Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 37
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Shume pak ditke ti moj ane arsyet e migrimeve shqipetare ne ato kohe, une e di se kane shkuar per te kerkuar pune, por nuk ishte vetem puna shkaku qe i detyroi ata ta lene atedheun, shkaktar tjeter ka qene edhe serbia, e sidomos pas vdekjes se Titos. Ata qe i hedhnin ne siperfaqe ndjenjat nacionaliste-kombetare, ata jane ndjekur deri ne bire te miut, e ku jetuan Bardhosh Gervalla, Jusuf Gervalla, Kadri Zeka e shume te tjere si ta?! Ka pasur njerez te niveleve te ndryshme qe ia mesyne perendimit atyre viteve moj ane, sepse brenda vendit te tyre nuk ishin te lire dhe nuk gjenin pune per shkak se vinte serbi nga Beogradi dhe zinte vendin e shqipetarit ne Gjilan, Prizeren, Peje e ku do tjeter ne Kosove, ndersa shqipetaret kot shkolloheshin brenda dhe jasht vendit. Prindi im ka perfunduar shkollimin si inxhinier i xheodezise ne fakultetin e Zagrebit qe sot me kete shkollim jane 23 njerez ne te gjithe Kosoven. Por ai kur erdhi ne vendlindjen e tij pak punoi ne profesionin qe kishte, shkaktar shkjau dhe u detyrua ta leshoj prap Kosoven. Ato qe i thua ti jane shpifje shkurt dhe shqip, vetem turqit jetojne me dekada te tera ne europe dhe nuk mesojne gjuhen e tyre, kurse te shqipetaret rrall kane ndodhur keto gjera qe ti i thua! Vec ketyre, ata qe kane shkuar dhe kane gjetur pune normalisht qe me vone edhe jane shetitur dhe kane bere jeten, jane njohur me mentalitetin perendimor. Nje gje nuk e di ti, nuk eshte problemi tek ne shetitja neper europe, por problemi eshte te kemi sa me shume mundesi te shkojme dhe te studiojme ne perendim, gjithashtu edhe te punojme, por jo vetem me kazem dhe kaci. Pra, problemi eshte biznesi i lejuar dhe studimet e jo shetitja.Tash e kuptova se cfare ka rendesi per ty europa (shetitja)! Per ty po, por per shtetet dhe popullsine shumice Kosove-Shqiperi jo!

Kishte qene me mire qe te shprehesh paragjykimin tend moj ane dhe jo ta mbash ne vete pasi qe thua e "'di' profilin tend"!

Me plote sinceritetin te tregoj, kam qene jasht vendit ne Maqedoni, Serbi, Mal te Zi, Shqiperi, Bullgari, Turqi dhe Kroaci. Ndersa mundesite tjera qe i kam pasur per te shkuar jane te shumta dhe nuk kam shkuar, sepse skam pasur nevoje, veten e kam gjetur shume mire ne vendin tim dhe tani jam i kenaqur me pune e me gjitheqka. Ne se dua te shkoj diku ne europe rruget i kam te hapura, daj e teze me kane thene vizen me ma dhene, por une kam refuzuar se ketu me mire jam duke jetuar
    Nuk e di cka me shtyne te diskutoj me ty duke njohur nivelin tend .. mbase deshira per te ndihmuar te humburit !
    Megjithate ,nuk do ta zgjas me shume por vetem do te bej nje pyetje ,njeh ndonje plak 65-75 vjeq qe ka punuar ne Gjermani dhe flet gjuhen gjermane si duhet ?!! Une jo!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Nuk e di cka me shtyne te diskutoj me ty duke njohur nivelin tend .. mbase deshira per te ndihmuar te humburit !
    Megjithate ,nuk do ta zgjas me shume por vetem do te bej nje pyetje ,njeh ndonje plak 65-75 vjeq qe ka punuar ne Gjermani dhe flet gjuhen gjermane si duhet ?!! Une jo!!
    Une po, gjyshi im ka qene ne Gjermani, por tani ka vdekur dhe ai fliste gjermanishten 'si duhet'. Ai ka vdekur ne vitin 2000 menjehere pas clirimit dhe tash duhet te kishte 84 vite.

Nje injorante si ti eshte shume kurioze dhe deshiron te diskutoj me nje njeri qe mundohet te kap cdo cep te dijes, por prap ajo nuk e di arsyen qe e shtyne ate te diskutoj me kete njeri
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 10-09-2012 mė 09:01

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Une po, gjyshi im ka qene ne Gjermani, por tani ka vdekur dhe ai fliste gjermanishten 'si duhet'. Ai ka vdekur ne vitin 2000 menjehere pas clirimit dhe tash duhet te kishte 84 vite.

Nje injorante eshte shume kurioze dhe deshiron te diskutoj me nje njeri qe mundohet te kap cdo cep te dijes, por prap ajo nuk e di arsyen qe e shtyne ate te diskutoj me kete njeri
    Kur them "nivelin" tend kam parasysh ato budallallaqet qe shkruan si kjo me poshte:

Kane konstatuar se rraca jone eshte ne gjendje te mesoj 5 gjuhe te huaja per nje afat te caktuar, kurse rracat e tjera brenda atij afati mesojne vetem nje gjuhe te huaj.

Ndersa sa i perket gjyshit tend te ndjere me bindje te plote mund te them se paska qene rast sui generis!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Kur them "nivelin" tend kam parasysh ato budallallaqet qe shkruan si kjo me poshte:

Kane konstatuar se rraca jone eshte ne gjendje te mesoj 5 gjuhe te huaja per nje afat te caktuar, kurse rracat e tjera brenda atij afati mesojne vetem nje gjuhe te huaj.

Ndersa sa i perket gjyshit tend te ndjere me bindje te plote mund te them se paska qene rast sui generis!!
    Pa pa pa 'SUI GENERIS'! A deshiron qe te bindesh se ende ka gjall qe jetojne ne Kosove burra 70 vite qe flasin gjermanishten me mire se nje i ri sot qe jeton atje? Eja pra ne Dardan dhe ballafaqohu me mua edhe ne jeten rreale e i shtrojme para tavolines te gjitha gjerat qe ty te preokupojne dhe nuk i bindesh atyre... Caffe e soqi i ke prej shpis qiko...

Lexo ketu dhe shife se cfare kishte then Sala:

http://www.gazetatema.net/web/2012/0...et-me-detyrim/

Dhe kjo eshte nje gje me se e vertete
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 10-09-2012 mė 09:49

he he hee... Maska e halla mine
    Anėtarėsuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojė
    Postime
    1,466
    Cka propozon ti bejme Evropes ?!!
    Per fillim vetem per te treguar qe nuk hame bar, do te ishte mire qe koken e hashimit dhe sales t'ja dergojme Brukselit e Washingtonit ne tepsi t'argjente..
    Asnjė kompromis, kurr asnjėher.. deri n'apokalips!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Sna e ka fajin Evropa ne o Gon . Lexo histrorine e Shqiperise prej 1912 e deri me sot pas 100 vjetesh dhe do dalesh ne konkluzionin qe Shqiptaret ja kan fut vetes. Politikat dhe strategjite tona perhere kane qene te diktuara prej botes .
    Cfare beri Zogu me Shqiperine? Po Enveri me Shqiptaret? Po Sala ne 97-ten?

Une kam debulese te vecante per Edith Durham e cila qe ne 1900 parashikonte te ardhmen e Shqiptareve. Greket thoshte kerkojne te marrin Jugun e Shqiperise nga Shkumbini e poshte. Po mire i kish pyetur Durham Greket a ju takon ju ajo toke ? Jo nuk na takon ja kishin kthyer Greket por kur kerkon dicka duhet te kerkosh me teper ne menyre qe ne fund te marresh ate qe deshiron.
    Profecia e Durham ishte per Camerine por askush si hapi veshet ne ate kohe.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    derisa shqiperia te vazhdoje me kulture lindore asnjeher ska per ta mbeshtetur europa. Vertet gjithmon na ka shfrytezuar edhe shtypur europa. Te rroj USA per shqiperin & shqiptaret!
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Citim Postuar mė parė nga loneeagle Lexo Postimin
    derisa shqiperia te vazhdoje me kulture lindore asnjeher ska per ta mbeshtetur europa. Vertet gjithmon na ka shfrytezuar edhe shtypur europa. Te rroj USA per shqiperin & shqiptaret!
    Qe ketu fillon problemi i Shqiptareve. Ti thua te na rroje Usa. Dikush thote Arabia .Ca te tjere Greku.

Skam degjuar me te thuhet te rroje Shqiperia me Shqiptaret!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Pa pa pa 'SUI GENERIS'! A deshiron qe te bindesh se ende ka gjall qe jetojne ne Kosove burra 70 vite qe flasin gjermanishten me mire se nje i ri sot qe jeton atje? Eja pra ne Dardan dhe ballafaqohu me mua edhe ne jeten rreale e i shtrojme para tavolines te gjitha gjerat qe ty te preokupojne dhe nuk i bindesh atyre... Caffe e soqi i ke prej shpis qiko...

Lexo ketu dhe shife se cfare kishte then Sala:

http://www.gazetatema.net/web/2012/0...et-me-detyrim/

Dhe kjo eshte nje gje me se e vertete
    Ok Goni ne boten e cudirave ,si te thuash ti,ne jemi intelegjent ,te guximshem ,nacionalista etj etj vetem se nuk kemi disi fat dhe te gjithe duan te na sabotojne

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga halla mine Lexo Postimin
    Per fillim vetem per te treguar qe nuk hame bar, do te ishte mire qe koken e hashimit dhe sales t'ja dergojme Brukselit e Washingtonit ne tepsi t'argjente..
    Si tu tregojme se nuk "ham bar" kur ne te vertete ne "ham bar"?!!Rastesisht nuk eshte duke na qeverisur Hashim SHati me barinjet e tij

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •