Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 81
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    pra mafia e betonit po ben kerdine..
    po si arrin mafie betoni te shkaterroj plazhet?
    e thjeshte..
    sepse juve sulmoni te gjith te blini apartamente ne plazhe e pran plazheve..
    kjo eshte..
    ne se nuk do kish bleres as mafia sdo kish ndertuar..
    pra jemi te gjith armiq te plazheve..
    po flas per plazhe..
    e dini kujt i thon plazh?
    nuk besoj..
    po ne nje vend qe kerkon turizem mase, pallatet dhe hotelet prane plazhit duhet te behen. do marri hotelin ne mal dikush qe do beje plazh???
    ceshtja eshte se eshte ndertuar pa nje minimum plani. ka ndertesa te shemtuara dhe vend e pa vend.
    gjithashtu duhet respektuar nje fare largesie nga deti.

ky eshte nje nder plazhet me te vizituara ne tere mesdheun. benidorm ne spanje.
    si te duket braro? ka apo nuk ka beton ketu?

pastaj nese nuk do zhvillosh turizem mase, atehere eshte dicka tjeter. atehere nuk nderton shume. ben nje hotel te vogel cdo 500 metra.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Vasudhaiva Kutumbakam

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    po ne nje vend qe kerkon turizem mase, pallatet dhe hotelet prane plazhit duhet te behen. do marri hotelin ne mal dikush qe do beje plazh???
    ceshtja eshte se eshte ndertuar pa nje minimum plani. ka ndertesa te shemtuara dhe vend e pa vend.

pastaj nese nuk do zhvillosh turizem mase, atehere eshte dicka tjeter. atehere nuk nderton shume. ben nje hotel te vogel cdo 500 metra.
    Shembull tė bukur na solle lol
    Bregdeti mesdhetar spanjoll ėshtė mė i dhjerė se ai i Durrėsit, i betonizuar gjithėandej. As parqet natyrore nuk kanė kursyer kanibalėt kapitalist tė ndėrtimit. Ėshtė ndėrtuar pa kriter, pa marrė parasysh se shkatėrrojnė natyrėn dhe ekosistemin. Problemi i Spanjės dhe Durrėsit tonė ėshtė turizmi masiv. Kur dynden tė gjithė nė njė vend, duhet hapsirė pėr strehim dhe kėshtu mori hov Boom-i i ndėrtimeve.

Unė nuk isha kėtė vit nė Durrės, kam qėnė vit pėr vit, mė vjen shumė keq, por flliqėsirė ėshtė. E faji ėshtė i pushueseve dhe kafshėrisė sė tyre. Nqs doni tė shihni katunarinė (nuk e pėrdor si term prejardhjeje, por si eduaktė dhe mentalitet) shkoni nė plazhin e Durrėsit... pa hezitimin mė tė vogėl hidhet nė rerė zhapa e bananes deri te bebelinat, ndėrkohė qė koshat, gjysėm metri mė tutje, rrinė bosh.
    Qė vjet kishin problem pronarėt e hoteleve e ankoheshin se kishte rėnė fluksi, gjysmat e hoteleve rrinė si pėrbindėsh graniti bosh. Tani pasi e bėnė Durrėsin si surrati i vet e na u ankokan se ka fekale nė det (nga Italia na erdhėn fekalet?!) po i drejtohen jugut pėr ta fekalizuar edhe atė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ☆Angie☆ : 04-10-2012 mė 04:02
    Elegance is an attitude.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga ☆Angie☆ Lexo Postimin
    Shembull tė bukur na solle lol
    Bregdeti mesdhetar spanjoll ėshtė mė i dhjerė se ai i Durrėsit, i betonizuar gjithėandej. As parqet natyrore nuk kanė kursyer kanibalėt kapitalist tė ndėrtimit. Ėshtė ndėrtuar pa kriter, pa marrė parasysh se shkatėrrojnė natyrėn dhe ekosistemin. Problemi i Spanjės dhe Durrėsit tonė ėshtė turizmi masiv. Kur dynden tė gjithė nė njė vend, duhet hapsirė pėr strehim dhe kėshtu mori hov Boom-i i ndėrtimeve.
    hahahahaha.
    ku ke qene ne spanje? na trego pak! une e njoh relativisht mire spanjen.
    plazhi ne barcelone, (metropol me gadi 2 milione banore dhe me shume se 7 milione turiste ne vit) , eshte 1000 here me i paster se ne durres. imagjino pjesen tjeter te spanjes.
    bej nje xhiro ne costa brava dhe pranoje se ia fute kot (pa dashur te permend jugun)!

ne spanje ke si turizem mase, ashtu edhe turizem me te rezervuar. i gjen te gjitha. varet se cfare kerkon.

bregdet i dhiere thua ti.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    kete foto e kam bere para 1 muaji e gjysem ne nje plazh ne mes te nje qyteti shume te vizituar.
    ky qytet ka 40.000 banore ne dimer e 400.000 ne vere. turizem masiv dhe shiko cfare plazhi!

bregdeti spanjoll eshte bregdet i dhjere??? hahahah. akoma po qesh!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    admiral..

plazhi me kulla 40 katshe qe ke ven lart ishte faqja zeze..
    jam kondra ketyre plazheve..
    plazhi posht eshte normal..pra i pranushem.. pra dhe i bukur..

ne lidhje me plazhet..
    plazhi duhet te jet sic e ka bere nena natyre..
    i vetmi dorveneje nga njeriu duhet te jet pillezimi..ne se nuku ka..e aspak betoni..
    pra te ruhet originalliteti miljona vjecar.. sepse aty jan peshqit..shpezet insektet e bimet e tjera organizma makro e mikro skopike.. te pershtatura ne miliona vjet..

ppsh hengri nje mu.t te madh me tharjen e kenatave..
    myshkonja aspak nuk u zhduk.. perkundrazi te ha dhe ne mes te lushnjes dhe ne mes te durrsit bile dhe ne bllok te tiranes..

ne nje plazh ndertyimet jane keto..

uji pijshem e korenti ..rruget e telefoni.. e ndertesat e rralla larg te pakten 500 deri 1 km larg buzes se ujit.. e mos te preket asgje qe natyra ka len aty..

natyrisht ki koncepti im nuku i pershtatet benhasanoizmit iliro metoizmit blendo dulako kokodhimizmit e fidelo mutavizmit..

admiral..

degjo mire cpo te them.. se do pendonesh nje dite..
    mo i benj parat rrush e buleta.. e hotele..

mblidhi e shko ne shqiperi e bli nje fshataro-shtepi me bahce rrush kumblla e ulli.. ne levan a ne risili..
    e aty benj spanjen e bahamen.. turqine e italine.. parisin e kreto qiparizin..
    dhe i rrit kalamaqerit ne bahce jo nen rrota makinash si po i rrit e mjera dhe e dhjera tirane..

me kupton a jo..

se..paraja nje her te vjen ne dor gjat jetes..
    e prishe vate..
    e ruajte.. fitove..

.

Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    admiral..

ne lidhje me plazhet..
    i vetmi dorveneje nga njeriu duhet te jet pillezimi..ne se nuku ka..e aspak betoni..
    pra te ruhet originalliteti miljona vjecar.. sepse aty jan peshqit..shpezet insektet e bimet e tjera organizma makro e mikro skopike.. te pershtatura ne miliona vjet..
    brari edhe unė me ty jam ky plazhi qė solli admirali duket si te foto-ja mė poshtė. Ē'ka Durrėsi mė pak?

hahahahaha.
    ku ke qene ne spanje? na trego pak! une e njoh relativisht mire spanjen.
    plazhi ne barcelone, (metropol me gadi 2 milione banore dhe me shume se 7 milione turiste ne vit) , eshte 1000 here me i paster se ne durres. imagjino pjesen tjeter te spanjes.
    bej nje xhiro ne costa brava dhe pranoje se ia fute kot (pa dashur te permend jugun)!

ne spanje ke si turizem mase, ashtu edhe turizem me te rezervuar. i gjen te gjitha. varet se cfare kerkon.

bregdet i dhiere thua ti.
    admiralo, nuk ngela tė tregoj ku kam qėnė nė Spanjė apo sa kam bredhur nėpėr botė unė. Nuk e di sa mirė e kupton shqipen ti, por unė nuk thashė se bregdeti spanjoll ėshtė i ndotur, qė mė tregon pastėrtinė ti mua, thashė i betonizuar... E kupton ēdo tė thotė?!

Bild-i (s'mė pėlqen si Regenbogenpresse qė ėshtė, po hec mo po e citoj) shkruan:

''...Aber das ist lange her. Heute kämpft die Costa Brava mit dem Ruf, eine Betonwüste für Billigtouristen zu sein...''

kete foto e kam bere para 1 muaji e gjysem ne nje plazh ne mes te nje qyteti shume te vizituar.
    ky qytet ka 40.000 banore ne dimer e 400.000 ne vere. turizem masiv dhe shiko cfare plazhi
    So, meqė na solle kėtė foton e bukur me kėtė qytetin qė i 10-fishohet nr. i banorėve nė dimėr, po tė sjellė edhe unė njė artikull tė 2009, qė e ka qėndisur Der Spiegel aq bukur mbi kėtė qytet; nuk besoj se nė 3 vite tė ketė ndryshuar shumė 'qyteti' sa mos tė jetė mė aktual

Lloret ist einfach. Es gibt Sonne, Strand, Discos und Alkohol, andere Drogen gibt es auch, viel mehr aber nicht. Trotzdem ist hier alles möglich, so sieht es jedenfalls aus. Die Stadt ist der betongewordene Traum...,
    ...
    Die Stadt ist seit den fünfziger Jahren bei Touristen beliebt, die günstig Urlaub machen wollen, sie wurde aber erst Ende der Neunziger von Reiseveranstaltern entdeckt, die nach neuen Kunden suchten und testeten, ob sich Pauschal- und Party-Urlaub auch an Jugendliche verkaufen lässt, die nicht viel Geld ausgeben wollen. Seitdem wächst der Markt für organisierte Abi-Fahrten, sieben Tage Lloret im billigsten Hotel ab 159 Euro im Mehrbettzimmer, inklusive Busfahrt.
    Die Reisebusse mit den Abiturienten fahren nicht nur nach Spanien, sondern auch nach Italien, Kroatien, Ungarn und Bulgarien. Sie fahren meist in Party-Enklaven, die ähnlich funktionieren wie Lloret de Mar und wo auch betrunkene 18-Jährige nicht viel dreckig oder kaputtmachen können, weil das meiste in der Stadt entweder aus Beton ist oder abwaschbar oder so billig, dass man es mit wenig Aufwand austauschen kann.

Lloret mit seinen 38 000 Einwohnern, 199 Restaurants, 93 Hotels und 42 Discotheken verdient zwar gut an den Besuchern, doch seit einiger Zeit machen sich Lokalpolitiker Sorgen über das Bild ihrer Stadt, das die Sauftouristen aus Deutschland, aber auch aus Frankreich, Russland, England, Holland und Italien ruinieren. Lloret hat die Party satt. Der Stadtrat hat vor vier Jahren mehrere Verordnungen verabschiedet, die unter anderem das laute Zuschlagen von Türen und Fenstern zwischen 22.30 Uhr und 7.30 Uhr untersagen; verboten ist auch Alkohol am Strand und auf den Straßen, was ein großer Witz ist, da es wenige Leute gibt, die auf der Straße und am Strand keinen Alkohol trinken.

Nuk ka nevojė pėr pėrkthim, se mesa kam parė di deutsch
    Se harrova:burimi

bregdeti spanjoll eshte bregdet i dhjere
    Kaq pėrsa i pėrket Belulit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ☆Angie☆ : 04-10-2012 mė 06:28
    Elegance is an attitude.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    admiral..

o brar, ja si ishte qyteti tek ai plazhi qe te pelqeu me lart. te duket pa ndertesa?
    http://www.ldvviaggi.com/include/sho....php?imgid=335

ne lidhje me plazhet..

ppsh hengri nje mu.t te madh me tharjen e kenatave..
    myshkonja aspak nuk u zhduk.. perkundrazi te ha dhe ne mes te lushnjes dhe ne mes te durrsit bile dhe ne bllok te tiranes..

ne nje plazh ndertyimet jane keto..

uji pijshem e korenti ..rruget e telefoni.. e ndertesat e rralla larg te pakten 500 deri 1 km larg buzes se ujit.. e mos te preket asgje qe natyra ka len aty..

natyrisht ki koncepti im nuku i pershtatet benhasanoizmit iliro metoizmit blendo dulako kokodhimizmit e fidelo mutavizmit..
    e di sa miliona banore jetojne ne zonen e mesdheut???
    ne mesdhe ke metropole si marsej, barcelona, napoli, gjenova, athina, tel avivi, beiruti, algjeri etj.
    ti kerkon te besh plazh ne qytet, te kesh turizem mase e te gjesh ndertesa cdo 1000 metra? kjo eshte utopi.
    plazhe te tilla mund t'i gjesh ne zona te pabanuara apo me dendesi shume te ulet popullimi dhe nese nderton cdo 1000 metra nuk mund te kesh turizem mase.
    duhet te sakrifikosh dicka.
    do miliona turiste??? nderto hotele dhe ofro kushte argetimi.
    do te mbash natyren e virgjer dhe te mos ndertosh shume? mos pretendo miliona turiste.
    o njeren o tjetren.

admiral..
    degjo mire cpo te them.. se do pendonesh nje dite..
    mo i benj parat rrush e buleta.. e hotele..
    mblidhi e shko ne shqiperi e bli nje fshataro-shtepi me bahce rrush kumblla e ulli.. ne levan a ne risili..
    e aty benj spanjen e bahamen.. turqine e italine.. parisin e kreto qiparizin..
    dhe i rrit kalamaqerit ne bahce jo nen rrota makinash si po i rrit e mjera dhe e dhjera tirane..
    me kupton a jo..
    se..paraja nje her te vjen ne dor gjat jetes..
    e prishe vate..
    e ruajte.. fitove..
    e kam shtepine me bahce, me rrush e me kumbulla e ullinj. me mjafton aq.
    nuk do te doja te shpenzoja asnje qindarke ne nje vend ku nuk ka shtet dhe mbizoteron ligji i xhungles.
    cdo vit probleme me komshinjte ke. kush nderton nje mur aty ku nuk duhet, kush te vjedh nje rrip toke, kush hap nje dritare vend e pa vend.
    dhe c'te besh? te ankohesh nuk ke se ku. te diskutosh nuk behet fjale se nuk marrin vesh. te vritesh me to???
    me kenaqesine me te madhe shkoj ne shqiperi, sepse vetem atje ndjehem ne shtepi, por pushimet e verteta i bej tjeter kund. atje nuk pushoj.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga ☆Angie☆ Lexo Postimin
    Se harrova:burimi

Kaq pėrsa i pėrket Belulit
    hahahah. e di ku eshte ky vend qe ke vene ne foto??? eshte i njejti vend qe kam sjellur une tek fotoja me siper. i njejti. ndodhet 60km nga barcelona.
    hahahaha. plazh i shemtuar, apo jo? lol. une vetem nje dite kam qene, por plazhi ishte spektakel.
    nuk mund te pretendosh asgje me shume nese do te besh plazhin ku ka turizem mase.
    do foto te rivieres franceze qe nuk eshte per " billigtouristen"??? nice, cannes, juan les pins? ku kujton se flene turistet atje? ne cadra?
    per mua personalisht costa brava eshte me e bukur se cote d'azur per sa i perket plazheve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 04-10-2012 mė 06:59
    Vasudhaiva Kutumbakam

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Cme kujtove tash nje dokumentar para nje muaj mbi ishullin e korzikes.

Atje eshte bere praktike qe "milliarderat" (mendoj se brari nuk ma mer per kusure perdorimin e kesaj fjale), per te mare leje ndertimi ne zona te mbyllura (pra aty ku plani hapesinore ka parapare parqe, natyre, dhe vende per sherbim shoqerore, sidomos aman qarkullimin e lire pa nderprerje rreth bregdetit) mjafton planin ndertimore ta dorezojn ne bashki, dhe kryebashkiaku ta "harroje" ne tavoline dy jave. Ligji eshte i tille, qe automatikisht pastaj vlen leja e ndertimit !!!

Mos marrin vesh keta tanet, se do ta futin ne praktike nje ligj te tille.....e cdo 100 metra "fukarate" duhet ta lene bregun dhe t'ju sillen perreth "villave" te "zengjinave".....

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    hahahah. e di ku eshte ky vend qe ke vene ne foto??? eshte i njejti vend qe kam sjellur une tek fotoja me siper. i njejti. ndodhet 60km nga barcelona.
    hahahaha. plazh i shemtuar, apo jo? lol. une vetem nje dite kam qene, por plazhi ishte spektakel.
    nuk mund te pretendosh asgje me shume nese do te besh plazhin ku ka turizem mase.
    do foto te rivieres franceze qe nuk eshte per " billigtouristen"??? nice, cannes, juan les pins? ku kujton se flene turistet atje? ne cadra?
    per mua personalisht costa brava eshte me e bukur se cote d'azur per sa i perket plazheve.
    O ti z. hahahahaha kishe ndonjė koment mbi ''Ėndrrėn e betontė'' tė Loretės? Boll rrahe ujė nė hava kot. Tė solla njė shkrim tė shkėputur nga Spiegel, qė pėrshkruan mė sė miri 'bukurinė' e Loretės. Sepse pėr kėtė na u ngefe si gjel.
    Qė kemi postuar tė njėtėn foto s'ka nevojė t'ma tregosh ti, ėshtė normale pasi po flasim pėr tė njėjtin lokalitet. Po e ēuditshme si vajte gėrmove edhe ti nė www dhe nuk na solle ndonjė tėnden, meqė na paske qėnė atje.
    Nejse lėre fare. Nuk pres ndonjė mendim tė madh nga dikush qė ''viziton'' vende me kėshtjella tė betonta dhe preferon ti marrė erė djersės sė tjetrit.

Unė e mbylla kėtu. Njė kėshillė, edhe po s'ma lejove, po ia lejoj unė vetes: Mos shit shumė pola.
    Elegance is an attitude.

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •