Close
Faqja 26 prej 27 FillimFillim ... 1624252627 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 265
    i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Para se ta arrestojn Jezusin, ai bėri njė lutje, ku tregon njė dallim nė mes Jezusit dhe Perėndisė. Tek Lluka 22:42, tregohet: “O Atė, po tė duash, largoje kėtė kupė nga unė! Megjithatė mos u bėftė vullneti im, por yti”. Kuj po i lutej? Vetvetės sė tij, ndonjė pjese tė vetes sė tij? Jo, por ai iu lut Perėndisė qė ėshtė i ndarė nga ai. I u lut Perėndisė sepse ishte i vetmi qė mund tja largonte “atė kupė” dhe ta ndihmonte.

Ishte viti 325 dhe 381 pas largimit te Jezusit, vit ne te cilin delegatet e krishtere te mbledhur ne dy koncilet nga disa vende te botes vendosen me shumice votash qe Jezusi ishte bir i Zotit e Zot.

Me pas u be seleksionimi i Ungjijve, ata...te cilet i perafroheshin vendimit te tyre u pranuan, te tjeret u dogjen e u shpallen te paligjshem.

Mesia nuk quhej as Jezus e as Krisht.

Mesia nuk e krijoi fene e krishtere, nuk urdheroi askend qe te krijonte fene e krishtere, e as vete nuk ishte i krishtere.

Mesia nuk e shkruajti Biblen, nuk e predikoi ate ne popull e nuk kerkoi qe te shkruhej nje e tille....biles ai asnjehere nuk e permendi fjalen Bibel gjate gjithe jetes se tij.

Ajo qe sot quhet krishterim eshte nje shpikje e imagjinates njerezore....asgje me shume.

Kėtu Bibla e pėrshkruan Zotin si njė gjallesė tė jashtėzakonshme, dhe si njė Zot qė kalėron mbi njė Kerubin: Atėherė toka u trondit dhe u drodh, themelet e qiejve u lėkundėn dhe u shkundėn, sepse ai ishte tėrė zemėrim. Njė tym ngjitej nga ...fejzat e hundės sė tij dhe njė zjarr pėrvėlues i dilte nga goja; prej tij dilnin thėngjij…Ai rrinte kaluar mbi njė kerubin, fluturonte dhe dukej mbi flatrat e erės”. (2 Samueli 22:8-11)[B]
    Kur’ani hedh poshtė kėto trillime ku thotė: “E kush ėshtė mė gabimtar i madh se sa ai qė trillon rrenė ndaj Zotit, ose thotė: "Mua po mė shpallet e nuk i ėshtė shpallur asgjė, ose se sa ai qė thotė: "Do tė thur diēka tė ngjajshme me atė qė e ka zbritur All-llahu".( El-Enam 93) “Asnjė send nuk ėshtė si Ai; Ai ėshtė dėgjuesi, shikuesi”.( Esh-Shura 11)“Pra, mos i pėrshkruani All-llahut shembuj! All-llahu i di tė gjitha e ju nuk dini”.( En-Nahl 74)[/B]
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga klajdi wolf : 19-11-2012 mė 13:00

Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Bibla thotė: “Adhuro Zotin, Perėndinė tėnde, dhe shėrbeji vetėm atij”. (Mateu 4:10) “Por ti, kur lutesh, futu nė dhomėzėn tėnde, mbylle derėn dhe lutju Atit tėnd nė fshehtėsi; dhe Ati yt, qė shikon nė fshehtėsi, do tė ta shpėrblejė publikis...ht”. (Mateu 6:6)

Jezusi nuk adhurohet.
    Kurse Jezusin nuk e kanė adhuruar, Jezusi ka urdhėruar qė tė adhurohet vetėm Perėndia, sepse edhe ai e ka bėrė njė gjė tė tillė: “ndėrsa po lutej, qielli u hap”, “Por ai tėrhiqej nė vende tė vetmuara dhe lutej”, ” Jezusi po lutej nė vetmi”, “dhe ra nė gjunj dhe lutej”, “shkoi nė mal pėr t'u lutur, dhe e kaloi natėn duke iu lutur Perėndisė” (Lluka 3:21/ 5:16/ 9:18/ 22:41/ 6:12), “Dhe, si shkoi pak pėrpara, ra me fytyrė pėr tokė dhe lutej” (Mateu 26:39) Nėse Jezusi ėshtė Zot. A i lutet Zoti Zotit ??!!
    Poashtu dishepujt kėrkuan nga Jezusi si tė luteshin, por ai ju tregoj si tė luten jo atij, por Perėndisė, ku thotė: “Adhuro Zotin, Perėndinė tėnde, dhe shėrbeji vetėm atij”. (Mateu 4:10) “Dhe ai u tha: ''Kur tė luteni, thoni: "Ati ynė qė je nė qiej, u shenjtėroftė emri yt, ardhtė mbretėria jote, u bėftė vullneti yt si nė qiell edhe nė tokė. Na jep ēdo ditė bukėn tonė tė nevojshme. Dhe na i fal mėkatet tona, sepse edhe ne i falim fajtorėt tanė; dhe mos lejo tė biem nė tundim, por na shpėto nga i ligu”. (Luka 11:2,4)

Ngjashmerite e krishterimit me paganizmin.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga klajdi wolf : 19-11-2012 mė 13:13

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Question

Dhe ti mendon se vetem se Jezusi u lut kjo ia heq hyjnesine Atij?! A mund te me sjellesh nje argument per kete, por jo nga feja islame se m'u bazu ne fe edhe hebrenjte justifikohen ne mosbesim ndaj Hyjnesise se Jezusit

Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Ketu e ke qe e postova te paragrafi i pare tregon qe ai po i lutej per ndihme.
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=251

Tek Lluka 22:42, tregohet: “O Atė, po tė duash, largoje kėtė kupė nga unė! Megjithatė mos u bėftė vullneti im, por yti”.

A i lutet zoti zotit per ndihme?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga klajdi wolf : 19-11-2012 mė 13:33

Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Shpesh hin aty ku nuk mund del !

Sipas teje s'paska argument se Jezusi eshte Zot! Por kjo qenka ide apo ....!!

Cili eshte argumenti se allahu eshte Zot? e pave ti atė? e takove ? ke bisedue me tė? erdhi dhe iu shfaq dikut qe ti e njeh? Si duket ? KU u duk ai dhe cila eshte deshmia? KU? SI" .....? mos hyn anej se deshton, ta kan sjelle arbėt nje kuran qorboline dhe ti tash na ben matemaktika ketu deh pos qe mohon Zotin e gjalle qe erdhi dhe iu shfaq botes, perpiqesh ti buindesh edhe te tjeret..., leri ato por lutju Zotit qe ta jep driten e syve dhe nihe Zotin me zemer, ne fryme dhe BESOj Atij, bashkpuno me Jezusin dhe mos e moho te VERTETIN dhe te vetmen rruge shpetimi - se keto perrallat tua nuk qojne askund....
    ti e ke pare Jezusin me syte e tu?
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    ti e ke pare Jezusin me syte e tu?
    Ban, sinqerisht se aq jeni te pa pergjegjshem ne dabate sa ja keni humbe vleren debatit. Ishte fjala kur ti kerkove argument se Jezusi eshte Zot, ndersa une kerkova argument se Allahu eshet Zot, apo ta kete pa dikush?
    Ti shoq u dashte njeher ti pergjigjesh pyetjes nes eke pergjigje, apo te mungoj ajo, dhe pasi ta japesh pergjigjen - pastaj mund edhe te besh pyetje, e jo te bejesh pyetje kinse po ben dicka, nuk eshte aftesi ajo.

PO shoq, Krishtin e ka pa njeriu dhe kan jetuar me tė 33 vite. Kete te vertete askush ne bote nuk mund ta mohoj. Nese ti mund te thuash se njeriu nuk e takoj Jezusin ateher eshte nje budallak dhe kunderthenje ne ty. Pra une jap pergjigje sepse kam pergjigje, nuk me mungon mua pergjigjeja, pergjigja eshte se Krishtin e ka pa njeriu, ndersa ne asnje argument nuk mund ta thuash se dikush ta kete takue Allahun. E dhash une pergjigjen pasi qe ti nuk ishe i gatshem.
    Tash jepe pergjigjen.
    Kaloja bukur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 19-11-2012 mė 14:31
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Ban, sinqerisht se aq jeni te pa pergjegjshem ne dabate sa ja keni humbe vleren debatit. Ishte fjala kur ti kerkove argument se Jezusi eshte Zot, ndersa une kerkova argument se Allahu eshet Zot, apo ta kete pa dikush?
    Ti shoq u dashte njeher ti pergjigjesh pyetjes nes eke pergjigje, apo te mungoj ajo, dhe pasi ta japesh pergjigjen - pastaj mund edhe te besh pyetje, e jo te bejesh pyetje kinse po ben dicka, nuk eshte aftesi ajo.

PO shoq, Krishtin e ka pa njeriu dhe kan jetuar me tė 33 vite. Kete te vertete askush ne bote nuk mund ta mohoj. Nese ti mund te thuash se njeriu nuk e takoj Jezusin ateher eshte nje budallak dhe kunderthenje ne ty. Pra une jap pergjigje sepse kam pergjigje, nuk me mungon mua pergjigjeja, pergjigja eshte se Krishtin e ka pa njeriu, ndersa ne asnje argument nuk mund ta thuash se dikush ta kete takue Allahun. E dhash une pergjigjen pasi qe ti nuk ishe i gatshem.
    Tash jepe pergjigjen.
    Kaloja bukur.
    pikerisht ...se une kam nje argument shume te fuqishem per te mbeshtetur ate qe them ...por qe nuk po guxoj ta sjell me , sepse ju talleni me te ...biles ju e konsideroni qesharake...
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Bibla thotė: “Adhuro Zotin, Perėndinė tėnde, dhe shėrbeji vetėm atij”. (Mateu 4:10) “Por ti, kur lutesh, futu nė dhomėzėn tėnde, mbylle derėn dhe lutju Atit tėnd nė fshehtėsi; dhe Ati yt, qė shikon nė fshehtėsi, do tė ta shpėrblejė publikis...ht”. (Mateu 6:6)

Jezusi ka urdhėruar qė tė adhurohet vetėm Perėndia
    Amen. Veq Perendine e gjalle duhet adhuruar.

Cka mendove ti? mendove se po thote Jezusi se shkoni dhe adhuroni "zotat" e paganve a? jo bre bac, veq Perendia adhurohet. Jezusi sigurisht se mire ka thene dhe per at arye edhe e besojme Jezusit. Atij i besojme e nuk e perbuzim duke besuar njerezve te qmendur qe vegojne nga djalli dhe shohin endrra, e pastaj pas nej trishtimi, qet shkume nga goja, shkumon dhe i bie te fiket, por - ja qe nje grua e plakur eveje, me qellim qe ta matroj nje djalosh te ri, ja ben qefin dhe i thote se je "profeti" - e ai mendon se ashtu eshte!! Krishtin bre bac duhet degjuar dhe besuar.

“Jezusi u afrua e u tha: Me ėshtė dhėnė ēdo pushtet nė qiell e nė tokė. 19 Prandaj, shkoni e bėjini nxėnės tė mi tė gjithė popujt! Pagėzoni nė Emėr tė Atit e tė Birit e tė Shpirtit Shenjt!" (Mt 28; 18-19)
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Tash jepe pergjigjen.
    Kaloja bukur.
    Eshte shume i imet njeriu, madje me i imet se mikrrobi dhe nuk ka shance te takoj Perendine, te pakten ne planetin toke 'jo', sepse sistemi yne diellor nuk mund t'a perballoj prezencen e Tij. Paramendo, Ai qe krijoi shtate gjithesite, paramendo madheshtine e tij. Kush jemi ne, ne kete planet toke te humbur sikur nje pikel ne oqean, dhe ne deshirojme ta takojme per se gjalli Ate??!! Absurde!! Ndersa Jezzusi eshte pare me sy nga njerezit dhe jetoi nder njerez, por si njeri e jo si Hyjni o tripo - merr vesht nje here e mire, se ate e mbyten nje grup njerezish, dhe ai iu lut Nje Perendie 'Eli, Eli'. Mos valle ishte Jezusi ai qe krijoi shtate gjithesite?! Ai i cili nuk ishte ne gjendje te krijoj nje gomaric??!

Bye bye
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 20-11-2012 mė 04:57

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Amen. Veq Perendine e gjalle duhet adhuruar.
    Ciliiiiin... se ma kope berkun mer hajvan

Cka mendove ti? mendove se po thote Jezusi se shkoni dhe adhuroni "zotat" e paganve a? jo bre bac, veq Perendia adhurohet. Jezusi sigurisht se mire ka thene dhe per at arye edhe e besojme Jezusit.
    O trushplare, vete e thua me goj se Jezusi ka thene te adhurohet vetem nje Perendi. Ndersa kthehesh dhe thua ne e adhurojm dhe i besojme Jezusit!! Nkofsh bektesh merre vesh!!

Atij i besojme e nuk e perbuzim duke besuar njerezve te qmendur qe vegojne nga djalli dhe shohin endrra, e pastaj pas nej trishtimi, qet shkume nga goja, shkumon dhe i bie te fiket, por - ja qe nje grua e plakur eveje, me qellim qe ta matroj nje djalosh te ri, ja ben qefin dhe i thote se je "profeti" - e ai mendon se ashtu eshte!! Krishtin bre bac duhet degjuar dhe besuar.
    Ti me te vertete qenke nje cipeplasur e injorant! Po kush te zgjodhi mod. o i padrejte?! A me duket se me ke thene ti mua qe "une po fyej fene e tjetrit dhe nuk po kaloj pa u percjellur" apo jo?!, edhe pse une nuk e kam fyer fene e tjetrit asnjehere! Te pakten jo si ty qe i thua nje profetit te fese Islame 'i cmendur' - 'nxjerr shkumbe nga goja' - 'me vegime te djallit' e shume gjera te tjera... po pse kshtu o shpirtzi...!!? Ku ke jetuar deri tani o tradhetar e 'bukepermys'?! Apo ti qenke nje prej atyre 'tipave' qe fshehin surratin pas PC-se duke shfryre mllefin dhe per te shprazur ate urrejtjen qe ke ne zemren tende ndaj atyre qe ke ndenjur nate e dite me ta dhe je rritur ne mesin e tyre?! Sa ziliqar qe qenke mer!!
    “Jezusi u afrua e u tha: Me ėshtė dhėnė ēdo pushtet nė qiell e nė tokė. 19 Prandaj, shkoni e bėjini nxėnės tė mi tė gjithė popujt! Pagėzoni nė Emėr tė Atit e tė Birit e tė Shpirtit Shenjt!" (Mt 28; 18-19)
    Kush po te thote qe Jezusi tha a?? Mateu?! Nga kush iu paskan dhene ato pushtete?? Kush ia dha Zotit cdo pushtet ne qiell e ne toke??! A nuk i paska pasur me pare ai ato pushtete? E kush i paska pasur ato pushtete me pare, djalli??!! Merreni me mend, pushtetin qe ka pas ai, e mbyten nje grup i vogel njerezish!! Heeej... Zotin e mbyten nje grup jehudesh!! Kjo eshte 'nje kafshate qe skaperdihet dot'!! Aktrim i papare... " 'Biri u pagezua ne emer te Atit, 'T'birit' dhe shpirtit shenjt"!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 20-11-2012 mė 05:01

Faqja 26 prej 27 FillimFillim ... 1624252627 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •