Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Po pra! C'eshte Kjo Pune kshu atje?! Rregullo nje gje, shkel nje tjeter. Kjo nuk eshte e drejte! Si gjithe te tjeret dhe ato nese duan kredi. Pak se zaptuan banesat e te tjereve , thyen ligjin tani na u jepkan kredi pa interes! Wow.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Te gjithe familjet qe sot jane qerraxhinj e jetojne ne pronen e dikujt tjeter, pasi te nxirren jashte nga godina, kane te drejte te blejne shtepi me kredi te garantuara nga shteti shqiptar per 30 vjet me interes 0%. Prona i kthehet pronarit te ligjshem dhe te gjithe ata qe jetonin ne keto prona kane te drejte te blejne shtepite e tyre ne treg me kredi me interes 0% per 30 vjet.

Albo
    Keta jane qerxhinj qe kane marre apartamente me qera nga persona qe kane ndertuar pallate pa te drejte ne token e dikujt tjeter?

Me duket pa kuptim tu jepet kredi pa interes. Atyre thjesht u duhet gjetur nje shtepi tjeter me qera. Se nuk po u merret prona qe tu sigurohet nje prone tjeter.

Dhe puna e qeraxhinjve si eshte zakonisht ne Shqiperi? A kane kontrate me kohezgjatje te caktuar? Si p.sh per 1, 2, apo 5 vjet? Nuk mund te presin sa tu mbaroj kontrata dhe te nxirren nga shtepia qe kane marre me qera?

Nuk besoj se qiradhenia eshte e perjetshme.

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Keta jane qerxhinj qe kane marre apartamente me qera nga persona qe kane ndertuar pallate pa te drejte ne token e dikujt tjeter?

Me duket pa kuptim tu jepet kredi pa interes. Atyre thjesht u duhet gjetur nje shtepi tjeter me qera. Se nuk po u merret prona qe tu sigurohet nje prone tjeter.
    qyfyre ketu behet fjal per shtepit e konfiskuara ne 45
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

Citim Postuar më parë nga xhori Lexo Postimin
    qyfyre ketu behet fjal per shtepit e konfiskuara ne 45
    Pak rendesi ka se kur jan marre. Flas per problemin e qeraxhinjve qe qenka kaq problem per ti nxjerre nga shtepia. Ata jane thjesht qeraxhinj dhe mund te marrin shtepi me qera diku tjeter.

Por mbase s'po e kuptoj mire une problemin. Prandaj dhe pyeta ne fillim se ku mund te lexohet i plote ligji?

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Pak rendesi ka se kur jan marre. Flas per problemin e qeraxhinjve qe qenka kaq problem per ti nxjerre nga shtepia. Ata jane thjesht qeraxhinj dhe mund te marrin shtepi me qera diku tjeter.

Por mbase s'po e kuptoj mire une problemin. Prandaj dhe pyeta ne fillim se ku mund te lexohet i plote ligji?

Qyfyre, keto qeraxhinjte jane ish-funksionaret e mesem dhe te larte te PPSH. Zakonisht banonin ne katet e larta te vilave te pronareve te paraçlirimit. Pra kane 60 e ca vjet qe jane uzurpatore. Kur u privatizuan shpiat, keta nuk kishin te drejte privatizimi pasi jetonin ne prone te huaj, jo shteterore. Gjate ketyre 20 vjeteve kane paguar nje qera simbolike, 20/30 mije leke te vjetra, nqs nuk gabohem. Prandaj eshte 100% e sigurte qe nuk do te pranojne te kalojne nga nje qera simbolike ne nje qera 5-6 fish me te larte.
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518

erdhen cecenet e zaptuan tokat e tjetrit ne tirane dhe ndertuan shtepite e tyre me vone ngrihet dulla nga varri dhe ua kthen atyre qe e kishin dhe cecenet i dergon ne ceceni nga erdhen, pastaj zgjohet sala dhe ua kthen prap ceceneve,, shaka kjo, po pak a shume keshtu qendron.
    ti nuk dike fare historin o burre
    me mbarimin e luftes u vendos pushteti popullor, regjimi i dulles dhe kush kish qen i pasur ne ate koh iu mor cdo gje me shpi tok e katandi dhe jua dha fshatareve dhe qytetareve, keto shtepia tanime i perkisnin shtetit qe strehoi me qera njerzit e vet
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga xhori Lexo Postimin
    erdhen cecenet e zaptuan tokat e tjetrit ne tirane dhe ndertuan shtepite e tyre me vone ngrihet dulla nga varri dhe ua kthen atyre qe e kishin dhe cecenet i dergon ne ceceni nga erdhen, pastaj zgjohet sala dhe ua kthen prap ceceneve,, shaka kjo, po pak a shume keshtu qendron.
    ti nuk dike fare historin o burre
    me mbarimin e luftes u vendos pushteti popullor, regjimi i dulles dhe kush kish qen i pasur ne ate koh iu mor cdo gje me shpi tok e katandi dhe jua dha fshatareve dhe qytetareve, keto shtepia tanime i perkisnin shtetit qe strehoi me qera njerzit e vet
    edhe ti e qan historin

dulla va mori pronarve qe i kishin ndertu em gjak e va dha mongolve lab (shaka kjo )
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Citim Postuar më parë nga BlueBaron Lexo Postimin
    Qyfyre, keto qeraxhinjte jane ish-funksionaret e mesem dhe te larte te PPSH. Zakonisht banonin ne katet e larta te vilave te pronareve te paraçlirimit. Pra kane 60 e ca vjet qe jane uzurpatore. Kur u privatizuan shpiat, keta nuk kishin te drejte privatizimi pasi jetonin ne prone te huaj, jo shteterore. Gjate ketyre 20 vjeteve kane paguar nje qera simbolike, 20/30 mije leke te vjetra, nqs nuk gabohem. Prandaj eshte 100% e sigurte qe nuk do te pranojne te kalojne nga nje qera simbolike ne nje qera 5-6 fish me te larte.
    Mendoj se pak rendesi ka nese qeraxhiu pranon te levize apo jo. Nese un kam nje qeraxhi ne shtepine time, nuk besoj se duhet ti siguroj kredi para se ta nxjerr nga shtepia. Thjesht u duhet dhene nje kohe e pranueshme per te gjetur apartament tjeter me qera.

Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    Mendoj se pak rendesi ka nese qeraxhiu pranon te levize apo jo. Nese un kam nje qeraxhi ne shtepine time, nuk besoj se duhet ti siguroj kredi para se ta nxjerr nga shtepia. Thjesht u duhet dhene nje kohe e pranueshme per te gjetur apartament tjeter me qera.
    ore merr vesh ti apo jo deri ne daten 1 kan afat, nuk po flitet per qeraxhinj qe ti ke fut te shtepia jote
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •