Qellimi i jetes eshte mister ,por po sakrifikove pak mund te arrish gjithcka !
jeta eshte ender e pasherueshme dhe aventure labirintesh te errreta pa fund .
Qellimi i jetes eshte mister ,por po sakrifikove pak mund te arrish gjithcka !
jeta eshte ender e pasherueshme dhe aventure labirintesh te errreta pa fund .
Prį, mallkue njaj bir Shqyptari,
Qi ketė gjuhė tė Perendķs,
Trashigim, qi na la i Pari,
Trashigim s'i a lźn ai fmķs;
Edhč atij i u thaftė, po, goja,
Qi e perbuzė ketė gjuhė hyjnore;
Qi n'gjuhė t'huej, kśr s'āsht nevoja,
Flet e t'veten lźn mbas dore.
AT Gjergj Fishta
Jeta eshte nje rruge e gjate te ciles nuk i dihet fundi......
Jeta eshte nje rruge e gjate , se ciles i dihet fare mire fundi!
Jeta eshte bushter dhe pastaj vdesish.
"Life is a bitch and then you die" Coolio
Sa me vjen cudi kur disa japin pergjigje hartimesh. Jeta eshte bla bla bla, mister, bla bla bla, rruge e gjate se ciles nuk i dihet fundi..bla bla bla, e keshtu me radhe.
Uluni njehere dhe jepni nje pergjigje filozofike, pak ma abstrakte. Perdoreni trurin.
E di se 'cfare ju them une..."get a life-aaaaaaaaa" pastaj do te dini se cfare eshte jeta, OK.
Bukuroshi Trim
Love is Just a Temporary Form of Insanity--Sylvester Stallone
Sigurisht qe do te vdesim dihet por se kur nuk e percaktojme dot ky eshte misteri.
per skerdin
pershendetje!
Lexova me kujdes gjithe referimet qe munda mbi pyetjen: Cili eshte qellimi i jetes?
Na duhet te pranojme, skerdi, se kjo pyetje eshte shekullore bashke me pyetjet: Nga erdha? Ku po shkoj? etj.
Nuk e shoh te drejte qe te pakten nje here ne jeten e tij, njeriu, te mos qendroje me sinqeritet perballe kesaj pyetjeje.
Do te doja te lidh qellimin e jetes me dicka qe njeriu e gjen dhe mbushet,ngopet dhe thote me siguri:"E GJETA"
Ne se i marrim pak me rradhe.
Dikush ka per qellim pasurine. E njohur se pas ketij qellimi fjala "u ngopa" nuk egziston.
Dikush tjeter si qellim ka defrimin. Gjithcka shkon mire sa eshte me shoke me sfond muziken e tij te preferuar.Por kur kthehet ne shtepi ndihet njesoj bosh si nje nate me pare.Me deshiren per te dale perseri per te marre dozen e gezimit apo te lumturise, ne mbremjen e ardhshme.
Dikush si qellim ka njohurine, dijen, shkollen. E mire kjo pa dyshim. Ai hap horizontet e tij, thellohet ne dije, mendja e tij zgjerohet por zemra ngelet bosh.
Dhe une e di se ne mendjen tende erdhen edhe shume elemente, te nevojshem per kete jete pa dyshim, por qe nuk mund te behen dot arsyeja e jetes per nje njeri te sinqerte me veten e tij.
Shkruaje me lart per nje Zot qe solli njeriun ne egzistence.
Egzistojne mjaft te dhena qe te shtyne te dalesh ne nje perfundim te tille.
Dikur ne shkolle na mesonin se Perendia per njerezit e lashte ishte prodhim i fantazise se tyre ngaqe nuk mund te shpjegonin dukurite e natyres. Keshtu ata benin perendi prej guri dhe druri.
Por le te mendojme, mos valle keta njerez perpiqeshin te mbushnin boshllekun e nje Perendie qe kishin humbur? Prezencen e nje Perendie nga i cili ishin ndare dhe qe nuk mund te jetonin dot me mungesen e tij? Ndoshta ketu fshihet arsyeja se edhe pas mijera vjeteve njeriu ka nevojen e nje perendie qe te mbeshtet, te mbushet. Akoma edhe ateisti.
Matematicieni Paskal ka thene: " Dicka e pa fundme mbushet vetem me dicka te pa fundme.Pra zemren e njeriut qe nuk ka fund ne deshirat e saj, mund ta mbushe vetem Perendia qe eshte i pa funde"
Mendimi im personal eshte se njeriu "kupton" qellimin e jetes kur pranon se Perendia e krijoi qe te kete nje mik, te lire ne zgjedhjen e tij, per te ndare me te (njeriun) veten e tij dhe per ta bere pjestar ne gjithcka qe i perket vete Perendise. Dhe e "ben" kete qellim te tijin kur lejon Perendine te behet per te At dhe veten e tij te behet bir i Perendise se gjalle.
Per mua qellimi i jetes (ime) eshte qe jeta (ime) te kete nje qellim. Shume nga te mesipermit (me pergjigjet e tyre) vertetuan se jeta e tyre nuk ka asnje qellim (prandaj edhe nuk dinin te pergjigjeshin). Por si gjithmone, shpresa vdes e fundit. Asnjehere nuk eshte vone per dike te mesojne qellimin e jetes se tyre..
detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller
qellimi i jetes
nuk mundohem shume qe te kem nje qellim
sepse vete jeta eshte nje qellim dhe si e tille mundohem
qe ta jetoj kete qellim
qellimi i qellimeve eshte qe cdo njeri ne momentin e fundit te jetes se tij ti dhuroj nje buzqeshje kesaj bote
sigurisht qe pak njerez arrijne..........................etj
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga tim : 26-08-2002 mė 06:42
Bravo Huggos?! 1000%Postuar mė parė nga huggos
Per mua qellimi i jetes (ime) eshte qe jeta (ime) te kete nje qellim. Shume nga te mesipermit (me pergjigjet e tyre) vertetuan se jeta e tyre nuk ka asnje qellim (prandaj edhe nuk dinin te pergjigjeshin). Por si gjithmone, shpresa vdes e fundit. Asnjehere nuk eshte vone per dike te mesojne qellimin e jetes se tyre..
Krijoni Kontakt