vend te ç per mungese te kesaj germe ne disa tastiera, ajo ngaterresa qe pretendon ti me germen Ë nuk eshte ngaterrese por karakteristike dialektore. Ajo I ne vend te Y eshte thjesht dialekt i nje lokaliteti te vogel ne jug dhe nuk perfaqeson aspak menyren e te folurit te toskeve ne pergjithesi.

pyes veten si ka mundesi qe edhe pse ke gabime ortografike trashanike ne çdo fjale te shkruar kerkon t'i mesosh te tjeret si te shkruajne?
    E pra kjo mbetet mister.
    Nji i thone edhe geget

Anëtarësuar
    05-05-2011
    Vendndodhja
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin

E pra kjo mbetet mister.
    ke thene nje tufe me idiotesira, meso shqipen si fillim pastaj beju leksion toskeve
    Kjo vlene edhe per ty!
    Askush nuk i beri leksion toskeve se si te shkruajne, thjesht ishin disa shembuj qe i kam hasur!

Laptop (Llaptop)
    Ne fakte ashtu e kam lexuar tek shumica e fjaloreve, si nga ato letrare ashtu dhe elektronike.

c dhe ç
    Une i ceka thjesht disa shembuj te cilat i kam hasur tek e perdorin edhe kur flasin!

Ajo I ne vend te Y eshte thjesht dialekt i nje lokaliteti te vogel ne jug dhe nuk perfaqeson aspak menyren e te folurit te toskeve ne pergjithesi.
    I vogel apo i madhe, ata si baze kane toskerishten, ashtu si ju!

ngaterresa qe pretendon ti me germen Ë nuk eshte ngaterrese por karakteristike dialektore
    Ne po flasim per gjuhen letrare!

E pra kjo mbetet mister.
    Kjo teme nuk eshte hapur per ate qellim, qe une te ju mesoj si te shkruani, eshte nje teme e tille! Thjesht ishin disa shembuj, rolin e diktuesit e bera me anetarin freeopen, pasi ky i fundit me citoi disa gabime qe i kisha bere, te cilat i pranoj si keshilla!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Illyri : 26-09-2012 më 09:33

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    Ha...ha....ha... nje injorant ju paska futur ne loje !

Nuk desha me fy , por ne rast se nuk eshte pagese serbi , kjo eshte totalisht lokalizem dhe injorance !

Eshte e keshillueshme qe kur demostron "disa gjera" si fakte te pakten te kesh informacion te sakte mbi ato !

Nejse edhe injorantet pjese e kombit tone jane ! çehovi ka thene se "s'do te kishte kuptim jeta pa budallenjte !" Prandaj mos i bini ne qafe serbit dhe grekut ! E kemi te keqen brendaaaa.......

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •