Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetė se di.... :)
    Postime
    808
    Censurimi nuk i'u ėshtė bėrė dokumentarit nė fjalė por e tėrė historisė greke, ku siē dihet askush brenda shoqėrisė greke as njė pordhė nuk e bėnte pa pėlqimin e klerikėve, tė cilėt gjithashtu ishin pjesėmarrės sė bashku me organet e tjera shtetėrore nė asimilimin e arvanitasve, sepse kjo i shėrbente idesė sė mega-eladhės, ku e gjithė aparatura shtetėrore u vu nė shėrbim qė sė pari tė zhduken tė gjitha shenjat "turke" nga territori grekė dhe pastaj tė krijohej njė "histori" dhe identitet i pėrbashkėt qė do ta pėrkufizonte grekun e ri si pasardhės i grekėrve antik.
    Por si themi nga ne se kush ėshtė belesh edhe merr vesh por me sa duket kjo nuk vlen pėr tė gjithė....
    Shqiptari qė derdhė gjak shqiptari nuk meriton tė quhet shqiptarė

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar mė parė nga kimon Lexo Postimin
    Kaq pak kishe per te thene? Papan ta kam falur ti.
    E kuptoj inatin tend, por s`kam c`te bej per kete.
    Ju nuk kini c'te beni????? po nuk le dot pa... gjoja ngacmuar me ca fjali si kjo ketu siper.....po ku e pe inatin...mos te duket e verteta si e inatosur, ose i inatusur me te verteten ose jam i inatosur por perseri te them te verteten...... dhe nuk KE C'TE BEC TAKSIRAT E KE KUR MERESH ME INATCI SI PUNA JEME....TI KE C'TE BEC KE BABUC KE...SHIT PAPADHJERA E MOS I FAL...UN PER VEDI I KAM FALUR PASI UA BERA ME TE NJEJTEN SHENJE QE VETE ATA ROBOTE TE MIZERISE U BENIN MILETIT...GISHTIN E MESIT TE DORES SE DJATHTE MBI GISHTIN E MADH... DHE NGA LART POSHTE E POSHTE LART... DHE EVLOGJITHIKAN QE TE TERE SI DHE JUVE BASHKE ME TA...YJAZZUU HOMOGJENI
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    974
    Pergjithesisht dokumentari shfaq rrugetimin e nje kombi te ri, qe prej ngjizjes se vet, deri ne ditet e sotme. Mbi te gjitha nje sipermarrje e tille analoge e shtetit shqiptar, ulerin me mungesen e vet. Aq me teper kur ky vit ku ndodhemi i korrespondon atij te 100-vjetorit te shpalljes se Pavaresise.

Dhe me beri pershtypje nje pohim i historianit grek Tasos Tahcopoulos, ideator dhe komentator ne dokumentarin ne fjale (perifrazim): "nuk ka arsye pse te mos kerkojme te verteten historike, cikli i rivendikimeve territoriale, eshte i mbyllur. Nuk pretendojme prej kujt territore, as kemi per te dhene."

Keshtu qe ideja me me vlere e dokumentarit ne fjale dhe sidomos kjo rrymes se re te revizionuesve te historise, ate cka kane me te vyer, nuk eshte demaskimi i kombetarizmit perkates, por eshte refuzimi, mohimi i dhunes, per hir te se vertetes historike dhe progresit.
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •