Postuar mė parė nga
Anesti_55
me fal Sami, ke jetuar ti ne Albani apo une ?! Per te provuar te verteten bej nje pyetje ke shudo qe ti nje nga ky vend dhe hajde me thuaj genjeshtar. Ketu u thyen me kishe e xhami dhe ikonat dhe librat e shenjte i dogjem ne publik, por kjo nuk perfundoi me kaq por gjithe jeten nuk mungoi propoganda kuder fese dhe sa per dijeni , nga dy ikona qe mbaheshin fshehur ne shtepine time , njeren une nje dite e thyeva ne dyshe , pasi nena ime kishte lene deren te hapur dhe mund ti shihnin komshinjte dhe dihej se si perfundonte kjo mesele, pasi isha dhe me biografi te keqe. Une i kam henger ne kurriz e ti mi mohon se keshtu ta do qefi ty. Une ne temat e mija kurre nuk mashtroj, them te verteten dhe vetem te verteten, ndoshta kjo e vertete nuk i pelqen cdo kuj por , gabimi me i madh eshte ta mohojme ate. Emiri im eshte nga me shqipatret, por ti ngaqe je turqezuar , tenton te me mohosh dhe kete te verte.Jam autokton durresak, prej 250 vjet dhe mbaj emrin e perandorit bizantin durresak qe lini ne vitin 530 dhe qe ka bere murin rrethues te qytetit tim. Ke humbur fene , ke humbur te gjtha dhe atedheun.Je ne sjellje arabe , je populli tjeter i nderuar poj jo shqiptare.Muzaka pikerisht kete amanet i dha bijeve te tij,Mund te harros gjuhen, por nje dite i futesh dhe e meson ate, mund te lesh atedheun, por perseri nje dite e gjen ate, por po humbet fene, i keni humbe te tria dhe nuk kthehen me.Analizoje veten dhe kupto se ne cfar ujrash noton. Ne shkrimet e mija nisem nga dashuria per popullin tim dhe jo nga urrejtja per te, e kunderta nuk mund te ndodhe.deht nisesh po ashtu si dhe une por nuk je me shqiptare dhe fyhesh kur une te permend fene e stergjyshit tend dhe timit, per ta nderuar dhe dhene me shume respekt , para asaj te pushtuesit me te lig qe na percau dhe na dhuroj aq shume dhimbje. ku e sheh ti urrejtjen time per shqiptarine.Me hiku truri , kur nje adoloshente nga Maqedonia deklaroi ne nje tv shqipatr se ne atje i dime shqiptart per arabe. Me te drejte , ajo te ka pare si sillesh dhe ka pare qe ngjason me popujt e atyre vendeve.
Une prisja te me pergjigjej yllbardhi, por e mori ti persiper ,, e pra pergjigju, a ka ndonje vend ku njerzit me sjelljen time te cilet me dhune po shqiptaret i edukuan te ruejne fete, ku mund te jetojne ne paqe? Si merr persiper te ushtrosh dhune mbi lloin tim , produkt i 50 viteve edukim? Nuk kam pare as serbe e as greke ne jeten time ne diktature, por me shqiptare i kryem mardheniet. Ti te pakten prano qe ji ti i devijuari dhe jo emri im dhe kete kerkon te mohosh. Po e kupton se ve ne pikpyetje intelektin me kete qe ben?
Krijoni Kontakt