Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Fol mire ose hesht Maska e Linė
    Anėtarėsuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    203

7 personat qe hyjne nen hijen e Allahut ne Diten e Gjykimit

Ka thene i Derguari i Allahut:
    "Shtate persona do te hyjne nen hijen e Allahut te Madheruar ate Dite kur nuk do te kete hije tjeter pos hijes se Tij.

Ata jane:

- sundimtari (prijesi) i drejte

- i riu qe eshte rritur ne adhurim dhe i eshte nenshtruar Allahut

- njeriu, zemra e te cilit eshte e lidhur me xhamine qe nga dalja e saj e der
    i ne ardhjen e serishme per te falur namazin e radhes

- dy njerez qe duhen mes vete, shoqerohen dhe ndahen per hir te Allahut,

- njeriu qe vetmohet ne ibadet e meditim dhe ne vetmi duke permendur Allahun i lotojne syte

- njeriut qe i vardiset nje grua e bukur, por ai i pergjigjet 'une i frikesohem Allahut, Sunduesit te boteve' dhe

-njeriu qe jep sadaka fshehurazi, saqe dora e majte nuk e di c'jep e djathta."

Buhariu 629 Muslimi 1031
    Tė pyesin ty pėr shpirtin. Thuaju: Shpirti ėshtė ēėshtje qė i pėrket vetėm Zotit

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anėtarėsuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    Shume here jam munduar te i iku temave me permbajtje fetare nga nje arsye e vetme,sepse nuk me bindin me shkrime !
    Pikerisht edhe ky shkrim i postuar LinaNur nuk eshte logjik .
    Me piken e pare dhe te fundit mund te pajtohem,por keto ne mes jan qesharake.
    ...

* njeriu, zemra e te cilit eshte e lidhur me xhamine qe nga dalja e saj e der
    i ne ardhjen e serishme per te falur namazin e radhes -

-Simbas jush njeriu ne mes te faljes se namazeve ska asnje pune tjeter asnje stress dhe asnje ngarkese psiqike ( jo vetem materiale por familjare ,miqesore ) vetem te mendoj tan kohen si dhe kur vjen koha e xhamise.Ai qe eshte besimtar i forte ai i fal namazet edhe ne pune edhe ne rruge edhe kudo qe eshte,dmth ai qe per arsye te ndryshme nuk e frekuenton xhamine qenka me larg nga meshira e Allahut ?

**dy njerez qe duhen mes vete, shoqerohen dhe ndahen per hir te Allahut .

-Perendia i do njerezit e lumtur , dhe kurr nuk mund te jete i lumtur dikush qe duhet e shoqerohet me dike( dmth e lidhe diqka e madhe perderisa duhet e shoqerohet) dhe ndahet .Atehere Allahu kerkon qe njerezit te vuajn ? Keqinterpretim i ati qe e ka shkruar kjo ska mundesi et egzitoj .

***njeriut qe i vardiset nje grua e bukur, por ai i pergjigjet 'une i frikesohem Allahut, Sunduesit te boteve

-Me kete e tregon sa i lige eshte njeriu . Dmth nje mashkull duhet vetem nga frika te mos e pranoj nje oferte te tille e jo nga vendosmeria e tij ,pjekuria dhe aftesia per te frenuar ndjenjat. Perkthyer ne gjuhen e popullit i bie: po ma kana por spo guxoj ! Perendia na ka dhene mend qe te i shfrytezojme , te dijme te logjikojme dhe te veprojme logjikshem .E ne kete rast logjika do te ishte ta mohosh vardisjen e nje gruaje ( nqs eshte grua e huaj ,pra e martuar ) duke i treguar se ajo i takon dikuj tjeter.Por nqs dy persona jan te pamartuar pse te kete frike nga nje bisede e qilter me ate grua TE Bukur !

Eshte hapur si teme , andaj besoj qe kemi te drejet secili te i shprehim opinionet tona .

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga Foleja_ Lexo Postimin

* njeriu, zemra e te cilit eshte e lidhur me xhamine qe nga dalja e saj e der
    i ne ardhjen e serishme per te falur namazin e radhes -

-Simbas jush njeriu ne mes te faljes se namazeve ska asnje pune tjeter asnje stress dhe asnje ngarkese psiqike ( jo vetem materiale por familjare ,miqesore ) vetem te mendoj tan kohen si dhe kur vjen koha e xhamise.Ai qe eshte besimtar i forte ai i fal namazet edhe ne pune edhe ne rruge edhe kudo qe eshte,dmth ai qe per arsye te ndryshme nuk e frekuenton xhamine qenka me larg nga meshira e Allahut ?
    Duhet te kuptosh thlebin e kesaj shprehjeje dhe jo ta kapesh fjale per fjale. Kur nenkuptohet xhamia nenkuptohet shperblimi me i madh tek zoti qe ti do kesh. Sigurisht nje falje ne xhami eshte shume here me e vlefshme se nje falje ne shtepi apo gjetke. Megjithate kjo nuk perjashton rastet kur dikush eshte i ngarkuar me pune dhe nuk e ka mundesine te falet ne xhami.
    Qellimi i kesaj shprehje faktikisht eshte aftesia magjike qe ka nje namaz tek truri i besimtarit me namazin pasues duke e mbajtur ate larg gjerave te ndaluara.

**dy njerez qe duhen mes vete, shoqerohen dhe ndahen per hir te Allahut .

-Perendia i do njerezit e lumtur , dhe kurr nuk mund te jete i lumtur dikush qe duhet e shoqerohet me dike( dmth e lidhe diqka e madhe perderisa duhet e shoqerohet) dhe ndahet .Atehere Allahu kerkon qe njerezit te vuajn ? Keqinterpretim i ati qe e ka shkruar kjo ska mundesi et egzitoj .
    Nuk e di nese je besimtar apo jo. Por nese do futesh ne lloghiken e nje besimtari do mendosh ndryshe. P.sh , nese une do dal per dreke me nje koleg pune dhe per respekt te profesionit une e qeras. Kjo pagese mbetet aty , une thjeshte i jap kenqesine mikut tim dhe kaq. Ndersa nese une do haj nje dreke me dike qe dashurine per te e kam veteem per Allah , atehere nese paguaj dreken une marr dhe kenaqesine e shokut besimtar por njekohesisht inshallah me shkruhet dhe shperblim tek Allahu xh.sh. E kjo nje besimtari i jep kenaqesi te jashtezakonshme.

***njeriut qe i vardiset nje grua e bukur, por ai i pergjigjet 'une i frikesohem Allahut, Sunduesit te boteve

-Me kete e tregon sa i lige eshte njeriu . Dmth nje mashkull duhet vetem nga frika te mos e pranoj nje oferte te tille e jo nga vendosmeria e tij ,pjekuria dhe aftesia per te frenuar ndjenjat. Perkthyer ne gjuhen e popullit i bie: po ma kana por spo guxoj ! Perendia na ka dhene mend qe te i shfrytezojme , te dijme te logjikojme dhe te veprojme logjikshem .E ne kete rast logjika do te ishte ta mohosh vardisjen e nje gruaje ( nqs eshte grua e huaj ,pra e martuar ) duke i treguar se ajo i takon dikuj tjeter.
    Sigurisht, ku e shikon te keqen qe mos ta besh dike vetem se e ke frike Allahun?Pse eshte rritur kurveria ditet e sotme? Sepse njerezit i kane shfrenuar epshet e tyre. Nje femer e bukur dhe seksi eshte perhere ngacmues per mendjen dhe deshiren e nje mashkulli , dhe Allahu kete e di me mire se njeriu ndaj dhe te udhezon, beje per mua sepse une do te shperblej. Dalim prape tek koncepti i te qenurit besimtar( dikush qe nuk eshte besimtar nuk arrin ta kuptoje)

Por nqs dy persona jan te pamartuar pse te kete frike nga nje bisede e qilter me ate grua TE Bukur !
    E shikon se sa djallezore eshte pyetja jote , dy veta te pamartuar bejne bisede te cilter? Dhe gruaja eshte e bukur? Uroj te jete djallezore dhe jo prirje homoseksuale. Kush eshte ai mashkull qe ben nje bisede te cilter me nje femer te bukur?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anėtarėsuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    Angmokio,

te shkruash diqka dhe te kesh aftesine e sqarimit asaj i thuhet e shkruar e plote. Jo te shkruash sa per te hapur nje teme . Sa per fetare te garantoj qe jam shume me shume fetare sesa shumica ketu qe predikojne fene, predikojne pa e analizu ate cfar shkruajne por duke perserite mendimet e dikujt tjeter dhe interpretimin e tjetrit ne lidhje me nje qeshtje te caktuar.
    *Nuk mund te jete shume here me e vlefshme falja ne xhami se ne shtepi. Falja ne xhami te ofron kushte me optimale si nga pastertia dhe nga qetesia ( qe te dyjat mund te jene edhe ne shtepi private po aq te arrira,por duhet pasur parasysh levizjet dhe veprimet e femijeve ).
    Deri vone ne Kosove ka qene e ndaluar qe gruaja te shkoj te xhami te falet, atehere dmth se burrat qe kan pas ate mundesi paskan me shume vlere lutjet e tyre se te grave ? Jo

**Tek pika e ndarjes per shkak te Allahut..ke thene dicka sa per te thene, por e din edhe vet qe ajo qe ke shkruar nuk qendron aspak dhe nuk eshte menduar ajo qe e ke sqaruar ti .

***Aspak nuk u shkrua per femren sexi ,por per femren e bukur ,bukurine te cilen e ka marr si dhurate nga Perendia. Prap mendoj qe nuk mjafton me qene vetem besimtar nqs nuk i ke edhe tiparet e nje njeriu normal dhe aftesine e frenimit te epsheve kur duhet . Perendia asaj i ka dhene bukurine e atij perballe( mashkullit pra ) mendjen qe te di ta sfidoj veten para saj,dhe te i thot vetes STOP.

**** Jo pyetja ime nuk eshte djallezore por e sinqerte.Djallezor eshte ai qe nje femer e shiqon gjithemone me syrin e kurverise e jo me sy njerezor .

Gjith te mirat

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Angmokio,

te shkruash diqka dhe te kesh aftesine e sqarimit asaj i thuhet e shkruar e plote. Jo te shkruash sa per te hapur nje teme . Sa per fetare te garantoj qe jam shume me shume fetare sesa shumica ketu qe predikojne fene, predikojne pa e analizu ate cfar shkruajne por duke perserite mendimet e dikujt tjeter dhe interpretimin e tjetrit ne lidhje me nje qeshtje te caktuar.
    *Nuk mund te jete shume here me e vlefshme falja ne xhami se ne shtepi. Falja ne xhami te ofron kushte me optimale si nga pastertia dhe nga qetesia ( qe te dyjat mund te jene edhe ne shtepi private po aq te arrira,por duhet pasur parasysh levizjet dhe veprimet e femijeve ).
    Deri vone ne Kosove ka qene e ndaluar qe gruaja te shkoj te xhami te falet, atehere dmth se burrat qe kan pas ate mundesi paskan me shume vlere lutjet e tyre se te grave ? Jo

**Tek pika e ndarjes per shkak te Allahut..ke thene dicka sa per te thene, por e din edhe vet qe ajo qe ke shkruar nuk qendron aspak dhe nuk eshte menduar ajo qe e ke sqaruar ti .

***Aspak nuk u shkrua per femren sexi ,por per femren e bukur ,bukurine te cilen e ka marr si dhurate nga Perendia. Prap mendoj qe nuk mjafton me qene vetem besimtar nqs nuk i ke edhe tiparet e nje njeriu normal dhe aftesine e frenimit te epsheve kur duhet . Perendia asaj i ka dhene bukurine e atij perballe( mashkullit pra ) mendjen qe te di ta sfidoj veten para saj,dhe te i thot vetes STOP.

**** Jo pyetja ime nuk eshte djallezore por e sinqerte. Djallezor eshte ai qe nje femer e shiqon gjithemone me syrin e kurverise e jo me sy njerezor .

Gjith te mirat
    Per ate se duhet te japesh sqarime kur shkruan nje teme jam plotesisht dakort. Une ja kam terhequr vemendjen anetares LinaNur por kam pare qe eshte e kote.

Dijetaret Muslimane dhe shpesh keqkuptohen kur komentojne keta hadithe e jo me ti sjellesh ne nje forum ku nuk pretendohet se do gjesh 100% cilesine e duhur religjioze dhe intelektuale.

Une ate qe shkruaj e shkruaj sepse e mendoj te tille e jo sa per ta shkruajtur pune tjeter pastaj qe ne nuk ndajme te njejtin opinion mbi ate ceshtje.

Sa per epshet sigurisht qe nuk mund te thuhet qe mashulli apo femra i mposhtin ato vetem per hir te Allahut. Ka plot njerez qe per hir te dinjitetit personal apo respektin dhe dashurise ndaj partnerit nuk e bejne nje tradheti. Ne rastin konkret lexoje mire hadithin si thote ''nese te vardiset nje femer e bukur'' . Eshte e veshtire ta perballosh? Sigurisht , shume biles. Nese per ty nuk eshte me behet qejfi o vella . E paske nivelin e testosteronit te ulet , por sjane te gjithe si ty.
    Sigurisht qe nje pergjigje ndaj nje gruaje te bukur se nuk mundem se kam frike prej Allahut eshte nje akt madheshtor qe e ngre njeriun shume lart si qenie.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

I nderuar Foleja,

Islami nuk eshte fe ku njeriu ben si ja shkrep dhe mendon vete. Para se te flasim per rendesine e faljes ne xhami duhet te kuptosh vleren e xhamise.
    Muhamedi a.s ka thėnė: “Vendi mė i dashur pėr Allahun ėshtė xhamia.... dhe Namazi kolektiv ėshtė mė i mirė se namazi vetėm njėzet e shtatė shkalle (grade) mė shumė” Buhariu: 645 dhe Muslimi: 650.

Megjithate Muhamedi a.s po ashtu ka thėnė: "...aty ku tė zė koha e namazit, falu, ngase ai vend ėshtė xhami” , me pėrjashtim tė disa vendeve tė caktuara te cilat jane te ndaluara, si varrezat dhe banjat.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •