Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,163
    Postimet në Bllog
    22

Myslimanët Shqiptarë: Dënojmë filmin anti-islam, dhuna ndaj SHBA e pajustifikueshme

Myslimanët Shqiptarë: Dënojmë filmin anti-islam, dhuna ndaj SHBA e pajustifikueshme

Në qytetin e Pogradecit, Lidhja e Hoxhallarëve shqiptarë ka organizuar një simpozium për vlerat e profetit Muhamet. Në takimin ku morën pjesë hoxhallarë nga disa rajone të Shqipërisë, si dhe Maqedonia, është diskutuar edhe për zhvillimet e fundit në mjaft vende myslimane të përfshira nga protestat e dhunshme pas publikimit të një filmi për Profetin Muhamet.

Përfaqësuesi i Lidhjes së Hoxhallarëve shqiptarë Justinian Topulli është shprehur se simpoziumi është një aktivitet për të promovuar vlerat e profetit dhe nuk është ndonjë formë proteste. “Nuk ka asnjë lloj proteste të myslimanëve shqiptarë, nuk na ka shkuar në mendje te bëjmë protestë për asnjë lloj konteksti “, tha Topulli.

Reagimi i Lidhjes së Hoxhallarëve për zhvillimet në disa vende myslimane është publikuar tashmë në faqen e internetit të organizatës dhe në gazetën e saj. “Ne dënojmë atë film qe kërkon të ulë profetin tonë, Të ulë vlerat e tij, por njëkohësisht dënojmë të gjitha aktet e dhunshme, insinuatat, apo problemet që shkaktohen me përfaqësues të shteteve të huaja. Kjo dhunë nuk ka asnjë justifikim”, u shpreh Topulli. Më tej ai u sqaroi besimtarëve të pranishëm se:”Çfarë përgjegjësi mban ambasadori amerikan në Libi në lidhje me atë që kanë bërë një grup njerëzish në Haiti? Është e njëjta gjë, që ne nuk mbajmë asnjë lloj përgjegjësie sepse dy tre myslimanë, njerëz te inkriminuar apo të futur, të bëjnë gabime”

Kleriku musliman tha se shpeshherë myslimanët bien në grackën e këtyre provokimeve dhe u bëjnë reklamë këtyre filmave të cilët sulmojnë këto figura të mëdha për tu bërë komercialë. “Mjeti më i mirë është mosreagimi, për ti lënë në indiferencë, të injorohen si fakte në mënyrë që të mos u bëhet publicitet”, tha ai. Zoti Topulli shpjegoi se protestat në vendet arabe dhe muslimane kanë edhe prapavijë politike edhe pse i fshehin ato me petk fetar. Ndërsa kleriku nga Maqedonia Bekim Islami, tha se nëpërmjet këtij tubimi besimtarët në Pogradec manifestonin dashurinë e thellë për profetin dhe tregonin nga ana tjetër mënyrën e denjë se si myslimanët shqiptarë duhet të veprojnë në momente kur provokohen me ndodhi apo incidente.

Shqip

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,969
    PËRULU..SE KËSHTU DUA UNË…!

Duke ndiekur zhvillimet e ngjarjeve në vëndet Islamike, të cilat janë irrituar nga komentet që i ka bërë dikush figurës së “Profetit Muhamet”, çuditem se si mund të arrij llogjika e sotme njerëzore në të njëjtin nivel me 1400 vjet më pare!
    Me këto rrëmuja dhe demostrime force që bëjnë sotë fanatikët fetarë islamikë, anë e mbanë botës, duan t’i imponojnë të tjerëve respektin për idenë dhe idhullin e tyre! Kjo është krejt gabim. E si mund të imponosh sotë Amerikës, Anglisë, Francës, Hollandës. Belgjikës, Rusisë, Italisë, e shumë shteteve të tjera, t’ju imponosh besimin dhe respektin për fenë myslimane dhe profetin e saj, kur këto shtete kanë të drejtë të zgjedhin dhe e kanë zgjedhur një besim tjetër fetar?
    Kjo lloj imponimi quhet DIKTATURË! Dhe këto shtete kanë të drejtë morale të mbrohen nga një diktim i tillë.
    Është pjesë e lirisë mendore, lirisë së të shprehurit çdo shprehje shtypi apo televizioni, të cilët debatojnë për bindjet fetare apo kreun e saj.
    Këto shtete dhe çdo individ, siç kemi pare atë që bëri disa karikatura për profetin Muhamet, apo ai që xhiroj filmin, apo kushdo që ka diskutuar kundër, është kërcënuar!
    Me çfar të drejte morale apo ligjore kërcënohen individë, kërcënohen shtete, hakmerren ndaj intelektualëve, gazetarëve, diplomatëve, etj.! Kjo është dhunë kriminale, ekstremizëm kriminal, që bëhen në emër të një diktature fetare.
    Për këtë duhet të vendosë drejtësia botërore, sepse është e pa moralshme të sakrifikosh njerëzimin në emër të një diktature!
    Këto forca të errata veprojnë në bazë të së drejtës së forces, meqënëse kanë mundësi të mbledhin rreth vetes mijra apo miliona njrëz! Kjo nuk do të thotë se kanë të drejtë. Jo gjithmonë shumica ka të drejtë.Kjo është materialiste, kurse nga ana demagogjike këto turma të acaruara i japin të drejtë vetes të shkelin e shkatërrojnë gjithçka.
    Sotë drejtësia bazohet në forcën e së drejtës dhe e drejta është liria e fjalës, e shprehjes, e mendimit, më tej qëndron dhe zbatohet çdo gjë që është llogjike dhe reale, aktuale!
    Unë nuk do të detyroja askënd të besoj në atë që dua unë, por edhe të tjerët nuk kanë të drejtë të më përulin para asaj që përulen ata! Le të jenë sa të duan në numur, mua nuk më bind numuri por drejtësia!

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Ali Baba Tepele Lexo Postimin
    PËRULU..SE KËSHTU DUA UNË…!

Duke ndiekur zhvillimet e ngjarjeve në vëndet Islamike, të cilat janë irrituar nga komentet që i ka bërë dikush figurës së “Profetit Muhamet”, çuditem se si mund të arrij llogjika e sotme njerëzore në të njëjtin nivel me 1400 vjet më pare!
    Me këto rrëmuja dhe demostrime force që bëjnë sotë fanatikët fetarë islamikë, anë e mbanë botës, duan t’i imponojnë të tjerëve respektin për idenë dhe idhullin e tyre! Kjo është krejt gabim. E si mund të imponosh sotë Amerikës, Anglisë, Francës, Hollandës. Belgjikës, Rusisë, Italisë, e shumë shteteve të tjera, t’ju imponosh besimin dhe respektin për fenë myslimane dhe profetin e saj, kur këto shtete kanë të drejtë të zgjedhin dhe e kanë zgjedhur një besim tjetër fetar?
    Kjo lloj imponimi quhet DIKTATURË! Dhe këto shtete kanë të drejtë morale të mbrohen nga një diktim i tillë.
    Është pjesë e lirisë mendore, lirisë së të shprehurit çdo shprehje shtypi apo televizioni, të cilët debatojnë për bindjet fetare apo kreun e saj.
    Këto shtete dhe çdo individ, siç kemi pare atë që bëri disa karikatura për profetin Muhamet, apo ai që xhiroj filmin, apo kushdo që ka diskutuar kundër, është kërcënuar!
    Me çfar të drejte morale apo ligjore kërcënohen individë, kërcënohen shtete, hakmerren ndaj intelektualëve, gazetarëve, diplomatëve, etj.! Kjo është dhunë kriminale, ekstremizëm kriminal, që bëhen në emër të një diktature fetare.
    Për këtë duhet të vendosë drejtësia botërore, sepse është e pa moralshme të sakrifikosh njerëzimin në emër të një diktature!
    Këto forca të errata veprojnë në bazë të së drejtës së forces, meqënëse kanë mundësi të mbledhin rreth vetes mijra apo miliona njrëz! Kjo nuk do të thotë se kanë të drejtë. Jo gjithmonë shumica ka të drejtë.Kjo është materialiste, kurse nga ana demagogjike këto turma të acaruara i japin të drejtë vetes të shkelin e shkatërrojnë gjithçka.
    Sotë drejtësia bazohet në forcën e së drejtës dhe e drejta është liria e fjalës, e shprehjes, e mendimit, më tej qëndron dhe zbatohet çdo gjë që është llogjike dhe reale, aktuale!
    Unë nuk do të detyroja askënd të besoj në atë që dua unë, por edhe të tjerët nuk kanë të drejtë të më përulin para asaj që përulen ata! Le të jenë sa të duan në numur, mua nuk më bind numuri por drejtësia!
    Ne gazete e ke lexuar kete postim qe e ke postuar 10 here deri tani ne forum?

Ta kam dhene nje here pergjigjen e po ta jap prape.

Ajo qe harron ti Pashai i Greqise eshte se keta Islamofob nuk perfaqsojne Evropen apo Ameriken. Keta jane thjeshte individe injorante qe per interesa materiale jane gati te shesin b*then.

Nese i ke ndjekur komentet e fundit nga politikanet dhe perfaqsuesit e shteteve Evropiane dhe Usa do vesh re se ata jane kundra ketyre plehrave qe shfrytezojne mungesen e ligjeve per blasfemi.

Ne France te fusin ne burg per blasfemi ndaj cifuteve nderkohe qe te jesh i sigurte qe shume shpejt do miratohet dhe ligji per blasfemi per te gjitha fete.

Nese do i kishe lexuar ato qe une nenvizoj do kishe kuptuar ndonje gje po si duket u paska dash me i trash nje cike me teper shkrimet e mia qe ta kuptosh.
    Islami eshte kundra dhunes sepse ashtu e ke me Kuran. Nese disa beduine shkretetirash vrasin e presin nuk do te thote aspak se keta perfaqsojne Islamin.

Besoj se keto me mire se mua i din ti qe jeton ne Greqi . Sa her je vene ne poziten kur duhet te mohosh veprat vandale dhe poshteruese te bashkatdhetareve te tu?
    Ndryshuar për herë të fundit nga angmokio : 23-09-2012 më 05:49
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anëtarësuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Obobo nje film satirik lol, çfare problemi i rende per komunitetin myslyman!!!!!!

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anëtarësuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329
    Hej, a ka mo blasfemi se me perdhunu nje adoleshente dhe pastaj me zbatu sharian, dhe me e denu me vdekje, me goditje me gure, per provokim te krimit? C'duhet te beje bota e lire, besimtare ose jo, qe beso ne te drejtat e njeriut; te filloje te djegi xhami sa here te drejtat e te pambrojturve neperkemben e shtypen ne boten ekstreme islame?

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,969
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Ne gazete e ke lexuar kete postim qe e ke postuar 10 here deri tani ne forum?

Ta kam dhene nje here pergjigjen e po ta jap prape.

Ajo qe harron ti Pashai i Greqise eshte se keta Islamofob nuk perfaqsojne Evropen apo Ameriken. Keta jane thjeshte individe injorante qe per interesa materiale jane gati te shesin b*then.

Nese i ke ndjekur komentet e fundit nga politikanet dhe perfaqsuesit e shteteve Evropiane dhe Usa do vesh re se ata jane kundra ketyre plehrave qe shfrytezojne mungesen e ligjeve per blasfemi.

Ne France te fusin ne burg per blasfemi ndaj cifuteve nderkohe qe te jesh i sigurte qe shume shpejt do miratohet dhe ligji per blasfemi per te gjitha fete.

Nese do i kishe lexuar ato qe une nenvizoj do kishe kuptuar ndonje gje po si duket u paska dash me i trash nje cike me teper shkrimet e mia qe ta kuptosh.
    Islami eshte kundra dhunes sepse ashtu e ke me Kuran. Nese disa beduine shkretetirash vrasin e presin nuk do te thote aspak se keta perfaqsojne Islamin.

Besoj se keto me mire se mua i din ti qe jeton ne Greqi . Sa her je vene ne poziten kur duhet te mohosh veprat vandale dhe poshteruese te bashkatdhetareve te tu?
    Unë nuk kam parë e dëgjuar asnjë nga protestuesit që të mos flasë në emër të Kuranit dhe të Muhametit! Nuk kam parë dhe dëgjuar asnjë tjetër klerik që të dalë kundër tyre dhe të thotë se nuk na mëson kështu feja Islame! Ju që bëni këtë koment tregoheni - më islamik se kleri Islam! - më katolik se Papa - i thonë të krishterët! E kjo nuk ngjirohet, bën mirë të qartësohesh. Sepse janë pikërishtë ata që kryesojnë dhe udhëheqin fenë islame, të cilët po ngrenë masat e varfëra në luftë...në emër të kujt? Për interesin e kujt? Kush del i fituar? Populli që vritet? Vëndi që shkatërrohet...apo shejlerët që bëjnë pushtet? Kështu e kan mësuar të sundojnë deri tani por kohët kanë ndryshuar.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •