Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774

Kush e ka dënimin me të rëndë: Mekatarët apo Bidatxhinjtë?

Shejh Feuzan All-llahu e ruajttë

Pyetja:

Kush e ka dënimin me të rëndë: Mekatarët apo Bidatxhinjtë?

Pergjigja:

Bidatxhinjtë e kanë dënimin më të rëndë, sepse bidati është më i rëndë se mekati. Bidati është me i dashur për shejtanin se mekati. Mekatari pendohet,(1) kurse bidatxhiu rrallë hërë ndodhë te pendohet ngase ai mendon se është në rruge të drejtë.E kunderta është me mekatarin: ai e di së është mekatarë dhe së është duke bërë kundervajtje, kurse bidatxhiu mendon se është duke bërë ibadet dhe se është duke ju perulur All-llahut. Për keto shkaqe bidati, All-llahu na ruajtë është me i keq se mekati. Mu për ketë selefët e paralajmëronin qe të mos rrihet me bidatxhinjt, (2) sepse ata ndikojne tek ai qe rri me ta dhe rreziku prej tyre është i madhë.

Nuk ka dyshim së bidati është me i keq se mekati dhe se rreziku nga bidatxhiu për njerëzit është me i madh se sa rreziku nga mekatari,(3) dhe për ketë shkak Selefët kan thënë: “Pak ibadet me Sunnet është më mirë se shum mund dhe ibadet me bidate”(4)

Dr. Salih ibën Feuzan el Feuzan

Sektet Bashkëkohore (faqe-22)

Perktheu: Xhemal N. Jakupi

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1) Sufjan ethTheuri, All-llahu e mëshiroft, thotë: “Bidati është më I dashur për iblisin se sa mëkati, sepse nga mëkati pendohet, kurse nga bidati nuk pendohet njeriu.”- Musnedi I Ibnul Xha’dit (1885); Mexhmu’ul Fetaua (11\472).
    Pejgamberi alejhi ue sel-lem ka thënë: “All-llahu e ka penguar pendimin nga secili veprues I bidatit.” – “esSahiha” (1620)
    2)Hasan elBasriu, All-llahu e mëshiroftë, thotë: “Mos rri me ithtar të bidatit, sepse ai ta sëmur zemrën.”
    El-I’tisam (1\172); elBideu uen Nehju anha (faq.54)
    Shatibiu, All-llahu e mëshiroft, thotë: (1\158): “Grupi I Shpëtimit – që janë Pasuesit e Sunnetit – janë të urdhëruar t’I armiqësojn ithtarët e bidateve, t’I arratisin dhe t’I denojn ata që mbajn anën e tyre, me vrasje ose me dënime tjera.
    Dijetarët kanë paralajmruar për shoqërimin dhe ndenjen me ta.”

Unë them: All-llahu I mëshiroft selefët! Ata secilin ithtar të bidatit e shtypën dhe paralajmëruan për të.
    3) Shejhul Islam Ibën Tejmije, All-llahu e mëshiroft, në lidhje me rrezikun nga ithtarët e bidateve thotë: “Sikur të mos kishte caktuar All-llahu asnjë njeri që do të largonte dëmin e tyre- domethën të ithtarëve të bidateve- atëherë do të ishte prishur Feja. Një prishje e tillë është më e madhe sesa prishja e dëmit nga pushtimi I armikut të pafe. Nëse ata armiq na pushtojnë, nuk mund t’I prishin zemrat e muslimanëve dhe Fenë që gjendet në to. Kjo mund të ndodh si rezultat dytësor, kurse bidatxhinjtë I prishin zemrat fillimisht.” (Mexhmu’ul Fetaua: 28\232) Ai gjithashtu thotë: “Në bazë të Sunnetit dhe ixhmas (konsensusit të dijetarëve islamë), ithtarët e bidateve janë më të këqij sesa vepruesit e mëkateve epshore.” (20\103).
    4)Kjo është fjalë e ibën Mes’udit radijAll-llahu anhu. Shih: el-Lalekai (114), el-Ibane (161), esSunneh nga Ibën Nasr (30)
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774

Vërtet bidatçiu nuk është sikur gjynahqari

Vërtet bidatçiu nuk është sikur gjynahqari

Salih el-Luhajdan - http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=129655

Me emrin e All-llahut, të Gjithëmëshirshmit, mëshirëplotit!

Lavdi All-llahut, Zotit të krijesave. Salavatetet dhe selamet qofshin mbi më të nderuarin e pejgamberëve dhe të dërguarve, mbi pejgamberin tonë Muhammed, familjen dhe gjithë shokët e tij.
    All-llahu ju begatoftë, sjelltë dobi nga dituria juaj dhe ju shpërbleftë me të mira.

Thotë pyetësi: A të ulemi tek mesimet fetare që mbahen nga disa njerëz që kanë bidate?

Përgjigja: Selefët – All-llahu i mëshiroftë – ndalonin nga ata që kishin lidhje (me bidatçitë). Ose shkonin tek ai dhe e ndalonin nga shoqërimi me bidatçitë, bile e ndalonin edhe nga kthimi i selamit të bidatçive, nga frika se mos të infektoheshin prej tyre. Vërtet bidatçiu nuk është sikur gjynahqari; gjynahu e dëmton vetëm gjynahqarin, kurse bidatçiu përpiqet që të ndikojë edhe të tjerët me bidatin e tij. Nëse njeriu pason bidatçiun, atëherë kjo e bën akiden e mangët. Prej mirësive të All-llahut xhel-le ue ala’ mbi njerëzit, është fakti se Ai nuk i ka kufizuar dobitë e muslimanit tek bidatçitë. Çdo dobi që është tek bidatçitë, ajo gjindet tek njerëzit pa bidate në mënyrë të dëlirë dhe të padëmshme. Po!

Përktheu: Besmir Cacani

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774

Mos ki besim e as mendim të mirë për Bidatxhiun!

Mos ki besim e as mendim të mirë për Bidatxhiun!

E tërë lavdia i takon All-llahut. Atë e lavdërojmë dhe vetëm prej Tij kërkojmë ndihmë dhe falje. Kërkojmë prej All-llahut që të na mbrojë nga e keqja që është në ne dhe nga veprat tona të këqija! Kë e udhëzon All-llahu nuk ka kush e humb dhe kë e shpie All-llahu në devijim, nuk ka kush që e udhëzon. Dëshmoj se nuk ka të adhuruar të drejtë përveç All-llahut që është Një dhe nuk ka ortak; dhe dëshmoj se Muhamedi është rob dhe i dërguar i Tij.

Më tej:...

Imam Ahmedi, Tirmidhiu dhe të tjerë transmetojnë nga Ibën Omeri radijAll-llahu anhuma – kurse Albani e bën sahih në “Sahih Sunen etTirmidhi” – se Omer ibnul Hattabi radijAll-llahu anhu ka mbajtur një hutbe në elXhabije dhe ka thënë: U ngrit i Dërguari i All-llahut sal-lAll-llahu alejhi ue sel-lem për të na ligjëruar, siç jam ngritur unë tani para jush, dhe tha: “Ndiqini as’habët e mi në mënyrën më të mirë, pastaj ata që vinë pas tyre, pastaj ata që vinë pas tyre. Më pas do të përhapet gënjeshtra...”

Imam Sheukani, në “Nejlul Eutar”, thotë: “Pejgamberi sal-lAll-llahu alejhi ue sel-lem e radhiti shpërndarjen e gënjeshtrës pas mbarimit të tri gjeneratave të para. Pra, te gjenerata pas tyre dhe të tjerët më pas – dhe kështu deri në Kiamet – përhapet gënjeshtra, siç nënkupton shprehimisht ky tekst. Prandaj, njeriu vigjilent duhet të jetë tepër i kujdesshëm në çështjet e dëshmive dhe lajmeve. I tilli në këtë çështje nuk duhet të niset nga parimi se njerëzit në esencë janë të sinqertë dhe të drejtë.”

Imam Mukbil ibën Hadi elUadi’ij, All-llahu e mëshiroftë, ka thënë: “Shtyllat e hizbizmit janë tri: pështjellimi, tradhtia dhe gënjeshtra.”

Imam elBerbehari në “Sherh esSunneh” (faqe 54) thotë: “Nëse ti vëren te ndonjë njeri diç prej bidateve, atëherë ki kujdes dhe ruhu prej tij, sepse ato që t’i ka fshehur janë shumë më tepër se ato që i ke vërejtur.”

Ai, gjithashtu, në “Tabekatul Hanabile” (2/44) ka thënë: “Ithtarët e bidateve janë sikur akrepat. Ata kokën dhe trupin e fshehin në dhe, kurse bishtin e lënë jashtë dhe kur t’u jepet mundësia thumbojnë. Njashtu edhe ithtarët e bidateve fshihen në mesin e njerëzve dhe kur t’u jepet mundësia e shpërndajnë atë që duan.”

Në “Dhemmul Kelami ue Ehlihi” – nga elMukri (5/126-127) transmetohet nga Anbese ibën Seid elKila’i të ketë thënë: “Çdoherë kur një njeri shpik një bidat i lind në gjoks urrejtja për muslimanët dhe i largohet besnikëria.” Nuajmi thotë: Këtë e dëgjoi Euzai’u dhe më tha: “Këtë e ke dëgjuar ti nga Anbese?” I thashë: “Po.” Ai tha: “Të vërtetën e paska thënë... Ne thoshim se çdoherë kur dikush shpik një bidat atij i largohet frika nga All-llahu.”

Në “Sheri’ah” – nga el-Axhurri (1/64) transmetohet nga Ebu Kilabe të ketë thënë: “Çdoherë kur dikush bën një bidat, ai e bën të lejuar ngritjen e shpatës mbi muslimanët.”

Në “I’tikad Ehlis Sunneh” – nga Lalekai (1/138) transmetohet nga Fudajl ibën Ijad të ketë thënë: “Mos ia lër në besë Fenë tënde pronarit të bidatit, mos u këshillo me të në ndonjë çështje tënden dhe mos u ul afër tij, sepse atij që ulet me një bidatxhi All-llahu i jep verbëri.”

Ai, gjithashtu, në “Tabekatul Hanabile” (2/41) thotë: “Kur të shohësh një pasues të Sunnetit, të duket se sheh një nga shokët e të Dërguarit të All-llahut sal-lAll-llahu alejhi ue sel-lem, e kur të shohësh një ithtar të bidatit, të duket se sheh një munafik (hipokrit).”

Lavdia i qoftë All-llahut dhe salavatet e selamet qofshin për Muhamedin, familjen dhe shokët e tij!

Përgatiti: Xhemal Jakupi

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Ke mbushur nje carcaf per Selefat e bidatin e nuk ke sjell nje argument nga Kurani.

Kjo eshte fatkeqesia qe kish parashikuar profeti a.s. Keta jane ata Selefite (se Muslimane keta nuk e pranojne qe jane )qe do harrojne Kuranin e do merren me fjale ka thene filani e filani.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    AngMokio.
    Ti je i ri ne kete forum dhe ti nuk e di se ne kemi pare shume si puna jote te ky nenforum, me te njejtat mendime si te tuat, me te njejten metodologji si te tenden.
    Ata, ashtu si ty nuk pranonin asgje qe ju binte ndesh me llogjiken e tyre.
    Ofendonin dijetaret dhe na etiketonin vehabinj ne te tjereve qe nuk binim dakort me ta.
    Ne fillim pretendonin se ata ndiqnin Kuranin dhe sunetin dhe se gjoja ndiqnin Islamin tradicional.
    Mbasi e pane se fetvat e dijetareve binin ndesh me epshet dhe llogjiken e tyre te lodhur dhe injorante rreth Islamit, ata filluan te distancohen prej dijetareve dhe thoshin se ne marrim vetem prej Kuranit dhe Sunetit.
    Kur e pane se edhe hadithet binin ndesh me epshet dhe llogjiken e tyre te lodhur dhe injorante rreth Islamit, ata filluan te distancohen edhe nga hadithet dhe filluan te bejne thirrje per bojkotim te haditheve dhe se duhet ndjek vetem Kurani.
    Pastaj e di cfare ndodhi?!! Disa u bene qafira kurse disa te tjere u bene Kuranista dhe ithtare te Rashid Khalifes.

Ti nuk e di se shume nga ata ateistet qe ti bene debate ne kete forum kane qene musliman qe rrinin gjith diten duke hapur tema reth Islamit te nenforumi jone.
    Po ku jane sot?!! i ka poshteru Allahu sepse kane ngren mishin e dijetareve duke i share dhe ofenduar duke e ditur se Profeti jone Paqa dhe meshira e Allahut qofshin mbi te ka thene: mishi i dijetareve eshte i helmuar.
    I ka poshteruar Allahu sepse e vune llogjiken e tyre perpra dijes se te Gjithdijshmit, Allahut, duke mohuar ate cfare u binte ndesh me llogjiken e tyre dhe duke pranuar vetem ate cka truri i tyre dhe epshet e tyre e pranonin.

Keshilla ime per ty eshte qe ta ruash gjuhen prej te ofenduarit te dijetareve dhe te etiketuarit te njerezve.

Une e di shume mire se ty mund te kene nevrikosur ata te ashtequajturit selefi me arrogancen dhe me vrazhdesine qe ata kane ndaj muslimaneve qe nuk bin dakort me metodologjine e tyre, duke i quajtur muslimanet bidatcinj, ose grupi tjeter qe ben tekfir ndaj atyre qe nuk ndajne te njejtin mendim me ta.
    Ama kjo nuk duhet te behet shkak qe ti te behesh si ata, sepse ti te njejten gje po ben...kush nuk bi dakort me ty, ti po e quan vehabi duke mos e menduar hic qe po perdor emrin e Allahut per te ulur dikend.
    El-Vehab eshte emer i Allahut.

Lus Allahun qe te ruaj ty nga kjo fitneh.
    .

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Ke mbushur nje carcaf per Selefat e bidatin e nuk ke sjell nje argument nga Kurani.

Kjo eshte fatkeqesia qe kish parashikuar profeti a.s. Keta jane ata Selefite (se Muslimane keta nuk e pranojne qe jane )qe do harrojne Kuranin e do merren me fjale ka thene filani e filani.
    Selam alejkum angmokio, nuk ishte e papritshme që nga ti do të ndëgjonim këto fjalë, mbasi ti je kundërshtari i Selefëve dhe kjo e tregon atë që ti ose e don bidatin, ose na kundërshton me injorancë. Angmokio për ty hadithet a nuk pranohen? Po dijetarët siç janë: Imam Ahmedi, Imam Tirmidhiu, Hasan el-Bastriu, Imam el-Berbehari, etj., që kanë folur kundër bidatçinjve, a mos vallë nuk jenë nga ndjekësit të Kur'anit dhe Sunnetit?

Po sipas teje atëherë qenka se duhet ti përmbajmë bidatçinjtë?

Atëherë na i sjell argumentet e tua nga Kur'ani dhe Sunneti, nëse mendon ashtu!

Po pse bre vëlla je mbush me kaq mllef ndaj Selefëve. Nëse ke argumente kundër asaj që është thënë sjelli, përndryshe për ty do ishte më mirë me heshtë.

A nuk e din se bidatçinjtë janë duke i praktikuar traditat e të kufarëve duke i kundërshtuar Sunnetet? Për mua nuk është kjo gjë e çuditshme, sepse na e ka thënë vetë Muhammedi salAll-llahu alejhi ve selam në një hadith, ku thuhet:

"Ju do të ndiqni me përpikmëri rrugët e atyre që erdhën përpara jush, aq sa sikur ata të futen në folenë e hardhucës ju do të hyni në të mbas tyre.”

Dhe All-llahu thotë:

"As hebrenjtë, as të krishterët nuk do të jenë të kënaqur me ty, derisa të pranosh besimin e tyre. Thuaju: “Vetëm udhërrëfimi i Allahut është i drejtë!” E, në qoftë se pas diturisë që të ka zbritur, ti ndjek dëshirën e atyre, atëherë askush nuk do të të ndihmonte apo mbronte nga dënimi i Allahut." (eL-Bekare:120)

A mos vallë është e vështirë që duhet kuptuar se nuk duhet ndjekur bidatçinjtë?

A ka mundësi të na e sjellësh atë hadithin e mësipërm që ke cekur, se si ka thënë Pejgamberi salAll-llahu alejhi ve selam, se nuk e kuptova mirë?

Selam alejkum, angmokio dhe të këshilloj që ta sbusësh pak mllefin që ke, para se të postosh dhe sjelli argumente për akuzat që i bën Selefëve ( Sahabëve, Taibinëve, Taibin-Taibinëve dhe ata që ndjekin rrugën e tyre).

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga alDI Lexo Postimin
    AngMokio.
    Ti je i ri ne kete forum dhe ti nuk e di se ne kemi pare shume si puna jote te ky nenforum, me te njejtat mendime si te tuat, me te njejten metodologji si te tenden.
    Ata, ashtu si ty nuk pranonin asgje qe ju binte ndesh me llogjiken e tyre.
    Ofendonin dijetaret dhe na etiketonin vehabinj ne te tjereve qe nuk binim dakort me ta.
    Ne fillim pretendonin se ata ndiqnin Kuranin dhe sunetin dhe se gjoja ndiqnin Islamin tradicional.
    Mbasi e pane se fetvat e dijetareve binin ndesh me epshet dhe llogjiken e tyre te lodhur dhe injorante rreth Islamit, ata filluan te distancohen prej dijetareve dhe thoshin se ne marrim vetem prej Kuranit dhe Sunetit.
    Kur e pane se edhe hadithet binin ndesh me epshet dhe llogjiken e tyre te lodhur dhe injorante rreth Islamit, ata filluan te distancohen edhe nga hadithet dhe filluan te bejne thirrje per bojkotim te haditheve dhe se duhet ndjek vetem Kurani.
    Pastaj e di cfare ndodhi?!! Disa u bene qafira kurse disa te tjere u bene Kuranista dhe ithtare te Rashid Khalifes.

Ti nuk e di se shume nga ata ateistet qe ti bene debate ne kete forum kane qene musliman qe rrinin gjith diten duke hapur tema reth Islamit te nenforumi jone.
    Po ku jane sot?!! i ka poshteru Allahu sepse kane ngren mishin e dijetareve duke i share dhe ofenduar duke e ditur se Profeti jone Paqa dhe meshira e Allahut qofshin mbi te ka thene: mishi i dijetareve eshte i helmuar.
    I ka poshteruar Allahu sepse e vune llogjiken e tyre perpra dijes se te Gjithdijshmit, Allahut, duke mohuar ate cfare u binte ndesh me llogjiken e tyre dhe duke pranuar vetem ate cka truri i tyre dhe epshet e tyre e pranonin.

Keshilla ime per ty eshte qe ta ruash gjuhen prej te ofenduarit te dijetareve dhe te etiketuarit te njerezve.

Une e di shume mire se ty mund te kene nevrikosur ata te ashtequajturit selefi me arrogancen dhe me vrazhdesine qe ata kane ndaj muslimaneve qe nuk bin dakort me metodologjine e tyre, duke i quajtur muslimanet bidatcinj, ose grupi tjeter qe ben tekfir ndaj atyre qe nuk ndajne te njejtin mendim me ta.
    Ama kjo nuk duhet te behet shkak qe ti te behesh si ata, sepse ti te njejten gje po ben...kush nuk bi dakort me ty, ti po e quan vehabi duke mos e menduar hic qe po perdor emrin e Allahut per te ulur dikend.
    El-Vehab eshte emer i Allahut.

Lus Allahun qe te ruaj ty nga kjo fitneh.
    Selamun Alejkum alDi,

Postimi yt eshte permban plot qytetari dhe une te respektoj. Une o vella nuk kam metodologji.Pikerisht kete po kerkoj une qe mos ndjekim metodologjine. Ska metodologji ne Islam percev se besimit ne Librin e Allahut xh.sh dhe Sunetin e pejgemberit a.s.

Une kam udhetuar me mijera kilometra per te takuar Sheikh Ibn Baz-in, Allahu e meshirofte, kam degjuar me ore shiritat e Sheikh Albanit , Allahu e meshirofte.
    Une nuk kam i kam ofenduar keta dijetare sepse nuk eshte ne moralin tim te ofendoj dike e aq me teper dijetare te medhenj Islame sikurse keta dy emra. Kundershti po, ate e pranoj qe e kam bere dhe do ta bej , keto kundershti nuk i kam nxjerrur une por ata te cilet kane faktet , fakte te cilat une i kam lexuar dhe kam gjetur fakte tronditese.

Sheikh Albani p.sh per shkak te Akides te tij ka fshire nje kapitull te librit te Bukhariut ''Adabul Mufred'' me 4-5 hadithe te Bukharit qe flasin per puthjen e duarve dhe kembeve.
    Dhe me e bukura eshte se ne kopertinen e librit thuhet ''Tas'hijh Adabul Mufred''
    A e imagjinon c'tmerr eshte kjo? Sheikh Albani korigjon gjigandin Imam Bukhari
    i cili thote se ka pasur raste kur me eshte dashur te kerkoj per muaj per nje hadith e ne fund kur arrita tek poseduesi i ketij hadithi pashe ate qe po i zgjaste barin kalit , ne momentin qe kali u afrua per te ngrene i zoti nuk i dha per te ne ngrene. E Bukhariu nuk ja mori per baze hadithin sepse mendoj qe kur ky mashtron kalin seshte i besueshem.''

E imagjinon sikur Imam Bukhariu te ishte gjalle c'fare reagimi do kishte ndaj Sheikh Albanit?
    Kush je ti qe me heq kapitullin mua nga libri im vetem sepse nuk i pershtatet Akides tende?

O vella mua sme hyn ne pune kush ka qene ne kete forum e cka bere. Sa kohe qe do shikoj anetare ne forum qe e interpretojne Islamin nga filani apo filanja dhe jo nga Kurani apo Suneti sigurisht qe do i kundershtoj. Islami nuk ka grupe as Selefizem e as cdo izem tjeter nga mbrapa , Islami eshte vetem se Islam. Keshtu na e tha Allahu xh.sh ne ajetin e fundit ne Kuran.
    Ndryshuar për herë të fundit nga angmokio : 18-10-2012 më 11:23

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Allahu Tebarake ue Te’ala thotë:

يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لِمَ تَلْبِسُونَ الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَكْتُمُونَ الْحَقَّ وَأَنْتُمْ تَعْلَمُونَ (٧١)

“O ju Njerëz të Librit, përse e përzieni të vërtetën me të pavërtetën dhe e mbuloni të vërtetën duke qenë se ju keni dije?” [Ali-Imran, 71]

Kjo pra është gjendja e bidatçijve. Ata kanë diçka prej të vërtetës ose kanë diçka nga devijimi dhe e përziejnë atë me të vërtetën derisa të përhapen rrugët e mashtrimit. Allahu është më i ditur rreth robërve të tij dhe shikoni se sa shumë herë Çifutë dhe Kristianët me në krye dijetarët e tyre janë kritikuar, qortuar, paralajmëruar dhe poashtëruar. E përse kështu? Sepse ishin ata që e prishën Fenë e Allahut!

Kjo është gjendja e bidatçijve. Ata marrin mbi krye një pjesë nga qortimi që Allahu Tebarake ue Te’ala ua drejtoi Çifutëve dhe Kristianëve. Argument për këtë është thënia e të Dërguarit të Allahut (sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem):

“Ju do të ndiqni me përpikmëri rrugët e atyre që erdhën përpara jush, aq sa sikur ata të futen në folenë e hardhucës ju do të hyni në të mbas tyre.”

E padyshim bidatçijtë kanë përfunduar tek kjo e keqe dhe ata i ndoqën Çifutët dhe Kristianët në keqinterpretimet, shtrembërimet dhe gënjeshtrat e tyre, si dhe në përhapjen dhe publikimin e të pavërtetës. Ata ndajnë të njëjtën rrugë me ta në këto çështje. Pra midis tyre është një ngjashmëri shumë e theksuar. Dhe me të vërtetë Pejgamberi (sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem) njoftoi se ata do të ndjekin rrugët e tyre (të Çifutëve dhe Kristianëve).”

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Allahu Tebarake ue Te’ala thotë:

يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لِمَ تَلْبِسُونَ الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَكْتُمُونَ الْحَقَّ وَأَنْتُمْ تَعْلَمُونَ (٧١)

“O ju Njerëz të Librit, përse e përzieni të vërtetën me të pavërtetën dhe e mbuloni të vërtetën duke qenë se ju keni dije?” [Ali-Imran, 71]
    Ore.......

Mos me sill ajete Kuranore qe Allahu xh.sh i drejtohet Hebrenjve dhe te Krishtereve.

Ketu po flasim per Muslimane , dhe qellimi i kesaj teme ishte si kunderpergjigje e temes qe kish hapur LinaNur. Ajo fliste per ferkimin e duarve pas duase ku thote se ska argument.

Argumenti eshte se profeti a.s dhe e ka bere dhe nuk e ka bere , te dyja rastet te transmetuara. Nje rast me argument te drejte dhe tjetra te mire. Ne Islam ceshtje te tilla argumentohen qe profeti nuk i ka dhene shume rendesi, sikurse ceshtjes se vendosjes se duarve ne namaz.

Sigurisht qe une nuk jam pro bidatit por ceshtja e mesiperme ka mendime te ndryshme dijetaresh ,ndersa ti thua qe mendimi selefi eshte i sakte dhe tjetra eshte bidat. Per kete nuk jam dakort.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Ore.......

Mos me sill ajete Kuranore qe Allahu xh.sh i drejtohet Hebrenjve dhe te Krishtereve.

Ketu po flasim per Muslimane , dhe qellimi i kesaj teme ishte si kunderpergjigje e temes qe kish hapur LinaNur. Ajo fliste per ferkimin e duarve pas duase ku thote se ska argument.

Argumenti eshte se profeti a.s dhe e ka bere dhe nuk e ka bere , te dyja rastet te transmetuara. Nje rast me argument te drejte dhe tjetra te mire. Ne Islam ceshtje te tilla argumentohen qe profeti nuk i ka dhene shume rendesi, sikurse ceshtjes se vendosjes se duarve ne namaz.

Sigurisht qe une nuk jam pro bidatit por ceshtja e mesiperme ka mendime te ndryshme dijetaresh ,ndersa ti thua qe mendimi selefi eshte i sakte dhe tjetra eshte bidat. Per kete nuk jam dakort.

Selam alejkum angmokio, unë ajetet që ti solla ishin për ata që i ndjekin në traditë të Hebrtejve dhe të Krishterëve, gjë që për ne ata janë të devijuar. Pejgamberi i All-llahut salAllahu alejhi ve selam ka thënë: "Ai që bën diçka jashtë Islamit, tek ne nuk pranohet." Dhe ka thënë: “Ai i cili do të jetoj do të shoh mospajtime të shumta, andaj përmbajuni sunetit tim dhe sunetit të prijësve të drejtë që vinë pas meje, kapuni për këtë fuqishëm, ruajuni nga risit, ngase çdo risi është bidat dhe çdo bidat është lajthitje”

Nëse nuk je pro bidatit, atëherë je kundër tij, por ne nuk e vërejmë këtë tek ti angmokio.

Për atë që nuk je dakord ti, ajo është problemi yt dhe nuk dmth se ti mbasi nuk je dakort dhe duhet edhe ne të mos jemi dakord. Por e vërteta është se ne i kemi argumentet e asaj që ti nuk je dakort dhe për kët e refuzojmë atë që ti mendon.

Na mjafton All-llahu Subhanehu Te'ala për ta kuptuar të vërtetën nga ajo e kota dhe lusim Atë që të na udhëzojë në Rrugën e Drejtë, në atë rrugë që e gjetën ata që ndjekën urdhërat e Tij dhe i zbatuan ato, dhe në rrugën e atyre që kishin takua ndaj Krijuesit të Gjithësis. Amin.

Selam alejkum.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •