Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 65
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Ramazan te lutem mos e prish kete teme ..
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    ramazan qka eshte e lejuar pra sipas jush,dasmat psh si duhet te behen?Pa muzik?

Ne nuk i degjojme ato ligjerata...qe jane perhapur tani koheve te fundit,jetojme me ato qe na kane mesuar gjysherit tane!

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    Selamun alejkum, veshi nuk ka nevojė pėr gjėra tė kota dhe kėtė e kanė thanė Dijetarėt, kurse ju qė thoni njė gjė tė tillė, sillni argumentet nėse i keni?

Hoxhallarėt Sufist ndoshta i kanė qejf kėngėt siē ju kanė mėsuar edhe juve, por ata qė e kėrkojnė tė vėrtetėn nuk mirren me gjėrat e kota.
    O zoteri,e pse ne RTK-pas cdo falje te bajramit kendohen Ilahi,a eshte mekat t'i degjojm keto a,ose gjithe Kosova( Besimi musliman) paskan marr nje rruge te gabuar pra....
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Ilahia me poshte eshte e inspiruar prej profetit Muhamed a.s.
    Shikoni videon kur nje jobesimtare fillon te pelqeje Islamin vetem prej kultures dhe durimit te nje Muslimani. Mashallah

Maher Zain - The Chosen One | ماهر زين - المختار

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar mė parė nga Nete Lexo Postimin
    ramazan qka eshte e lejuar pra sipas jush,dasmat psh si duhet te behen?Pa muzik?

Ne nuk i degjojme ato ligjerata...qe jane perhapur tani koheve te fundit,jetojme me ato qe na kane mesuar gjysherit tane!
    Nete mos gabo as hallve me hanger,se ish gjynah edhe me e gatua....
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Citim Postuar mė parė nga e panjohura Lexo Postimin
    Nete mos gabo as hallve me hanger,se ish gjynah edhe me e gatua....
    Lere kush i degjon,keto nuk jane zakone tona do te thote te besimtareve musliman shqiptar,skem pune me tjeret!

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Alejkum Selam Ramazan,

Jam i sigurte 100% qe ti as i ke degjuar keto ilahi ,se ndryshe nuk do jepje kete mendim.

Cfare shikon te keqe tek keto ilahi ti? Aty permendet Allahu xh.sh dhe profeti i tij , plus flitet per dashurine qe duhet te kene ciftet mes veti.

Me gjithe respektin qe kam per ty Ramazan te lutem mos bastardiso gjithcka qe ska lidhje me ate qe ste pelqen ty.
    Behu Musiman me horizont dhe mos e mendo Islamin aq monoton.
    Po pritet nji pėrgjigje e tillė nga ju angmokio, sepse tė kam kundėrshtuar nė nji gjėp qė epshi ta don dhe aty nuk ka mundėsi qė tė reagosh ndryshe, pėrveēse me injorancė dhe arogancė. Sjelli o bur argumentet se kėnga nė Islam tė qetsoka zemrat!!!

Unė deri tash nuk kam ndėgjuar asnjė dijetar qė thotė se kėnga ta qetson zemrėn, por e thuajnė tė kundėrtėn, se ajo e vdes zemrėn.

All-llahu thotė:

3:126. " Allahu e bėri kėtė qė t’ju sjellė lajmin e gėzuar dhe qė t’jua qetėsojė zemrat. Vėrtet, fitorja ėshtė vetėm nga Allahu, i Plotfuqishmi dhe i Urti. "

Kurse ti angmokio ke thėnė: " ...kengetari qe qeteson zemrat e Muslimaneve me kenget e tij. "

Unė tė kėshiloj qė tė pendohesh pėr kėtė gabim qė ke bėrė dhe ta studjosh mirė kėtė para se tė postosh temėn.

Selamun alejkum.
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Selamun alejkum, veshi nuk ka nevojė pėr gjėra tė kota dhe kėtė e kanė thanė Dijetarėt, kurse ju qė thoni njė gjė tė tillė, sillni argumentet nėse i keni?

Hoxhallarėt Sufist ndoshta i kanė qejf kėngėt siē ju kanė mėsuar edhe juve, por ata qė e kėrkojnė tė vėrtetėn nuk mirren me gjėrat e kota.
    Selamu alejkum,

Eshte shume thjeshte puna o vella, sot sidomos kur kemi internet. Mere nje minute kohe, dhe shkruaj instituteve te pershtatshme ne

Prishtine
    Shkup
    Sarajeve
    Stamboll
    Kairo
    (Deoband)

Dhe na sjell ketu qendrimet e profesoreve te fikhut, dhe do bisedojm me tutje (nese ato i sheh si te nderkualifikuar, atehere problemi nuk eshte tek "muzika").

Perndryshe, Albani nuk eshte dijetare i HAKUT, sa i perket vendit tone. Mos e keqinterpreto NDERIN me HAKUN !!!

Jurisprudenca islame qe nga koha e Omerit ra. posedon aktgjykime te ndryshme mbi faktikisht cfaredo pyetje qe na teket neve (te SHKRUARA !!!, pra, 1400 vjet material). Raste precedente do te gjindet me siguri aty ketu.........kur kadiu ne perandorine osmane (si shembull) merrte gjykime mbi ceshtje qe e preknin ligjin Sheri, ai se pari ju permbahej referencave.......dhe dije, bota ISLAME nuk e perfshin vetem arabine saudike, por gjith territorin nga kufijt e kines e deri ne atllantik, nga cepi i afrikes jugore deri te arushat e bardha.....arabet kane ndoshta me shume para (lek, dirhem, dinare, lira etc...), ndoshta kjo ti tollovit hesapet !!!

Nenvizimi melodik i gjuhes ka per qellim thellesimin e te folures ne shpirtin e ndegjuesit, e jo defrimin epshore.....nese praktika e sufisteve dhe perdorimi i melodise tek ata meret si reference per te gjykuar mbi "muziken", pse atehere nuk e mer edhe namazin para sysh ne kete gjykim (je objektiv ketu ???), ku dihet se ne farzet e sabahut, akshamit dhe jacise recitohet kurani me ze melodik ???....KU eshte KUFIRI mes hallalit dhe haramit ???

A nuk e ben "sasia" helmin ???

selam
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Po pritet nji pėrgjigje e tillė nga ju angmokio, sepse tė kam kundėrshtuar nė nji gjėp qė epshi ta don dhe aty nuk ka mundėsi qė tė reagosh ndryshe, pėrveēse me injorancė dhe arogancė. Sjelli o bur argumentet se kėnga nė Islam tė qetsoka zemrat!!!

Unė deri tash nuk kam ndėgjuar asnjė dijetar qė thotė se kėnga ta qetson zemrėn, por e thuajnė tė kundėrtėn, se ajo e vdes zemrėn.

All-llahu thotė:

3:126. " Allahu e bėri kėtė qė t’ju sjellė lajmin e gėzuar dhe qė t’jua qetėsojė zemrat. Vėrtet, fitorja ėshtė vetėm nga Allahu, i Plotfuqishmi dhe i Urti. "

Kurse ti angmokio ke thėnė: " ...kengetari qe qeteson zemrat e Muslimaneve me kenget e tij. "

Unė tė kėshiloj qė tė pendohesh pėr kėtė gabim qė ke bėrė dhe ta studjosh mirė kėtė para se tė postosh temėn.

Selamun alejkum.
    Ku e shikon arrogancen time ti Ramazan? Une po mundohem te te flas qete dhe me respekte sepse pamvaresisht kundeshtise tende rreth asaj qe une llogjikoj si te drejte, une prape te respektoj si besimtar Muslimane.

Te lutem boll me me komente ne kete teme , po nuk te pelqyen keto kenge mos i degjo.

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Ramazan , Muslimanet dhe ne kohen e profetit i kendonin ilahite sic eshte p.sh Taleal Bedru Aleyna . Ti sjell argumente dijetaresh por harron hadithin e profetit a.s kur i thote Ebu Bekrit r.a (teksa mundohej te nxirrte jashte sherbetoret qe po kendonin e vallezonin me Aishen) duke i thene leri sepse edhe muslimanet gezojne e festojne.

Nese do shikosh efektin e besimit qe krijojne kengetare te tille si Ibrahim , Maher Zain, Sami Yusuf apo Adem Ramadani eshte vertete i jashtezakonshem shume here me i madh se efekti qe japin wehabistet apo xhemaa tekfir qe kane mendjen vetem per te vrare prere e shkaterruar.

Feja eshte lehtesim thote profeti yne a.s .Lehteso dhe mos veshtireso thote Allahu xh.sh ne Kuran.
    Ndaj i nderuar Ramazan boll me komente rreth muzikes Islame sepse nuk del njeri me b*th perjashta kur degjon rreth Islamit por vetem sa i mbush zemren me gezim dhe i rrit besimin ne Allah.
    Angmokio, o zotni a don me e kuptuar njiherė se ti flet sikurse tė kam pruar argumentet e mija personale, por nuk ėshtė ashtu se unė tė kam thėnė atė qė kanė thėnė Dijetarėt e Hakut dhe thuaju atyre se pse e kan harruar dhe jo mua.

Pėr kėtė tė fundit qė ke thėnė, tė kėrkoj argument nga Kur'ani dhe Sunneti dhe jo fjalė boshe i nderuar.

Islami ėshtė lehtėsim dhe kjo ėshtė e vėrtetė, por jo lehtėsim me muzikė ( mbasi nuk kemi argument pėr kėtė, por i kemi nė tė kundėrtėn ).

3:8. “O Zoti ynė! Mos lejo qė zemrat tona tė shmangen (nga e vėrteta), pasi na ke udhėzuar nė rrugėn e drejtė, dhe jepna mėshirė prej Teje; vėrtet, Ti je Dhuruesi i Madh! "

All-llahu na largoftė nga ajo e shejtnit dhe na drejtoftė nė rrugėn e drejtė. Amiiin
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •