Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 104
    Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Per Bunen,

E di cfare? A nuk mendon se ka ardhur koha tu veme nje kryq atyre te "tjereve" ? Vertet e kam! Une per vete kam shume kohe qa harrohem ne thellesite e shpirtit tim. Askush nuk eshte i denje te pasqyrohet ne driten e shpirtit tim..... Kjo, jo per te perqafuar asketizmin, por per te fituar vetveten. Eshte shume e trishte te humbesh veten, fundja gjetja e nje harmonie gati perfekte me veten mund te jete dhe vete qellimi i jetes.

eh........
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Smile

per nje te krishtere qellimi i jetes eshte qe te pranoje Jezusin ne jeten e vet edhe te eci me Perendine. Te ecesh me shprese edhe me besim ne Perendine edhe te kuptosh ate qe Perendia ka pergatitur per ty.

Perendia na solli ne kete jete qe neve te jemi koshent ne ate qe zgjedhim edhe mos te jemi robota qe te bejme diēka pa e kuptuar, pa e pranuar edhe pa e njohur!

ne kete jete jemi, siē ishte populli i izraelit ne shkretetire per premtimin qe Perendia i kishte dhene!!!

dmth Perendia na solli ne kete jete qe mos te jemi si robota si engjejt qe nje gje e bejne sepse jane te detyruar. por qe te njohim Perendine, ta besojme edhe te pranojme bekimet ne kete jete edhe shpresen per Jeten e ardhshme.

me respekt...!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Nje njeri i madh ka thene:
    "Erdhem ne kete jete per te ...votuar.
    Erdhem ne kete jete per te zgjedhur ndaj dy rrugesh: te mires apo ndaj te keqes, ndaj drites dhe erresires ndaj jetes dhe vdekjes'
    ndaj Perendise dhe djallit...
    Qellimi i jetes sime eshte vete arsyeja pse une egzistoj...
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Jeta ka shume qellime (pa numer ) disa nga ato qe kam kuptuar une jane :
    Qellimi i jetes eshte t'a kuptosh ate ,te kuptosh qe ekziston qe nuk je nje hic .
    Qellimi i jetes eshte dashuria ,te dashurosh veten tate ,krijuesin tat(ne qoftese beson te ai) bashknjeriun tat ,mjedisin qe te rethon dhe cdo gje te mire dhe te bukur.
    Qellimi jetes eshte te kerkosh boshllikun tend te seksi tjeter .
    Qellim eshte te punosh per nje bote me te mire ku njerzit te jetojne me armoni dhe te kete drejtesi.
    Qellimi jetes eshte gjithashtu te krijosh , te besh femije me menyre qe ti japesh mundesine dhe dickaje tjeter te ndjeje magjine ose mrekulline e "Jetes".
    Qellimi i Jetes eshte t'a Jetosh

i shplodhur
    Anėtarėsuar
    28-11-2002
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    289
    edhe une bashkohem me pergijjgen e skerdit doja te shtoje dicka ne pergigjen time:
    qellimi im i jetes eshte te gjej qellimin e jetes por pa i rene me qafe te tjereve.

ÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Postime
    1,349
    Jeta jonė nė kėtė botė ka njė qėllim specifik, dhe nuk ėshtė rezultat i akcidentit natyror ose dėnim pėr arsye tė ngrėnies sė frutės nga pema e ndaluar.
    Ne jemi ketu nė pajtim me planin e Krijuesit . Kjo jetė nė kėtė botė ėshtė njė test , ėshtė njė mundėsi qė tė vėrtetojmė se e meritojmė jetėn e pėrjetshme dhe tė hareshme nė botėn tjetėr. Krijuesi nuk na ka krijuar vetėm pėr pak vite tė kėsaj bote !!! Sikur tė ishim krijuar vetėm pėr jetėn e kėsaj bote do tė rezultonte nė njė shaka tė luajtur nga Krijuesi me qeniet njerėzore.Tė jesh nė harmoni me atė qė tė ka udhėzuar Krijuesi ėshtė ajo cka llogaritet !

Qėllimi i jetės !

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Njeriu ne jete ka qellime shume, dhe nuk mund ta pershkruaje me nje fjale
    se cili eshte ai, sepse kjo jete ka dy kapake si puna e librit, fillon me lindjen
    dhe mbaron me vdekjen. Ato faqe qe jane ne mesin e tij, jane te mbushura
    me qellime qe ne mundohena ti arrijme gjate ketij udhetimi te shkurter ne kete jete.

Me "ngurteson" fakti se si mund te provosh te paketosh (dhe me pas te sistemosh) dicka qe ndoshta s'ka as fillim e as fund...
    Nuk kam pergjigje per kete pyetje. Dhe nuk e besoj se kjo ka lidhje me plotesimin e ndonje boshlleku akoma te paplotesuar timin.

P.S Objektivat-jane thjesht domosdoshmeri per te pasur nje jete sa me te lehte. Te jete ky qellimi i jetes thua? E megjithate JETA (ne te vertete) nuk eshte e lehte per asnje!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga green : 22-02-2005 mė 18:18 Arsyeja: pa arsye kete here...:)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2008
    Postime
    11
    Zoti nuk ka krijuar asgje ne kete bote rastesisht dhe pa ndonje qellim te caktuar, ne jemi te krijuar per ta adhuruar Zotin, me kete Krijuesi dhe Sunduesi i gjithesise, na e sprovon bisimin tone ne te. P.sh. sikur pasuria te ishte qellimi me i rendesishem i njeriut, atehere atehere jeta e njeriut do te behej e pakuptimshme dhe pa kurrfar vlere kur te arrihej ajo.

Kshtu qe qellimi i krijimit dhe i jetes eshte adhurimi ndaj Zotit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Vendndodhja
    Mars
    Postime
    1
    Misionin qe kam ne Toke shpresoj dhe mundohem qe ta kryej ne menyren me te mire te mundeshme.Se pari dua dhe mundohem qe gjat tere jetes te jem mirnjohese dhe falenderuese ndaj ati qe me krijoi e me dha kete jete te begate[perkunder atyre qe mendojne se njerzit qe besojne ne Zot shikojne ne menyre siperfaqesore une mendoj se ata qe nuk besojne jan ata te cilet nuk thellohen mire te shohin edhe brendesine nuk po e zgjas se nuk dua qe te dal nga tema],qellimi im ne aspektin profesional eshte te behem nje arkitekte e suksesheshme te punoj dhe te jap diqka nga vetja edhe per kete bote qe dhe te tjeret te perfitojne nga puna ime,dhe nje dite te ndihmoj ata qe kan nevoje qe edhe per ta jeta te kete nje kuptim.Ndoshta jane qellime te rendomta por besoj se te gjithe kemi lindur per nje qellim me nga nje mision qe duhet ta permbushim ne nje menyre apo ne tjetren. peace

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  2. Qellimi i perjetshem i Zotit per njeriun
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 07:17
  3. Qėllimi i jetės?
    Nga iliria e para nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 12-05-2005, 05:36
  4. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  5. QELLIMI final i jetes.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 18-11-2004, 00:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •