Close
Faqja 24 prej 27 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 265
    JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Jezusi e mohoi te jete me i mire se Zoti dhe ai e quajti Zotin Nje dhe jo tre.

16

Dhe ja, iu afrua dikush dhe i tha: ``Mėsues i mirė, ēfarė tė mire duhet tė bėj qė tė kem jetė tė pėrjetshme?``.

17

Dhe ai tha: ``Pse mė quan tė mirė? Askush nuk ėshtė i mirė, pėrveē njė tė vetmi: Perėndia. Tani nė qoftė se ti don tė hysh nė jetė, zbato urdhėrimet``.

18

Ai i tha: ``Cilat?``. Atėherė Jezusi i tha: ``Mos vraj, mos shkel kurorėn, mos vidh, mos bėj dėshmi tė rreme,

19
    ndero atin tėnd dhe nėnėn tėnde dhe duaje tė afėrmin tėnd si veten tėnde``.mateu 19
    Pse kush tha qe Jezusi eshte me i mire se Zoti/hyji ?

Keto qe ti ke shkruar edhe njehere e deshmojne ate qe ne themi, "Atin, birin dhe shpirtin shenjte". Sepse Jezusi tha; "Une dhe ati jemi nje", ose "Te ati shkohet vetem permes meje". Apo mateu "ju jap pushtetin te deboni shpirtrat e keqinje ne emer te atit , birit dhe shpirtit shenjte"

Te gjitha keto tregojn se Trinia e shenjt, apo "Ati Biri dhe Shpirti shenjt jane bashkesi e perkryer ne nje hyj te vetem. Pavaresisht se ke problem ne te kuptuar
    “Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!”

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar mė parė nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Ti Gon ke probleme thelbesore aktive sic duket nga ato qe shkruan. Ngaterron gjerat djalosh. Jo nuk eshte ashtu, por te krishteret (USA)shkaterruan te krishteret (serbet)per myslot(turqit dhe disa shqiptare te konvertuar me dhune ne islam nga turqit) ky eshte opsioni me korrekt . E di qe do te thuash tani -Ke te drejte , por nuk eshte nevoja vetem meso per here tjeter. Persa i perket ndarjes njerez- kafshe eshte nje paralelizem figurativ mbi bazen e civilizimit te popullsise se globit dhe jo note raciste.
    Paqe!
    Ti dhe religjioni yt "grek" nuk hyne ne ate grup e te Krishterve (Katolik), prandaj mos manipulo ne emer te nje tjetri religjion ku ti nuk i takon te njejtit !

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    . Gjoni 10/ 30: "
    -- Po si kjo thėnie (Gjoni 10/ 30), ata thonė edhe pėr dishepujt e Jezusit. . Gjoni 17/ 21-22: "(Thėnia e Jezusit) 21. Qė tė gjithė tė jenė njė…edhe ata tė jenė njė nė ne. 22. …qė tė jenė njė, ashtu si ne jemi njė." . Gjoni 14/ 20: "Atė ditė do tė mėsoni se unė jam nė Atin tim dhe se ju jeni nė mua dhe unė nė ju
    Kurre ne jete as ti dhe asnje njeri nuk mund ta kuptoj kete derisa nuk e di se cka eshte SHPIRTI i Shenjt dhe nuk e pranon Shpirtin HYJNOR brena jetes se vet ne Krishtin. Ne Shpirtin e Shenjt njeriu ėshtė i bashkuar ne Zotin. Ju nuk e nihni jeten shpirtnore, por vetem ate materiale. S'keni lidhje, u kuptoj dhe vertete me vjen gjynah per ju.

Une shoh se si ti apo ju merri me shkrime biblike, ani pse lere qe nuk dini asgje per to, por edhe nuk i besoni dhe ju s'leni gjo pa thene keq per to, tash, ne vend qe te mbleshni mend dhe te lexoni me kujdes, ne dashuri dhe lutje ndaj Zotit qe tua jap sadopak drite mbi te VERTETEN e Tij, ju merrni rreshtat ne kontest te kundert dhe kisne po sjellni argumente duke kundershtue te VERTETEN e Zotit Krisht, Krishtit i cili eshte i vetmi shpetimtar dhe e vetmja rrugė e JETES!!

Shkurt, ju nuk e nihni Shpirtin e Zotit dhe as jeten shpirtnore aspak dhe nuk keni pastaj si ta nihni Zotin, nuk nihet Zoti me llogjika dhe perralla boshe, por Zoti i zbulohet njeriut nepermes Shpirtit te Shenjt.

“jemi nė paqe me –
    1. Hyjin nėpėr
    2. Jezus Krishtin - me anė tė
    3. Shpirtit Shenjt"!

(ishte nga shkrimet biblike i perdorur ne nje punim timin)

Me anė tė Shpirtit te Shenjt njeriu bashkohet ne pranine e Zotit, Shpirti i Shenjt ėshtė nė njeri "Ai eshte ju", nė njeri - njerez - Kishė qe eshte trupi i Krishtit - eshte njė; "ardhte Mberteria e jote, si ne qiell ashtu ne toke" eshte urata e perditshme e te krishterve qe na mesoj Jezusi, kjo eshte ajo Mbretia e Tij - ne Shpirtin e Tij qe e dergoj mbi toke - Kishe, Kisha - TRUPI i Krishtit - me anė te Shpirtit te Shenjt e pa ndarė me qiellin e Perendisė. Pra nė pranine e Shpirtit te Zotit njeriu bashkohet me Zotin, natyrisht se njeriu ngritet me anė te Shpirtit, njeriu nuk i takon tokes por Zotit - lavdise se Tij, Zoti e do njeriun ne gjirin trinitar - gjė qe ju kurr nuk mund ta kuptoni nga ato qe mesoni dhe lexoni, ne Krishtin Njeri - Zoti u njisua me njeriun, pas ngjalljes - ngadhnjimit te Krishtit nga vdekja njeriu fitoj, natyra e njeriut ngadhnjeu dhe mori si dhurate Shpirtin e Shenjt qe eshte ZOT, eshte vet Zoti sepse buron nga madhesshtia e Tij, qe ta mesoj, ta drejtoj dhe ta njėsoj, Shpirti njeson Kishen, dhe per ata edhe thuhet Njė Kishė, Njė SHPIRT - njė ZOT. Keto gjera ju nuk i kuptoni dhe nuk arrini kurr ta kuptoni se cka ishte ajo qe thote Krishti ne kete lutje e cila eshte lutje madheshtore per ata qe i besojnė;
    "Qė tė gjithė tė jenė njė..."!
    Nė Shpirtin e Shenjt - nepermes Krishtit , njeriu e fiton JETEN, e fiton bashkimin me Zotin, te krishterėt - nė pagėzim - BESIM e fiton atė qe e humbi ne ADAM. Sepse njeriu ishte i pa ndare me ZOTIN, ne krijim njeriu ishte bashk me Zotin ne lavdine dhe parajsen e Tij, por ai u ndikua dhe realisht u roberua, e pastaj edhe u perjashtua dhe thuhet: "Zoti Hyj e dėboi njeriun prej kopshtit tė Edenit..."

ēka i thuani ketij rreshti biblik ju "terroristėt" e shkrimeve te shenjta biblike qe terrorizoni edhe shkrimet?

Jezusi u pėrgjigj:
    “Nėse ndokush mė do, ai do tė ma mbajė fjalėn, Ati im do ta dojė, tek ai do tė vijmė dhe tek ai do tė banojmė (krhs Gjn 14,23.)

D.M.TH: “..tek ai do tė VIJMĖ dhe tek ai do tė BANOJMĖ..”!
    Jezusi po flet nė shumės duke thėnė “do tė vij-MĖ dhe... banoj-MĖ”!

Dhe ai tha: ``Pse mė quan tė mirė? Askush nuk ėshtė i mirė, pėrveē njė tė vetmi: Perėndia. Tani nė qoftė se ti don tė hysh nė jetė, zbato urdhėrimet``.
    AMIN, askush pos Zotit, dmth ZOTI eshte i mire - Krishti eshte Zot, ai ju drejtue Jezusit duke i thene "mėsues i mirė" por Krishti nuk ishte mesues i mire, por ZOT. Ai e njohi mire natyren e njeriut dhe pikerisht per ata edhe erdhi te riparoj dhe ta nxjerre njeriun nga ajo roberi dhe vareferi, i keq dhe i zhytur ne mekatem, pastaj s'kishte se te thote ndryshe sepse njeriu nuke shte i mire, kjo u pa gjate gjitha koherave, po shihet edhe sot ne ju sepse nuk po e besoni dhe pranoni SHPETIMTARIN, aka gjo ma te keqe!! Kjo e ben njeriun shume te keq dhe Krishti natyrisht se mire ka thene "askush pos Zotit nuke shte i mire".

Kalojani mire dhe u keshilloj qe ne vend qe te degjoni djallin duke lakue dhe keqtrajtue shkrimet e shenjta, ti luti Krishtit qe ta ndikoj ne ju Shpirtin e tė sė VERTETES qe tua mesoj te VERTETEN e Zotit.

PS.
    po shkruan nga shkrimet e Deshmitarve te Jehovait dhe mso mendo se nuk po i kuptojna keto..!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 13-11-2012 mė 21:41
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Ku te fyeva une ty, Gon i dashur?! Tek gjelat e "jevgut" a???! Eshte figure letrare, Gon, siē eshte "koburja e prishme", "daullja e ēame", etj....
    Tani, qe te merremi pakez me kete "logjiken" tende te kulluar islamike, qe kerkon te percaktoje jo "te bardhen" dhe "te zezen", por merr si absolutisht te vertete se ti dhe islamiket e tjere,qenkeni bartes te se vertetes, pra, ju vendosni se ē'eshte e "bardhe" dhe e "zeze" e, kush e mendon ndryshe nga ju, na qenka hipokrit: a nuk eshte detyra jote qe para se te shpallesh diēka si te "genjeshtert", duhet ta argumentosh nje gje te tille???!
    Cdo gje di te arsyetosh ti o Jari, madje edhe lope na quan neve, por per kete paske harruar te gjesh nje arsyetim. Kjo pra duket e zeze, por ti e arsyeton dhe e paraqet si te bardhe. Te bardhen dhe te zezen e ka vendosur koha dhe te gjithe e dijne, madje edhe hipokritet, por qe ata deshirojne t'i kthejne ne te kunderten keto ngjyra. Keto ngjyra jane bere shprehje figurative, per te dalluar negativen dhe pozitiven. E keqja identifikohet me te zezen, kurse e mira identifikohet me te bardhen, gjithashtu e drejta dhe e padrejta, genjeshtra dhe e verteta...etj. Triniteti eshte genjeshter o Jari, dhe kjo genjeshter u be ne konferencen e Nices, sepse ata qe vendosen per kete genjeshter, deshironin qe me cdo kusht te njihnin Zotin, te shihnin ate, dhe i vetmi parafyrim i Perendise ishte Jezusi per ta. Ate e shpallen si Zot, kinse Perendia lindi si njeri dhe jetoj ne mesin e njerezve. Por genjeshtra duket sheshit, sepse ne e njohim Perendine si te fuqishem dhe te pa mposhtur nga asgje, kurse Jezusi u mposht nga nje grup njerezish, u torturua ne kryq dhe u mbyt! Pastaj e beni ate si bir te Perendise, nganjehere si bir te njeriut, disa here si vetje e dyte, diku si Jezusi dhe Ati jane NJE, ndersa vetja e dyte u mbyt duke klithur Eli, Eli perse me braktise...etj etj. Nuk kane ditur as si te thurrin genjeshtrat. Tek Moisiu, sipas librit t'uaj Zoti i tha atij se une do te lind nje 'profet' i cili do t'i ngjaj Zotit. Por tha qe profeti i rreme, i cili therret pas zotrave tjere do te mbytet. A isht ky profeti i premtuar Jezusi?! A u mbyt Jezusi? Sipas jush Jezusi paska thirrur qe te shkoni pas zotrave te tjere 1 + 1 + 1!! Si eshte e mundur qe Jezusi ishte Zot, por nuk ishte ne gjendje te krijoj nje gomaric?! Por ai e kerkoi ate, sepse kishte nevoj per te?! E kishte cituar edhe Bani ate punen e fiqit, si eshte e mundur qe Zoti mos te dij kur eshte koha e fiqeve?! Ka shume shume shume gjera te tjera qe te qojne drejt hamendjes i nderuar Jari...

Gon i dashur, une akoma nuk kam shkruar ndonje liber e, nese e ke fjalen per Biblen, pse u dashka ta "mbrokam" une?! Ndoshta ai Allahu yt, nuk qenka ne gjendje ta beje nje gje te tille?!
    Besimin tend duhet t'a mbrosh o Jari.. Dhe ti je duke u munduar ta besh kete, por si duket nuk po ia arrin dot, sepse je mesuar qe te luash vetem ne sulm, kurse si mbrojtes nuk po tregohesh si lojtar i suksesshem . Perendia eshte ne gjendje te mbroj te gjithe librat e vete, dhe Ai i ka mbrojtur, i ka pastruar, i ka permbledhur dhe i ka futur te gjithe ne nje liber, e ai liber eshte Kurani. Ate liber Perendia e kodoi ne menyre matematikore mbinjerezore, dhe ua la besimtareve te vertete qe ta mbrojne ate nga duart e pista, sepse tek Ai eshte i mbrojtur dhe i pa ndryshuar...
    Sidoqofte, silli ato "kontradiktat" sipas teje, duhet te shtosh gjithmone "sipas teje", e te ballafaqohemi!! S'ben vaki t'i iki une pyetjeve te drejtperdrejta; eshte art i islamikeve te kalibrit tend dhe Nuhit, ai!!
    Ja ti e ke fyer Nuhin ja askush tjeter me shume, por edhe te tjere ka pasur qe e kane fyer dhe nuk jane perjashtuar. Kurse Nuhi me duket se nje kohe u perjashtua, per cfare arsye??! I nderuar, disa kontradikta "sipas meje" i permbledha shkurtimisht me lart, prandaj urdhero, nje per nje jep pergjigje te qarte, te kapshme per trurin e njeriut, te kuptueshme

Apo nuk ishe ti ai qe u zhduk qe nga faqja e dyte e kesaj teme, pasi solle njefare "meseleje te shpikur nga mendja jote e ēoroditur" e ua la vendin zagareve qe lihnin kundert teje e Rashadit??!!
    E pra, je ti ai qe hape temen dhe pastaj ia mbathe!!
    Kjo sipas teje eshte menyre "inteligjente" e debatimit?!
    Shiko se cfare kam thene une ne fillim te hapjes se temes:
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Ps. me mua mos prisni diskutim te pakten per nje afat kohor prej nje jave, ndoshta me shume e ndoshta me pak, sepse koheve te fundit jam i zene ne jeten private dhe nuk kam kohe qe te futem ne keto diskutime, por sigurisht se edhe mua do t'me keni ketu...

Po te te pergjigjesha ne gjuhen tende, do te te thoje se ndersa une i besoj fjales se Krishtit paqesor, ti i beson asaj te nje gjakatari harap e madje ke edhe paturpesine ta quash shembull i njerezimit!!!
    Une nuk e ofendova Jezusin, kurse ti ofendon Muhamedin dhe kjo shihet ne shkrimin tend. Nuk eshte ofendim ta nderosh nje njeri si profet te derguar nga Perendia dhe ta rrespektosh shume, sepse ishte shembull i Perendise per t'i treguar botes se Perendia 'Krijon', ashtu sic ka 'Krijuar' dhe perhapi paqe dhe miresi. Por eshte ofendim kur nje njeri e shpall Zot ose djal i Zotit edhe me keq!! Une dhe myslimanet e tjere nuk ofendojme si ju, as nuk ofendojme si Jehudet! Ne nuk thome "Jezusi bir i kurves", sepse ne e rrespektojme ate. Apo ndoshta paska qene dashur edhe ne te veprojme ne te njejten menyre sic kane vepruar dhe vazhdojne te veprojne disa Izraelit, qe ju te ulni koken dhe mos t'iu ndegjohet zeri juve. Por jo, ju te miren e gjuani me gur, ndersa te keqen e ledhatoni
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 14-11-2012 mė 06:59

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Jo, ju dikund e keni garancinė dhe mohoni Zotin e paqes dhe qe jep JETĖ, kjo me poshte eshte e vetmja;

Sura 3:157
    "E sikur tė ishit mbytur nė rrugėn e All-llahut, ose t'u kishte zėnė vdekja, do tė gėzonit falje e mėshirė prej All-llahut qė ėshtė shumė mė e dobishme se ajo ēka ata grumbullojnė."

Kjo pra ėshtė e vetmja garanci per parajse dhe jo mė kot shumė muslimanė bėhen terroristė dhe kėrkojnė tė vrasin “kafir-ėt”, sepse sipas Kuranit kjo ėshtė e vetmja rrugė e sigurt pėr nė parajsė
    Ne se ti me sulmon mua, une do te mbrohem, sepse jam i detyruar te mbrohem. Dhe ne se vdes duke u mbrojtur nga ti, sepse ti me sulmon fene dhe une mundohem te mbroj ate, athere sipas atij vargut kuranor me larte une do te falem dhe do te meshirohem prej Perendise...

A ke dicka tjeter te shtosh??

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    AMIN, askush pos Zotit, dmth ZOTI eshte i mire - Krishti eshte Zot, ai ju drejtue Jezusit duke i thene "mėsues i mirė" por Krishti nuk ishte mesues i mire, por ZOT. Ai e njohi mire natyren e njeriut dhe pikerisht per ata edhe erdhi te riparoj dhe ta nxjerre njeriun nga ajo roberi dhe vareferi, i keq dhe i zhytur ne mekatem, pastaj s'kishte se te thote ndryshe sepse njeriu nuke shte i mire, kjo u pa gjate gjitha koherave, po shihet edhe sot ne ju sepse nuk po e besoni dhe pranoni SHPETIMTARIN, aka gjo ma te keqe!! Kjo e ben njeriun shume te keq dhe Krishti natyrisht se mire ka thene "askush pos Zotit nuke shte i mire".

Kalojani mire dhe u keshilloj qe ne vend qe te degjoni djallin duke lakue dhe keqtrajtue shkrimet e shenjta, ti luti Krishtit qe ta ndikoj ne ju Shpirtin e tė sė VERTETES qe tua mesoj te VERTETEN e Zotit.
    Ti thua se Krishti ishte Zot pastaj me thua se une ti lutem Krishtit kurse une te them ty qe ti lutju Zotit dhe jo Krishtit sepse keshtu beri vete Krishti.

Mateu 26/ 36, 39, 42, 44: "36. Atėherė Jezusi shkoi bashkė me ta nė njė vend qė quhej Gjetsemani dhe ju tha dushepujve: Uluni kėtu ndėrsa unė po shkoj aty tė lutem. 39. Dhe si shkoi pak pėrpara ra me fytyrė pėrtokė dhe lutej

42. U largua pėrsėri pėr herė tė dytė dhe u lut…

44. Dhe pasi I la ata u largua pėrsėri dhe u lut pėr tė tretėn herė."

Luka 4/ 8: "Ėshtė shkruar: Adhuro Zotin, Perėndinė tėnde dhe shėrbeji vetėm Atij."

Une mendoj se Jezusi ishte i derguar dhe jo Zot.Ai vete e thote kete

Gjonit 5/ 30: "Unė s'mund tė bėj asgjė nga vetja ime, gjykoj sipas asaj qė dėgjoj dhe gjyqi im ėshtė I drejtė, sepse nuk kėrkoj vullnetin tim, por vullnetin e Atit tim qė mė ka dėrguar."

Ai e pranon prape se nuk eshte i barabarte me Zotin porse eshte i derguar

16-17: "16. Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them: Shėrbėtori nuk ėshtė mė I madh se padroni I tij, as I dėrguari mė I madh se ai qė e ka dėrguar. 17. Po ti dini kėto gjėra, tė lumtur do tė jeni ju nėse do ti bėni."

Jezusi tha se ai kishte nje Zot qe i besonte dhe nuk ishte vete Zot

Gjonit 20/ 17: "…por shko tek vėllezėrit e mi dhe thuaj atyre se unė po ngjitem tek Ati im dhe Ati juaj, tek Perėndia im dhe Perėndia juaj.

Kete e permend Zoti ne Kuran nga theniet e Jezusit birit te Merjemes

El-Maide/ 117: "Unė nuk u kam thėnė tjetėr atyre vev asaj qė ti mė urdhėrove: Tė adhuroni Allahun, Zotin tim dhe Zotin tuaj…" ne kapitullin e tryezes qe i zbriti Jezusit.

28. Atėherė Jezusi u tha atyre: Kur ta keni lartuar birin e njeriut, atėherė do ta njihni se unė jam dhe se nuk bėj asgjė prej vetes, por I them kėto gjėra ashtu si Ati mė ka mėsuar." Po sipas Gjonit 8/ 40:

Dhe Jezusi e ndaloi hyjnizimin e profeteve ngritjen e varreve te tyre dhe stolisjen e permendoreve qe behen objekt adhurimi sikurse behen sot ne boten krishtere

29 Mjerė ju, skribė e farizenj, ju hipokritė! Sepse ju ndėrtoni varret e profetėve dhe stolisni pėrmendoret e tė drejtėve(Mateu 23)
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Ti thua se Krishti ishte Zot pastaj me thua se une ti lutem Krishtit kurse une te them ty qe ti lutju Zotit dhe jo Krishtit sepse keshtu beri vete Krishti.

Mateu 26/ 36, 39, 42, 44: "36. Atėherė Jezusi shkoi bashkė me ta nė njė vend qė quhej Gjetsemani dhe ju tha dushepujve: Uluni kėtu ndėrsa unė po shkoj aty tė lutem. 39. Dhe si shkoi pak pėrpara ra me fytyrė pėrtokė dhe lutej

42. U largua pėrsėri pėr herė tė dytė dhe u lut…

44. Dhe pasi I la ata u largua pėrsėri dhe u lut pėr tė tretėn herė."

Luka 4/ 8: "Ėshtė shkruar: Adhuro Zotin, Perėndinė tėnde dhe shėrbeji vetėm Atij."

Une mendoj se Jezusi ishte i derguar dhe jo Zot.Ai vete e thote kete

Gjonit 5/ 30: "Unė s'mund tė bėj asgjė nga vetja ime, gjykoj sipas asaj qė dėgjoj dhe gjyqi im ėshtė I drejtė, sepse nuk kėrkoj vullnetin tim, por vullnetin e Atit tim qė mė ka dėrguar."

Ai e pranon prape se nuk eshte i barabarte me Zotin porse eshte i derguar

16-17: "16. Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them: Shėrbėtori nuk ėshtė mė I madh se padroni I tij, as I dėrguari mė I madh se ai qė e ka dėrguar. 17. Po ti dini kėto gjėra, tė lumtur do tė jeni ju nėse do ti bėni."

Jezusi tha se ai kishte nje Zot qe i besonte dhe nuk ishte vete Zot

Gjonit 20/ 17: "…por shko tek vėllezėrit e mi dhe thuaj atyre se unė po ngjitem tek Ati im dhe Ati juaj, tek Perėndia im dhe Perėndia juaj.

Kete e permend Zoti ne Kuran nga theniet e Jezusit birit te Merjemes

El-Maide/ 117: "Unė nuk u kam thėnė tjetėr atyre vev asaj qė ti mė urdhėrove: Tė adhuroni Allahun, Zotin tim dhe Zotin tuaj…" ne kapitullin e tryezes qe i zbriti Jezusit.

28. Atėherė Jezusi u tha atyre: Kur ta keni lartuar birin e njeriut, atėherė do ta njihni se unė jam dhe se nuk bėj asgjė prej vetes, por I them kėto gjėra ashtu si Ati mė ka mėsuar." Po sipas Gjonit 8/ 40:

Dhe Jezusi e ndaloi hyjnizimin e profeteve ngritjen e varreve te tyre dhe stolisjen e permendoreve qe behen objekt adhurimi sikurse behen sot ne boten krishtere

29 Mjerė ju, skribė e farizenj, ju hipokritė! Sepse ju ndėrtoni varret e profetėve dhe stolisni pėrmendoret e tė drejtėve(Mateu 23)
    Fillimisht e pate nje sjellje e cila bash mu duk ne nivel, por ja qe kjo nuk ishte ajo qe mendoja por ishte urtesia e djallit ne ty! Vahzdo ti me citime te shkrimeve te Bibles duke i shkarravite dhe keqperdore sipas tekeve tua, por ato nuk te qojne askund, te kam thene edhe para shume viteve dhe nuk e kam harrue se cka te thash - se nuk ndertohet besimi me rrena dhe mnaipulime te shkrimeve te shenjta, por vazhdo sepse eshte nje semundje e jotja, veq desha te pyes nese e njeh kete anetar i cili i ndryshoj disa emra ne kete forum po me duketn i njohur, besa edhe ti e njeh mire:

http://www.forumishqiptar.com/member.php?u=43871

Mos mendo se po kalon dicka pa u be e ditur tek ne ketu...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 14-11-2012 mė 22:02

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Fillimisht e pate nje sjellje e cila bash mu duk ne nivel, por ja qe kjo nuk ishte ajo qe mendoja por ishte urtesia e djallit ne ty! Vahzdo ti me citime te shkrimeve te Bibles duke i shkarravite dhe keqperdore sipas tekeve tua, por ato nuk te qojne askund, te kam thene edhe para shume viteve dhe nuk e kam harrue ende se nuk ndertohet besimi me rrena dhe mnaipulime te shkrimeve te shenjta, por vazhdo sepse eshte nje semundje e jotja, veq desha te pyes nese te e njeh kete anetar i cili i ndryshoj disa emra ne kete forum po me duketn i njohur, besa edhe ti e njeh mire:

http://www.forumishqiptar.com/member.php?u=43871

Mos mendo se po kalon dicka pa u be e diture tek ne ketu...
    Hej tono spo di te perballosh debatin dhe dole me teme ne vete.anetar Mersinin nuk e njoh me Nick Name qe ka por ndoshta mund te me njohi mua ai.

Ne muslimanet jemi te gjithe vellezer dhe motra dhe kemi nje fe dhe prandaj dukemi sikur jemi te njejtit. Shume prej muslimaneve te forumit i kam shoke shoqe miq te njohur dhe i njoh virtualisht dhe realisht.Po deshe ta coj nje foto te heq dhe kureshtjen.

ah se harrova meqe perdore fjalen djall

merr degjoje kete se meson ndonje gje te re rreth djajve

http://www.youtube.com/watch?v=Uq4bW0cfzqc
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 14-11-2012 mė 22:19
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Ne muslimanet jemi te gjithe vellezer dhe kemi nje fe dhe prandaj dukemi sikur jemi te njejtit. Shume prej muslimaneve te forumit i kam shoke dhe i njoh virtualisht dhe realisht.Po deshe ta coj nje foto te heq dhe kureshtjen.
    Kujdes foton sepse eshte "haram" fotoja, dhe te qon hoxh Krasniqi drejt e ne ferr. Lere mos e posto sepse rrezikon shpirtin. Por edhe nuk ka edhe aq rendesi fotoja, kjo pasi qe une po dij - "se ju e dini - qe na e dimė..."!

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Foton e ka ndalu bibla mirepo e shikoj une do vij ndonje dite tek kisha ku shkon ti tjua sqaroj disa gjera

ah se harrova meqe perdore fjalen djall

merr degjoje kete se meson ndonje gje te re rreth djajve

Faqja 24 prej 27 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •