Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    i/e regjistruar Maska e Bajraku
    Anëtarësuar
    29-02-2012
    Postime
    498

Kriza rikthen italianët te biçikletat

Bota Sot | 02.1 .2012

Italianët blenë më shumë biçikleta se sa makina në vitin 2011, për herë të parë në shumë dekada.

Mediet vendase raportuan të martën lajmin, duke e interpretuar si një shenjë të qartë të krizës ekonomike që ka përfshirë vendin.

Sipas “La Repubblica”-s, gjatë vitit të shkuar, 1,75 milionë biçikleta u shitën në të gjithë Italinë, dy mijë më shumë se sa numri i makinave.

Rënia e fuqisë blerëse dhe rritje dramatike e çmimit të naftës është ajo që ka ndikuar më shumë në krijimin e kësaj situate.

Një shitje kaq e ulët e numrit të automjeteve nuk regjistrohej në ekonominë e tretë më të madhe të Eurozonës që prej vitit 1964.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Rritje cmimi ka edhe ne Amerike dhe nuk shkojne te bicikletat.
    Shkojne vetem meksikanet.
    Leku fitohet edhe me forma te tjera si investime ,hapje biznesi
    si person i vetem pa punonjes biznes vetjak.Keto qe kane blere bicikleta
    jane ne fakt pensioniste qe kane rene keq per leke,te huaj stranjeri pa pune,,jane emigrante te rinj qe kane hy ne Itali,
    qe shkojne deri te treni me biciklete e lidhin bicikleten te ndonje shesh aty
    dhe marrin trenin dhe shkojne ne pune
    Ne Itali dikur te zona prane platformes se trenit kam pare tufe masive bicikletash.
    Nje pjese qe kane blere bicikleta jane ambjentaliste fanatike te lidhur me organizata ambjenti.
    Italia historikisht ashtu ka qene gjithmone ne krize,inflacion lirete dhe kriza qeverish,asnjehere ska qene ai shtet ne rregull.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 02-10-2012 më 22:12
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    do kishte lezet.
    "Më e mira është armike e së mirës"

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Kriza rikthen italianët te biçikletat
    Nese vazhdohet me nivel te tille te cmimit te naftes shumica e qytetareve te zonave urbane do te heqin dora nga automobili.

Ne fakt, prodhuesit e automobilave do te detyrohen te prodhojne automjete qe shpenzojne shume me pak se aktualisht. Prodhues tjere do te koncentrohen ne automobile lluksoze, per klasen e te pasurve...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

Talking

Citim Postuar më parë nga Bajraku Lexo Postimin
    Bota Sot | 02.1 .2012

Italianët blenë më shumë biçikleta se sa makina në vitin 2011, për herë të parë në shumë dekada.

Mediet vendase raportuan të martën lajmin, duke e interpretuar si një shenjë të qartë të krizës ekonomike që ka përfshirë vendin.

Sipas “La Repubblica”-s, gjatë vitit të shkuar, 1,75 milionë biçikleta u shitën në të gjithë Italinë, dy mijë më shumë se sa numri i makinave.

Rënia e fuqisë blerëse dhe rritje dramatike e çmimit të naftës është ajo që ka ndikuar më shumë në krijimin e kësaj situate.

Një shitje kaq e ulët e numrit të automjeteve nuk regjistrohej në ekonominë e tretë më të madhe të Eurozonës që prej vitit 1964.
    Biçikletat në Itali nuk janë blerë për të zëvëndësuar makinat, pasi me to mund të lëvizësh lirshëm brënda qyteteve, ku janë ndërtuar edhe shumë rrugë për biçikleta. Ndërsa po të dalësh pak jashtë qytetit është shumë e rezkishme. Pra nuk përdoren për punë por për të kaluar kohën e lirë e cila këto vitet e fundit është e tepërt sepse njerzit nuk punojnë dhe marrin asistencë për një deri dy vjet. Në të njëjtën kohë çmimi i një biçiklete të re dhe të mirë me marsha ka zbritur deri në 70-80 euro. Kurse unë dëgjova se ishte rritur edhe blerja e këpucëve, dhe sandaleve, më shumë se ajo e bicikletave, pasi njerzit nga kriza preferojnë të ecin dhe të ulin pak barkun,,,

Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Rritje cmimi ka edhe ne Amerike dhe nuk shkojne te bicikletat.
    Shkojne vetem meksikanet.
    Bicikletat jane perhapur shume ne New York dhe ne qytet te tjera kryesore ne Amerike. Dhe perdoren shume nga amerikanet vete ne kto qytete.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •