Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 65
    i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    Illyri
    Siq e kishte vënë re Eurostar1 për ngatërrimet e shkronjave që i bëjn Gegët si në të shprehur ashtu dhe në të shkruar, gjithashtu dhe unë kam vënë re tek Toskët.
    P.s. pa prapavija urrejtje, thjeshtë mendoj se duhet diskutuar kjo qështje!

Dhe kur i ndëgjoj bisedat e shqiptarve kur jam në Shqipëri, habitem! nuk i kuptoj! pyes vetën se çfarë gjuhë po flasin?! theksi tyre më ngjan shum me magjupt e Kosovës. pa qëllim ofendimi! ... Nëse më pyesni se a e kuptoj gjuhen standarde të shqipes, natyrisht që po, për shembull kur ndëgjoj spiker'ët gjatë transmetimeve në TV!

Pyes vetën, pse toskët përdorin një dialektë të brishtë në vend të asaj që mësojnë në shkolla! apo dhe mësuesit flasin me djalektin e tyre
    Sa gabime drejtshkrimore qe ke bere more,vetem me tre reshta te shkruara,vaj halli po te kishe shkruar me teper.Prandaj nuk e kupton shqipen ne Shqiperi.

Vetem dicka dua te theksoj te shkrimi juaj, ke shkruar dy here fjalen DIALEKT dhe asnjehere nuk e ke shkruar si duhet,duhet te vendosesh se si shkruhet, keshtu e marrim vesh dhe ne te tjeret.
    Ndryshuar për herë të fundit nga freeopen : 25-09-2012 më 17:58
    MOS I NDY TEMAT no name

Pse Llaptop thuhet ? Nuk e dija.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Gjak Shqiptari Maska e Illyri
    Anëtarësuar
    05-05-2011
    Vendndodhja
    Në tokën shqiptare Dardani
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    Illyri

Sa gabime drejtshkrimore qe ke bere more(a nuk thuhet "ore" nga toskerishtja?!),vetem me tre reshta(rreshta) te shkruara,vaj halli po te kishe shkruar me teper. Prandaj nuk e kupton shqipen ne Shqiperi.

Vetem dicka dua te theksoj te shkrimi juaj, ke shkruar dy here fjalen DIALEKT dhe asnjehere nuk e ke shkruar si duhet,duhet te vendosesh se si shkruhet, keshtu e marrim vesh dhe ne te tjeret.
    Pse do donit ju qe ta flisja dialektin tuaj shkelqyeshem kur une ne jeten e perditshme flas dialekt tjeter, provoni ju te flisni gegerishten (dialektin ilire) dhe shiko a po ja arrini, te pakten une ju afrohem, dhe ju kuptoj shum mire (kur flisni sic duhet toskerishten, jo te perzier)

Une e pranoj se nuk jam ndonje gjuhetar shum i mire, beje gabime ketu te cilat i hasi dhe vete por nuk i kushtoj rendesi. shembull te Siq(Siç) dhe qështje(çështje), sa i perket ndegjoj(degjoj) tek dialekti jone perdoret n'ja prandaj ngaterrohet ndonjehere.
    Djalekt eshte shkrimi i Eurostar1 i cili ka mbetur gjat kopjimit, te Dialektë ishte gabim shtypi kur ju kam vendosur shkronjen "ë" sic kam bere dhe tek fjalet tjera...
    Dhe ajo fjalia "pa prapavija urrejtje" cfare ka gabim, si e kuptoni ju ?!

Kjo teme nuk eshte hapur per inati, se shqiptar jemi te gjithe, por thjesht qe ta shihni dhe ju veten se ku jeni, nuk eshte asnjera pale e perkryer!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Illyri : 25-09-2012 më 20:38
    Gegërishtja! Dialekti i të parëve tanë ILIR!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    Citim Postuar më parë nga Illyri Lexo Postimin
    .
    Dhe ajo fjalia "pa prapavija urrejtje" cfare ka gabim, si e kuptoni ju ?!
    Shkruhet "pa prapavijë urrejtjeje", torobell

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    A di dhia se ceshte tagjia ??!!
    Sbesoj

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    I ngaterrojn per solidaritet .
    Shofin geget qe z'din me shkrujt.

Nuk kam pasur per qellim te nxis polemika krahinore nga tema qe kam hapur per gabimet drejt shkrimore dhe gjuhesore

Jam kurjoz ta di

Kush eshte ofenduar nga tema qe kam hapur ?
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    Pse do donit ju qe ta flisja dialektin tuaj shkelqyeshem kur une ne jeten e perditshme flas dialekt tjeter
    Askush nuk te kerkon te flasesh dialektin toske,por te shkruash ne gjuhen letrare.

te pakten une ju afrohem dhe ju kuptoj shum mire.
    Kjo ndodh sepse shumica e anetareve ne forum mundohen te shkruaj ne gjuhen letrare,keshtu mund te kuptohemi te gjithe.

kur flisni sic duhet toskerishten
    Per mua nuk ka toskerishte apo gegenishte te mirefillte,cdo zone,qytet apo fshat flet dialektin e tij ne jeten e perditshme.

Kjo teme nuk eshte hapur per inati, se shqiptar jemi te gjithe, por thjesht qe ta shihni dhe ju veten se ku jeni, nuk eshte asnjera pale e perkryer
    Askush nuk pretendon te kunderten,jemi te gjithe shqiptare.

ps; nuk jam ekspert i gramatikes por nje keshille do te ta jap dhe mos e merr per ofendim, para lidheseve dhe, e, è, edhe nuk vihet asnjehere shenja e presjes (,)

pps; nese une do te shkruaja ne dialektin e zones sime jam i bindur se do kuptoje fare pak nga ajo qe do shkruaja.
    MOS I NDY TEMAT no name

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    Askush nuk te kerkon te flasesh dialektin toske,por te shkruash ne gjuhen letrare.

Kjo ndodh sepse shumica e anetareve ne forum mundohen te shkruaj ne gjuhen letrare,keshtu mund te kuptohemi te gjithe.

Per mua nuk ka toskerishte apo gegenishte te mirefillte,cdo zone,qytet apo fshat flet dialektin e tij ne jeten e perditshme.

Askush nuk pretendon te kunderten,jemi te gjithe shqiptare.

ps; nuk jam ekspert i gramatikes por nje keshille do te ta jap dhe mos e merr per ofendim, para lidheseve dhe, e, è, edhe nuk vihet asnjehere shenja e presjes (,)

pps; nese une do te shkruaja ne dialektin e zones sime jam i bindur se do kuptoje fare pak nga ajo qe do shkruaja.
    nje vogelisi.ne rast se lidhezat: dhe,e,etj jane te perseritura brenda fjalise ath vendosen presjet.pra jo ne perdorimin e pare te tyre,por nese ka nje tjeter e nje tjeter....

Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    Citim Postuar më parë nga Prudence Lexo Postimin
    nje vogelisi.ne rast se lidhezat: dhe,e,etj jane te perseritura brenda fjalise ath vendosen presjet.pra jo ne perdorimin e pare te tyre,por nese ka nje tjeter e nje tjeter....
    ........ dhe,e tille eshte kjo kenge.
    MOS I NDY TEMAT no name

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •