Close
Faqja 3 prej 41 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 405
    Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    @ qeveriablu: te duket i ri nje papirus i shekullit IV??? hahaha. nga ato pak qe kam lexuar une, kam marre vesh qe kodet qe percjellin ungjijte jane shkruar ne shekullit III - IV....
    pse nuk thua piff pif pif edhe per ungjijte???
    Papirusi nuk eshte i ri ,por Jezusi eshte edhe me i vjeter diku nja 400 vite sipas Bibles.Kaq nga besueshmerija e Papirusit !
    Natyrisht edhe Ungjijt jane shkruar shume me vone,e jo kur ka jetuar Jezu Krishti...edhe per Ungjijt qe i kane shkruar Greket nje Piff pif pif !

Nuk e di pse me merr si te krishter,nuk jam i tille....ne te vertet as vet se di cka jam
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 21-09-2012 mė 20:49
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin

Nuk e di pse me merr si te krishter,nuk jam i tille....ne te vertet as vet se di cka jam
    Si nuk e di mo? Je SHQIPTARI he qeveri e 'pa' parti. a harrove?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 21-09-2012 mė 21:25

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Papirusi nuk eshte i ri ,por Jezusi eshte edhe me i vjeter diku nja 400 vite sipas Bibles.Kaq nga besueshmerija e Papirusit !
    Natyrisht edhe Ungjijt jane shkruar shume me vone,e jo kur ka jetuar Jezu Krishti...edhe per Ungjijt qe i kane shkruar Greket nje Piff pif pif !

jo jo. absolutisht. nuk te mora si te krishtere. thjeshte po diskutoja normalisht...

sdq sipas te krishtereve edhe pse ungjijte me te vjeter qe kane arritur sot jane te shekullit III - IV, ata thone se ungjijte jane shkruar pak pas vdekjes se krishtit. dmth ne vitet 40-50-60.
    nuk pranojne qe ungjijte te jene shkruar me shekuj pas vdekjes se Krishtit...
    Vasudhaiva Kutumbakam

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Nuk kerkoj ne asnje menyre te krijoj polemika.
    Thjeshte nuk e kuptoj ku qendron problemi per kishen katolike nese Jezusi ka pasur grua? Pse nxehen shume kur flitet per nje gje te tille?
    Nuk eshte puna qe eshte dicka problem per kishen mirepo "problemi" eshte se askund nuk thuhet nje gje e till ne Bibel.
    “Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!”

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    Nuk eshte puna qe eshte dicka problem per kishen mirepo "problemi" eshte se askund nuk thuhet nje gje e till ne Bibel.
    po normal qe nuk thuhet. Jezusi ka vdekur 33 vjec dhe ne Bibel nuk thuhet asgje per nje periudhe mjafte te gjate te jetes se tij. kalohet menjehere tek vitet e fundit te jetes... cfare bente Jezusi kur ishte 18 vjec? po kur ishte 22 vjec? eshte normale qe mos te dihet cdo gje rreth jetes se tij.

thjeshte ndoshta eshte sic thane me lart. pranimi qe ka pasur nje grua, shemb ate natyren "hyjnore" ne te cilen te krishteret besojne.

p.s. nuk e kam lexuar akoma Biblen. thjeshte flas nga ato qe kam lexuar rreth saj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 22-09-2012 mė 05:44
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    "Jezusi u tha atyre - Gruaja ime .......". Gjate nje konference ne Rome, nje historiane e Krishterimit antik ne Harvard, prezantoi nje fragment te nje papirusi kopt te shekullit IV, qe permban nje shprehje qe nuk ekziston ne shkrimet e shenjta.
    Fragmenti eshte me i vogel se nje kartvizite dhe permban 8 rrjeshta qe lexohen vetem me lente zmadhuese. "Ajo do jete ne gjendje te jete dishepulli im" - eshte nje shprehje tjeter qe lexohet.
    Prejardhja e papirusit eshte e panjohur dhe pronari ka kerkuar te qendroje anonim.
    King ia ka treguar papirusin nje grupi te kufizuar papirologesh dhe gjuhetaresh, sipas te cileve papirusi ka mundesi te jete i vertete.
    Zbulimi eshte interesant - tha studiuesja e Harvard - , sepse konfirmon tradita te lashta, sipas te cilave Jezusi ka qene i martuar.
    E ngjashme me ate perrallaxhiun Dan Brown dhe ca te njejte si ky, te cilet pohonin (duke u "bazuar" ne pikturen "Darka e...") se gjoja Jezusi ka pasur nje dashnore.
    Keto e gjera tjera s'jane gje pos senzacione te perziera me wishthinking.

*

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Pse mos te kete pas grua Jezu Krishti ?

A ishte burre ai (mashkull) ???

... a ka "zoti" seks ?!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Pse mos te kete pas grua Jezu Krishti ?

A ishte burre ai (mashkull) ???

... a ka "zoti" seks ?!

"Problemi" qendron se askush s'mund te martohet pas vdekjes
    Te mos flasim per martese pas 2000 vitesh.
    Pyetja eshte: A ka qene a s'ka qene i martuar?
    Pergjigja eshte: Jo.

*

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin

"Problemi" qendron se askush s'mund te martohet pas vdekjes
    Te mos flasim per martese pas 2000 vitesh.
    Pyetja eshte: A ka qene a s'ka qene i martuar?
    Pergjigja eshte: Jo.

*
    e nese vertetohet qe papirusi eshte 100% i vertete? a ndryshon gje, apo perseri nje JO i bindur???
    jo per gje, por i bie qe pak a shume papirusi te jete i se njejtes periudhe te ungjijve (gjithmone nese pranohet vertetesia e tij).
    Vasudhaiva Kutumbakam

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Nuk ndryshon gje admiral.
    Besimi eshte me i forte se arsyeja ndonjehere.
    Na ndodh te gjitheve kjo gje ne nje faze te jetes.

Faqja 3 prej 41 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •