Besoje se eshte nje teme interesante sepse etimologjia e mbiemrave na jepe shum informacione mbi origjinen tone. Mbiermi ime eshte Ēako dhe etimologjia e mbiermit ime vjen nga fjala turke Ēakoz qe do te thote, ''trupe i drejte''.
Juve?
Besoje se eshte nje teme interesante sepse etimologjia e mbiemrave na jepe shum informacione mbi origjinen tone. Mbiermi ime eshte Ēako dhe etimologjia e mbiermit ime vjen nga fjala turke Ēakoz qe do te thote, ''trupe i drejte''.
Juve?
pra i bie qe ti te kesh origjine turke ?
mendoj se mbiemrat jane vene shpesh here ne baze te zanatit te njerezve , ne baze te emrit te fshatit apo krahines ku kane jetuar , dhe ne baze te ngjarjeve apo historive te ndrshme qe i kane ndodhur njerezve , duke patur parasysh qe populli yne nuk pati luksin e te shkolluarit dhe mesimit te gjuhes amtare .
Ne Kosove, pas luftes, nese nuk e posedoje asnje dokument, dhe shume nga qytetaret nuk e posedonin nje te tille per shkak se shkijet i konfiskonin dhe i digjnin ne kufi... kishe mundesi qe me dy deshmitar te deklaroje mbiemrin tend.
Pra, ekzistonte mundesia qe te deklaroje mbiemrin Smith, Jones, Taylor etj...por kjo nuk te jepte asnje arsye qe te konsideroheshe me origjine angleze. Eshte thjeshte nje mbiemer.
Ky shembulli me mbiemrin Ēako mund te jete ndonje rast i veqante (edhe pse dyshoj), por nese flasim ne pergjithesi per mbiemrat qe tingellojne apo qe kane kuptim turqisht, e qe mbahen nga qytetare shqiptare...nuk duhet asesi te nenkuptohet se kemi te bejme me qytetare qe kane origjine turke.
Sapo mesova qe u tallen me mua!Fjala turke nuk ekziston!!!pfffffffffff......
nuk kam origjine turke....
Per mbiemrin Sopi thuhet nje tregim,e ka nje drase mangu.
Nje copė dru si pykė a koēan misri, qe pėrdoret nė vend tė shtupes per enet prej druri. Sopi i kades.
Krijoni Kontakt