Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 58
    Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Materializmi tek femrat

Kam vene re qe femrat jane shume here me materialiste sesa burrat (megjithese ky eshte mendim subjektiv). Nese burri zihet me gruan se ajo eshte shemtuar eshte shendoshur ose ai thjesht behet xheloz, gruaja shqiptare ne shume raste zihet me burrin per shkak te lekut... burri prishi leket, komshiu ka me shume lek, asaj iu deshen lek per rroba etj.

Me kete shkrim nuk po mundohem te stigmatizoj dike, thjesht doja te kem nje ide me teper rreth fenomenit ose rreth gabimit tim ne arsyetim....

Faleminderit

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Ky eshte mentaliteti qe e ka krijuar shoqeria patriarkale, qe nje femer rri ne shpi e mashkulli eshte ai qe duhet ta sjell parane. Dhe ky mentalitet fatkeqesisht ende dominon, se nje femer qe eshte materialiste, sot e ka mundesi qe te fitoje vet e jo te behet nje parazit ne kurriz te dikujt. Pra punoni femra nese jeni materialiste.

Mirepo jo vetem femrat por dhe meshkujt shpesh jane materialiste parazite ne kurrizin e nje femre!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 23-11-2011 mė 14:36

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Po dhe gura nuk do haje femra
    Pershendetje Kryeplaku.

Shembulli qe solle ti nuk mban edhe aq shume. Edhe meshkujt zihen me femrat per punen e lekut duke thene: ajo shpenzon shume para. Ndaj, mendoj qe nuk e ben kjo gje nje femer materialiste.

Per mua, nje femer materialiste eshte ajo qe shqetesohet me shume per gjerat qe ka burri sesa per burrin e saja. psh - nese burri ben aksident me makine por thjesht demtohet pak, nje femer materialiste mund te thotebobo u prish makina e duhen tere ato para per ta rregulluar nderkohe qe nje jo materiliste thote: shyqyr qe nuk u vra burri pa makina rregullohet!!

La vita non si spiega, si VIVE!

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Une kurre nuk kam degjuar qe thone mashkull materialist vetem femer materialiste, e ne fakt une mendoj qe te paret jane me shume. Une per vete e urrej nese dikush e shfrytezon dike materialisht, apo jeton ne kurriz te dikujt, se nuk shoh ndonje problem perderisa meshkujt jane materialiste mos te jete dhe femra!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Kryeplaku Lexo Postimin
    Nese burri zihet me gruan se ajo eshte shemtuar eshte shendoshur ose ai thjesht behet xheloz, gruaja shqiptare ne shume raste zihet me burrin per shkak te lekut... burri prishi leket, komshiu ka me shume lek, asaj iu deshen lek per rroba etj.

Me kete shkrim nuk po mundohem te stigmatizoj dike, thjesht doja te kem nje ide me teper rreth fenomenit ose rreth gabimit tim ne arsyetim....

Faleminderit
    Epo prandaj pra e do lekun e shkreta te behet e bukur qe mos ta shani me ju. Ne per ju mendojme, si t'ju kenaqim sa me shume me aparencen tone, qe mos t'ju leme shkak ta keni mendjen tek te tjerat, lol.
    Feelings change - memories don't.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Une kurre nuk kam degjuar qe thone mashkull materialist vetem femer materialiste, e ne fakt une mendoj qe te paret jane me shume. Une per vete e urrej nese dikush e shfrytezon dike materialisht, apo jeton ne kurriz te dikujt, se nuk shoh ndonje problem perderisa meshkujt jane materialiste mos te jete dhe femra!

Mirepo jo vetem femrat por dhe meshkujt shpesh jane materialiste parazite ne kurrizin e nje femre!
    po numero pak rrobat e nje femre dhe ato te nje mashkulli... beje krahasimin.
    200 pale kepuce keni ju femrat.

pastaj sipas nje studimi britanik, nje femer gjate jetes shpenzon rreth 100.000 GBP (115.000€) per make up

meshkujt jane shpesh parazite materialista ne kurriz te femrave??? hahaha. sa? 0,005%? kaq shpesh...

sa per ate pjesen ne bold: i reputoj femrat me te zgjuara ne kete aspekt. nuk ia lejojne vehtes te kene nje burre qe te varet nga ato ekonomikisht. akoma nuk kam njohur nje burre qe e mban e shoqja...
    ndersa te kunderten??? ihuuuu. me mijera.

nje mjeke apo avokate nuk merr nje burre fukara.
    ndersa nje mjek apo avokat merr pa problem nje femer pa pune, pa shkolle dhe pa profesion.
    i beni mire llogarite ju. lol.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 23-11-2011 mė 20:49
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Admiral e merr nje femer pa shkolle te mesme ti? Nje femer pa kulture qe e ke te veshtire ta prezantosh ne shoqeri apo kudo qe je i ftuar? Pa nje profesion ? Nje femer te varfer qe ka si synim ne jete( meqe nuk ndriti gje vet) te gjej nje burre ne gjendje qe ta mbaje nga te gjitha drejtimet ndersa vet te rri ne shtepi?
    Feelings change - memories don't.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Admiral e merr nje femer pa shkolle te mesme ti? Nje femer pa kulture qe e ke te veshtire ta prezantosh ne shoqeri apo kudo qe je i ftuar? Pa nje profesion ? Nje femer te varfer qe ka si synim ne jete( meqe nuk ndriti gje vet) te gjej nje burre ne gjendje qe ta mbaje nga te gjitha drejtimet ndersa vet te rri ne shtepi?
    une absolutisht jo, pasi i percmoj femrat e tilla. por afro 50% e meshkujve mendoj se po. mjafton te jete e bukur.

ndersa ju femrat ne pergjethsi arsyetoni ndryshe. arsyetoni me tru. jo me instinkte e aq me pak me zemer (kjo eshte gje pozitive).

p.s. sa jane femrat qe kane ate synim (ate me bold e kam fjalen)? sa te duash. dhe pastaj kane goje te flasin per barazi gjinishe.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 23-11-2011 mė 21:50
    Vasudhaiva Kutumbakam

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Nejse me duket se ky problem eshte me i thelluar tek shoqerite post-komuniste dhe sidomos tek shqiptaret, mbase Rina kishte te drejte kur ia hodhi fajet shoqerise shqiptare....

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •