Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    Fol mire ose hesht Maska e Linë
    Anëtarësuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    203

Deklaro me gjithë zemër

Thuaj në këto çaste dhe me gjithë zemër "La ilahe il-lallah", thuaji pasi ku i dihet.

Ndoshta kjo fjalë e sinqertë dhe plot mall, e mbush kartën dhe më pas peshoren e veprave të mira. Deklaro me gjithë zemër se nuk njeh, nuk adhuron dhe nuk i lutesh tjetërkujt, përveç Zotit.

Dhe thuaje me zemer:
    Zoti im! Mos ma lako zemren time pasi me udhezove. Me dhuro Meshire nga ana Jote, se Ti je Dhuruesi i Madh!

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Adelina O. Lexo Postimin
    Thuaj në këto çaste dhe me gjithë zemër "La ilahe il-lallah", thuaji pasi ku i dihet.

Ndoshta kjo fjalë e sinqertë dhe plot mall, e mbush kartën dhe më pas peshoren e veprave të mira. Deklaro me gjithë zemër se nuk njeh, nuk adhuron dhe nuk i lutesh tjetërkujt, përveç Zotit.

Dhe thuaje me zemer:
    Zoti im! Mos ma lako zemren time pasi me udhezove. Me dhuro Meshire nga ana Jote, se Ti je Dhuruesi i Madh!
    thuje shqip mi kosovare se tingellon me mire.

ps.nji pyetje kam une se duhet ta themi ne arabisht dhe jo anasjelltas?

apo zoti eshte i arabve?

Anëtarësuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    203
    Zoti eshte Nje dhe per te gjithe.

Pse e perdora ne ate gjuhe, eshte nga fakti qe vleren e ka si te tille ashtu me te madhe. Pasi dhe Libri Kur'ani ne kte gjuhe eshte zbritur, Zoti ka dashur kshtu.

Por thuaje dhe shqip, te keqe nuk ka ktu gjë, por duhet ditur mire kuptimin e sakte.

Anëtarësuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    203
    Do ta bej nje postim atehere enkas per kte ceshtje.

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Nuk eshte me rendesi kinezisht, rusisht, anglisht, arabisht ose shqip.
    me rendesi eshte te jemi brenda asaj fjale me shpirte, zemer, mendje, gjuhe dhe gjithe gjymtyrat e trupit.

por eshte mire per gjithe ne te dijme se 4 fjale jane me te preferuara dhe ate: SUBHANALLAH, ELHAMDULILAH, LA ILAHE IL-LALLAH dhe ALLAHU EKBER.

ps.
    fjala el hamdu nuk gjene perkthim adekuat ne gjuhen shqipe. ne shqip e kemi fjalen falenderim nga fjala arabe shukran, kurse hamd perdoret enkas per Allahun xh.sh.
    Por une perseri e dua dhe e preferoi shqipen sepse e kam gjuhe nene.
    urtësia

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •