Close
Faqja 3 prej 27 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 265
    i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar mė parė nga orhideja Lexo Postimin
    Bibla apo Kurani????

Nuk me duket pyetje me vend. Secila nga keto dyja jane libra te shenjte per te dyja religjionet...
    ...dhe te dyja duhen te konsiderohen me respekt te ndersjelle...

...do "te lutem" edhe pse nuk dij (ne hajgare), qe tere njerzit te jene keshtu modest, te thjesht, por me shpirt e zemer te mire.

Te pershendes, e nderuar.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Tani, ju te krishter duhet te filloni te paret sepse ne e rrespektojme te madhin, doni qe ne fillim te sulmoni apo po zgjedhni mbrojtjen kete here ? ne ju japim perparesi dhe zgjedhje, sepse jeni me te mdhenj se ne, me te vjeter se ne, ndersa ne me Kuranin tone jemi 600 vjet me te rinj se ju ...
    Kete e thote nje person qe sheh vetem siperfaqen e meselese, por jo ai qe shikon brendine e Islamit dhe nuk gjen asgje te ndryshme apo te re nga Dhjata e Vjeter(perveē zgjidhjes se nevojave personale te Muhamedit, kuptohet)!!
    Hahaa... Nje gje e dijne te gjithe; Nuk kane te drejte cdo here te vjetrit , por problemi eshte se atyre iu eshte ngulitur ne koke ashtu, dhe mendojne se vetem ata kane te dreeejte, sepse jane me te mdheeeenjj, se ne jemi lindur nga taaa...!
    Absolutisht e vertete dhe njekohesisht e pavertete!!Thene ndryshe, fraze pa kuptim....

Ja po ua tregoj nje mesele te shpikur nga mendja e 'coroditur' e imja, ngjarja ka lidhmeri me keto dy religjione, ndersa aktoret e kesaj ngjarje jane dy, njeri eshte ish nxenesi e tjetri eshte mesuesi, nga keta njeri simbolizon Kuranin e tjetri Biblen sipas fantazise time... Kuptohet sa per kuriozitet po e bej kete..:

Rastesisht takohet mesuesi me ish nxenesin e tij para dyerve te fakultetit, mesuesi e pyet, cfare bene ketu? ish nxenesi ia kthen po punoj o shokumesues, cfare mer po punon? Po jap mesim si profesor ne universitet... Ec mer kalama mos me fol dokrra i thote mesuesi! ish nxenesi tani profesor ia kthen; shok mesues une nuk jam me kalama, une kam perfunduar tri vite bahceller, pastaj perfundova masterin dhe tani edhe kam doktoruar, i nderuari shok mesues vetem tek mendja yte kam mbetur nje kalama dhe ende me perfytyron si te tille, ndersa per te tjeret jam ndryshe, jam profesor..! Ahaaa...! Mire pra urime...! Faleminderit shoku mesues, gjithesesi te faleminderohem edhe ty per per zanafillen e diturise qe me ke dhene qe ne klasin e pare, rrespektet e mija ndaj jush do te vdesin vetem atehere kur te vdes edhe une, tani me fal se duhet te ik, sepse kam pune shume, mire u pafshim shok mesues.. Mire u pafshim profesor! Ia kthen mesuesi ish nxenesit te vet! ..Niset mesuesi rruges duke ecur e duke menduar, si eshte e mundur mo kjo?! i bene pyetje vetes, nje nxenes i imi te kryej gjithe ate shkolle dhe te behet me i zgjuar se une?! Cudiii!
    Mendja jote e "ēoroditur", qe ne fillim ben nje gafe, nderkohe qe personifikon dy libra te "shenjte",sipas besimit tend te zbritur nga i njejti zot e qe duhet te jene vetem versione te te njejtit mendim te shenjte,duke i i ndare ne mesues dhe nxenes!!
    Do te ishte shume me e logjikshme te personifikoje Jezusin dhe Muhamedin, kuptohet, si simbolet e dy feve ne fjale. Nejse, po e marr sikur ta kesh bere sipas logjikes dhe po analizojme "meselene" qe na paraqite sipas "fantazise" sende, por qe ne fakt serviret nga hoxhallaret tash sa mot.
    Ka disa kontradikta qe nuk mund t'i shpetojne nje mendjeje te shkathet, edhe pa qene ajo erudite ne lemine e teologjise islame dhe kristiane:
    1)Nxenesi ne fjale(Muhamedi), ishte analfabet!! Si i tille, nuk mund kurrsesi te ushtroje detyren e mesuesit....e shumta ate te "lajmetarit" apo "mesazherit", duke u zhveshur keshtu nga ēfaredo lloj merite personale, njekohe qe s'ka bere asgje me vullnetin e vet!!
    2) Nxenesi ne fjale(Muhamedi), tregon qarte se ka nxene nga mesuesi(Krishti), duke hedhur poshte tezen islame se Muhamedi si analfabet qe ishte, nuk ka mundur kurrsesi qe te kete lexuar Biblen(paēka se feja ne ato kohe nuk perhapej nepermjet librave)!! Por, edhe sikur te pranojme per nje ēast se ai vertet ka nxene nga Krishti, si ka mundesi qe pikerisht mesimet e Krishtit nuk gjenden kurrkund ne Kuran??!

Kjo sa per "meselene" tende(sa per fillim, se kam frike se do te te duhet te shpenzosh shume energji per te replikuar)!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Nje pyetje kam, ku shihni me shume tplerance ne bibel apo kuran?
    Ja se cfar thuhej ne kuranin e pare qe hyri ne Shqiperi.........Kushe e ka le ta lexoje parathenien.Me pas e hoqen ,por autori eshte po ai qe ka bere kete parathenie dhe zor se i shpeton ligesise percarjes kombetar , armiqesise per kete popull te neperkembur.

Kopertina ngjyre jeshile.Princi dhurate per vellezrit muslimane te shqiperise.
    20 Korrik 1992
    Cairo Ahmed Raif.
    PARATHENIA:
    Shqiperia u lirua nga zjarri i komunizmit ajo eshte koka e trekendeshit islam ne Evrope qe prbehet nga shqiperia,Kosova dhe Bosnja e Herzegovina.Me poshte......"Shqipetaret arriten te debojne komunizmin ku me vone doli ne skene DJALLI I MALLKUAR- DJALLI I PERGEZIMIT NE KRISHTERIZEM.Pa tjeter duhet te marrim nje hap serioz me vellezrit tane te ketij populli musliman."

Nese nje i krishtere do te bente kete thirrje do ti ishte bere FATVA ........
    AHMED ARIF = ANTISHQIPTAR
    Lere ti se cfare thone arabet e disa mysliman shqipetar, kete teme e kam hapur per anetare qe bejne diskutime te sincerta dhe te krahasojne se cili liber eshte me i pasur, me i pershtatshem dhe me i drejte, por jo me kot titullit ia vura emrin 'Polemika', sepse dihet qe nuk mund te rrini ju pa dalur jasht asaj qka une dua te shtjellojme sbashku. Ndersa per tolerancen Bibles 'ktheja dhe faqen tjeter' te kam treguar une ty, me sjell nje here nje vella ta paloj fishek n'lul t'ballit dhe pastaj per hire te tolerances Biblike me sjell edhe vellaun tjeter t'ia bej njesoj si atij te parit, pastaj do te me tregosh ti mua per tolerancen... Me e mire eshte barazia se sa toleranca...

Citim nga kurani faqe 257postulati N5-E kur te kalojne muajt e shenjte ,luftoini idhujtaret kudo qe ti gjeni,roberoni dhe ngujoni ata,e vinju prite ne cdo shteg.(cituar nga une:Pra mbas formaliteteve ,torturave )Ne qofte se pendohen,e falin namazin dhe japin zeqatin,atehere ua leshoni rrugen,se vertet Allahu fale eshte meshirues.
    E ke keqekuptuar, shiko ketu poshte :

9:5 Kur te kalojne Muajt e Shenjte, (dhe ata refuzojne te bejne paqe) mund t'i vrisni adhuruesit e idhujve kur te ndesheni me ta, t'i ndeshkoni, dhe te rezistoni cdo levizje qe bejne. Nese pendohen dhe zbatojne Lutjet e Kontaktit (Salat) dhe japin bamiresine e obligueshme (Zeqat), t'i leni te shkojne. Zoti eshte Fales, i Meshirshmi.

Edhe ky ajet ka nje domethenie te madhe dhe lidhet ngusht me realitetin shqipetar:

9:8 Si mund (te kerkojne zotim "per tolerance") kur ata nuk respektuan ndonje te drejte te lidhjeve familjare mes jush dhe tyre, as ndonje beselidhje, nese ju jepej rasti te mbizoteronin. Ata bene paqe me ju me fjale goje, perderisa zemrat e tyre jane ne opozite, dhe shumica e tyre jane shpirtligj.

Hajt na trego pak per ate Zanafillen e Bibles i nderuar, si u krijua drita para Diellit dhe yjeve ??

Si u krijua nata dhe dita para tokes??
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 13-09-2012 mė 08:29

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Kete e thote nje person qe sheh vetem siperfaqen e meselese, por jo ai qe shikon brendine e Islamit dhe nuk gjen asgje te ndryshme apo te re nga Dhjata e Vjeter(perveē zgjidhjes se nevojave personale te Muhamedit, kuptohet)!!
    Dhjaten e vjeter e keni ju ne Bibel, ne nuk e kemi. Nuk eshte identik me dhjaten e vjeter Kurani, por juve ju duket ashtu. Nuk arrini te vereni permiresimet/korrigjimet, por juve iu duket copy-paste...

Absolutisht e vertete dhe njekohesisht e pavertete!!Thene ndryshe, fraze pa kuptim....
    Fraze kuptimplote

Mendja jote e "ēoroditur", qe ne fillim ben nje gafe, nderkohe qe personifikon dy libra te "shenjte",sipas besimit tend te zbritur nga i njejti zot e qe duhet te jene vetem versione te te njejtit mendim te shenjte,duke i i ndare ne mesues dhe nxenes!!
    Kjo (ish mesues) perfshine edhe te gjithe krishteret dhe (ish nxenes) te gjithe myslimanet

Do te ishte shume me e logjikshme te personifikoje Jezusin dhe Muhamedin, kuptohet, si simbolet e dy feve ne fjale. Nejse, po e marr sikur ta kesh bere sipas logjikes dhe po analizojme "meselene" qe na paraqite sipas "fantazise" sende, por qe ne fakt serviret nga hoxhallaret tash sa mot.
    Ka disa kontradikta qe nuk mund t'i shpetojne nje mendjeje te shkathet, edhe pa qene ajo erudite ne lemine e teologjise islame dhe kristiane:
    1)Nxenesi ne fjale(Muhamedi), ishte analfabet!! Si i tille, nuk mund kurrsesi te ushtroje detyren e mesuesit....e shumta ate te "lajmetarit" apo "mesazherit", duke u zhveshur keshtu nga ēfaredo lloj merite personale, njekohe qe s'ka bere asgje me vullnetin e vet!!
    2) Nxenesi ne fjale(Muhamedi), tregon qarte se ka nxene nga mesuesi(Krishti), duke hedhur poshte tezen islame se Muhamedi si analfabet qe ishte, nuk ka mundur kurrsesi qe te kete lexuar Biblen(paēka se feja ne ato kohe nuk perhapej nepermjet librave)!! Por, edhe sikur te pranojme per nje ēast se ai vertet ka nxene nga Krishti, si ka mundesi qe pikerisht mesimet e Krishtit nuk gjenden kurrkund ne Kuran??!
    Une nuk e kam ndegjuar nga hoxhollaret kete mesele, per kete ju betohem.
    1. Kurani nuk e thote se Muhamedi ka qene analfabet, leri cfare thone arabet rreth Muhamedit se dokrra jane ato qe ja u shperlajne trurin edhe te tjereve pastaj. Njesoj, si Muhamedi poashtu edhe Jezusi nuk ka bere asgje me vullnetin e vete, por te gjitha i kane bere me vullnetin e Zotit. Ato qe i ka bere Jezusi nuk i ka bere Jezusi me vete iniciative, por ka qene Fryma e Zotit brenda tij qe e ka urdheruar ti bej ashtu.
    2. Krishterimi i sotem nuk ka asgje te beje me Jezusin, dhe qe doktrina e tij ishte shtremberuar per vdekje ne Konferencen e Nices, per ate dhe nuk mund t'i gjeni ju mesimet e Jezusit ne Kuran, sepse nuk i njihni ju ato mesime

Kjo sa per "meselene" tende(sa per fillim, se kam frike se do te te duhet te shpenzosh shume energji per te replikuar)!!
    Ti mundohesh qe t'i ikesh krahasimit te ketyre dy librave

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Dhjaten e vjeter e keni ju ne Bibel, ne nuk e kemi. Nuk eshte identik me dhjaten e vjeter Kurani, por juve ju duket ashtu. Nuk arrini te vereni permiresimet/korrigjimet, por juve iu duket copy-paste...
    Mire pra, na i sill keto permiresimet t'i analizojme bashke!!

Kjo (ish mesues) perfshine edhe te gjithe krishteret dhe (ish nxenes) te gjithe myslimanet
    Mire pra, te krishteret ndjekin mesimet e Krishtit, ndersa myslimanet ato te Muhamedit, apo ndryshe, Krishti mesuesi deh Muhamedi nxenesi, gjithmone sipas "meselese" tende!!
    Une nuk e kam ndegjuar nga hoxhollaret kete mesele, per kete ju betohem
    Qenke djale pa pervoje, dmth djalosh!!
    1. Kurani nuk e thote se Muhamedi ka qene analfabet, leri cfare thone arabet rreth Muhamedit se dokrra jane ato qe ja u shperlajne trurin edhe te tjereve pastaj.
    Ja nje gafe tjeter qe bejne ne pergjithesi myslimanet kur shprehen:"Kurani thote...." apo "Kurani nuk thote....."!! Kurani s'thote asgje, eshte Muhamedi ai qe flet!!
    Pastaj po te leme menjane ate qe thone arabet per Muhamedin, kush tjeter ka folur per Muhamedin??!!
    Njesoj, si Muhamedi poashtu edhe Jezusi nuk ka bere asgje me vullnetin e vete, por te gjitha i kane bere me vullnetin e Zotit. Ato qe i ka bere Jezusi nuk i ka bere Jezusi me vete iniciative, por ka qene Fryma e Zotit brenda tij qe e ka urdheruar ti bej ashtu.
    Ja pra, meqe s'e paske lexuar mire postimin tim te meparshem ku them:
    po ta pahezoj me mire gafen: Si ka mundesi qe njeri te jete mesuesi dhe tjetri "profesori me i zgjuar" se mesuesi, nderkohe qe percjellin te njejtin mesazh te te njejtit zot?!(sipas besimit tend, kuptohet)
    2. Krishterimi i sotem nuk ka asgje te beje me Jezusin, dhe qe doktrina e tij ishte shtremberuar per vdekje ne Konferencen e Nices, per ate dhe nuk mund t'i gjeni ju mesimet e Jezusit ne Kuran, sepse nuk i njihni ju ato mesime
    Kjo eshte nje gafe tjeter!! Me ēfare prove, perveē besimit te verber ne Muhamed(Kuran), mund te argumentosh ate qe the??!
    Sillme nje prove te vetme, po qe burre!!
    Ti mundohesh qe t'i ikesh krahasimit te ketyre dy librave
    Absolutisht jo!! Kur te duash ketu jam, vetem se nuk di te bej krahasime pa vendosur me pare kriteret e krahasimeve!!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

1. Kurani nuk e thote se Muhamedi ka qene analfabet, leri cfare thone arabet rreth Muhamedit se dokrra jane ato qe ja u shperlajne trurin edhe te tjereve pastaj.
    O Gono te thashe dhe tek tema tjeter qe nuk mesohet Kurani dhe feja me nje liber te Rashadit.

Sa here e ke lexuar Kuranin ti Gono qe flet me kaq kompetenca?

Hajde ti shohim bashke sa here thuhet ne Kuran tekstualisht qe Muhamedi a.s ka qene analfabet.

Analfabet ne arabisht i thone Ummi qe ne anglisht perkthehet ne unlettered. Merr fjalorin dhe perktheje nese ke paqartesi. Po te te ndihmoje shkruhet أمي ne arabisht, dhe keshtu e ke te shkruajtur dhe ne Kuran.
    Shko tek sure 7 ajeti 157

Qe pranojne te derguarin Muhamedin , Pejgamberin arab qe nuk shkruan as nuk lexon......

Shko tek sure 29 ajeti 48 dhe shiko sa qarte flitet per analfabetizmin e tij.

Ti o Muhamed nuk kishe lexuar asnje liber tjeter para Kuranit.......

Kur te besh keto biseda Gono te jesh i mireinformuar nese jo mos merr persiper biseda qe sje i zoti ti dalesh balle aq me teper kur nuk njeh as gjerat minimale te Kuranit.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Lere ti se cfare thone arabet e disa mysliman shqipetar, kete teme e kam hapur per anetare qe bejne diskutime te sincerta dhe te krahasojne se cili liber eshte me i pasur, me i pershtatshem dhe me i drejte, por jo me kot titullit ia vura emrin 'Polemika', sepse dihet qe nuk mund te rrini ju pa dalur jasht asaj qka une dua te shtjellojme sbashku. Ndersa per tolerancen Bibles 'ktheja dhe faqen tjeter' te kam treguar une ty, me sjell nje here nje vella ta paloj fishek n'lul t'ballit dhe pastaj per hire te tolerances Biblike me sjell edhe vellaun tjeter t'ia bej njesoj si atij te parit, pastaj do te me tregosh ti mua per tolerancen... Me e mire eshte barazia se sa toleranca...

E ke keqekuptuar, shiko ketu poshte :

9:5 Kur te kalojne Muajt e Shenjte, (dhe ata refuzojne te bejne paqe) mund t'i vrisni adhuruesit e idhujve kur te ndesheni me ta, t'i ndeshkoni, dhe te rezistoni cdo levizje qe bejne. Nese pendohen dhe zbatojne Lutjet e Kontaktit (Salat) dhe japin bamiresine e obligueshme (Zeqat), t'i leni te shkojne. Zoti eshte Fales, i Meshirshmi.

Edhe ky ajet ka nje domethenie te madhe dhe lidhet ngusht me realitetin shqipetar:

9:8 Si mund (te kerkojne zotim "per tolerance") kur ata nuk respektuan ndonje te drejte te lidhjeve familjare mes jush dhe tyre, as ndonje beselidhje, nese ju jepej rasti te mbizoteronin. Ata bene paqe me ju me fjale goje, perderisa zemrat e tyre jane ne opozite, dhe shumica e tyre jane shpirtligj.

Hajt na trego pak per ate Zanafillen e Bibles i nderuar, si u krijua drita para Diellit dhe yjeve ??

Une nuk vij pas teje per te me thene se nuk di cfar thote arabi e muslimani shqiptar...une kam sjelle parathenien e Kuranit te cilin ti ke ne dore dhe kerkon te gjesh tolerance...mos rreshit,per mua perderisa eshte i njeti autor dhe se e hoqi kete parathenie ky kuran i perkthyer pre tij nuk vlen me......
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Mire pra, na i sill keto permiresimet t'i analizojme bashke!!
    Po i hyjme nga fillimi me rend, nuk ia vlene te bejme kercime hop aty e hop ketu

Hajt na trego pak per ate Zanafillen e Bibles, si u krijua drita para Diellit dhe yjeve ??

Mos anashkalo pyetjet, kam deshire te me pergjigjesh e jo pyetjet e mija te anashkalohen dhe te lihen ne harres
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 14-09-2012 mė 09:40

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Tori Lexo Postimin
    O Gono te thashe dhe tek tema tjeter qe nuk mesohet Kurani dhe feja me nje liber te Rashadit.

Sa here e ke lexuar Kuranin ti Gono qe flet me kaq kompetenca?

Hajde ti shohim bashke sa here thuhet ne Kuran tekstualisht qe Muhamedi a.s ka qene analfabet.

Analfabet ne arabisht i thone Ummi qe ne anglisht perkthehet ne unlettered. Merr fjalorin dhe perktheje nese ke paqartesi. Po te te ndihmoje shkruhet أمي ne arabisht, dhe keshtu e ke te shkruajtur dhe ne Kuran.
    Shko tek sure 7 ajeti 157

Qe pranojne te derguarin Muhamedin , Pejgamberin arab qe nuk shkruan as nuk lexon......

Shko tek sure 29 ajeti 48 dhe shiko sa qarte flitet per analfabetizmin e tij.

Ti o Muhamed nuk kishe lexuar asnje liber tjeter para Kuranit.......

Kur te besh keto biseda Gono te jesh i mireinformuar nese jo mos merr persiper biseda qe sje i zoti ti dalesh balle aq me teper kur nuk njeh as gjerat minimale te Kuranit.
    Shpallja e pare ishte 'Lexo,' dhe perfshinte pohimin "Zoti jep mesim me anen e lapsit" 96:1-4, dhe shpallja e dyte ishte 'Lapsi' 68:1. Funksioni i vetem i lapsit eshte per te shkruar. Armiqte e Profetit qe e akuzojne ate per analfabetizem e keqperdorin Strofen 29:48, qe ka te beje ne vecanti me shkrimet paraprake..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 14-09-2012 mė 10:03

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Po i hyjme nga fillimi me rend, nuk ia vlene te bejme kercime hop aty e hop ketu
    Ah, sa bukur!!
    Shpallja e pare ishte 'Lexo,' dhe perfshinte pohimin "Zoti jep mesim me anen e lapsit" 96:1-4, dhe shpallja e dyte ishte 'Lapsi' 68:1. Funksioni i vetem i lapsit eshte per te shkruar. Armiqte e Profetit qe e akuzojne ate per analfabetizem e keqperdorin Strofen 29:48, qe ka te beje ne vecanti me shkrimet paraprake..
    Kontradikta e pare, kjo!!
    Kur jep urdherin dikujt "Lexņ", nenkupton qe ai dikushi ka ne dore nje liber!! E pra, cilin liber duhet te lexonte Muhamedi??!
    Jarigas

Faqja 3 prej 27 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •