Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 23 prej 23
    Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Nga nėna e besimdrejtėve Ummi Abdullahu Aisha, radijall-llahu anha, transmetohet se ka thėnė:

"I Dėrguari i All-llahut, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka thėnė:

'Kush vepron pėr kėtė ēėshtjen tonė atė qė nuk ėshtė nga ajo, ajo ėshtė e refuzuar'."

(Buhariu dhe Muslimi)

Sipas transmetimit tė Muslimit:

[Nga Ebu Hurejre Abdurrahman ibn Sahri, radijall-llahu anhu, transmetohet se ka thėnė:

"E kam dėgjuar tė Dėrguarin e All-llahut, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, duke thėnė:

'Ē'u kam ndaluar, largohuni nga ajo, kurse ē'u kam urdhėruar, punoni nga ato sa tė mundeni, sepse asgjė nuk i ka shkatėrruar ata qė kanė qenė para jush, pėrveē shumė pyetje tė tepėrta tė tyre dhe mosnėnshtrimi i tyre pejgamberėve tė tyre."
    (Buhariu dhe Muslimi)B]"Kush vepron diē qė nuk ėshtė nė pajtim me ēėshtjen tonė, ajo (vepėr) ėshtė e refuzuar."
    [/B]
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ramazan_it : 18-10-2012 mė 16:58
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Nga Ebu Muhammed Abdullah ibn Amr el-Asi, radijall-llahu anhuma, transmetohet se ka thėnė:

"Resulull-llahu, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka thėnė:

'Askush nga ju nuk do tė jetė besimtar i vėrtetė, deri sa epshet e tij nuk e ndjekin atė ēka e kam sjellė unė'."

(Hadithi hasen sahih, e kemi transmetuar nga libri "El-Huxhxheh" me sened korrekt)

Nga Enesi, radijall-llahu anhu, transmetohet se ka thėnė:

"E kam dėgjuar Resulull-llahun, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, duke thėnė:

'All-llahu i madhėruar ka thėnė:
    'O biri i Ademit, deri sa tė thirresh (mbėshtetesh) nė Mua dhe tė kėrkosh ndihmė nga Unė, do tė falė ēka ke vepruar. O biri i Ademit, qofshin mėkatet e tua deri te vrėnėsirat nė qiell dhe nėse kėrkon falje nga Unė, do tė fal ty. O biri i Ademit, nėse tek Unė vjen me mėkate tė mėdha gati sikur toka, pastaj mė drejtohesh, duke mos mė pėrshkruar asgjė, do ta falė po aq tė madhe'."

(Tirmidhiu, i cili thotė se ky ėshtė hadith hasen sahih)

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    “Allahu e ndriēoftė fytyrėn e atij qė dėgjon njė hadith nga ne, e mėson pėrmendsh dhe e pėrcjell ashtu siē e dėgjon."

[Transmetuar nga Ahmedi (5/183), Darimi (1/75), Ebu Davud (3/438), Ibn Maxheh (1/84), Tirmidhi (10/124) dhe Ibn Hibban (1/225) etj.]

Prej Ibni Omerit radijAll-llahu anhu, transmetohet se Pejgamberi ( sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ) ka thėnė:

" Para se tė filloni namazin:

- Drejtoni radhėt,
    - Ngjitni supet me njėri tjetrin,
    - Plotėsoni vendin e lirė nė saf,
    - Lironi vend atij qė don tė hyjė nė saf,
    - Mos i leni vend shejtanit ndėrmjet jush
    - Kush e plotėson safin, All-llahu ėshtė me atė, e kush e kėput safin All-llahu e kėput lidhjen me tė. "

Transmeton Ebu Davudi me sened tė vėrtetė.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •