Ramazan te lutem mos e prish kete teme ..
Ramazan te lutem mos e prish kete teme ..
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
ramazan qka eshte e lejuar pra sipas jush,dasmat psh si duhet te behen?Pa muzik?
Ne nuk i degjojme ato ligjerata...qe jane perhapur tani koheve te fundit,jetojme me ato qe na kane mesuar gjysherit tane!
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Ilahia me poshte eshte e inspiruar prej profetit Muhamed a.s.
Shikoni videon kur nje jobesimtare fillon te pelqeje Islamin vetem prej kultures dhe durimit te nje Muslimani. Mashallah
Maher Zain - The Chosen One | ماهر زين - المختار
Po pritet nji pėrgjigje e tillė nga ju angmokio, sepse tė kam kundėrshtuar nė nji gjėp qė epshi ta don dhe aty nuk ka mundėsi qė tė reagosh ndryshe, pėrveēse me injorancė dhe arogancė. Sjelli o bur argumentet se kėnga nė Islam tė qetsoka zemrat!!!
Unė deri tash nuk kam ndėgjuar asnjė dijetar qė thotė se kėnga ta qetson zemrėn, por e thuajnė tė kundėrtėn, se ajo e vdes zemrėn.
All-llahu thotė:
3:126. " Allahu e bėri kėtė qė tju sjellė lajmin e gėzuar dhe qė tjua qetėsojė zemrat. Vėrtet, fitorja ėshtė vetėm nga Allahu, i Plotfuqishmi dhe i Urti. "
Kurse ti angmokio ke thėnė: " ...kengetari qe qeteson zemrat e Muslimaneve me kenget e tij. "
Unė tė kėshiloj qė tė pendohesh pėr kėtė gabim qė ke bėrė dhe ta studjosh mirė kėtė para se tė postosh temėn.
Selamun alejkum.
Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.
Selamu alejkum,
Eshte shume thjeshte puna o vella, sot sidomos kur kemi internet. Mere nje minute kohe, dhe shkruaj instituteve te pershtatshme ne
Prishtine
Shkup
Sarajeve
Stamboll
Kairo
(Deoband)
Dhe na sjell ketu qendrimet e profesoreve te fikhut, dhe do bisedojm me tutje (nese ato i sheh si te nderkualifikuar, atehere problemi nuk eshte tek "muzika").
Perndryshe, Albani nuk eshte dijetare i HAKUT, sa i perket vendit tone. Mos e keqinterpreto NDERIN me HAKUN !!!
Jurisprudenca islame qe nga koha e Omerit ra. posedon aktgjykime te ndryshme mbi faktikisht cfaredo pyetje qe na teket neve (te SHKRUARA !!!, pra, 1400 vjet material). Raste precedente do te gjindet me siguri aty ketu.........kur kadiu ne perandorine osmane (si shembull) merrte gjykime mbi ceshtje qe e preknin ligjin Sheri, ai se pari ju permbahej referencave.......dhe dije, bota ISLAME nuk e perfshin vetem arabine saudike, por gjith territorin nga kufijt e kines e deri ne atllantik, nga cepi i afrikes jugore deri te arushat e bardha.....arabet kane ndoshta me shume para (lek, dirhem, dinare, lira etc...), ndoshta kjo ti tollovit hesapet !!!
Nenvizimi melodik i gjuhes ka per qellim thellesimin e te folures ne shpirtin e ndegjuesit, e jo defrimin epshore.....nese praktika e sufisteve dhe perdorimi i melodise tek ata meret si reference per te gjykuar mbi "muziken", pse atehere nuk e mer edhe namazin para sysh ne kete gjykim (je objektiv ketu ???), ku dihet se ne farzet e sabahut, akshamit dhe jacise recitohet kurani me ze melodik ???....KU eshte KUFIRI mes hallalit dhe haramit ???
A nuk e ben "sasia" helmin ???
selam
albanish by nature
Ku e shikon arrogancen time ti Ramazan? Une po mundohem te te flas qete dhe me respekte sepse pamvaresisht kundeshtise tende rreth asaj qe une llogjikoj si te drejte, une prape te respektoj si besimtar Muslimane.
Te lutem boll me me komente ne kete teme , po nuk te pelqyen keto kenge mos i degjo.
Angmokio, o zotni a don me e kuptuar njiherė se ti flet sikurse tė kam pruar argumentet e mija personale, por nuk ėshtė ashtu se unė tė kam thėnė atė qė kanė thėnė Dijetarėt e Hakut dhe thuaju atyre se pse e kan harruar dhe jo mua.
Pėr kėtė tė fundit qė ke thėnė, tė kėrkoj argument nga Kur'ani dhe Sunneti dhe jo fjalė boshe i nderuar.
Islami ėshtė lehtėsim dhe kjo ėshtė e vėrtetė, por jo lehtėsim me muzikė ( mbasi nuk kemi argument pėr kėtė, por i kemi nė tė kundėrtėn ).
3:8. “O Zoti ynė! Mos lejo qė zemrat tona tė shmangen (nga e vėrteta), pasi na ke udhėzuar nė rrugėn e drejtė, dhe jepna mėshirė prej Teje; vėrtet, Ti je Dhuruesi i Madh! "
All-llahu na largoftė nga ajo e shejtnit dhe na drejtoftė nė rrugėn e drejtė. Amiiin
Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.
Krijoni Kontakt