shiko dhe ky tjetri kur ska dit ce e thane ne debat ka perdor te njejten metode si puna jote Tono http://www.forumishqiptar.com/showth...=146247&page=4
Tono mos je gje Anton Kcira prej Kosove ti?
shiko dhe ky tjetri kur ska dit ce e thane ne debat ka perdor te njejten metode si puna jote Tono http://www.forumishqiptar.com/showth...=146247&page=4
Tono mos je gje Anton Kcira prej Kosove ti?
Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.
"ju" cilet??!
Shih, qe ne fillim, e katranos!!Ti vete thua se "duket" e zeze, ndersa une te arsyetoj se eshte e bardhe!! Per ty ka me shume vlere "dukja" apo arsyeja??!(ēdo gje e pandriēuar eshte e zeze, nese nuk e din)Kjo pra duket e zeze, por ti e arsyeton dhe e paraqet si te bardhe. Te bardhen dhe te zezen e ka vendosur koha dhe te gjithe e dijne, madje edhe hipokritet, por qe ata deshirojne t'i kthejne ne te kunderten keto ngjyra.
Do te mjaftonte vetem kjo qe ke pohuar me lart, per t'i vene vizen ēfaredolloj polemike qe kerkon te ngresh ketu, por siē te thashe me lart, bariu nuk i braktis lopet!!
Thashe qe duhet te argumentosh diēka, perpara se ta shpallesh "genjeshter" dhe kur quan genjeshtare ata qe sipas teje "donin te njhnin me ēdo kusht Zotin", jo vetem qe bie ndesh me doktrinen tende fetare,por nuk je i vetedijshem se po thua "kush kerkon njohjen e Perendise, eshte genjeshtar"!!!!Triniteti eshte genjeshter o Jari, dhe kjo genjeshter u be ne konferencen e Nices, sepse ata qe vendosen per kete genjeshter, deshironin qe me cdo kusht te njihnin Zotin, te shihnin ate, dhe i vetmi parafyrim i Perendise ishte Jezusi per ta. Ate e shpallen si Zot, kinse Perendia lindi si njeri dhe jetoj ne mesin e njerezve.
"Pse eshte genjeshter"?!- kete duhet te argumentosh.
Ah, ju e "njihkeni" Perendine, por kjo s'qenka argument se edhe ju jeni "genjeshtare"??!Por genjeshtra duket sheshit, sepse ne e njohim Perendine si te fuqishem dhe te pa mposhtur nga asgje, kurse Jezusi u mposht nga nje grup njerezish, u torturua ne kryq dhe u mbyt! Pastaj e beni ate si bir te Perendise, nganjehere si bir te njeriut, disa here si vetje e dyte, diku si Jezusi dhe Ati jane NJE, ndersa vetja e dyte u mbyt duke klithur Eli, Eli perse me braktise...etj etj.
Qe nuk kane ditur te thurin "genjeshtra", une e di mire, pasi thurja e tyre eshte "art" i myslimaneve dhe ja te ta argumentoj kete qe po them!!Nuk kane ditur as si te thurrin genjeshtrat. Tek Moisiu, sipas librit t'uaj Zoti i tha atij se une do te lind nje 'profet' i cili do t'i ngjaj Zotit. Por tha qe profeti i rreme, i cili therret pas zotrave tjere do te mbytet. A isht ky profeti i premtuar Jezusi?! A u mbyt Jezusi? Sipas jush Jezusi paska thirrur qe te shkoni pas zotrave te tjere 1 + 1 + 1!! Si eshte e mundur qe Jezusi ishte Zot, por nuk ishte ne gjendje te krijoj nje gomaric?! Por ai e kerkoi ate, sepse kishte nevoj per te?! E kishte cituar edhe Bani ate punen e fiqit, si eshte e mundur qe Zoti mos te dij kur eshte koha e fiqeve?! Ka shume shume shume gjera te tjera qe te qojne drejt hamendjes i nderuar Jari...
Ti pohon me lart se Moisiu, kur foli per nje profet te rreme,ate qe therriste pas "zotave te tjere", do te mbytej; ne te njejten kohe, nenkupton se Jezusi thirri pas "zotave te tjere" e jo pas atij te Moisiut, duke genjyer n'daē nga pikepamja e krishtere, sipas te ciles, Jezusi thirri ne zotin e Moisiut, e n'daē nga pikepamja islamike, sipas se ciles Jezusi thirri pas zotit te Moisiut!!!!
Pastaj na flet per "mbytjen" e Jezusit, profetit te "rreme", duke rene ndesh n'daē me pikepamjen e krishtere sipas se ciles vdiq vetem trupi njerezor i tij(banesa e Fjales) dhe u ringjall, n'daē nga pikepamja islamike, sipas se ciles, Jezusi nuk u kryqezua aspak!!
Pra, si mund te pretendosh te hedhesh poshte Biblen, duke u bazuar ne kesilloj genjeshtrash??!
Qysh, qysh, Perendia eshte ne gjendje t'i mbroje por ua la myslimaneve qe ta mbrojne??!! Edhe lopet do te qeshnin me kesi gomarlleqesh!!Besimin tend duhet t'a mbrosh o Jari.. Dhe ti je duke u munduar ta besh kete, por si duket nuk po ia arrin dot, sepse je mesuar qe te luash vetem ne sulm, kurse si mbrojtes nuk po tregohesh si lojtar i suksesshem. Perendia eshte ne gjendje te mbroj te gjithe librat e vete, dhe Ai i ka mbrojtur, i ka pastruar, i ka permbledhur dhe i ka futur te gjithe ne nje liber, e ai liber eshte Kurani. Ate liber Perendia e kodoi ne menyre matematikore mbinjerezore, dhe ua la besimtareve te vertete qe ta mbrojne ate nga duart e pista, sepse tek Ai eshte i mbrojtur dhe i pa ndryshuar...
Une kam fyer Nuhin qe krenohet me nje profet gjakatar(sipas tij) dhe qe perbuz Heroin tone kombetar???!!Ja ti e ke fyer Nuhin ja askush tjeter me shume, por edhe te tjere ka pasur qe e kane fyer dhe nuk jane perjashtuar. Kurse Nuhi me duket se nje kohe u perjashtua, per cfare arsye??! I nderuar, disa kontradikta "sipas meje" i permbledha shkurtimisht me lart, prandaj urdhero, nje per nje jep pergjigje te qarte, te kapshme per trurin e njeriut, te kuptueshme
KJo gjithmone sipas asaj "logjikes" tende islamike se "e zeza" eshte ajo qe vendosni ju te jete e zeze??!
Sa per "kontradiktat" "sipas teje", jane pikerisht siē thua: "vetem sipas teje"!!
Si mund te quhet "ofese" ajo per te cilen myslimanet krenohen??!! Nese Nuh Musa e shume islamike te tjere krenohen se "Muhamedi i arabeve, jo qe i ka "masakruar" ata tradhetaret dhe besepreresit, ai edhe i ka zhduk qe mos te pingeroje fare jomuslimani ne ato troje.....sot e kesaj dite, fara e jomuslimanit as qe mer ere ne vendet me te shenjta te islamit, edhe ate, fale atij burri burrash, atij gjigandi te njerezise.", pse per ty na qenka fyerje??!!Une nuk e ofendova Jezusin, kurse ti ofendon Muhamedin dhe kjo shihet ne shkrimin tend.
Une nuk di qe Perendia te merret me "prerje duarsh", "hareme","pedofili", "vrasje politike", "luftera pushtuese", etj..., siē ka bere Muhamedi, prandaj, e gezofshi ju nje "profet" te tille, por mos guxoni te qaheni se gjera te tilla per "na t'birt e shekullit t'ri", jane veē sjellje prej krimineli ordiner!!Nuk eshte ofendim ta nderosh nje njeri si profet te derguar nga Perendia dhe ta rrespektosh shume, sepse ishte shembull i Perendise per t'i treguar botes se Perendia 'Krijon', ashtu sic ka 'Krijuar' dhe perhapi paqe dhe miresi.
Eshte ofendim per Allahun harap te Muhamedit apo per Perendine e Jezusit?!Por eshte ofendim kur nje njeri e shpall Zot ose djal i Zotit edhe me keq!!
Me kete hajvanllekun qe pellasin pa pushim islamiket,edhe pse u eshte qartesuar shume here se "djale" dhe "bir" jane shprehje qe mveshin kuptime te ndryshme, ti vetem pohon se Allahu nuk eshte Perendia e te krishtereve!!
Jo se kjo nuk ishte e qarte per ne, por sepse ju ulerini se besoni ne Perendine e Moisiut, pra te Jesusit, por nese lexoni se Jezusi i drejtohej Perendise me fjalen "atė", menjhere mendoni se Perendia paska patur marrdhenje seksuale me nje femer!!! Nuk mund te jete ndryshe, nderkohe qe jeni pasues te nje haremxhiu si Muhamedi!! hajt tashi e qaravitu se te quash "haremxhi" nje person qe ka harem, eshte fyerje profetike!!!
Kjo sipas pikepamkes tende prej islamiku te "pagabueshem", pasi per te krishteret, te thuash se Jezusi dhe Muhamedi ishin "vellezer",atij qe predikonte dashurine e paskaj dhe atij qe predikonte dhunene paskaj, eshte shume me teper se fyerje!!Une dhe myslimanet e tjere nuk ofendojme si ju, as nuk ofendojme si Jehudet!
Ore djalosh islamik!!Ne nuk thome "Jezusi bir i kurves", sepse ne e rrespektojme ate. Apo ndoshta paska qene dashur edhe ne te veprojme ne te njejten menyre sic kane vepruar dhe vazhdojne te veprojne disa Izraelit, qe ju te ulni koken dhe mos t'iu ndegjohet zeri juve.
Klith e klith e ne fund e nxjerr koken e gjarperit me kete kercenim prej hajvani!!
Sikur te dije vetem se ē'jane "martiret" e krishtere, do te kuptoje menjehere idiotesine e ketij kercenimi....
E, "e mira" na qenka Muhamedi gjakatar, ndersa "e keqja" Perendia e krishtere??! Kjo eshte vetem ēeshtje pikepamjesh, i dashur Gon!! Thote populli:"qent le te lehin......."Por jo, ju te miren e gjuani me gur, ndersa te keqen e ledhatoni![]()
Jarigas
Ne fakt eshte e vertete se ri ne chat 20 nga 24 ore te dites kjo me ka bere te njoh shume njerez edhe me ka bere te kuptoj LLOGJIKISHT qe menyra argumentuese e islamikeve eshte shume per te deshiruar se ju islamike (gjo tjeter me myslimanet) llogjikoni ne llogjiken e hoxhes qe ju ka mesuar jo ne llogjiken tende. Llogjika jote duhet te ishte kjo "nese parajsa qenka gjeja me e perkryer qe me jepet si shperblim per besimin tim pse duhet te perdore 70 e kusur virgjeresha qe do jene te virgjera vetem njehere edhe limenj me vere, per te me joshur mua. Kjo na ben ne njerzit perverse. Po ferma besimtare edhe ajo 70 e kushur virgjerushe do mare" po ju islamiket nuk llogjikoni ne kete menyre ju mendoni si u ka thene hoxha besoni se u presin 72 virgjeresha.
Kjo ishte nje pergjigje tipike kuranore ne kuptimin sulm kur pyetja ime ishte ca o kurani per ju. Menyra e parashtrimit eshte e sakte po jo intepretini i hipotezes pasi ti hiponon 3 gjera te ndryshme. Kjo mund te ndodhe per shume gjera edhe nuk jam ketu per te analizuar parashtrimin tend. Une personalisht po te beja te njejtin parateze si ty do merja shembuj me konkret si mund te kryqezohet Zoti ose si mund te tundohet Zoti edhe shume gjera te tjera. Kjo hipeteze e jotja bie poshte vet perfaktin se si supozohet Jezusi Zot. Qe per te krishteret do te thote prania e Zotit ne misherim trup njeriu me anen e frymes se shenjt qe ne rastin konkret zgjodhi Jezusin e Nazaretit si nje i linur pa baba kurse ju nuk arini dot kete llogjikim ju e jlasifikoni si gje fizike Zoti ne toke.
Per sa i perket ketij numrit 19 te lutem mos na e shkruaj me se eshte bere batall ketu ne forum se ska ngelur vend pa e postuar. Nuk e kam pare mire po measaduket qenka nje numur qe identifikon kuranin po kete se mer dot si baze matematikore kur po i njejti zot se dika qe 1/3 + 2/3 + 1/8 > 1. Une thjesht dua te di ca eshte kurani per ju? Ligj, histori, rend socjal, udhezim normale keto te mbeshtetura me argumenta.
Ardi
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
ti nuk mund te thuash qe: Per sa i perket ketij numrit 19 ... Nuk e kam pare mire po measaduket qenka...........! dhe pastaj te arrish ne nje konkluzion te tille : mos na e shkruaj me se eshte bere batall ketu ne forum,
konkluzionet per se largu nuk mund te konsiderohen konkluzione..
sa per jezusin ,...ti thjesht ke idene , paragjykimin, mendimin , opinionin, hipotezen, qendrimin, besimin se Jezusi ishte njeri-zot...por nuk ke asnje argument per kete ...perkundrazi une me lart te solla nje argument per Kuranin me nr 19 dhe ti prej se largu thua qe : mesaduket qenka....eshte e kote te zhvillohet biseda me tutje,...pasi ti po ndjek opinionin tend edhe pse nuk ke fakte per t'a mbeshtetur teorine tende...kesaj i thone paragjykim..
te jesh mire !
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 16-11-2012 mė 04:21
Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT
Batall eshte bere se ske lene teme ne forum pa e permendur. Nuk e kam lexuar se per mua kurani konsiderohet si nje liber i historise arabe jo nje mrekulli qe shpjegohet ne budallalliqe te numrit 19. Edhe njehere si mun ti bazohem matematikisht kur ne po kete liber thuhet se 1/3 + 2/3 + 1/8 = 1
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Shpesh hin aty ku nuk mund del !
Sipas teje s'paska argument se Jezusi eshte Zot! Por kjo qenka ide apo ....!!
Cili eshte argumenti se allahu eshte Zot? e pave ti atė? e takove ? ke bisedue me tė? erdhi dhe iu shfaq dikut qe ti e njeh? Si duket ? KU u duk ai dhe cila eshte deshmia? KU? SI" .....? mos hyn anej se deshton, ta kan sjelle arbėt nje kuran qorboline dhe ti tash na ben matemaktika ketu deh pos qe mohon Zotin e gjalle qe erdhi dhe iu shfaq botes, perpiqesh ti buindesh edhe te tjeret..., leri ato por lutju Zotit qe ta jep driten e syve dhe nihe Zotin me zemer, ne fryme dhe BESOj Atij, bashkpuno me Jezusin dhe mos e moho te VERTETIN dhe te vetmen rruge shpetimi - se keto perrallat tua nuk qojne askund....
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
Nė Bibėl thuhet se Jakobi luftoi me Zotin: "Emri yt nuk do tė jetė mė Jakob, por Israel, sepse ti ke luftuar bashkė me Perėndinė dhe me njerėzit, dhe ke fituar". (Zanafilla 32:28)
Kurani thotė: Ata nuk madhėruan All-llahun me madhėrinė e Tij tė vėrtetė, qė meriton, All-llahu ėshtė i fuqishėm, ngadhnjyes. (El-Haxh 74)
TRINITETI tek fet pagane dhe ne krishterim, ngjajshmeri, apo koincidenc ?
![]()
Ata te cilet...!!
Cfare katranosa une?!! O Jari, a mund te ma arsyetosh ti ngjyren e zeze dhe t'i thuash asaj qe nuk eshte e zeze, por eshte abrdhe? Perse derdellit kot dhe nuk u jep pergjigje atyre pyetjeve qe te kam bere ne shkrim? A e sheh se si dalin ato fjalete e mia te thena me pare?? Ti dhe cdo i krishter tjeter u keni ikur pyetjeve te bera rreth trinise dhe hyjnizimit te Jezusit, keni bere lajka duke i dredhur e c'dredhur fjalet dhe ne fund skeni dhene asnje pergjigje!Shih, qe ne fillim, e katranos!!Ti vete thua se "duket" e zeze, ndersa une te arsyetoj se eshte e bardhe!! Per ty ka me shume vlere "dukja" apo arsyeja??!(ēdo gje e pandriēuar eshte e zeze, nese nuk e din)
Do te mjaftonte vetem kjo qe ke pohuar me lart, per t'i vene vizen ēfaredolloj polemike qe kerkon te ngresh ketu, por siē te thashe me lart, bariu nuk i braktis lopet!!
O Jari, po mbytja e Jezusit ka qene argumenti ore, a ke ficire ti apo nuk ke??Une nuk kam rene ndesh me doktrinen time fetare jo, sepse ne, Perendine dhe cilesit e Tij i njohim vetem me ane te shkrimit(Kuranit), dhe ne e dijme qe nuk mund t'a 'shohim' dhe nuk kerkojme qe ta shohim, por ne mund t'a ndjejme Ate dhe pushtetin e Tij. Ndoshta kam gabuar qe nuk e kam perdorur fjalen e duhur per ju - ju keni dashur t'a 'shihni' per se afermi Ate dhe per kete arsye e keni shpallur Jezusin 'Zot' duke e mashtruare veten perfundimisht!!Thashe qe duhet te argumentosh diēka, perpara se ta shpallesh "genjeshter" dhe kur quan genjeshtare ata qe sipas teje "donin te njhnin me ēdo kusht Zotin", jo vetem qe bie ndesh me doktrinen tende fetare,por nuk je i vetedijshem se po thua "kush kerkon njohjen e Perendise, eshte genjeshtar"!!!!
"Pse eshte genjeshter"?!- kete duhet te argumentosh.
Ah, ju e "njihkeni" Perendine, por kjo s'qenka argument se edhe ju jeni "genjeshtare"??!
Jo Jari, si duket Perendia ua ktheu bumerang ate cfare deshet te shpifnit per Jezusin, qe te perputhet pikerisht me ate profetin e rreme te pershkruar tek Moisiu, dhe ju te besoni ne nje profet te rreme, krejt tjeter nga Jezusi i vertete. Sepse mu ketu eshte bere pislleku nga ata qe e bene idhull Jezusin, te cileve edhe ti iu beson! Kurani na meson se Perendia i premtoi Moisiut per nje profet 'te ngjashem me Moisiun', kurse ju ne Bibel e keni ' 'profet' te ngjashem me Zotin', dhe menjehere pas saj pasojne vargjet ku thuhet se "nje njeri qe thote se jam profet, por ai ju thote se 'ju duhet t'i besoni disa zoterave te tjere', atehere dijeni se ai profet eshte i rreme dhe profeti i rreme do te mbytet"! Jezusi sipas jush ka thene qe eshte vete Zoti, ka thene here here qe eshte edhe djali i Zotit, ka folur edhe per Shpirtin e shenjt, pra ai nuk ka folur per Perendin e Moisiut, por kjo do te thote gjithnje 'sipas jush', sepse realisht Jezusi besonte ne te njejtin Perendi si Moisiu!! Ndersa profeti i ngjashem me Moisiun ka qene Muhamedi, dhe ai thirri qe njerezia te besojne vetem ne nje Zot. Ky pra eshte 'nje manipulim i Perendise me historine' sic e thoni ju, dhe ju kushtoi shtrenjt juve. Sot te krishteret thone; 'Jezusin e mbyten ne kryq'! Ndersa ne nuk e pranojme Jezusin e kryqezuar dhe te vrare, ne e pranojme vetem si profet-njeri ku, Perendia e beri te vdes para se te torturohej. Pra, ata menduan qe e mbyten, por ne fakt nuk e mbyten, sepse ai kishte vdekur dhe ata torturuan vetem trupin e pajete te Jezusit...Qe nuk kane ditur te thurin "genjeshtra", une e di mire, pasi thurja e tyre eshte "art" i myslimaneve dhe ja te ta argumentoj kete qe po them!!
Ti pohon me lart se Moisiu, kur foli per nje profet te rreme,ate qe therriste pas "zotave te tjere", do te mbytej; ne te njejten kohe, nenkupton se Jezusi thirri pas "zotave te tjere" e jo pas atij te Moisiut, duke genjyer n'daē nga pikepamja e krishtere, sipas te ciles, Jezusi thirri ne zotin e Moisiut, e n'daē nga pikepamja islamike, sipas se ciles Jezusi thirri pas zotit te Moisiut!!!!
Pastaj na flet per "mbytjen" e Jezusit, profetit te "rreme", duke rene ndesh n'daē me pikepamjen e krishtere sipas se ciles vdiq vetem trupi njerezor i tij(banesa e Fjales) dhe u ringjall, n'daē nga pikepamja islamike, sipas se ciles, Jezusi nuk u kryqezua aspak!!
Pra, si mund te pretendosh te hedhesh poshte Biblen, duke u bazuar ne kesilloj genjeshtrash??!
Lopet me leht do te qeshnin me ate gomerllekun: "Jezusi ishte Zot"!! C'faj kam une qe ti kuptimin e shkrimit tim nuk e kap dot?! Une thash se tek Perendia Kurani qendron i pandryshueshem dhe nuk mund t'a prek askush ate. Kurse ketu ne toke Kurani bie ne duar te lloj lloj njeriu.. ata mund t'a ndryshojne, por vetem ne flete. Perendia i pastroi librat e meparshem dhe i beri nje 'Permbledhje'-'Kuran', dhe ate liber 'Kuran' e kodoi me matematik mbinjerezore. Por besimtaret e vertete tani kane mundesi nepermjet kodimit matematikor te zbulojne nderhyrjen njerezore, sepse ne se dikush ia heq apo shton vetem nje shkronje te vetme ne gjuhen arabe, atehere humbet vlera e mrekullise matematikore, dhe me ane te kompjuterit mund te zbulohet ku jane futur duart e pista njerezore dhe te permiresohet. Edhe nje here e perseris; 'Tek Perendia Kurani ekziston i pandryshueshem dhe i paprekur'..Qysh, qysh, Perendia eshte ne gjendje t'i mbroje por ua la myslimaneve qe ta mbrojne??!! Edhe lopet do te qeshnin me kesi gomarlleqesh!!
Eh, po me siguri Nuhit ia keni sjell shpirtin deri tek hunda dhe ai eshte shprehur vrazhde me ju pastaj, sepse cdo njeri eshte nga mishi dhe ne venat e tij rrjedh gjak, ndoshta po te kishte qene nga hekuri nuk do te ishte shprehur ne ate menyre sic e tregon ti. Ndersa kontradiktat jane sipas meje dhe tyi duhet t'i arsyetosh dhe qartesosh qe per mua te mos duken me kontradikta, e jo te nxjerresh vrer nga goja yte. Urdhero pra - hspjegoi ato qe me duken mua kontradikta, cfare jane ato!!Une kam fyer Nuhin qe krenohet me nje profet gjakatar(sipas tij) dhe qe perbuz Heroin tone kombetar???!!
KJo gjithmone sipas asaj "logjikes" tende islamike se "e zeza" eshte ajo qe vendosni ju te jete e zeze??!
Sa per "kontradiktat" "sipas teje", jane pikerisht siē thua: "vetem sipas teje"!!
Une nuk e di me cfare krenohet Nuh Musa dhe te tjeret, por di te them se profeti nuk ka bere masakra dhe nuk ka zhdukur nga faqja e dheut te krishteret. Por problemi ka qene se vendet e shenjta jane bere me shumice myslimane dhe te krishteret e paket qe kane mbetur, ata nuk kane mundur te marrin ere me ne ato vende se i eshte zene fryma nga inati dhe jane detyruar vete te largohen nga ato vende...Si mund te quhet "ofese" ajo per te cilen myslimanet krenohen??!! Nese Nuh Musa e shume islamike te tjere krenohen se "Muhamedi i arabeve, jo qe i ka "masakruar" ata tradhetaret dhe besepreresit, ai edhe i ka zhduk qe mos te pingeroje fare jomuslimani ne ato troje.....sot e kesaj dite, fara e jomuslimanit as qe mer ere ne vendet me te shenjta te islamit, edhe ate, fale atij burri burrash, atij gjigandi te njerezise.", pse per ty na qenka fyerje??!!
Ju, 't'bijt e shekullit t'tri'??! Perse e felliq gojen o Jari! A e ke lexuar Biblen tende ndonjehere apo jo?! A e ke pare qe, qe ne fillim te Dhjates se re Jezusi flet per prerjen e gjymtyreve te trupit dhe arsyen e prerjes se gjymtyreve?? Atehere e gezofshi edhe ju pra 't'bijt e shekullit t'ri' se iu kane mbushur kishat me pedofil e homoseksual!!Une nuk di qe Perendia te merret me "prerje duarsh", "hareme","pedofili", "vrasje politike", "luftera pushtuese", etj..., siē ka bere Muhamedi, prandaj, e gezofshi ju nje "profet" te tille, por mos guxoni te qaheni se gjera te tilla per "na t'birt e shekullit t'ri", jane veē sjellje prej krimineli ordiner!!
Je duke u qaravitur ti o Jari, se une jo!! Perendin e Jezusit apo Jezusin Perendi??!Eshte ofendim per Allahun harap te Muhamedit apo per Perendine e Jezusit?!
Me kete hajvanllekun qe pellasin pa pushim islamiket,edhe pse u eshte qartesuar shume here se "djale" dhe "bir" jane shprehje qe mveshin kuptime te ndryshme, ti vetem pohon se Allahu nuk eshte Perendia e te krishtereve!!
Jo se kjo nuk ishte e qarte per ne, por sepse ju ulerini se besoni ne Perendine e Moisiut, pra te Jesusit, por nese lexoni se Jezusi i drejtohej Perendise me fjalen "atė", menjhere mendoni se Perendia paska patur marrdhenje seksuale me nje femer!!! Nuk mund te jete ndryshe, nderkohe qe jeni pasues te nje haremxhiu si Muhamedi!! hajt tashi e qaravitu se te quash "haremxhi" nje person qe ka harem, eshte fyerje profetike!!!
Normalisht, Allahu eshte Perendia e Abrahamit, Jakobit, Isakut, Davudit, Jezusit, Muhamedit dhe te gjithe profeteve te tjere, por Perendi e te krishtereve ASNJEHERE! Sepse Perendia e te krishtereve nuk eshte Perendia e Moisiut. Por Perendia e te krishtereve eshte JEZUSI!! Ndersa per Jezusin Ishte ElOHIM!! Jezusi nuk ka qene Perendi e Moisiut! Qaravitu tani, dhe pellit dite e nate se ste ka mbetur tjeter per te bere...
Dhe kjo eshte sipas llogjikes se nje 'katoliku' rradikalist, te etur per gjak, te mbushur me urrejtje, zemra don t'i plas, sepse ka kaq shume ziliKjo sipas pikepamkes tende prej islamiku te "pagabueshem", pasi per te krishteret, te thuash se Jezusi dhe Muhamedi ishin "vellezer",atij qe predikonte dashurine e paskaj dhe atij qe predikonte dhunene paskaj, eshte shume me teper se fyerje!!. Perkundrazi, Muhamedi me Kuran mesoi ligjin, moralin, dashurine dhe drejtesine, sepse ashtu e kishte urdheruar Zoti..
Perse nuk thua; 'doli shqiponja ne gjah'?! Sepse gjarpri (ti) eshte nje kohe te gjate duke derdellitur andej e kendej. Prandaj kujdes se vargjet e mia nuk te kercenuan asgje. Por take ishte kjoOre djalosh islamik!!
Klith e klith e ne fund e nxjerr koken e gjarperit me kete kercenim prej hajvani!!
Sikur te dije vetem se ē'jane "martiret" e krishtere, do te kuptoje menjehere idiotesine e ketij kercenimi....dhe - 'take care man' se une t'go in hell ty bashk me "'martiret' e krishter' a u kuptuam?! Lol - ky tani ishte kercenim pas kercenimit i 'dashur' Jari, se me duket qe e teprove paksa.. ; )
Hahaha... me ben te qesh, per bes po!! Cila Perendi e krishtere o Jari?!! Se kete ende nuk kam arritur ta kuptoj une!! Cila, 1. Atiiiii - 2. Biriiii - 3. Shpirtiiii iii Shenjt!! Ne fakt cilet jane 'qent' se...!!E, "e mira" na qenka Muhamedi gjakatar, ndersa "e keqja" Perendia e krishtere??! Kjo eshte vetem ēeshtje pikepamjesh, i dashur Gon!! Thote populli:"qent le te lehin......."
Perse nuk i jep pergjigje nje per nje ketyre me posht Jari?:
Ketyre jepi pergjigje; punes se fiqit, punes se gomarices, fjaleve qe i tha zoti Moisiut etj...
Ne Dhjaten e vjete Zoti i tha Moisiut 'nje profet' kurse ne Dhjaten e re thuhet se 'djal i Zotit' - Pastaj kur te rritet behet Zoti vete... Phiiii.....!!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 19-11-2012 mė 10:12
Krijoni Kontakt