Close
Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 104
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

C'do te ndodhe po te digjet Kurani?

Nje turme njerzish kane ndezur zjarr dhe kane djegur nje njeri te akuzuar per blasfemi pasi kishte djegur Kuranin ne qyttin e Bahawalpur ne provincen e Punjab,Pakistan.
    Policia ka arrestuar nje person pasi e kane akuzauar komshinjte e tij per fyerje te Kuranit, por perpara zbardhjes se te vertetes , turmat kane rrethuar dhe sulmuar inspektoriatin e policise.Referimi i BBC
    Kane kerkuar te vritet perpara tyre , ne te kundert do te vrisnin policet.
    Agjentet e policise kane hedhur gaz lotsjelles , por turma nuk u shpernda dhe Duke qene disa here me e madhe ne numer,turma ka mundur ta kape djaloshin, ta terheqe zvarre deri tek vendi ku ishte djegur Kurani , ku e lyen me benzine dhe i vune flaken.Mijra njerez e pane ngjarjen.....!Policia vazhdoi punen e saj duke verifikuar viktimen dhe doli si perfundim se kishte qene nje njeri me te meta mendore.
    ---------------------------------------------

Une di se Kurani dhe islami qe rrjedh prej saj, jane nje, pra nuk ka vend per te thene se kemi dhe islam te moderuar. Normal ne nje vend islamik ndjeht si fyerje e rende dhe duke ditur ligjet dhe traditen ne vendit kjo ngjarje duket normale.Por cfar mund te ndodhe nese kjo ngjarje do te ndodhe ne Shqiperi? Ketu ligjet nuk akuzojne njeri per djegje librash dhe shoqera nuk ruan ndonje respekt per librat fetare , por nga ana tjeter, ne kemi formuar celula islamike te shkolluar ne Pakistan dhe ne vendet e tjera islamike te cilet mund te fyhen si ne ngjarjen me siper.
    Shqiptaret ne diktature i dogjen si Kuranin dhe Biblen dhe bashke me to dhe mijra ikona me nje vlere te pa cmuar kulturore dhe perkundrazi mbajtesit e tyre krysosre , prifterinjte dhe hohallaret u denuan dhe shume prej tyre nuk dolen dot prej burgimit.Dhe me pas pasi pretenduan se vendosen demokracine popullore,perseri shqiptaret treguan se mund te merrej jeta per nje liber ,por dhe per nje fjale dhe perse jo dhe pa fole, por duke fole te tjeret per ty.
    Ceshtja eshte se shqiptaret vijne ne demokraci si nje popull ne gjendje kaotike ne sjellje , ku pret te ndodhe c'dp gje dhe s'eshte cudi te ndodhe te djegin dhe Kuran e Bibel si dikur, pasi per 50 vjet jane mesuar ti djegin ato, atehere cili do te jete reagimi i besimtareve isalmike dhe cili do te jete vendimi i gjykates nese do te ndodhemi para nje situate te tille? Ndoshta eshte mire te behet nje prove duke djegur nje kloun dhe populli dhe drejtesia te kuptojne se cfar masash duhen marre ne te ardhmen.Jemi te pa pregatitur per nje situate te tille.

Duke qene se jemi ne zanafille te liriise se besimeve fetare , per nje popull qe per momentin nuk beson ne fe, cila do te ishte zgjidhja me e mire?

Nje gje dihet, se sot te djegesh Biblen dhe mes Vatikanit dhe te qellosh Papen me arme ,nuk te denon njeri,por perkundrazi , te marrin e te trajtojne per te kuptuar se ku eshte problemi i zemerates dhe per ta bindur personin per sjelljen e tij te gabuar.

http://alianzacivilizaciones.blogspo...-pakistan.html
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    Nese Kurani ose Bibla digjen ne publik,me paralajrim s'e do t'i djegin,kjo eshte nje perqarje dhe nje....kisha me e quajt,,nxitje per perqarje mes vete'',kurse nese digjen dhe nuk ipet asnje info,atehere nuk ka pse te akuzohet askush,jane djegur me vite te tera pas shpindes son,por asnje nuk kercnoj askend....Kjo me duket sikur nje,,vrasje me paramendim''pa marr parasysh a eshte fjala per Biblen apo Kuranin....Ndoshta jame gabim,kerkoj falje nga te gjitha komunitetet...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga e panjohura : 10-09-2012 mė 11:22
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    *

Ti tipo 55 i paske fare ne gjak provokimet.

Madje edhe eksperimentet.

Une ta kisha sugjeruar ty kete te fundit:
    Dil diku ne shesh apo para ndonje kishe a xhamie...

...dhe digje Biblen o Kur'anin

Pa do shohesh pastaj reagimet (live) dhe do besh eksperience te dores se pare.

Nese nuk ta mban ta besh kete ne Shqiperi, provo se pari ne Vatikan: ose digje Biblen ose gjuaj mbi Papen

*

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga e panjohura Lexo Postimin
    Nese Kurani ose Bibla digjen ne publik,me paralajrim s'e do t'i djegin,kjo eshte nje perqarje dhe nje....kisha me e quajt,,nxitje per perqarje mes vete'',kurse nese digjen dhe nuk ipet asnje info,atehere nuk ka pse te akuzohet askush,jane djegur me vite te tera pas shpindes son,por asnje nuk kercnoj askend....Kjo me duket sikur nje,,vrasje me paramendim''pa marr parasysh a eshte fjala per Biblen apo Kuranin....Ndoshta jame gabim,kerkoj falje nga te gjitha komunitetet...
    Kurani meson qe shpagimi eshte ne te njeten mase dhe menyre, pra ju jeni per ta djege ate njeri mes sheshit si ai ne rastin e pershkruar me lart?Por mund te qe ai djale te jete i dashuri juaj dhe nga qe prinderit tuaj nuk pranojne nje martese me tjeter fe , cojne kete djalosh te dashuruar marrezisht ,te urrej dhe te djege Kuranin.Mundet te jete komshiu si ne rastin me siper, qe keni ndare buken, por nga nje motiv grindjeje me ndonje grup islamikesh eshte ndjere i fyer dhe shkon e ben kete veprim.
    C'mase denimi jepni ju per tu ndjere e lehtesuar per krimin e bere ?Duhet me qene konkret, pra krim, po sa kushton ky krim?

Si te duket rasti me Mehmet Ali Ağca, i cili ne vitin 79 beri atentatin ndaj Papes?
    Mund tju kutoj se ne kete rast nuk kishte as tubime e thirrje kunder islamit, por thjeshte , tubime njerezore nisur nga dashuria per njeriun e bekuar qe i sherbente me devotshmeri kauzes spirituale dhe kerkonin DREJTESI.
    Nese digjet Bibla dhe ne mes te Vatikanit, une ju siguroj ju se nuk do te ndodh asgje e rende si ne rastin e temes dhe ndoshta nuk do te lejojne qe te kaloje ne gjykimin e ligjit, por do te ushtrojne nje procedure trajnimi per ta binde ate per aktin e fyerjes se pa drejte.Bibla na meson qe te bejme durim, dhe ti japim mundesi te djege dhe nje tjeter ,se ndoshta ndjehet i lehtesuar,ndersa ligjet e shtetit jane tjeter gje.

Per te tjeret.Tema nuk eshte provokim,por trajtim i nje ceshtje qe i sherben shoqerise per te njohur dhe orejentuar ne norma te sjelljes ne multi ideologji.(jo multikulture, pasi kjo ka te beje me multietnine, qe nuk eshte e njeita gje.)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 10-09-2012 mė 13:38
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    Kurani meson qe shpagimi eshte ne te njeten mase dhe menyre, pra ju jeni per ta djege ate njeri mes sheshit si ai ne rastin e pershkruar me lart?Por mund te qe ai djale te jete i dashuri juaj dhe nga qe prinderit tuaj nuk pranojne nje martese me tjeter fe , cojne kete djalosh te dashuruar marrezisht ,te urrej dhe te djege Kuranin.Mundet te jete komshiu si ne rastin me siper, qe keni ndare buken, por nga nje motiv grindjeje me ndonje grup islamikesh eshte ndjere i fyer dhe shkon e ben kete veprim.
    C'mase denimi jepni ju per tu ndjere e lehtesuar per krimin e bere ?Duhet me qene konkret, pra krim, po sa kushton ky krim?
    Ju ose nuk dini (doni) te kuptoni,ose thjesht doni te perqani te gjithe shqiptaret( Pa dallim feje ) mes vete,nga kjo qe keni shkrua e qe une e citova,asgje nuk lidhet me kometin tim...
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin

Si te duket rasti me Mehmet Ali Ağca, i cili ne vitin 79 beri atentatin ndaj Papes?
    Mund tju kutoj se ne kete rast nuk kishte as tubime e thirrje kunder islamit, por thjeshte , tubime njerezore nisur nga dashuria per njeriun e bekuar qe i sherbente me devotshmeri kauzes spirituale dhe kerkonin DREJTESI.
    Nese digjet Bibla dhe ne mes te Vatikanit, une ju siguroj ju se nuk do te ndodh asgje e rende si ne rastin e temes dhe ndoshta nuk do te lejojne qe te kaloje ne gjykimin e ligjit, por do te ushtrojne nje procedure trajnimi per ta binde ate per aktin e fyerjes se pa drejte.Bibla na meson qe te bejme durim, dhe ti japim mundesi te djege dhe nje tjeter ,se ndoshta ndejhet i lehtesuar,ndersa ligjet e shtetit jane tjeter gje.

Per te tjeret.Tema nuk eshte provokim,por trajtim i nje ceshtje qe i sherben shoqerise per te njohur dhe orejentuar ne norma te sjelljes ne multi ideologji.(jo multikulture, pasin kjo ka te beje me multietnine, qe nuk eshte e njeita gje.)
    Natyra njerezore eshte e tille qe acarohet kur dikush i neperkemb simbolet qofshin ato fetare apo kombetare.

Feja per fetaret eshte sikurse kombi. Nese nje i huaj do me djege flamurin Shqiptar para syve une do ja nxjerr syte nderkohe qe ti si i krishtere se ke problem , ti do ti japesh nje flamur tjeter qe ta grisin dhe ate se keshtu te meson bibla.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Tori Lexo Postimin
    Natyra njerezore eshte e tille qe acarohet kur dikush i neperkemb simbolet qofshin ato fetare apo kombetare.

Feja per fetaret eshte sikurse kombi. Nese nje i huaj do me djege flamurin Shqiptar para syve une do ja nxjerr syte nderkohe qe ti si i krishtere se ke problem , ti do ti japesh nje flamur tjeter qe ta grisin dhe ate se keshtu te meson bibla.
    Te jesh i sigurte per kete dhe me ate rast une shpetova nje njeri nga nxjerrja e syve dhe besoj se me kete veprim , kam nderuar dhe flamurin tim si identitet i njeriut paqesore.Flamuret nuk jane shpike per te krijuar urrejtje dhe per tu bere shkak per ngjarje te padeshirueshme , por thjeshte jane simbole grupimesh te ndryshme.Jo te gjitha keto grupime jane perfekte , por natyrshem kane disnivele social kulturore dhe fare natyrshem ka dhe ndonje konflikt mes tyre , por njeriu i mire, ben perpjekje qe te shuaj urrejtjen dhe te kontriboje per paqen.Dhe sot ne Kuvendin e Kosoves , u tha kjo gje , qe te behen percapje per pajtim me serbet,pra per falje, se njeriu fal, jo per harrese, pasi ngjarja e ndodhur nuk harrohet.A e shehf sa larg jemi une me sy e tu pa sy,oooou or popull......
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Te jesh i sigurte per kete dhe me ate rast une shpetova nje njeri nga nxjerrja e syve dhe besoj se me kete veprim , kam nderuar dhe flamurin tim si identitet i njeriut paqesore.Flamuret nuk jane shpike per te krijuar urrejtje dhe per tu bere shkak per ngjarje te padeshirueshme , por thjeshte jane simbole grupimesh te ndryshme.Jo te gjitha keto grupime jane perfekte , por natyrshem kane disnivele social kulturore dhe fare natyrshem ka dhe ndonje konflikt mes tyre , por njeriu i mire, ben perpjekje qe te shuaj urrejtjen dhe te kontriboje per paqen.Dhe sot ne Kuvendin e Kosoves , u tha kjo gje , qe te behen percapje per pajtim me serbet,pra per falje, se njeriu fal, jo per harrese, pasi ngjarja e ndodhur nuk harrohet.A e shehf sa larg jemi une me sy e tu pa sy,oooou or popull......
    Po leri filmat o Nesti se sje duke fol me kalamaj cerdhesh. Ti mban rekord ne forum per tema percarese e antitolerance e nga ana tjeter na hiqesh si dele.
    Fjala dhemb me shume se plumbi- thote populli yne.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga e panjohura Lexo Postimin
    Ju ose nuk dini (doni) te kuptoni,ose thjesht doni te perqani te gjithe shqiptaret( Pa dallim feje ) mes vete,nga kjo qe keni shkrua e qe une e citova,asgje nuk lidhet me kometin tim...

Cfar ka ketu per te percare?Kjo eshte thjeshte nje tem per tu trajtuar, pasi njerzit duhen orjentuar ne bashkejetesen ne multiideologji, qe per ne shqiptaret e ketij brezi ndodhemi per here te pare.Qyshe sa kam linde nuk kam pare kishe e xhami me sy, si une dhe gjithe shqiptaret e Albanise.Nese ju te Kosoves hyni ne diskutim , mos u shqetesoni , por jepni mendimin me qetesi ashtu sic e ndjeni dhe si ju meson feja juaj.Neve te Albanise na intereson te mesojme prej jush , pasi ne ceshtjen me islamin ju keni bere hapa perpara dhe natyrshem si bashkombes bejme shkembim eksperiencash.
    Pra mu pergjigje konkretisht cfar denimi jep islami tek ju:
    1-Ne rastin kur eshte paralajmeruar qe do te djege librin e shenjte (Kuranin)
    2- Ne rsatuin ku nje djalosh i irrituarmnga situata te ndryshme , ben ne menyre demostrative kete veprim.
    3 -Nese deshiron jep menimin tend ne rastin e Ali Axhait. Ku e sheh ti percarjen , ne kerkesen time per te me shprehur te verteten?Ti perpara se te shprehesh ate qe ndjen vet, kerkon te me penalizosh mua per ate, qe ti supozon qe kam une ne koke. Ja fut kot..... Ore a keni pare ju ne TV ,qe dy cifte i ulin perballe njeri-tjetrit dhe i kerkohet te mbrojne qendrime te ndyshme ,per nje teme te caktuar.Pra dhe une munde te mos jem dakord me ate cka shpreh , por me ka qellu karrigija, per te mbajtur kete qendrim.Perse nuk e shikoni keshtu ju pjesmarrjen ne bisede? Keshtu eshte dhe bukur , jemi me te cilter dhe kalojme kohen ne harmoni.Keto jane teste dhe keshtu mesojme te gjithe.Hajt pra se s'kam asgje te keqe me ty , perkundrazi te vlersoj sipas kujtimeve te dikurshme.Ju frigoheni per te shprehur te verteten ,ate qe ndjen per momentin, se ndoshta me vone dhe te vjen nje mendje tjeter, po ketu forum jemi dhe jo ne parlament dhe ka kohe dhe vend, per te nderqe dhe per te prishe.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Tori Lexo Postimin
    Po leri filmat o Nesti se sje duke fol me kalamaj cerdhesh. Ti mban rekord ne forum per tema percarese e antitolerance e nga ana tjeter na hiqesh si dele.
    Fjala dhemb me shume se plumbi- thote populli yne.
    Nuk permenda une se je apo nuk je ti i pjekur.Kjo eshte nje tjeter gje, eshte dhe personale..Ps.mua do te me pelqente te fusja tek te pa pjekurit dhe keshtu per te luftuar konceptimin tend ne rastin e falmurit,(per mua te gabuar), pra per kete grupim njerzish , do te zgjidhnim " X" program qe eshte dhe me i theshte.
    Ne rastin e njerezve te pjekur , eshte akoma me e veshtire ,sepse ky konceptim nuk vjen per gabime te moshes ,por per shkaqe te tratimit historik te tyre , plot konflikte , apo ndjenja nacionalizmi te nje politike te dale mode si Komunizmi.ne kete rast na sherben programi "Y"
    Por ka dhe nje tjeter version.....kur doktrina spirituale frymezon per reagim te ashper, atehere duhet nje program "Z"Kjo eshte me e veshtira.....
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •