Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    Mallkimi

Shejh Muhamed ibėn Salih el-Uthejmin, All-llahu e mėshiroftė

Mallkim do tė thotė: Largim dhe pėrjashtim nga mėshira e All-llahut tė lartėsuar, nėse thua: O All-llahu im mallkoje filanin, ti do tė thotė ke pėr qellim qė All-llahu ta largojė dhe pėrjashtoj nga mėshira e Tij, All-llahu na ruajt.

Pėr kėtė mallkimi i personit tė caktuar konsiderohet nga mėkatet e mėdha, do tė thotė nuk lejohet qė tė mallkohet personi i caktuar, duke thėnė:

O All-llahu im, mallkoje filanin, ose Mallkimi i All-llahut qoftė mbi ty, apo ngjashėm me ketė.

Sa qė edhe nėse ėshtė pa besimtarė, mirėpo akoma ėshtė gjallė, gjithashtu nuk lejohet mallkimi i tij, ngase Pejgamberi sal All-llahu alejhi ue sel-lem kur filloj t’i mallkojė disa, duke thėnė: o All-llahu im mallkoje filanin, o All-llahu im mallkoje filanin, duke i cekur me emra, atėherė All-llahu i lartėsuar i tha: “Ty nuk tė takon asgjė rreth ēėshtjes se a do t'ua pranojė Ai pendimin apo do t'i dėnojė ata, nė tė vėrtetė ata janė zullumqarė” (Ali Imran 128).

Ka disa njerėz, xhelozinė qė e kanė, ajo e shtyn qė ta mallkojė ndonjė person konkret qė edhe nėse ėshtė pa besimtarė nuk lejohet, ngase ti nuk e di, ndoshta All-llahu e udhėzon.

Sa prej njerėzve ishin agresiv ndaj muslimanėve dhe islamit, mirėpo i udhėzoi All-llahu dhe u bėnė prej me tė mirėve nga robėrit e All-llahut besimtarė!

T’ju sjellim njė shembull konkret, Umer ibėn Hatab, radijAll-llahu anhu, njeriu i dytė pas Ebu Bekrit nė kėtė umet, ishte prej armiqve me tė ashpėr ndaj islamit, mirėpo All-llahu ia hapi gjoksin dhe e pranoj islamin.

Halid ibėn Velid, radijAll-llahu anhu, i luftojė muslimanėt nė betejėn e Uhudit, ishte prej atyre qė iu shkaktojė muslimanėve disfatė dhe humbje, po ashtu Ikremete ibėn Ebi Xhehel, e shumė prej sahabėve tė mėdhenj tė cilėt ishin prej armiqve me tė ashpėr ndaj islamit, mirėpo All-llahu i plotfuqishėm i udhėzoi.

Pėr kėtė All-llahu i lartėsuar thotė: “Ty nuk tė takon asgjė rreth ēėshtjes se a do t'ua pranojė Ai pendimin apo do t'i dėnojė ata, nė tė vėrtetė ata janė zullumqarė” (Ali Imran 128).

Kurse, nėse vdes njeriu si pa besimtarė, e dimė qė ka vdekur si pa besimtarė, nuk ka tė keqe qė ta mallkojmė, ngase ėshtė humbur shpresa nga udhėzimi i All-llahut ndaj tij, ngase ka vdekur nė kufėr.

Mirėpo, ēfarė ėshtė dobia nga mallkimi i tij, ndoshta kjo mund tė hyjė nė fjalėn e Pejgamberit salAll-llahu alejhi ue sl-lem: “Mos i ofendoni tė vdekurit, ngase ata shkuan tek ajo qė e punuan”.

Ne i themi kėtij njeriu qė e mallkon pa besimtarin i cili ka vdekur nė kufėr, i themi:

" Mallkimi yt ndaj tij nuk ka dobi nė realitet, sepse ai vetėm sė e ka merituar pėrjashtimin dhe largimin nga mėshira e All-llahut, ai assesi nuk bėnė pjesė nė mėshirėn e All-llahut, pėrkundrazi ėshtė nga banoret e pėrhershėm tė zjarrit."

Gjithashtu edhe kafshėt, nuk lejohet tė mallkohet kafsha, deveja, gomari, lopa, delja, nuk lejohet qė t’i mallkosh kėto, insheAll-llah do tė flasim prapė tek hadithet tjera.

Shejh Muhamed ibėn Salih el-Uthejmin, All-llahu e mėshiroftė

Sherh Rijadus-salihin (4/117-118)
    Profeti a.s na thote se kur te flasesh o fol drejte ose me mire hesht.

Do meritoje respektin tim sikur te kishe folur drejt, por ti tegohesh i njeanshem. E kjo nuk eshte drejtesia e nje Muslimani.

Te fusesh ''fitne'' mbi ceshtjet fetare eshte me e rende se sa ta mallkosh ate qe ben ''fitne''.

Jepi hakun gjerave o vella Ramazan e mos u sill argumente dijetaresh vetem per ato gjera qe i interesojne akides tende.

Selamun Alejkum.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Fol mire ose hesht Maska e Linė
    Anėtarėsuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    203
    Urtesia,

Shume gjera nuk i kuptoni ne menyren e duhur. Askund nuk ishe perqellim te thuhet se ndodh qe nje musliman te hyje ne xhami dhe te mos dije te thote Allahu Ekber. (Megjithate ketu sa u permend mund te themi qe gabimi aq i shpesht eshte kur shqiptohet si Allahu Egber - qe ka kuptim dicka mbi peshen nese nuk gabohem). Por qellimi ishte ketu tek fjalet si "i braktisin tekbiret" dmth tek bashkveprimi me ngritje te duarve e qe kam cek qe eshte nga suneti.

Ti mund te me quash si te duash, pasi kaq din te gjykosh. Por eshte e vertete qe jam percarese sepse percaj apo ndaj hakkun nga e kota/batili.

Ne e dim qe shume njerezve ua ka endja te rrin ne bidate, tu pelqejne, pasi kshtu u konvenojne ne jeten e tyre. Por kush don te verteten ai ne cdo menyre lufon bidatin - si ceshtje shkaterrimtare qe eshte.

Pse nisesh me qellimin qe ne tash duhet bojkutuar apo braktisur kinse namazin pasi ne po shohim ngado bidate apo gabime?! A do duhet te meresh ne kete rast me korigjimin/permiresimin e saj qe dikush po e quan te gabimshme ose gje e bidatit. Neve na duhet luftimi i artyre gjerave qe behen sot ne xhamit tona dhe jo te veprojm kshtu si i sheh gjerat ti.

E per mallkimin tend, Allahu te udhezofte!

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Profeti a.s na thote se kur te flasesh o fol drejte ose me mire hesht.

Do meritoje respektin tim sikur te kishe folur drejt, por ti tegohesh i njeanshem. E kjo nuk eshte drejtesia e nje Muslimani.

Te fusesh ''fitne'' mbi ceshtjet fetare eshte me e rende se sa ta mallkosh ate qe ben ''fitne''.

Jepi hakun gjerave o vella Ramazan e mos u sill argumente dijetaresh vetem per ato gjera qe i interesojne akides tende.

Selamun Alejkum.
    Alejkum selam.

Angmpokio, unė nuk kam nevojė pėr respektin tėnd, kur ti je ai qė i del nė hak bidatēinjve dhe e sulmon tė vėrtetėn. Mua mė intereson tė kam respektin e Krijuesit dhe nga Ai kėrkoj mbrojtje ndaj ēdo krijesė e Tij zullumqare.

Mė the se po fus fitne mbi ēėshtjet fetare?

Unė atė se mednoj kurrė dhe as qė e kam menduar ta bėj atė!

Por, ai qė fut fitne je ti angmokio, por mė duket qė me tė dhėnė njė pasqyrė mbasi shihet qartė se nuk paske!

Ēdo fjalė me argumente ju duket " Fitne ", kurse ata qė janė jashtė argumenteve, ju i pėrkrahni dhe po mundoheni t'ju jepni kahje sipas dėshirės sė juaj.

Argumentet janė tė qarta pėr njė njeri qė ėshtė me mendje tė shėndoshė, kurse pėpr ata qė e quajnė veten superior, nuk munden me e kuptuar kėtė.

Unė jam njė njeri i thjeshtė, jam njė rob i All-llahut dhe nuk kam thėnė nė lidhje me Fenė asgjė nga ajo qė mendoj unė personalisht, por atė ēka kanė thėnė mė tė diturit. Nuk kam pasė dėshirė asnjėherė qė tė them atė qė mendoj, por vetėm se atė ēka kanė thėnė All-llahu Subhanehu Te'ala, Muhamedi salAll-llahu alejhi ve selam, ēka kanė thėnė Sahabėt e ndershėm dhe ata qė ndjekėn rrugėn e tyre.

Po ja qė ti angmokio tė ka gėnjyer shejtani i mallkuar dhe nuk kam se ēka me tė thėnė mė tepėr pėrveēse, tė kesh frikė All-llahu dhe mos fol kot kundėr njė personi qė ndjek Kur'anin dhe Sunnetin, sipas asaj qė e kanė kuptuar tė parėt tanė tė ndershėm dhe tė mbrosh njė bidatēi qė edhe vetė e ka shprehur se ėshtė bidatēi.

A mos vallė do vazhdoni tė kundėrshtoni Hakun duke e shprehur mllefin e juaj duke na mallkuar dhe duke folur sipas dėshirave tė juaja?

Unė angmokio jam kapur pėr Dijetarėt e Hakut dhe jo gazetave dhe devijuesvė.

Unė tė kam thėnė se nuk dua tė debatoj me njerėz qė nuk i pranojnė argumentet, pėr kėtė tė lutem mos i fut hundėt nė ēdo postimin tim, sepse ajo ēka thua ti dhe ata bidatēinjtė qė i pėrkrah ti, mua as qė mė interesojnė fare.

Kėrkoj falje motrės LinaNur, qė kam dal pak prej temės dhe tė ma bėn hallall pėr kėtė.

Selamun alejkum.
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Alejkum selam.

Angmpokio, unė nuk kam nevojė pėr respektin tėnd, kur ti je ai qė i del nė hak bidatēinjve dhe e sulmon tė vėrtetėn. Mua mė intereson tė kam respektin e Krijuesit dhe nga Ai kėrkoj mbrojtje ndaj ēdo krijesė e Tij zullumqare.

Mė the se po fus fitne mbi ēėshtjet fetare?

Unė atė se mednoj kurrė dhe as qė e kam menduar ta bėj atė!

Por, ai qė fut fitne je ti angmokio, por mė duket qė me tė dhėnė njė pasqyrė mbasi shihet qartė se nuk paske!

Ēdo fjalė me argumente ju duket " Fitne ", kurse ata qė janė jashtė argumenteve, ju i pėrkrahni dhe po mundoheni t'ju jepni kahje sipas dėshirės sė juaj.

Argumentet janė tė qarta pėr njė njeri qė ėshtė me mendje tė shėndoshė, kurse pėpr ata qė e quajnė veten superior, nuk munden me e kuptuar kėtė.

Unė jam njė njeri i thjeshtė, jam njė rob i All-llahut dhe nuk kam thėnė nė lidhje me Fenė asgjė nga ajo qė mendoj unė personalisht, por atė ēka kanė thėnė mė tė diturit. Nuk kam pasė dėshirė asnjėherė qė tė them atė qė mendoj, por vetėm se atė ēka kanė thėnė All-llahu Subhanehu Te'ala, Muhamedi salAll-llahu alejhi ve selam, ēka kanė thėnė Sahabėt e ndershėm dhe ata qė ndjekėn rrugėn e tyre.

Po ja qė ti angmokio tė ka gėnjyer shejtani i mallkuar dhe nuk kam se ēka me tė thėnė mė tepėr pėrveēse, tė kesh frikė All-llahu dhe mos fol kot kundėr njė personi qė ndjek Kur'anin dhe Sunnetin, sipas asaj qė e kanė kuptuar tė parėt tanė tė ndershėm dhe tė mbrosh njė bidatēi qė edhe vetė e ka shprehur se ėshtė bidatēi.

A mos vallė do vazhdoni tė kundėrshtoni Hakun duke e shprehur mllefin e juaj duke na mallkuar dhe duke folur sipas dėshirave tė juaja?

Unė angmokio jam kapur pėr Dijetarėt e Hakut dhe jo gazetave dhe devijuesvė.

Unė tė kam thėnė se nuk dua tė debatoj me njerėz qė nuk i pranojnė argumentet, pėr kėtė tė lutem mos i fut hundėt nė ēdo postimin tim, sepse ajo ēka thua ti dhe ata bidatēinjtė qė i pėrkrah ti, mua as qė mė interesojnė fare.

Kėrkoj falje motrės LinaNur, qė kam dal pak prej temės dhe tė ma bėn hallall pėr kėtė.

Selamun alejkum.
    Alejkum selam.
    Nuk te tha kush ty qe po fut fitne por e kisha per LinaNur.

Te akuzosh Muslimanet se falen gabim edhe pergjegjsi e madhe.

Profeti a.s jo me kot eshte falur ne menyra te ndryshme persa i perket tekbireve dhe vendosjes se duarve per ti treguar Muslimaneve qe kjo eshte nje ceshtje pa rendesi.

Kur thua qe nuk ka argument do te thote qe ska argument. Eshte pergjegjsi e madhe te thuash qe profeti ska folur per nje ceshtje kur ne fakt e di qe ka folur por si vjen mbare akides qe ti perfaqson. Ose thuajse ka argument por hadithi eshte hasen garib. E din ti cdo te thote hasen garib? Do te thote hadith i vertete por i transmetuar vetem nga nje zinxhir.

Une kur kam folur skam folur ne hava por kam argumentuar vetem se me Kuran dhe Sunet nderkohe qe argumentet e juaja jane me se shumti nga fetwate e dijetareve qe simpatizoni.
    Kij kujdes kur thua qe sme duhet respekti juaj. Eshte shenje kibri.

Selamun alejkum.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Alejkum selam.
    Nuk te tha kush ty qe po fut fitne por e kisha per LinaNur.

Te akuzosh Muslimanet se falen gabim edhe pergjegjsi e madhe.

Profeti a.s jo me kot eshte falur ne menyra te ndryshme persa i perket tekbireve dhe vendosjes se duarve per ti treguar Muslimaneve qe kjo eshte nje ceshtje pa rendesi.

Kur thua qe nuk ka argument do te thote qe ska argument. Eshte pergjegjsi e madhe te thuash qe profeti ska folur per nje ceshtje kur ne fakt e di qe ka folur por si vjen mbare akides qe ti perfaqson. Ose thuajse ka argument por hadithi eshte hasen garib. E din ti cdo te thote hasen garib? Do te thote hadith i vertete por i transmetuar vetem nga nje zinxhir.

Une kur kam folur skam folur ne hava por kam argumentuar vetem se me Kuran dhe Sunet nderkohe qe argumentet e juaja jane me se shumti nga fetwate e dijetareve qe simpatizoni.
    Kij kujdes kur thua qe sme duhet respekti juaj. Eshte shenje kibri.

Selamun alejkum.
    Alejkum selam angmokio, kur ti thuash dikujt se bėn fitne, drejtohu atij personalisht dhe jo siē thuhet nė nji thėnie popullore: nėpėrmjet mushkės i bėj selam krushkės. Pastaj, nėse ke diēka me tė tjerėt thuaju atyre dhe jo mua. Nuk ka akuzuar askush kėrkėnd, me sa e kam kuptuar unė, pėrveēse ėshtė thėnė se ka gabime nė namaz dhe bidate. Pėr kėtė mjafton tė sjellim argumentet qė i posedojmė dhe atė, pa ofenduar askėnd.

Ēdogjė qė ėshtė e vėrtetuar me hadithe sahih pėr besimtarin musliman, ajo ka pėrparėsi ma tė madhe, mbasi janė dakort tė gjithė dijetarėt me atė, kurse kur nuk e kemi atė, atėherė mundemi tė kėrkojmė mė tutje. Por, nuk ėshtė mirė qė tė lėmė anash sahihun dhe tė marim garib, daif, etj.!

Ajo qė ėshtė falur Muhammedi salAllahu alejhi ve selam nė shumė mėnyra ėshtė e sqaruar nė librin e Muhadithit Shejkh Albanit: "Forma e namazit tė tė Dėrguarit salAllahu alejhi ve selam, e pėrshkruar nga fillimi gjer nė fund sikurse tė ishit duke e parė", mjafton tė shihen argumentet qė janė tė sakta ( sahiha ) dhe na mjaftojnė ato pėr ta sbardhur tė vėrtetėn nga ajo e dyshimta.

Ju angmokio, nėse keni argument pėr atė qė ka thėnė motra mė sipėrm, urdhėro dhe na i sjell kėtu, por pa me bėrė zhurmė tė madhe tė panevojshme, sepse ne na mjaftojnė argumentet dhe jo mllefi dhe urrejtja ndaj njėrit - tjetrit, sepse kjo nuk ėshtė prej Islamit dhe tė mos e pėrmendi mallkimin e urtėsisė qė as qė e kritikove pėr atė gabim tė madh qė e bėri, por u kape pėr gjėrat tjera, qė kėtu shihet qartė se sa i pėrmbahesh Kur'anit dhe Sunnetit.

Dhe mos thua se ke folur pėrherė me Kur'an dhe Sunnet ,sepse je gabim. Nuk dua qė ti sjell tė gjitha fjalėt e tua, qė nuk janė as nga Kur'ani dhe as nga Sunneti, sepse nuk ėshtė tema pėr kėtė, por tė mjafton qė ti japėsh vetė njė sy postimeve tė tua dhe i sheh vetė ato.

Ėshtė e lehtė tė kundėrshtosh me fjalė tė tjerėt dhe t'i quan me lloj - lloj llagėpi ato ( si vehabij, tekfirca, e kėshtu me radhė ), por e vėrteta mbisundon tek ai qė fol me Kur'an dhe Sunnet dhe jo me mendimet e veta.

Tė lutem, nėse ke mundėsi qė nė postimet e ardhėshme na i sjell argumentet ( nėse i posedon ) dhe leri anash mendimet e tua personale, sepse ato shum pak mund qė tė na interesojnė.

Selamun alejkum.

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anėtarėsuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Muhamedi salallahu alejhi ve selem thotė: “Duaja mes ezanit dhe ikametit nuk refuzohet.” (Shėnon Imam Ahmedi, Albani e vlerėson shih.) Ngriji duart me pėrulėsi, modesti, i nėnshtruar. Lutju Allahut, ēelėsat e mirėsisė janė nė duart e Tij, qė tė ta hapė njė derė tė mėshirės sė Tij. Angazhohu nė dua, bėj sikur qan, sepse fėmija, kur kėrkon diēka, nėse nuk i jepet qan.

muezini mes ezanit dhe ikametit - i dergon salavate pejgamberit a.s.
    ketij salavati i bashkangjitet cdo xhemat ne menyre individuale duke i derguar secili me vete salavate pejgamberit a.s.
    kjo na qenka pa argument, kjo na qenka bidat, kjo na qenka pune e shumtuar ???!!!
    te dergojsh salavate mbi shpirtin e pejgamberit a.s. para se te fillohet me faljen e sunetit ose farzit, qemka pune pa argument ???
    zbulim i madh nga LindaNur, ...
    e pastaj ramzan it hidherohet pse neve te tjeret prekemi dhe ndihemi te ofenduar kur ata shpifin ne emer te fese islame.
    urtėsia

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga urtesia Lexo Postimin
    Muhamedi salallahu alejhi ve selem thotė: “Duaja mes ezanit dhe ikametit nuk refuzohet.” (Shėnon Imam Ahmedi, Albani e vlerėson shih.) Ngriji duart me pėrulėsi, modesti, i nėnshtruar. Lutju Allahut, ēelėsat e mirėsisė janė nė duart e Tij, qė tė ta hapė njė derė tė mėshirės sė Tij. Angazhohu nė dua, bėj sikur qan, sepse fėmija, kur kėrkon diēka, nėse nuk i jepet qan.

muezini mes ezanit dhe ikametit - i dergon salavate pejgamberit a.s.
    ketij salavati i bashkangjitet cdo xhemat ne menyre individuale duke i derguar secili me vete salavate pejgamberit a.s.
    kjo na qenka pa argument, kjo na qenka bidat, kjo na qenka pune e shumtuar ???!!!
    te dergojsh salavate mbi shpirtin e pejgamberit a.s. para se te fillohet me faljen e sunetit ose farzit, qemka pune pa argument ???
    zbulim i madh nga LindaNur, ...
    e pastaj ramzan it hidherohet pse neve te tjeret prekemi dhe ndihemi te ofenduar kur ata shpifin ne emer te fese islame.
    Jo i nderuar Ramazani nuk hidhėrohet pse ju prekeni, sepse e din Ramazani pse ju prekeni dhe pėr kėtė as qė e ka atė gajle Ramazani, por ti tė mallkosh nji motėr muslimane, kjo nuk ėshtė prej Islamit, por kjo ėshtė prej BIDATĒINJVE.

Ti vetėm se fol nė ajėr, pa asnji argument. Ah sa i keni qejf fjalėt e kota ju bidatēinjtė!!!

Ai qė shpif nė emėr tė fesė Islame janė bidatēinjtė dhe hipokritėt. Ata qė e duan epshin mė tepėr se vetja e tyre, ata qė i vret e vėrteta kur e ndigjojnė atė dhe nga mllefi i tyre ata mallkojnė.

Ne u themi atyre bidatēinjve dhe hipokritėve, prisni derisa tė vijė koha qė ta shohim tė vėrtetėn, se edhe ne po presim.

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Ne u themi atyre bidatēinjve dhe hipokritėve, prisni derisa tė vijė koha qė ta shohim tė vėrtetėn, se edhe ne po presim.
    Sa vjen edhe me shume po e shton dozen e ofendimeve o vlla ramazani.
    Ne fillim i quajte bidatcinj kurse tani edhe hipokrite.
    Cili eshte etiketimi tjeter i radhes?!! QAFIRA?!!

Vallaj i fort je se si ke guxim ta therrasesh dikend hipokrit pa e njohur hic.

Allahu thote: innel munafikine fi derk el esfeli minennar....vertet ata hipokritet jane ne fund te xhehenemit.
    Ketu ke deshire ta dergosh vellain musliman ????!!
    Allahu mustean.
    .

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    “Transmetoni tė tjerėve ē'kam thėnė, qoftė edhe njė ajet, tregoni pėr Bijtė e Izraelitėve pa shtuar. Kush gėnjen me qėllim ndaj meje, vetes le t'i pėrgatitė vendin nė zjarr.” "Rijadus-salihin" 751.

Xhabir Ibn Abdullah, radijallahu anhu, transmeton se Pejgamberi alejhis-selam thoshte nė hutben e tij:

“...Fjala mė e vėrtetė ėshtė Libri i All-llahut. Rruga mė e mirė ėshtė rruga e Muhammedit. Veprat mė tė kėqija janė risitė (novacionet), e ēdo novacion ėshtė bidat dhe ēdo bidat ėshtė lajthitje, e ēdo lajthitje ėshtė nė Zjarr.”

Transmeton: Nesaiu (3/ 188). Ėshtė shpallur Sahih nga shejh Albani nė “Sahih Sunen nė Nesai” (nr. 1487). dhe ėshtė klasifikuar sahih nga Ibn Tejmija nė Maxhmu’ul Fetaua 3/58.

Thotė Profeti Alejhi Selam:

"Njė grup nga umeti im do tė jenė tė qėndrueshėm nė tė vėrtetėn, fitimtarė, tė paprekur nga ata qė i kundėrshtojnė dhe nuk i pėrkrahin, deri nė vdekje apo deri nė Ditėn e Ringjalljes".

Transmeton: Sahih el-Buhari, nr.71 dhe 3641; Sahih Muslim, nr.1920

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Transmetohet nga Ebu Hurejre se Profeti salallahu alejhi ue selem ka thėnė: " Kush fton nė udhėzim ka shpėrblim sa shpėrblimi i tė gjithė atyre qė e kanė pasuar, pa u pakėsuar prej shpėrblimit tė tyre asgjė. Kush fton nė humbje, ka mėkat sa mėkati i tė gjithė atyre qė e kanė pasuar pa u pakėsuar prej mėkateve tė tyre asgjė." Transmeton Muslimi.

I Dėrguari i ALL-LLAHUT salallahu alejhi ue selem ka thėnė: " Kush e bėn ndonjė vepėr tė cilėn ne nuk e kemi urdhėruar, ajo do t'i refuzohet." Transmeton Muslimi.

Nga Ebu Mes'udi r.a., transmetohet se i Dėrguari i All-llahut s.a.v.s ka thėnė:

'' E drejta tė shpie te e mira, kurse e mira shpie nė Xhennet. Njeriu, derisa e flet tė vėrtetėn, do tė shkruhet tek All-llahu ndėr tė drejtėt. Ndėrsa gėnjeshtra shpie nė mėkate, kurse mėkatet shpien nė zjarr. Njeriu, derisa gėnjen do tė shkruhet tek All-llahu si gėnjeshtar ''.

(Muttefekun alejhi)

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •