Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    Fol mire ose hesht Maska e Linë
    Anëtarësuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    203

A i lejohet gruas të vesh xhinse për t'u zbukuruar para burrit të saj?

Pyetje: A i lejohet gruas të zbukurohet para burrit të saj duke veshur rroba që janë të modës së kufarëve, siç janë xhinset dhe rrobat e ngjashme?

Përgjigje: Xhinset nuk janë tipike vetëm për kufarët, dhe nuk mund të thuhet se: "burrit i lejohet ta shikojë gruan e tij të zhveshur (lakuriq) ndërsa nuk i lejohet ta shikojë atë kur ka të veshura xhinset!? “Është haram të shikohet gruaja kur ka të veshura xhinset, ndërsa, nëse i heq ato, është hallall të shikohet në të”!

Kështu nuk mund të thuhet!

Prandaj i lejohet gruas të veshë xhinse për t’iu zbukuruar burrit të saj, për shkak se lejohet edhe më pak se kjo dhe duhet ta dini se teshabuh (përngjasimi me kufarët) është në ato vepra që veprohen në shoqëri.

Sa i përket rasteve kur gratë mbathin këpucët e burrave për t’i përdorur ato vetëm në tualet, apo kur ato veshin xhaketat e burrave të tyre brenda në shtëpi për shkak të të ftohtit, apo edhe në rastet kur ato ulen dhe lexojnë librin e Allahut, në të gjitha këto raste kjo nuk është përngjasim me burrat. Mirëpo, nëse gruaja vesh pallton e burrit të saj dhe del ashtu në rrugë, atëherë kjo do të ishte përngjasim me burrin.

Allahu e di më së miri.

Shejh Meshur Hasen al Selman (hafidhehullah)
    Përktheu: Visar ZEKA
    Të pyesin ty për shpirtin. Thuaju: Shpirti është çështje që i përket vetëm Zotit

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga LinaNur Lexo Postimin
    Pyetje: A i lejohet gruas të zbukurohet para burrit të saj duke veshur rroba që janë të modës së kufarëve, siç janë xhinset dhe rrobat e ngjashme?

Përgjigje: Xhinset nuk janë tipike vetëm për kufarët, dhe nuk mund të thuhet se: "burrit i lejohet ta shikojë gruan e tij të zhveshur (lakuriq) ndërsa nuk i lejohet ta shikojë atë kur ka të veshura xhinset!? “Është haram të shikohet gruaja kur ka të veshura xhinset, ndërsa, nëse i heq ato, është hallall të shikohet në të”!

Kështu nuk mund të thuhet!

Prandaj i lejohet gruas të veshë xhinse për t’iu zbukuruar burrit të saj, për shkak se lejohet edhe më pak se kjo dhe duhet ta dini se teshabuh (përngjasimi me kufarët) është në ato vepra që veprohen në shoqëri.

Sa i përket rasteve kur gratë mbathin këpucët e burrave për t’i përdorur ato vetëm në tualet, apo kur ato veshin xhaketat e burrave të tyre brenda në shtëpi për shkak të të ftohtit, apo edhe në rastet kur ato ulen dhe lexojnë librin e Allahut, në të gjitha këto raste kjo nuk është përngjasim me burrat. Mirëpo, nëse gruaja vesh pallton e burrit të saj dhe del ashtu në rrugë, atëherë kjo do të ishte përngjasim me burrin.

Allahu e di më së miri.

Shejh Meshur Hasen al Selman (hafidhehullah)
    Përktheu: Visar ZEKA
    Esselamu Alejkum .

E nderuar , Allahu ta shperblehte per mundin , por nje keshille prej meje.

Njerezit nuk kane nevoje per demagogji , shkruaj me troc lejohet apo jo?

Dhe me pas bej shpjegimin.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anëtarësuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    203
    Ue Alejkum Selam!

Per kshillen tende do thoja qe ca njerez nuk e kan te lehte te kuptojne nje gje ashtu aq bukfalisht te vihet, apo t'i bejm gjerat troc, pasi edhe pas kesaj ka edhe nga ca tjere qe mund te nxjerrin kunderthenie. E mira eshte qe sqarimet shtese nuk jane gje te demshme, pse kemi te bejm me ceshtje koprracie ne lexim atehere kjo dicka tjeter.

Perkundrazi do thoja qe per kohen qe jetojme dhe mendjet apo kapacitet e njerzve te sodit kane nevoje cdohere per sqarime shtese, por jo duke ia tepruar kuptohet.

Plus une nuk largoj gje nga atentiteti i nje teme, ashtu si ka ardhur me ate transmetim ashtu edhe me tej duhet transmetuar. Ktu nuk shoh qe Shejhu ka dhene dicka te tepert sa qe ne ta bejm troc, e qe te na duket me e qarte.

Njehere te shkruaj a lejohet apo jo dhe pastaj te bej shpjegimin sic pohon ti, atehere prap e njejta gje eshte. Sa edhe kshtu eshte vepruar me temen.
    Të pyesin ty për shpirtin. Thuaju: Shpirti është çështje që i përket vetëm Zotit

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga LinaNur Lexo Postimin
    Ue Alejkum Selam!

Per kshillen tende do thoja qe ca njerez nuk e kan te lehte te kuptojne nje gje ashtu aq bukfalisht te vihet, apo t'i bejm gjerat troc, pasi edhe pas kesaj ka edhe nga ca tjere qe mund te nxjerrin kunderthenie. E mira eshte qe sqarimet shtese nuk jane gje te demshme, pse kemi te bejm me ceshtje koprracie ne lexim atehere kjo dicka tjeter.

Perkundrazi do thoja qe per kohen qe jetojme dhe mendjet apo kapacitet e njerzve te sodit kane nevoje cdohere per sqarime shtese, por jo duke ia tepruar kuptohet.

Plus une nuk largoj gje nga atentiteti i nje teme, ashtu si ka ardhur me ate transmetim ashtu edhe me tej duhet transmetuar. Ktu nuk shoh qe Shejhu ka dhene dicka te tepert sa qe ne ta bejm troc, e qe te na duket me e qarte.

Njehere te shkruaj a lejohet apo jo dhe pastaj te bej shpjegimin sic pohon ti, atehere prap e njejta gje eshte. Sa edhe kshtu eshte vepruar me temen.
    Esselamu Alejkum ,

Nuk e kuptove qellimin tim.

Une nuk jam kundra shpjegimit , perkundrazi eshte e domosdoshme por ndoshta jam une i trashe dhe se kuptoj qe pas shume rreshtave shpjegimee nuk arrita ta kuptoj nese eshte e lejuar apo jo?

Te lutem ma sqaro a eshte e lejuar apo jo?
    Sepse nga postimi nuk e kuptoj?

Demagogjia e dashur moter muslimane eshte veti e politikaneve dhe jo e muslimaneve , ne flasim troc, Kurani flet troc , profeti yne a.s ka folur troc.

Postimi i mesiperm rrotullohet e rrotullohet por nuk del ne thelb.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anëtarësuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    203
    Une kote nuk e kam dalluar me ngjyre blu pikerisht kete fjale qe e kerkon ti, dmth lejimin e saj, pasi sikur e dija qe ka te tille qe nuk mund edhe te kuptojne lehte. Si me poshte:

"Prandaj i lejohet gruas të veshë xhinse për t’iu zbukuruar burrit të saj, për shkak se lejohet edhe më pak se kjo dhe duhet ta dini se teshabuh (përngjasimi me kufarët) është në ato vepra që veprohen në shoqëri. "

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •