Po
Jo
Do jete force e dyte
Se di
U bon bashk te PS-se me te PD-se , po bashkojne forcat rreth idealit
Dy te ndjeret
Sa hidhet per qok ne te tilla raste![]()
Revolution 1848
Eshte nder te vetmit qe i dul ball Athines ne kontestin e ujerave territoriale , dhe ne Shqiperi e gjykojne se ishte i shitur i Turqise , po te dilke ti perkrahte do ta gjykonin se ishte i shitur Greqise . Po te mos dilte , do ta akuzonin se nuk i intereson fare kjo qeshtje .
Une nuk kam pare ende qe nje popull te mundohet qe me te gjithe fuqite te shikoj vetem negativitet tek personat .
Me pas pas mundesi vote ne Shqiperi , AK e kish pas timen .
Nuk te ve faj diskutohet buka e gojes (vendi ne listen e deputetve), sa per mua mos ma qaj hallin, e marr rrogen gjetiu une dmth. jashte ballkanit andej nga veriu! Pra nuk kam ndonje konflikt interesi!
Kur s'ke pulen do hash sorren thuhet nga ne, por keshilla jote qe te hame miun faqezi eshte teper banale!
Kreshi Kreshi shumė me i menēur se Albini.
Kreshi ti ftioj nuk do ti fitoj por me shume vota se Albini yn do te marr kreshi e ka studju levizjen vetvendosje dhe ka mesu nga kjo. Keta jan shume me paqesor se VVV-ja jonė dhe kjo mund te jet njera nder arsyet qe do te marr vota si e 3-ta parti.
Por e keēja e gjithe kesaj dhe e krejt vendit eshte qe sa ma shume parti ne koalicion aq ma keq per vend. Me daljen ne Skene te Ak-sė elektorati do ndahet edhe me shume.
Pak nga i Sales, pak nga i Edit, pak nga i ati nje parti me elektorat multi kulti. Dhe asnje parti nuk do te ket mundesi te krijoj qeveri si e vetme hiē se hiē por as me 1 parti te tjeter. Ka mundesi qe ne qeverine e ardheshme te bashkohen PS edhe PD kunder ketyre tjerve.Ndoshta ju duket absurde por koheve te fundit politikanet shqiptar nuk po kqyrin kend ta marrin ne koalicion thjesht duan te jen ne qeveri.
Nese prognozat serioze disa muaj apo jave para zgjedhjeve do ta parashikonin fitoren apo ndonje rezultat " te rrezikshem" per AK, udheheqesit politik te saj do te ishin ne rrezik jete.Rezultati i Sondazhit: A mendoni se do fitoje Kreshnik Spahiu ne votimet 2013
Se paku do te kishte manipulim masovik te zgjedhjeve nga ana e dy partive te medha...
ma shpesh ndrron eurostari bindjet dhe idet sesa ni njeri i thjesht qorapet lol.
un shpresoj qe te fitoj AK ose te pakten si per here te pare te marri deputet mjaftushem qe ti kete rensi vota.
JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE
TIRANĖ - I ftuar nė emisionin “5 pyetje nga Babaramo”, ish-kreu i KLD, aktualisht kryetarii Aleancės Kuq e Zi, Kreshnik Spahiu hodhi poshtė akuzat e kryeministrit Berisha, nė seancėn e sotme tė Kuvendit, nė lidhje me lirimin e vrasėsit tė kryekomisarit Adem Tahiraj.
Spahiu mohoi tė ketė thirrur nė zyrė gjyqtarin e ēėshtjes, sikundėr deklaroi kryeministri, duke theksuar se KLD nuk ka kompetencė pėr tė emėruar apo shkarkuar gjytarėt, pasi kjo kompetencė i pėrket Ministrit tė Drejtėsisė.
“Kryeministri duhet tė lexojė ligjin. Nė atė kohė Ministri i Drejtesise kishte kompetencat pėr ēdo shkarkim gjyqtari dhe jo nėnkryetari i KLD-sė. Si ka mundėsi qė shtetasi Berisha, qė duhet tė jetė i pandehur, sot tė njėjtin person e bėn president tė vendit, i cili kishte pėrgjegjėsi kur u lirua zoti Xhakja dhe tjetrin e shpall armik.”- deklaroi kreu i AK-sė.
Ndėrsa i cilėsoi si gėnjeshtra tė gjitha akuzat e kryeministrit, Spahiu tha se ėshtė i gatshėm t’i shtrėngojė dorėn Berishės, nė rast se del dikush qė vėrteton deklaratat e tij per marrje mijera eurosh apo lirim te vrasesve.
“Kjo situatė ėshtė qesharake, jemi tė gatshėm tė bėjmė njė proces transparent. KLD vihet nė lėvizje nė bazė tė iniciativės sė Ministrit tė drejtėsisė. KLD nuk ka asnjė kompetencė pėr zbardhjen e vendimit, askush nuk ėshtė ankuar nė KLD. Nuk ka asnjė rast nė KLD qė tė ketė ardhur ankesė dhe tė mos jetė bėrė inspektim. Kam njė vit qė jam larguar nga KLD, duhet verifikuar nėse ėshtė bėrė inspektim pėr rastin Xhakja. Drejtuesit e shtetit mund tė gėnjejnė pėr ēdo gjė dhe nuk mbajnė pėrgjegjėsi kur dalin gėnjeshtrat.”- deklaroi Spahiu.
Mė tej kryetari i Aleancės Kuq e Zi kėrkoi qė tė bėhet njė skaner i lirimit tė tė gjithė kriminelėve, pėrfshirė edhe vrasėsin e kryekomisarit Tahiraj, duke pohuar se nė kohėn e zgjedhjeve tė kaluara janė liruar shumė tė tillė.
Pyetjes nėse kolegu i tij, Aldo Cala ka qenė avokati qė liroi Ilir Xhakjan, autorin e vrasjes sė kryekomisar Adem Tahirit, Spahiu tha: “Si mund tė konfirmoj unė se cfarė klientėsh kanė patur juritėt, kur unė njoh rreth 5 mijė juristė me cėshtje tė pafundme. Kjo ėshtė puna dhe buka me tė cilėn punojnė avokatėt”.
“Jemi pėrballė fakteve reale. Ai ėshtė liruar para zgjedhjeve tė 2011. Verifikoni tė gjithė personat qė janė liruar pėr vrasje dhe kur Ministri i Drejtėsisė nuk ka bėrė kėrkesė pėr shkarkim nė gjyqėsor, se u liruan kėta persona”.
Spahiu mohon kategorikisht tė ketė pasur mė parė dijeni pėr personin, Ilir Xhakja.
“Unė e kam dėgjuar atė emėr realisht para 3 ditėsh. S’kam njohje dhe si emėr se kam dėgjuar kurrė, vetėm ditėn qė u vra kryekomisari”.
Madje Spahiu theksoi se gjen rastin tė ftojė kryeministrin Berisha nė debat tė drejtpėrdrejtė dhe tė kryejnė njė ballafaqim para popullit.
Spahiu: Unė i vetmi qė i mbylla telefonin Berishės
‘Jam krenar pėr detyrėn qė kam kryer nė KLD. Jam i vetmi zyrtar qė nuk kam pranuar asnjė telefonatė tė Berishės pėr shkarkime dhe emėrime politike nė gjyqėsor. Ka pasur vetėm njė zyrtar qė i mbylli telefonin Berishės, nuk pranova tė ndėrhyja nė asnjė krim, lirim pėr vrasje. Rast unik, imi qė pėrballet me njė shtet dhe politikė tė tėrė duke e kthyer nė njė debat derisa i dorėzova ēelsat”.
I pyetur se kush i bėnte propozimet nė gjyqėsor pėr emėrime dhe shkarkime, Spahiu ritheksoi se “Nuk i bėnte KLD, se nėse i bėja unė kėta do mė kishin pėrvėluar tė gjallė mua, do mė kishin shkuar nė hell”.
Spahiu: Nė 2008-ėn Berisha mė kėrcėnoi me jetė
Kreu i Aleancės Kuq e Zi tregoi me detaje pėrkeqėsimin e marrėdhėnieve tė tij me kryeministrin Berisha, duke pohuar se ēdo gjė nisi me shkarkimin e gjyqtarėve tė rastit Gėrdeci.
“Unė kisha pak muaj qė sapo kisha marrė detyrėn, vija me idealin pėr liri, demokraci, shtet juridik. Kishim shkarkuar disa gjyqtarė, ndėrkohė nė 15 mars kishte ndodhur historia tragjike e Gėrdecit, u mundova tė futem nė thellėsi tė kėsaj ēėshtjeje. Nė hetimet qė bėra konstatova se i akuzuari Mihal Delijorgji kishte fituar lirinė nga gjykata e Durrėsit, 24 orė pėrpara nėnshkrimit tė sipėrmarrjes sė fabrikės tragjike tė armėve nė Gėrdec.
Morėm iniciativėn pėr tė proceduar kėta gjyqtarė dhe menjėherė filloi njė sulm barabar ndaj meje qė nuk e kisha imagjinuar.”- deklaroi Spahiu.
Kreu i AK-sė hodhi akuza tė forta ndaj kryeministrit Berisha, duke pohuar se ėshtė kėrcėnuar me jetė nė telefon nga ana e tij.
“Pėr 20 minuta jam kėrcėnuar me vrasjen time, asgjėsimin tim, me familjen time nga Berisha nė 9 maj 2008. Si mundet t’i tė shkarkosh gjyqtarėt e Delijorgjit, si mundet tė dalėsh nė krah tė ambasadorit Withers. Pasi u mbyll telefonata, i kam telefonuar presidentit tė Republikės, por mė dilte i zėnė, pasi tė njėjtat kėrcėnime ja kishte adresuar edhe presidentit pėr mua. Ja kishte thėnė vetė Sali Berisha, tė ma zhdukesh kėtė njeri sepse ka bėrė kėtė, kėtė, kėtė. Te nesėrmen kam qėnė nė Ambasadėn Amerikane dhe kam thėnė se jam kėrcėnuar.”- vijoi Spahiu.
Dosjet
Kreshnik Spahiu bėri tė ditur sot se Aleanca Kuq e Zi po pėrgatit dosje pėr kryeministrin dhe ministrat.
“Ne nuk flasim pa mbajtur pėrgjegjėsi. Pėr shtetasin Berisha po pėrgatisim dosje, pėr cdo kriminel ministėr do bėjmė dosje” . Pa fakte nuk flasim. Ballafaqim me Berishėn, pas 8 muajsh ai tė gjejė vend e tė futet. Se qė tani s’po gjen vend se e ka zėnė populli me domate dhe miell”.
Imuniteti
Kreu i AK pėrshėndeti vendimin e Kuvendit pėr kufizimin e imunitetit pėr zyrtarėt e lartė duke theksuar se nga sot nis ‘Era Sanader”.
Sot ėshtė njė ditė e madhe pėr shqiptarėt. Nga sot ata nuk janė tė paprekshėm, politikanėve iu hoq imuniteti. Nga sot do shohim praktikėn e Sanaderit kroat qė u ndoq me burg. 8 vjet demokratėt akuzuan Nanon e Ramėn, dhe nuk kryen asnjė arrestim. Ndoqėm Nanon qė akuzoi Berishėn dhe prapė asnjė arrestim”.
Revolution 1848
Krijoni Kontakt