Selam alejkum vėllai im, pik sė pari tė kėhilloj qė tė qetėsohesh pak dhe mos fol me mllef.
Ke pyetur se kush janė Dijetarėt e Hakut?
Hapi veshėt mirė dhe ndėgjomė se kush janė Dijetarėt e Hakut:
Diejatrėt e Hakut janė ata qė e marrin argumente nga Kur'ani, Sunneti dhe nga Sahabėt e ndershėm.
Nėse ti do tė kundėrshtosh kėtė, atėherė unė betohem nė All-llahun se nuk dė tė shkruaj mė me ty vėllau.
Tash unė po ta bėj tė njėjtėn pyetje: pėr ty kush janė Dijetarėt e hakut vėllai?
Selam alejkum.
Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.
Mbasi edhe ti e pranon se flet me Kur'an dhe Sunnet, atėherė po ta sjell disa fjalė qė i ke thėnė dhe ma gjej tė lutem nga Kur'ani dhe Sunneti:
A ėshtė prej Islaimt tė etikosh tė tjerėt me llagape?
Ja mė poshtė se ku i ke fjalėt e tua, se mė ke thanė se bėj tekfir:
" Ashtu sikurse i thashe dhe Ramazanit problemi me ju eshte se ju nuk njihni dialogun por vetm kepusni mufka dhe beni tekfir. "
Ku e more kėtė ide qė tė thuash se Abdulvehabi ėshtė udhėheqės shpritėror:
Ja mė poshtė ku e ke edhe kėt qė ke thėnė ti vėlllai:
" Te vjen keq tek shikon Muslimane si Ramazani me disa te tjere te cilet behen keq tek lexojne qe udheheqesi i tyre shpirteror Abdul Wehab merret neper kembe , dhe harrojne qe fene Islame nuk e perfaqson Wehabi por Kurani dhe Hadithi. "
Gjema nė Kur'an dhe nė Sunnet se duhet tė marrim edhe nga tė Krishterėt sa i pėrket asaj nė Fe:
" ...sikur prej nje te krishteri te me kish ardhur nje artikull qe e mendoj si te drejte do ta merrja per baze. "
A do na japėsh pėrgjigje ti Dijetari angmokio?
Une mendoja se po flisja me Ramazanin e jo me lule mos me prek. Ofendime i quan ti keto o vlla?
Ku eshte llagapi qe une te kam vene?
Titulllin dijetar se kam marre akoma se akoma se kam dhene fetwan ne fawor te familjes Saud.
Nje pyetje per ty vella, a i lejohet nje muslimani te protestoje. P.sh Kosovaret kunder sundimit Serb? Shqiptaret kunder komunizmit? Sirianet kunder Asadit?
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
Po ti vėllau a ndjek ndonji Dijetar, apo nuk ke nevoj se i ke tė qarta: si Kur'anin edhe Sunnetin?
Dhe ma sjell ti atė, qė ti po tė brengos pėr mua dhe mė kėshillo se ku kam gabuar unė nė ndonji temė, apo postim dhe mjaft ma na etiketon si tekfirca dhe vehabistė, sepse kjo nuk ėshtė prej Islamit, ti besoj se e din kėtė?
Unė nė kėtė temė kam marrė pjesė, jo qė tė debatoj me ty pėr ēėshtje personale, por me thanė tė drejtėn se kėtu ma tepėr po mė duken kėto qė ke sjellė ti, si tė dyshimta, se sa tė vėrteta, edhepse vetė ti ke thėnė nė nji postim se nuk je i sigurtė pėr kėto 100 %.
Pra, Islami nuk merret ashtu siē mendon ti vėllau, ēka fluturon haet! Pėr kėtė mos fol me mllef duke na etiketuar me emra tė ndryshme, qė ne, as nuk i pėrkasim, por as qė duhen tė pėrdoren, sepse nuk jemi tė urdhėruar pėr nji gjė tė tillė. Mbasi Muhammed Abdulvehabin ( All-llahu e mėshiroftė )e njohim si Dijetar tė Hakut dhe jo siē na e ke sjellė ti kėtu argumentet e tua krejtėsisht tė kundėrta dhe pėr kėtė duhet me pasur ma tepėr kujdes nė kėtė ēėshtje edhe pse ti tė ėshtė fisuar nė kokė se ti ke tė drejtė dhe ne jo. Por ēėshtja mė kryesore ėshtė se, ti nuk e ke problemin tek Muhamed Abdulvehabi, por e ke tek ata qė i kundėrshtojnė nė bidatet qė po i bėjnė disa hoxhallarė duke thėnė se ata janė tė lejuara me Islam, apo jo?
Selamun alejkum.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ramazan_it : 20-09-2012 mė 13:41
Pyetje tipike prej wehabistesh.
Po pse o Ramazan do kerkojme ne Kuran dhe sunet se ku kemi te shkruajtur se duhet te perdorim kompjuterin, makinen, aeroplanin?
Boll me keto absurditete se nuk i kane hije Islamit.
Nese nje i krishtere do shkronte ne nje artikull se Muslimanet jane njerez te drejte , respektojne fqinjin, prinderit dhe besojne ne nje zot te vetem.
C'fare duhet te bej une ne kete rast , mos ta pranoj kete shkrim si te vertete se eshte prej nje te Krishteri?
Une o vlla i ndjek te gjithe dijetaret , edhe Bni Bazin Allahu e meshirofte e ndjek kur e shikoj qe nuk eshte i indoktrinuar , edhe Albanin Allahu e meshirofte e kam ndjekur kur kam menduar se ka te drejte edhe pse vitet e fundit i jane gjetur plot gabime. Edhe Karadawin per shume ceshtje , sigurisht te kater imamet , Fikhu Sunneh te Sajjid Sabik , Kuranin e komentuar me pelqen ai i Ibni Kethirit.
Une nuk bej seleksionime sipas qejfit te filanit por jam perhere ne alert nese eshte e sakte dhe llogjike ajo qe po lexoj apo jo?
Krijoni Kontakt