Close
Faqja 12 prej 41 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 405
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    ore ti jarigas. nese une jam buf, ti je nje zog gomarit qe nuk e ke shokun.
    thashe 100 here, por ti nuk merr vesh. nuk e kam lexuar Biblen, por kam lexuar rreth saj. kuptoje ndryshimin...
    ...po pra, t'kane thene se fluturon gomari dhe ti po na e sjell si argument!! E kupton ndryshim ndermjet "m'kane thene" dhe " e kam pare"??!
    edhe para disa vitesh kam pas hasur ne universitet mbi nje broshure qe fliste per 100 pikat ku Bibla biente ndesh me kushtetutetn italiane...
    e pata lexuar. edhe? kjo nenkupton se kam lexuar Biblen per trurin tend te semure?
    PO edhe une kam lexuar nje broshure ku thuhet se fashizmi eshte ideologjia perfekte, por pastaj, une thellehem ne studimin e kesaj ideologjie dhe nxjerr perfundimet e mia!!Kurse ti kercet si pushke jevgu....
    nenkupton qe kam lexuar Biblen nese has ne site te tilla? http://www.utopia.it/manipolazione1.htm ???
    nje dite do e lexoj. ne shtepi e kam.
    Lexoje e pastaj na shtjello mendimin tend.....do te jem i lumtur ta lexoj!
    po merresh vetem me mua dhe jo me ate qe une thashe dhe ty nuk te pelqeu. .
    Une merrem me ty, se ti e ke hapur temen dhe ke kerkuar shpjegime!!
    ke kapacitet ta kundershtosh kete????????????????????
    Qe Bibla eshte ndryshuar, une nuk mund as ta mbroj e as ta kundershtoj, nderkohe qe nuk e kam lexuar "origjinalin", nese ka ndonje te tille ne qarkullim e keshtuqe te krahasoj perkthimet e botimeve te ndryshme, eshte njesoj sikur te lexoj Geten ne dy shqiperime te ndryshme e pastaj te ēirrem se eshte ndryshuar!!Eshte gomarllek...
    p.s. te marrit hapi rruge thone. dhe une ka kohe qe mundohem te te hap rruge. te kam thene te mos me citosh, sepse nuk dua te kem pune me gomere, por ti vazhdon, vazhdon e vazhdon.
    Epo une nuk e ndjek kete keshille ndaj teje, pasi nuk po flet ne rruge por ne nje forum ku te lexojne shume Shqiptare dhe te te hapja rruge do te thoshte te te jepja lirine te infektoje shume persona!!

P.S. Hajt vihu edhe ti ne rradhe me Nuh Musen, Smth_poeticun, angmokion, Ximi Abedinin e te tjere islamike qe qahen se u kam zene rrugen!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 25-09-2012 mė 06:15
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Kejsi Al Lexo Postimin
    po:

1- Bibla thote mos bani idhujtari
    2- Keto si po i permend ti, te krishteret nuk i adhurojne.
    Tek Veprat e Apostujve 20:28 thuhet: "... ju ka vene ju kujdestare qe te kullotni kishen e Perendise, te cilen ai e ka fituar me gjakun e tij". Kush e ka fituar Kishen me gjakun e Tij? Jezus Krishti. Tek Veprat 20:28 thuhet se Zoti e ka blere kishen me gjakun e Tij. Kjo tregon se, Jezusi eshte Zot! Plus Ati i Jezusit?! "...Ati im qe rri brenda meje..." Jezusi i drejtohet edhe Atit me fjale ne Bibel...

te krishteret nuk adhurojne ikona, dru, gur, skulpture por Zotin e nderojne shenjtoret/besimtaret qe jetuan per Zotin. Po pate dyshime, gjeje nje te krishtere aty ku je e pyete
    Po keto statuja cfare jane mbi katedrale ne foto?

Njera prej urdhersave thote; nuk do te besh asnje skulpture apo shembelltyre te gjerave qe jane ne qiell, ne toke apo ne ujerat poshte tokes..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar mė parė nga ATMAN Lexo Postimin
    sepse nese provohet qe ishte i martuar atehere pranohet teza qe ishte njeri i shenjte dhe jo Zot sic kuptohet ne perendim

pas kesaj bien poshte shume dogma ku ngrihet themeli i kishes ortodokse dhe katolike

prifterijte do kerkojne te martohen etj etj

pra duhet rishikuar gjithe themeli i kesaj feje,pas kesaj
    Jo mos u ben marak se nuk do te rishikohet kurrgja ne baze te rrenave dhe shpekullimeve qe bahen me nje gjysem papirusi si te jete i vertet si i rrejshem. Feja katolike i ka rranjet me thelle se me ja lujt nje si ky qe ka hape temen

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    ...Dhe Zoti kishte nevoj per nje gomaric, sepse nuk ishte ne gjendje ta krijoj vete nje te tille!! Pfff sa absurde mer!

...
    Gon, kete "gjuhe" nuk e kam pritur nga ti, sepse fundja edhe per ty si musliman Jezusi (Isai) ka qene nje profet, nder te tjeret, i Zotit, jo nje Gomaric..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-09-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    180
    Tek Veprat e Apostujve 20:28 thuhet: "... ju ka vene ju kujdestare qe te kullotni kishen e Perendise, te cilen ai e ka fituar me gjakun e tij". Kush e ka fituar Kishen me gjakun e Tij? Jezus Krishti. Tek Veprat 20:28 thuhet se Zoti e ka blere kishen me gjakun e Tij. Kjo tregon se, Jezusi eshte Zot! Plus Ati i Jezusit?! "...Ati im qe rri brenda meje..." Jezusi i drejtohet edhe Atit me fjale ne Bibel...

Njera prej urdhersave thote; nuk do te besh asnje skulpture apo shembelltyre te gjerave qe jane ne qiell, ne toke apo ne ujerat poshte tokes..
    une ta dhashe pergjigjen bile te thashe nese nuk beson, pyete ndonje te krishtere qe e ke afer c'ka po te thote, a i adhuron ato skulptura a jo?

kij kujdes, Zoti nuk i do tallesit e perqeshesit, anipse ti se beson se Bibla ashte fjala e Zotit. Hape Biblen tenda e lexo Galatasit 6:7, Fjale te Urta 3:34.

Psalmi 123 lutja eme per sot: http://albkristian.com/bibla_shqip/b19c123.htm

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Gon, kete "gjuhe" nuk e kam pritur nga ti, sepse fundja edhe per ty si musliman Jezusi (Isai) ka qene nje profet, nder te tjeret, i Zotit, jo nje Gomaric..
    Sami i nderuar, a e ke lexuar Biblen ndonjehere?? Se me duket qe i ke keqekuptuar ato qe i kam shkruar me lart! Behet fjale kur Jezusi merr nje udhetim dhe e urdheron njerin nga dishepujt e tij qe te shkoj tek nje mbreteresh per te marr nje gomarice, sepse i nevojitet per udhetim me te. Pra, (kinse) Jezusi-Zoti i ka thene dishepullit shko thuj filan princesesh se Zoti(Jezus) ka nevoj per nje gomarice, sepse i nevojitet per te udhetuar me te..!

Ndoshta me kuptove tani...

Zoti i ka krijuar te gjitha krijesat, e si ai kishte nevoj per nje gomarice? Ne se Jezusi na paska qene Zoti, perse atehere nuk e krijoi vete ate gomarice, por u desht t'a huazonte ate?!

Ps. Te krishteret qe e njohin me mire fene e tyre, kete e arsyetojne gjeja se eshte dashur te permbushet profecia...! Lavazh truri.. haj medet..

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 25-09-2012 mė 07:04

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Kejsi Al Lexo Postimin
    une ta dhashe pergjigjen bile te thashe nese nuk beson, pyete ndonje te krishtere qe e ke afer c'ka po te thote, a i adhuron ato skulptura a jo?

kij kujdes, Zoti nuk i do tallesit e perqeshesit, anipse ti se beson se Bibla ashte fjala e Zotit. Hape Biblen tenda e lexo Galatasit 6:7, Fjale te Urta 3:34.

Psalmi 123 lutja eme per sot: http://albkristian.com/bibla_shqip/b19c123.htm

Une nuk po tallem, por po kerkoj qe e verteta te dal ne drite..!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Ndoshta me kuptove tani...

Zoti i ka krijuar te gjitha krijesat, e si ai kishte nevoj per nje gomarice? Perse nuk e krijoi vete ate gomarice, por u desht t'a huazonte ate?!

Ps. Te krishteret qe e njohin me mire fene e tyre, kete e arsyetojne gjeja se eshte dashur te permbushet profecia...! Lavash truri..

A nuk eshte njesoj si te pyesesh myslimanin se pse Allahu qe krijon gjithēka, kishte nevoje per nje beduin harap analfabet per te percjelle fjalen e tij??! Duhet te kuptosh veten perpara Gon e mandej te kritikosh te tjeret per "lavazh truri"....te pakten te krishteret kishin nje profeci per te provuar; po ju??!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    A nuk eshte njesoj si te pyesesh myslimanin se pse Allahu qe krijon gjithēka, kishte nevoje per nje beduin harap analfabet per te percjelle fjalen e tij??! Duhet te kuptosh veten perpara Gon e mandej te kritikosh te tjeret per "lavazh truri"....te pakten te krishteret kishin nje profeci per te provuar; po ju??!!
    Tek myslimanet Allahu dergoi nje sherbetor te tij engjull me emrin Xhebrail-Gabriel qe t'ia rimesoj nje njeriut te zgjedhur (jo analfabet) ligjet e Perendise, te cilat njerezia i kishte harruar. Ai nuk pati nevoj qe te vij vete, sepse eshte betuar kur perzuri djallin nga parajsa dhe krijesat e tjera qe i solli ne planetin toke se takimi i cdo krijese me Perendine do te jete dita e kjametit-apokalipsit. Profecia jone gjindet ne Bibel , ne dhjaten e vjeter , tek Moisiu , por ju u munduat ta ndryshonit profecine duke i shkaktuar dem vetes. A mund ta paramendosh se Perendia qenka si Jezusi njeri?! Absurde Lol : D.. Po a mund ta kapesh dhe ta krahasosh historine e Moisiut me historine e Muhamedit? Kjo pra ka qene profecia, profeti i ngjashem me Moisiun, Muhamedi.. E jo profeti i ngjashem me Zotin Jezusi, te cilin e mbyten ne nje kryq (sipas jush) Dheeee... Sipas shpjegimit juaj rreth Jezusit, profeti Jezus paska qene i rrejshem.. Sepse Perendia i tha Moisiut; ne se nje njeri del dhe ben mrekullira, dhe ato mrekulli plotesohen, por pas saj ai profet ju thrret qe te besoni ne zotera te tjere (Ati(l)-I Biri(ll)-Shpirti i Shenjt(lll) ) ai profet eshte i rrejshem..!! Dhe Zoti i foli akoma Moisiut duke i thene se; Profeti i rrejshem do te mbytet- Pershtatshmeri te perpikt i keni bere Jezusit apo jo...?!! Ndersa cfare thuhet ne Kuran per Jezusin??!!

Tungjatjeta Jarigas..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 25-09-2012 mė 07:22

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-09-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    180
    Une nuk po tallem, por po kerkoj qe e verteta te dal ne drite..!
    hala se ke marr pergjigjen?

prape:
    1- njerezit banin statuja druri e guri e i adhuronin si zot, Zoti e ndalon kete gja ne Bibel masi conte ne idhujtari
    2- te krishteret bajne skultpura te ndryshme ne ndertesa te stileve te ndryshme por i perdorin dhe ikona per te perkujtu shenjtoret/besimtaret
    3- a i adhurojne te krishteret keto statuja a ikona? (pyejta jote)
    4- jo, te krishteret nuk besojne ne zota guri e druni - pergjigja eme

Kush asht nje person qe perqesh? aj ashte nje person arrogant dhe krenar. Ai ul njerzit poshte me percmim duke qeshur me besimin a vlerat e ktij; aj ne syt e vet s'asht kurre gabim vec tjetri asht; Bibla na meson se kot me u lodh me korrigju nje talles, ma mire le te vazhdon ndoshta rruges e kupton e ndryshon

fjale te urta 9:7-10

7- Ai qė korrigjon tallėsin tėrheq mbi vete tė shara, dhe ai qė qorton tė pabesin merr tė shara.

8-Mos qorto tallėsin sepse ai do tė tė urrejė; qorto tė urtin dhe ai do tė tė dojė

9-Mėsoje tė urtin dhe ai do tė bėhet edhe mė i urtė. Mėsoje tė drejtin dhe ai do tė rritė diturinė e tij.

10 - Frika e Zotit ėshtė parimi i diturisė, dhe njohja e tė Shenjtit ėshtė zgjuarsia.

Faqja 12 prej 41 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •