Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 104
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Nedgjo ketu o njeri, po perse ben pyetje pa lexuar , nje shkrim me siper e ke te shkruar se kush me mesoi.Po kaq injorant je mer mjeran? Uen jam nje produkt Alban por qe kuptoj se duhet te kethehem ne besimin apostolik te te pareve tane, pranoj ndyshimin , ketu dallojme ne te dy. Je shume i varfer , ke qene ndonjehere ne shkolle ti ?
    Po pse ore gomar , te te thone hidhu ne lume e mbytu hidhesh ti?

Nese mendon se te paret tane ishin Ilire atehere shko behu pagan.

Kjo eshte llogjika e sojit tend?

P.s I sugjeroj administratoreve ti bejne nje test inteligjence anetareve para se te regjistohen se na e mbushet forumin me budallenj te sojit Anesti me shoke.

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    me fal Sami, ke jetuar ti ne Albani apo une ?! Per te provuar te verteten bej nje pyetje ke shudo qe ti nje nga ky vend dhe hajde me thuaj genjeshtar. Ketu u thyen me kishe e xhami dhe ikonat dhe librat e shenjte i dogjem ne publik, por kjo nuk perfundoi me kaq por gjithe jeten nuk mungoi propoganda kuder fese dhe sa per dijeni , nga dy ikona qe mbaheshin fshehur ne shtepine time , njeren une nje dite e thyeva ne dyshe , pasi nena ime kishte lene deren te hapur dhe mund ti shihnin komshinjte dhe dihej se si perfundonte kjo mesele, pasi isha dhe me biografi te keqe. Une i kam henger ne kurriz e ti mi mohon se keshtu ta do qefi ty. Une ne temat e mija kurre nuk mashtroj, them te verteten dhe vetem te verteten, ndoshta kjo e vertete nuk i pelqen cdo kuj por , gabimi me i madh eshte ta mohojme ate. Emiri im eshte nga me shqipatret, por ti ngaqe je turqezuar , tenton te me mohosh dhe kete te verte.Jam autokton durresak, prej 250 vjet dhe mbaj emrin e perandorit bizantin durresak qe lini ne vitin 530 dhe qe ka bere murin rrethues te qytetit tim. Ke humbur fene , ke humbur te gjtha dhe atedheun.Je ne sjellje arabe , je populli tjeter i nderuar poj jo shqiptare.Muzaka pikerisht kete amanet i dha bijeve te tij,Mund te harros gjuhen, por nje dite i futesh dhe e meson ate, mund te lesh atedheun, por perseri nje dite e gjen ate, por po humbet fene, i keni humbe te tria dhe nuk kthehen me.Analizoje veten dhe kupto se ne cfar ujrash noton. Ne shkrimet e mija nisem nga dashuria per popullin tim dhe jo nga urrejtja per te, e kunderta nuk mund te ndodhe.deht nisesh po ashtu si dhe une por nuk je me shqiptare dhe fyhesh kur une te permend fene e stergjyshit tend dhe timit, per ta nderuar dhe dhene me shume respekt , para asaj te pushtuesit me te lig qe na percau dhe na dhuroj aq shume dhimbje. ku e sheh ti urrejtjen time per shqiptarine.Me hiku truri , kur nje adoloshente nga Maqedonia deklaroi ne nje tv shqipatr se ne atje i dime shqiptart per arabe. Me te drejte , ajo te ka pare si sillesh dhe ka pare qe ngjason me popujt e atyre vendeve.
    Une prisja te me pergjigjej yllbardhi, por e mori ti persiper ,, e pra pergjigju, a ka ndonje vend ku njerzit me sjelljen time te cilet me dhune po shqiptaret i edukuan te ruejne fete, ku mund te jetojne ne paqe? Si merr persiper te ushtrosh dhune mbi lloin tim , produkt i 50 viteve edukim? Nuk kam pare as serbe e as greke ne jeten time ne diktature, por me shqiptare i kryem mardheniet. Ti te pakten prano qe ji ti i devijuari dhe jo emri im dhe kete kerkon te mohosh. Po e kupton se ve ne pikpyetje intelektin me kete qe ben?
    Ti, qe shtiresh i menqur e intelektual, nuk ka mundesi te mos e dijsh se tani ne si popull ne Shqiperi, Kosove, Maqedoni e kudo te jemi e quajm veten Shqiptar jo Alban.
    Pastaj, nuk ka Identitet Kombetar Orthodoks (sic ke pohuar ti per veten, ne disa tema) apo Krishter apo Mysliman, por vetem Shqiptar.
    Eshte abstrakte apo absurde dhe e pamundur nje kerkese e ytja e tille (lirisht mund te them teper radikale ekstremiste, rrjedhimisht edhe nxitese) te realizohet. Pikerishte se ti ke intelektin qe ta kuptosh kete, une e di, por pse e bene pra? Arsyeja? Mua nuk me le "dere" tjeter te mendoj, perveq se e bene qellimisht, pra me qellime te keqija.
    Pastaj, shprehja yte "...i edukuar ta urresh Kuranin dhe Biblen..." nuk do koment, eshte teper nxitese. Kjo eshte shprehje e ytja personale, jo nga dikush tjeter (se paku nuk besoj une). Sepse ata (rrethi familjar dhe kishtar, verejtje e imja) qe te kane edukuar, sigurisht te kane thene:"... ta ruajsh Fene tende, jo ta urresh te tjetren...".

Se kush jane te paret e mij, gjysh e stergjysh kete e dij une me kohe, nuk ka nevoje te me tregosh kot, histori ketu tani.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Ti, qe shtiresh i menqur e intelektual, nuk ka mundesi te mos e dijsh se tani ne si popull ne Shqiperi, Kosove, Maqedoni e kudo te jemi e quajm veten Shqiptar jo Alban.
    Pastaj, nuk ka Identitet Kombetar Orthodoks (sic ke pohuar ti per veten, ne disa tema) apo Krishter apo Mysliman, por vetem Shqiptar.
    Eshte abstrakte apo absurde dhe e pamundur nje kerkese e ytja e tille (lirisht mund te them teper radikale ekstremiste, rrjedhimisht edhe nxitese) te realizohet. Pikerishte se ti ke intelektin qe ta kuptosh kete, une e di, por pse e bene pra? Arsyeja? Mua nuk me le "dere" tjeter te mendoj, perveq se e bene qellimisht, pra me qellime te keqija.
    Pastaj, shprehja yte "...i edukuar ta urresh Kuranin dhe Biblen..." nuk do koment, eshte teper nxitese. Kjo eshte shprehje e ytja personale, jo nga dikush tjeter (se paku nuk besoj une). Sepse ata (rrethi familjar dhe kishtar, verejtje e imja) qe te kane edukuar, sigurisht te kane thene:"... ta ruajsh Fene tende, jo ta urresh te tjetren...".

Se kush jane te paret e mij, gjysh e stergjysh kete e dij une me kohe, nuk ka nevoje te me tregosh kot, histori ketu tani.
    Nje polull ka shume identitete dhe identiteti shpirteore eshte vetem nje, ai i krishtere i ardhur ne menyre apostolike nga shen Pali dhe me pas shen Asti.ne ne Durres kemi dhe kishen e tyre.....Une them besimi i krishtere i cili kur u nda krijoi catolicizmin dhe ortodoksine,keto jane identitetet, te tjeret jane besime te interferuara nga pushtuesi otoman dhe te tjeret, ne bazen e se dretes se lirise qe sjell demokracia perendimore, ou , PERNDIMORE se ne vendet islamike keto i hedhin ne ere!!!Poer mos i rreshqit pyetjes me siper , pergjigju se akuzat te renda i bere......Une te jam pergjigjur ne c'do rresht. Po seshte faji yt se dilni inferiore ju, por kaq liri , kaq dashuri ushqen kurani i pushtuesit, nuk eshte konkurues, por mbahet me terrorin, me dhunen.Dhe ju kete beni dhe per ke per vellai vellain, turp. Ju e denoni me vrasje konvertimin ne te krishtere , ndersa te krishteret i clesojne dele te humbura, por qe dikur kthehen.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e Windmelody
    Anėtarėsuar
    09-08-2008
    Postime
    33
    Ky hapesi i temes,ashtu sic "shqetesohet" per reagimin e mundshem e te ashtuquajturave celula te formuara ne vendet islamike duhet te shqetesohet edhe per ato celula qe mund te bejne djegie librash.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Windmelody : 13-09-2012 mė 13:10

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Windmelody Lexo Postimin
    Ky hapesi i temes,ashtu sic "shqetesohet" per reagimin e mundshem e te ashtuquajturave celula te formuara ne vendet islamike duhet te shqetesohet edhe per ato celula qe mund te bejne djegie librash.
    po mire te gjithe soji juaj nuk dine as te lexoni dhe merrni pjese ne diskutime?....Po eshte turp mer lali. Celula ne shqiperi mer lali dhe jo ne vendet islamike, atje nuk ka celula ka si puna juaj , te regjur mire. po si ak mundesi te mos dini me lexu.bobobobo
    Nuk merrem me me ju,hikere..........
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Ti, qe shtiresh i menqur e intelektual, ...
    Njeriu nuk mund te shtiret si intelektual dhei menēur, perveēse me budallenjte,e po te ishte keshtu, nuk do te merrej me ty, prandaj mos e perdor me kete shprehje!!
    Mua nuk me le "dere" tjeter te mendoj, perveq se e bene qellimisht, pra me qellime te keqija.
    Nga e ke gjetur kete "logjike" sipas se ciles kush ben diēka qellimisht, duhet te kete patjeter qellime te keqija, ne Islam??!! Mos perdor me shprehje per te dukur "intelektual", se te del boja!!
    Pastaj, shprehja yte "...i edukuar ta urresh Kuranin dhe Biblen..." nuk do koment, eshte teper nxitese.
    Qysh, qysh??!! Te thuash se je i edukuar ne nje fare menyre, na qenka "nxitese" per ju myslimanet??!! Ore, a mund te thone diēka Shqiptaret pa ju nxitur per "urrejtje" a "perēarje" a ku ta di une??!! Po late nam mer jahu!!!!
    Ngrihet nje debil ne anen tjeter te botes dhe xhiron nje film te cilesise me te ulet qe kam pare ndonjehere dhe kjo mjafton qe te "nxise" turmat islamike per te vrare ambasadoret e huaj!!!
    Nje tjeter shkarravit ca karikatura, e prape "nxit" turmat e terbuara te derdhen neper rruge duke djegur flamuj e duke kercenuar vendet demokratike!!!
    Nje tjeter djeg nje kuran, e prape "nxit" turmat mjekrroshe te derdhen rrugeve!!!
    Nje te sakatuare prej Allahut, i gjejne disa flete harapēe te djegura ne ēante(kushedi se pse i mbante ne ēante fletet e djegura dhe nuk i hidhte), dhe kjo mjafton per te "nxitur" kopete e shtazeve per gurezim!!
    Shqiptaret propozojne te vene shtatoren e nene Terezes si perkujtim i nje Shqiptareje te madhe me te cilen krenohemi, e edhe kjo ishte "nxitje" per turmat e fetaruceve!!
    I quajme turqit osmane me emrin qe meritojne si gjakataret e Shqiptareve dhe gjithe Evropes, e prape kjo eshte "nxitje" per turmat e islamikeve qe ndjehen vellezer me turqit!!
    Nje klerik Shqiptar ngre zerin per turpin qe na hodhen persiper disa myslimane bukeshkale e besepreres, e edhe kjo ishte "nxitje" per myslimanet e paturp!!
    Nxitje, nxitje, nxitje gjithandej per myslimanet......vetem per myslimanet!!
    Sherraxhiu gjen shkas kudo per t'u ngaterruar e per te ngaterruar dhe , me sa kemi pare, sherraxhiun ne Shqiptari e kemi ne mes te Islamit!!
    Na e trego pakez i dashur, ishin perkrahes te Gjergj Kastriotit apo te Ballaban Pashes, si stergjysherit e Nuh Muses??!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 13-09-2012 mė 14:58
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e Windmelody
    Anėtarėsuar
    09-08-2008
    Postime
    33
    po mire te gjithe soji juaj nuk dine as te lexoni dhe merrni pjese ne diskutime?....Po eshte turp mer lali. Celula ne shqiperi mer lali dhe jo ne vendet islamike, atje nuk ka celula ka si puna juaj , te regjur mire. po si ak mundesi te mos dini me lexu.bobobobo
    Nuk merrem me me ju,hikere..........

Zoteri se pari jo kaq agresiv ne replika se lini pershtypjen e njeriut qe s'ka force argumenti,per rrjedhoje dhe te atij qe s'di te marre pjese ne diskutime,ku nuk perfshihen fyerjet vetem se nuk te pelqen nje argument.
    Se dyti s'ka nevoje per shpjegimin tuaj se e kam mjaft te qarte se cfare doje te thoje ,edhe une isha duke folur per celula (hipotetike ) ne Shqiperi.
    se treti perpiquni te kuptoni thelbin e pergjigjes time.
    Se katerti nuk po ju pyes se cilit "soj " i perkas une se e imagjinoj pergjigjen dhe po me vjen per te qeshur
    Se pesti do doja te mos dija te lexoja se sa te lexoja nonsense.

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetė se di.... :)
    Postime
    808
    Une te kuptova,por ma merr mendja ky duhet te jete reagimi ne Maqedoni jo ne kosove. Faleminderit per kontributin.
    Tashti me ty dua te ndaje nje tjeter muhabet....Ti mendon se te gjithe ne shqiptaret kemi formimin tend? Por une vij nga nje edukim komunist dhe nuk jam aspak fajtor per kete, pasi po shqipatret e mi me indoktrinuan me dhune.Tashti une mendova se shpetova nga diktaura komuniste , por po del nje tjeter, qe mua qe jam edukuar te urrej kuranin dhe biblen (si ai qeni zar i gjuetise), po me pret te me hedhe ne ere me gjithe familje po shqiptari im? A ka ndonje vend ku mund te jetoje i lire ne vendin tim, njeriu i lloit tim? Une kam shume deshire te ndryshoje e te behem ishalla si ty, i virtyteshem, por vetem po te jem hipokrit mund te pranoje te behem per nje dite apo per nje vit....jo.
    Gjynahit.... Ēka na shtine nė gjynah.... le t'mi bėjė gati lotėt e krokodilit se lotėt e mi nuk mjaftojnė pėr tė gjitha ato vėshtirėsi qė ju keni pasur me "xhaxhin".... ZGJOHU o i gėzuar se qysh tanimė kanė kaluar dy dekada ku ke pasur kohė tė mjaftuar qė tė "shėroheni" se nuk jeni ju i vetmi nė shoqėrinė shqiptare qė ka qenė nėn diktaturėn e "xhaxhit". E vėrtet qė e tėrė shoqėria shqiptare ka kaluar nėn njė diktaturė por nuk janė tė shumėt ata qė si ti ēdo ditė vjen me njė serial marrėzish me episoda, ku tema qendrore ėshtė ėndrra juaj se si ti konvertoni tė gjithė shqiptarėt nė "besimin" tuaj. Si ajo pllaka e gramofonit qė ka njė gėrvishje dhe qysh moti ka ngecur nė njė vend duke pėrsėritur tė njėjtin refren.
    E ke vėrejtur se e kamė shtirė nė thonjėza besimin tuaj se me sa kamė lexuar kėtu disa nga shkrimet tuaja ti as qė je besimtarė i mirėfilltė i asnjė religjioni. Sepse ai qė beson dhe gjen rehati nė besimin e vetė nuk ka nevojė t'iu tregojė tė tjerėve se si dhe nė ēka duhet besuar. E sidomos kur fjala bjenė kur gjatė kėtyre "thirrjeve" tuaja pėr rikonvertim, thuajse jeni "dėrguari" i premtuar, tregoni mosrespektim nė shkallėn mė tė ulėt qė mund tė gjendet edhe pse keni tė bėni me vėllezėrit tuaj shqiptarė, qØju nė ēdo rast tregoni distancim nė ēdo mėnyrė.
    Mirėpo mirė tha njėri nga postuesit kėtu qė injorimi i juaj ėshtė ilaēi mė i mirė pėr ju, Kėshtu qė vazhdoni me predikimet o profet i premtuar i albanve.
    Shqiptari qė derdhė gjak shqiptari nuk meriton tė quhet shqiptarė

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Njerezit qe djegin Kuranin apo Biblen apo cdo liber tjeter fetar, jane njerez injorante. Nuk ke perse beson ne fene e Kuranit apo te Bibles dhe je i lire te besosh qe keto besime jane te rreme apo jo te verteta. Por akte te tilla nuk bejne gje tjeter vecse sherbejne si provokime dhe radikalizim te shoqerise: injorantet e rruges triumfojne mbi kokat e ftohta te intelektualeve me kulture te shoqerise.

Nga ana tjeter, po aq injorant eshte reagimi i besimtareve qe bien pre e ketyre provokimeve dhe reagojne dhunshem. Injoranca nuk gjen strehe vetem tek te pafete por edhe tek besimtaret. Eshte interesant te shikosh se si nje filem qe nje person ne Amerike beri kunder Islamit, solli reagime te dhunshme ne nje pjese te mire te botes islame. Si e "mbrojten" profetin e tyre? Duke djegur flamure amerikane, duke sulmuar ambasada, duke vrare ambasadore, e duke i terhequr trupat e vdekur neper rruge. Nga ana tjeter te njejtet injorante qe bertasin e dhunojne ne rruget e botes islame, pretendojne se feja e tyre eshte "paqesore".

Nje besimtar musliman ne Libi, kish dale ne shesh ne mes te ujqerve te terbuar qe donin gjak, dhe kish shkruajtur nje parrulle ne anglisht: "Ju kerkoj falje o populli amerikan per kete barbarizem, pasi Islami nuk eshte fe e dhunes por e paqes."

Lavdi zotit qe barbaret ne rruget e Libise nuk dinin anglisht, se sot ai besimtar musliman do te ishte terhequr zvarre me trupin e ambasadorit amerikan te vrare.

Albo

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    O Jarigas, "mos me shit" ...gjera per te cilat nuk kam nevoje aspak.
    Ti, deshiron vetem te debatosh me mua ashtu thjesht, apo si e ke hallin?

Nese vertet do ishte pervoja e tije (e keqe) personale me ndonje person apo grup te caktuar, dhe te ishte ashtu si e paraqet veten, i sinqert dhe sado pak i mire, ai do te shprhej pikerisht kunder njerezve (personave apo grupeve te caktuara), per te cile gje do e pranoja, pa dyshim, edhe une. Por ai problemin e pergjithson. Pastaj mynyra e tij e paraqitjes lidhur me keto probleme, per mua eshte absolut e papranueshme.

Analizo vetem pak shprehjen e tij; "...jam i edukuar ta urrej Kuranin dhe Biblen..."
    Po pra, te ka thene te verteten!! Ne qe kemi lindur pas '67, jemi edukuar te urrejme Kuranin, prifterinjte, gjermanet,etj.......ēfare ka per te kundershtuar ketu??!!
    Jarigas

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •