Njė ZOT ėshtė Hyji i Abrhahamit, Izakut dhe Jakobit Ati i Jezu Krishtit - Hyji qiellor Ai qe krijoj qiellon e token....
Prandaj e dij se barku pėlcet kur adhurohet Perendia, djalli nuk e don adhurimin ndaj Zotit Perendi, me siguri se ai vuan ne barkun e njeriut. Pranoje Krishtin dhe Ai te ēliron nga vuajtja e prandaj qetesohet barku dhe shpirti yt.
Natyrisht se Perendia ADHUROHET Jezusi eshte Perendi. Nese se merr vesh, lutu dhe pervujtnohu se Ai te zbulohet.
Sigurisht se Albo me zgjodhi moderator, por kjo nuk ma ndalon qe une ti besoj Hyjit tim ne Jezusin. Kjo, pa u pyetur ju fare...
Natyrisht se ashtu te duket ty sepse te mungon DRITA e drejtėsisė, ama kur ti mohon Zotin dhe shkrimet e shenjta te krishterve duke u quajtur shkrimet te fallcifikuara dhe Zotin e LAVDISĖ asgjė hiq, kjo nuk eshte nje fyerje..? Kaq eshte drejtėsia jote, harron se Jezusi eshte ZOT dhe Bibla ėshtė Shkrimi i Shenjt i te krishterve.
Sigurisht se ne shtėpinė time, ne truallin tim dhe atdheun tim, ne arabi jo, edhe bukėn e fitova vet dhe asnjehr sma dha dikush, ata tė shktetetirave te kepurdhava nuk ma dhan bukėn, por askush HIQ.
Asnje mllef, une asnjehr nuk nejta as me Muhamedin as me Bin Ladenin, jo shoq, as natėn as ditėn, pos asaj, te duaj njeriu dhe te adhuroj Zotin Hyjin e tij ne Krishtin, nuk eshte ndonjė mllef, as urrejtje ndaj askujt, eshte vlerėsim i djallit ne njeri ajo qe thua.
Jezusi tha ndėrsa Mateu shkruajti - Ungjilltari.
Ati qiellor te birin ne njeri. Gjė se ty spo ta rrokė dhe une nuk kam faj per kete, veten duhet ta fajsosh per kete gabim qe ben.
Natyrisht se natyra njerezore ishte e robėruar dhe erersuar, djalli dhe vdekja ishte ngadhėnjyes deri ne mishėrimin e Zotin. Ardhja e Krishtit e mundi boten, djallin dhe vdekjen, prandaj Krishti ka pushtetin mbi te gjitha por pas ngadhėnjimit, pas vdekjes dhe ngajlljes sepse ai kaloj neper to duke ngadhėnjye. Ndėrsa Hyjit asnjėherė nuk i mungoj as nuk i mungon psuhteti eshte i gjithpushtetshem. Krishti njeri ngadhėnjeu dhe u ngrit ne LAVDI.
Natyrisht se Jezusin njeri e kryqėzuan nuk ishte dobėsi po LAVDI ngadhėnjim, asnjehr nuk mund te shpallit fituesi para qe te del ne duel, ardhja e Krishtit ishte mision i Zotit nė njeri qe te kaloj neper kėto procese DUEL, por qe Jezusi ngadhėnjeu. Ja qe ky ishte vendim i Atit qiellor, qe nėpėrmes te Birt te vet Jezuz, te cili e dėrgoj ne bote, duke marr natyrėn njerezore ta shpėrblej botem atė qe i beson. Nuk e mbyten Zotin sepse ska si te mbytet Zoti, Zoti e ngjalli njerėzoren, njeriun dhe engriti ne lavdi aty ku ishte plani i Tij. Cka kam me ba tash pse ty te mungon vullneti per ta njohur Zotin, eshte vetėm me liri te plote te njeriut dhe nėsenuk i mungon vullneti. Nuk ka faj as toni77 as Jezusi ne kete rast, je ti vet ai qe e ke ne doren tende nėse do ta besosh apo jo.
Nuk eshte e vertete kjo. Ti po thua ashtu. Jezusi biri njeriu nuk u pagėzua ne emėr te Atit, dhe te Birit dhe Shpirti i Shenjt, pro ishte Gjon pagėzuesi ai qe pagėzonte me uj per kthimin e popullit, ai nuk pagėzonte me Shpirtin e Shenjt por me uj. Krishti njeri - u pagėzua per te plotėsuar ligjin, shkrimet dhe profecitė. Mirepo kur Ai u pagėzua:
Menjėherė pas pagėzimit Jezusi doli nga uji. Dhe, ja! Iu hapėn qiejt dhe e pa Shpirtin e Hyjit duke zbritur porsi pėllumb e duke ardhur mbi tė.Dhe, ja, njė zė qė vinte nga qielli, tha: Ky ėshtė Biri im i dashur, tė cilin e kam pėr zemėr!
Ketu filloj ti zbulohet botes Shpirti i Shenjt dhe lavdia e Tij nė qiell dhe nė tokė.
Krijoni Kontakt